Сива или никаква?

• 10 246
  • 196
  •   1
Отговори
# 165
Декларираш всеки лев, плащаш и осигуровки върху него?

Абсолютно.

# 166

Абсолютно.

Е, кое е толкова странно?
Аз също се осигурявам на реална заплата. Имам и граждански договори и си подавам чинно декларацията всяка година.

# 167
Абсолютно.
Е, кое е толкова странно?
Аз също се осигурявам на реална заплата. Имам и граждански договори и си подавам чинно декларацията всяка година.
Това, че подаваш декларация не е кой знае какво геройство. Важно е дали в нея са вписани реалните ти доходи.
Ако е така - кандатирай се, и за теб ще гласувам. Laughing

Ето, Алиса казва, че декларира всеки лев. Аз и вярвам, що пък да не и вярвам. Само дето не казва дали доходите са от трудови или от друг вид правоотношения. Щото ако са от трудови, тя не е герой, а просто няма друг избор.

Хора, нали не се засягате? Просто си чеша клавиатурата... Sunglasses

# 168
Ще се кандидатирам, идват местни избори, ама не си ми в избирателния район Mr. Green

# 169
Абе то и аз си плащам всичко ... нищо, че тук май се
оказа, че защитавам правото на "сивата" икономика
да съществува.

# 170
"За България е по-добре да има сива, отколкото никаква икономика", казал Трайчо Трайков пред БиТиВи. В коментари засега няма да изпадам - любопитно ми е вашето мнение. Сива или никаква наистина?

Защо посивява икономиката и на вас лично кое ви е по-изгодно - да работите в сивия сектор или "на чисто"? Използвали ли сте коя да е от сивите възможности - работа на по-висока заплата от обявената или обратно - завишаване на заплатата заради майчинството?

А редно ли е министър да направи такова изказване?

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/11/1087414_traicho_traiko … tkolkoto_nikakva/
А бе най-добре е да няма нищо сиво ,ама за съжаление е прав или някаква сива или никаква икономика.В България в момента няма никаква икономика ,няма производство.Само Бойко Борисов и Дянков твърдят ,че има такава ,или пък Тотю Младенов ,че безработицата е много ниска .Подобен цирк само в България може да се случи. Аз лично се чудя как не го отнесе пак Трайчо Трайков ,не е редно да прави министър подобно изявление разбира се ,ама си е прав човека на 100 процента. То какво редно се случва в тази държава.

# 171

Абсолютно.

Аз също, но в България. Наистина не го намирам за някакво геройство или изключение.

# 172
Аз се чувствам прецакана от думите му. Какво значение има за мен, че казал бил истината? Та аз плащам осигуровки на толкова хора на реални заплати /под зорките ежегодни проверки на инспекцията/, самите хора също заделят от заплатата си за реални осигуровки...чудим се как да изплуваме с всякакви други ограничения и продажби! И какво се оказа, че можело и да посивеем?! Кога? Като видим, че затъваме или ... а той гарант ли е, че можем да посивеем? а какво ще каже онова същество тотьо?
Ами като е толкова откровен, защо не вземе да каже на тотьо младенов да спре да се изживя като синдикалист и да обвинява за всичко работодателите и да повишава заплати по браншове и да си пише заслуги на гърба на работодатели и работници!
ай сиктир бе...

# 173
  • София-в сърцата на моите деца
Искам само да попитам, аз като си върша работата в бялата икономика и не ми платят заплатата 3-4 месеца, на кой арменски поп да се помоля, щото това ми се случва за втори път? Peace

# 174
Искам само да попитам, аз като си върша работата в бялата икономика и не ми платят заплатата 3-4 месеца, на кой арменски поп да се помоля, щото това ми се случва за втори път? Peace
Ако си в "бялата" икономика - имаш трудов договор и те осигуряват на реалната заплата, отивай в Инспекция по труда. А после се приготви да напуснеш или да бъдеш уволнена.
Абсолютно.
Аз също, но в България. Наистина не го намирам за някакво геройство или изключение.
Геройство е - ако имаш възможност да не декларираш, и въпреки това декларираш и плащаш, със светла вяра в държавния разум...

Малко или много всички сме в сивото. Колко пъти сте взели касов бон от козметичката си? Аз - нито веднъж.

# 175
Фризьорката ми от доста време издава. Но това, което ме учуди, павилиончето, откъдето си купувам цигари, вече издава.

# 176
и какво , като отидохме в Инспекцията по труда-дойдоха, съставиха им акт и какво от това ... NaughtyИ това не платиха....хайде, моля Ви се не се правете,че не знаете как стават тези неща...?

# 177
и какво , като отидохме в Инспекцията по труда-дойдоха, съставиха им акт и какво от това ... NaughtyИ това не платиха....хайде, моля Ви се не се правете,че не знаете как стават тези неща...?
Aз не ти разбирам казуса. Имаш предвид, че фирмата няма пари или че има пари, но не плаща?
Защото ако е първото, аз го разбирам много добре, но това е реалността. И се случва не само по повод дължими заплати, ами и при други взаимоотношения, дори когато се събират пари за ремонти и почистване на блока. Ама на босия цървулите не можеш да вземеш. Фирми/хора фалират, тези дето имат да вземат пият една студена вода или чакат ликвидация, от която евентуално да получат нещо и толкова. Така е било, така и ще бъде. Затова като видят хората, че нещата отиват на зле, обикновено почват да търсят друга работа.
Ако е второто, и под 'тези неща' имаш предвид, че фирмата е подкупила някой в ИТ или в съда вече става дума за съвсем друго нещо.

# 178
ИТ никога не е разполагала с правомощия да задължи работодателя да плати. Нито прокуратурата, нито полицията. Нещата са станали точно както трябва.

Имаш два избора - напускаш по чл. 327 от КТ и водиш дело за задълженията.

Или без да напускаш - пак водиш дело.
Няма друг начин да си получиш парите, ако отказват да ти ги платят доброволно.

# 179
Е,тъй де, напуснали сме и водим дела...Ама докато насрочат делата и ...фирмата обяви фалит, както  и се преименува в  друга фирма...И сега ни лук ни лук мирисали...чисти и непорочни. Е, те това е бълг.съдебна с-ма Peace

Общи условия

Активация на акаунт