Сива или никаква?

• 10 273
  • 196
  •   1
Отговори
# 135
Същото като в Италия - мафия  Grinning Но както обичаш да го пишеш ти - с главни букви.
За това какво е статистика, помоли проф. Мурдаров да ти услужи с някой речник. На български език, понеже със сигурност не се оправяш с италианския.

Само не разбрах кое е мафия-десницата или левицата??? Или може би и двете???

А какво е статистика зная добре. Неслучайно я наричат "стъкмистика". Така че не се грижи за моята просвета. Освен това тази тема не е за мен и моята просвета. Твърде сериозна е темата и подобен тип лигавене, което винаги е било твое хоби не е подходящо за тук. Предполагам, че и авторката на тази тема ще се съгласи с мен.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 01:28 от vl

# 136
Нищо не знаеш. Това е причината да се смяташ за компетентен по всички теми, зачекнати в новините и клюките, съответно и да пускаш едни и същи теми във всички форуми на български език в мрежата. Традиционно средностатистическо българско поведение - всички разбират от икономика, политика, футбол и религия. Съответно еднакво НЕразбират от всичко изброено.

# 137
Нищо не знаеш. Това е причината да се смяташ за компетентен по всички теми, зачекнати в новините и клюките, съответно и да пускаш едни и същи теми във всички форуми на български език в мрежата. Традиционно средностатистическо българско поведение - всички разбират от икономика, политика, футбол и религия. Съответно еднакво НЕразбират от всичко изброено.

Пак сбърка! Съвсем не се смятам за компетентен по всякакви въпроси! Това е типична Бг черта. Но аз държа на информираността и на общата култура!!! Това не означава компетентност!
Участвам в 3-4форума. Не мисля, че са много. А за теб, не зная. Може участието в много форуми да е твой специалитет. Ти тази вечер успя да развалиш темата. Поздравления! Ако не друго, поне това можеш-да пишеш навсякъде глупости, да се лигавиш и да разваляш смислените теми! Би било съвсем нормално тази разправия между теб и мен да бъде изтрита. Дано модераторите да го сторят. Но ти я започна, както винаги. Вината не е моя.
За твое сведение новини не слушам-дразнят ме, а клюки още по-малко.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 01:38 от vl

# 138
Нищо не съм сбъркала.
Чела съм твои идентични теми в безброй форуми - по едно време дори залагахме дали ти плащат за този флууд. Залагахме и за активността ти по време на предизборната кампания.
Ти си спамър, а имаш наглостта да обвиняваш другите в спам.
За мен - можеш да провериш в нета, аз съм си все с този ник, от почти 15 години насам.
С този ник покойният Ал. Божков ме беше цитирал в своя книга.
Аз не си сменям името.

# 139
Нищо не съм сбъркала.
Чела съм твои идентични теми в безброй форуми - по едно време дори залагахме дали ти плащат за този флууд. Залагахме и за активността ти по време на предизборната кампания.
Ти си спамър, а имаш наглостта да обвиняваш другите в спам.
За мен - можеш да провериш в нета, аз съм си все с този ник, от почти 15 години насам.

Безброй форуми! Колко внушително звучи! Не са безброй, а 3-4! Не проявявам по-голяма активност в предизборно време! Ето, че те хванах в още една лъжа! Но вече се уморих от тая раправия  с теб.
Флудът е твой специалитет, а не мой! Тази вечер го доказа за не знам кой път! Дано да ни изтрият. Не виждам смисъл всичко това да се чете от когото и да е.

# 140
Ти просто си спамър. Както потребителката Антония Първанова.
А залаганията още текат, все пак изборите са след няколко месеца.
Къде си ме хванал в лъжа? Май нещо си измисляш.
Аз нямам нищо против ниските топки. Като няма достойни противници и слабаците са спаринг-партньор.

# 141
Ти просто си спамър. Както потребителката Антония Първанова.
А залаганията още текат, все пак изборите са след няколко месеца.
Къде си ме хванал в лъжа? Май нещо си измисляш.
Аз нямам нищо против ниските топки. Като няма достойни противници и слабаците са спаринг-партньор.

"Участие в безброй форуми"-това какво е??? А "засиленото участие по време на предизборна кампания"??? Вече обясних в колко форума участвам. И спамът не ми е любимо занимание. Винаги се стремя да засягам актуални въпроси. Можеш да видиш и днешните ми участия тук в други теми.
"Ниските топки" също са твой специалитет. Такава махленска кавга не е за никой форум! Но ти я започна, не съм аз.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 01:57 от vl

# 142
Не ми отговори на този въпрос:

...И си измисляш. Това например къде съм го писала, че ме цитираш:

... А "засиленото участие по време на предизборна кампания"...

За цитирането на чужди материали от незнайни сайтове отдавна разбрахме, че нямаш никакви угризения, дори когато авторите са засегнати.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 02:10 от argun

# 143
Можеш да продължиш писането на глупости до утре сутринта. Явно, нямаш друго по-смислено занимание. Аз отивам да спя, защото утре ме чака работа. Предостатъчно време похабих с теб. Статиите, които цитирам, ги смятам за актуални. Както и разсъжденията върху тях. Само един автор се появи тук и го обърна на кавга. Оттогава не пускам нищо от него. Останалите не са възразявали. Все пак сатиите са за това-да се четат и да се размишлява върху тях. Би било плагиатство да представям като мои чужди статии.

# 144

ПП." По-малко държава" може да е инстинктът на консервативните партии в Западна Европа, но- surprise, surprise, никой от тях не проповядва неплащане на данъци, а по-малко бюрокрация.
Аааа, така вече по друг начин изглеждат нещата.

Да, става ми все по-интересно, ще се образовам малко по малко.
"По-малко държава" означава по-малко участие на държавата в преразперделянето на БВП.

# 145
  • София
Последно - българските фирми (понеже темата е за тях) имат ли неприкосновен капитал или нямат?
В момента работя върху материали за икономическата престъпност в Италия - та не ми давайте тази страна като пример за цивилизована или несива икономика.

Нямат.

# 146
По-младите обаче, които се осигуряват изцяло в условията на пазарна икономика, пак така разсъждават.   Пак ще има прецакани, тоест, но този път мисля, че сами ще се прецакат.

Сивата икономика ли ги кара да мислят така, или тяхното мислене причинява въпросната - това се чудя Simple Smile
Чудя се на какво се чудиш. Laughing
Сметката е проста - ако си на 30 г., имаш да плащаш осигуровки 35 г. до пенсия. Това са 420 месеца, нека са средно по 100 лв. на месец - държавата чака от теб 42 000 лв., преди да благоволи да ти отпусне пенсия.
И ако я доживееш, да речем, че ще си късметлия, и ще получиш пенсия 200 лв. Трябва да живееш 17.5 години, за да си възвърнеш дадената сума /без лихвите/. Колко забавно...

# 147
  • България-Швейцария
Мдам... а понякога ведомостите за това, което си платил изчезват като в номер на Хари Худини и все едно не си плащал нищо (и това от първа ръка и личен опит).
В Швейцария всички се натискат (хайде не чак, но никой не клинчи) да си плащат всичко, защо ли?

# 148
  • София
Темида, ясно е това, аз не мисля, че осигуровките са ми светлото бъдеще (по Рокси).

Но това не е математика, а живот. Пенсията не е инвестиция, та да смяташ дали ще си я възвърнеш, а прехрана след определена възраст. Колкото и логично да е да не вярваш на системата, ако си на 70 и нямаш пари за хляб, ти иде да си плюеш на логиката. Тъжно, но факт.

Не че ще живееш охолно на пенсия, дори цял живот да си се гърбил, но поне ще живееш...

# 149
Флип, ако хората си внасят в банкова сметка онова, което държавата очаква от тях ежемесечно, ще си осигурят прекрасни старини.
Нека не смятаме, че държавата може да се погрижи по-добре за нас, отколкото ние самите можем.
Доказателството са болшинството от сегашните пенсионери - те НЕ могат да живеят с отпуснатите им пенсии. Peace

Общи условия

Активация на акаунт