абсурдистан

• 7 751
  • 51
  •   1
Отговори
   Сина,който си харесахме вече си е у дома.Минахме през ада, но най-после си го взехме.Тежко им на тези, на които им предстоят тези мъки.Социалните нехаят, те не можели да почувстват наща мъка,а като ги понатиснеш както направих аз, пък ти го връщат тъпкано.Ако не се намеси телевизията, няма и пръст да помръднат, нали я знаете тази за халваджията и бозаджията. Телевизията реагира след час, а министерството след месец, горките, толкова са заети да не правят нищо, че нямат време да се занимаят с нас, тези дето им плащаме заплатките. Е то така е, кой облечен с гол гръб, би мислел за сериозни неща, защото служителките на социалното министерство и така ходят на работа.Иии, нещо много важно, безпрекословно спазват законите и сроковете, когато е в тяхна изгода броят и почивните дни, нооо, когато искат да натрият носа на някого, броят само работните.Знаете ли колко време трябва за да се приготвят документите за внасяне в съда на дете, обявено за осиновяване, цели 3 дена.И цели две седмици  за да се осъществи информационна среща с осиновителите, става въпрос за Пловдивската дирекция.       
      Хубавото им е, че те подготвят за самото събитие, предупреждават те да оставиш илюзиите за бърз край, за това че трябва да платиш 80 лева за особен защитник, на дете, чиято майка не го е погледнала през последните 3,5 години, абе много са добри.Не знам само, как щяха да се чувстват, ако бяха на наше място.........Ноо мойто кредо е следното, да са живи и здрави всички, за да си плащат за греховете.
        Пожелавам късмет на всички, които са тръгнали по пътя на осиновителите и един съвет, бутайте си носа на всякъде,досаждайге, за да ви забележат, аз се осъзнах след две годишно чакане и си пъзете нервите, за да несте изперкали вече, когато децата са при вас.

# 1
  • София
  Сина,който си харесахме вече си е у дома.
вие от пазара ли го взехте този син? и какво ще стане, ако след месец вече не го харесвате  newsm78

а сега ако може да разкажеш като хората, щото от това, което си написала нищо не се разбира, освен че си бясна на социалните.

Ние чакахме за детето, което ни предложиха, 3 месеца, но нито за момент не съм бълвала такава хмммм нямам точната дума

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 17:46 от Дзвер

# 2
Аз разбирам авторката, но наистина от така представената история нищо не се разбира.

Съвсем добронамереният ми съвет е да остави социалните и да си гледа детето. Има и свестни,  има и калпави. С времето гневът ще се поуталожи.

# 3
ужас!!!
Плаша се от подобни писания ...

не защото им вярвам - не дай боже, а от настройката и отношението.

Пу, пу пу - кръстос пръсти

# 4
  • Вън от пространство и време
Авторката, ако не си пуснала темата от скука (вече ще си ги пиша направо усещанията, пък ако искате ме яжте), нимой така с лошо и да прогнозираш "плащане на грехове"! Зарадвай се на дитенци, нали това си чакала толкова време! М.....а им на тунеядци социални и др. Wink

# 5
Дано авторката влезе отново в темата и обясни подробно историята си. Но ми се струва, че става въпрос за този случай от телевизията, който явно вече е разрешен:

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/991297 … i_si_go_sami.html

# 6
  • София
аха, това обяснява случая - ами не може, закона не го позволява, толкова ли е трудно да се спазват законите в днешно време? Май наистина живеем в Абсурдистан, щом закона може да се потъпче  Peace

# 7
абе, схематично погледнат случая, представен от бтв, би трябвало да има начин да се случат нещата, без гаранции, разбира се. какво пречи на закона кандидатите да пуснат допълнително заявление до съответната РДСП, в което да обяснят, че случайно са срещнали това и това дете, създали са контакт и искат да бъдат обсъдени за кандидат осиновители на това конкретно дете. по същия начин, по който се уточняват изисквания. щом могат непрекъснато да се добавят всякакви изисквания, съответно да се свалят, защо да е незаконно това. още повече, че не е съвсем ненормална житейска ситуация, съвсем възможна при по-голямо дете. но ще ги обсъждат при равни условия с другите по регистъра, разбира се. т.е. ако дете е "конкурентно", т.е. би било желано от много, ще си гледат номерата и т.н. но ако е трудно осиновяемо, това е плюс - те няма да имат конкуренция напрактика. предполагам обаче, че се пазят от прецеденти, защото ще отворят вратата и ще дадат възможност много хора да хукнат да си избират ...

но в тоя случай, пловдивския, друго не ми се връзва на мене - как са чакали две години и нищо и после харесват такова дете ... за да чакат толкова, или изискванията им са били тесни, или при тях нещо е особено ... та, така или иначе, всеки случай е за себе си, трудно е да се правят генерални коментари.

и друго съм любопитна след като това е телевизионна история, авторката на темата е тази от тв или е била зрител ... ама то щото аз съм лудница Wink

# 8
Vella, доколкото разбрах от показаното по ТВ, дамата е имала изисквания за произход, но след като е срещнала детето, е променила мнението си и съответно изискванията. Говоря за ТВ историята, не знам дали авторката на настоящата тема е същата или просто има съвпадение на истории

# 9

Бясна, честита ти рожбичка, мамче!!  Добре дошла при нас. Пиши как се справяте, как е детенцето.

Момичета, спрете да блеете в хор за тези закони, скапана е системата като цяло, щом домовете са пълни с деца. Най-важното е, че с още едно там децата са по-малко! Понакога, гледам мойте и се замислям какво ли би станало с тях, ако са като другите-не осиновените, не извадилите късмет.

# 10
Скапана е, съгласна съм. От позицията на времето смятам, че кривването леко встрани е в пъти по-добро за детето, отколкото да живее в изолация и без семейство.

# 11
  • София
Скапана е, съгласна съм. От позицията на времето смятам, че кривването леко встрани е в пъти по-добро за детето, отколкото да живее в изолация и без семейство.
и аз така, но не стига, че все пак държавата е направила каквото е могла и е осигурила точно това дете, което те са искали /въпреки че пак казвам това е незаконно/, авторката пак е недоволна... ето това не мога да разбера...

а дали трябва да е законно - няколко пъти съм си казвала мнението - не, защото е вратичка, която може да се превърне в портал...

# 12
  • Вън от пространство и време
То вратичка съвсем законна си има - настаняване при "близки и роднини" на дете от дом, с последващо предимство на приемното семейстрво при осиновяване. Когато има доказана емоционална близост се практикува дори и да няма кръвно родство. Това навремето юрист ни го обясни по повод едно детенце, към което ние изпитвахме по-особени симпатии. Но така и не стана с нас.

Моето мнение е, че това е добър вариант при по-големи деца, за които много трудно, почти невъзможно е да се намерят осиновители по рутинния начин. Въпросното детенце има няколко отказа, доколкото разбрах от репортажа.

Мен лично малко ме притесни неколкократното повтаряне на мотива "да му дам хляб и да го направя човек" за осиновяването. Защото едно дете на 5 години вече е с изграден характер и доста предизвикателства ги чакат докато се напаснат. Едно е да посещаваш детето в Дома, друго е да си е вече у дома.
Попътен вятър в адаптацията един към друг пожелавам.

# 13
Мисля, че наистина това е продължението на историята:

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/878458 … eyna_toplina.html

# 14
Мен ме притеснява факта, че подобни случаи водят до добре познатата интерпретация :Некадърниците са искали пари!", което е дълбоко невярно! Тази нагласа на хора, нямащи нищо общо с осиновяването ме притеснява.  И разбира се, "хляба и човека" не е теза, която адмирирам. Дай му любов и добър личен пример, другото каквото сабя покаже!

За конкретния случай - не съм фен на родители, които искат да си харесват и избират децата. И защо това чудесно момченце има толкова откази?????

Общи условия

Активация на акаунт