Отговори
# 495
tonivil, и Ивана е качила само 100 гр. за един месец и вече е 8 кг и освен това я изкараха, че се е смалила с 1 см.  Shocked Педиатърката каза да започна с даване на жълтък, но на мен ми се иска да поизчакам още малко. Зеленчуково пюре яде всеки ден, но само по 30-40гр.Днес изяде 80 гр., което си е рекорд. Иначе сме на кърма и подмятанията на свекървата, че сигурно вече не била хранителна ме вбесяват. Детето си е много активно и не мисля, че имам повод за притеснения.

# 496
Virginia2401  и нащо педи казва да започваме жълтъка но и аз мисля да изчакам още малко .
tonivil според мен детето ти е напълно нормално няма какво да го мислиш те сега стават по-подвижни и затова качват по малко
А сега въпрос към мамите на момиченца днес усетих ,че мойта муцка има нещо твърдо под зърната на гърдичките видимо нищо не се вижда но попипвайки го усетих ,моля ви момичета вижте вашите девойчета имат ли такова нещо ?Прилича все едно че ще и растът гърди   Shocked Другата седмица сме на док и ще я питам може би е нещо "женско ", някакви жлези ли ще е не зная  ,но сега го забелязах и се зачудих .

# 497
Viviq , нека док да я прегледа. Нашата педи първите месеци все й опипваше гърдичките и аз се зачудих защо и я питах. Отговори ми, че на новородените момиченца, много често им забират гърдичките. Доколкото разбрах май при новородените се наблюдава това, но за твое успокоение, нека я прегледа вашата педи!

# 498
Viviq , нека док да я прегледа. Нашата педи първите месеци все й опипваше гърдичките и аз се зачудих защо и я питах. Отговори ми, че на новородените момиченца, много често им забират гърдичките. Доколкото разбрах май при новородените се наблюдава това, но за твое успокоение, нека я прегледа вашата педи!

Да и нас ни гледаха да не се подуват в началото, но нямаше нищо те и сега не са подути видимо нищо няма - аз го усетих случайно като я взех под мишниците и палеца ми се падна там ,иначе си я оглеждам редовно като я къпем нито са зачервени ,нито са подути нищо

# 499
  • В две мънички очи...
Нищо и няма на снахата - спокойно Simple Smile

# 500
Добро утро мамчета Simple Smile
Вчера заведох детето на лекар, че ми се струваше, че се задъхва без да прави каквито и да било упражнения - за щастие се оказа, че няма нищо; само нослето леко хрипти, но ще го оправим с капчици. Малката тежи вече 8 кг и е 66 см. Продължаваме да пием вигантол, защото фонтанелата още ни е голяма и мека. Педито ни каза, че сме били големи и затова така. И на нас ни казаха да започваме с жълтъка, но ще изчакам още малко преди да го дам.
Да ви питам - вие пускате ли си климатиците около бебетата? На мен лекинко ми се накараха в лекарския кабинет, че съм държала детето на климатик и затова й хрипти нослето. Ама при нас става някаква сауна ако не го пусна, та няма начин.
Това за забирането на гърдичките при момичетата за първи път го чувам! Пък и педи досега не ги е преглеждала (или поне аз не съм забелязвала).

Днес ставаме на цели 7 месеца  newsm68
Хубав ден   bouquet

# 501
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро мамчета Simple Smile
Вчера заведох детето на лекар, че ми се струваше, че се задъхва без да прави каквито и да било упражнения - за щастие се оказа, че няма нищо; само нослето леко хрипти, но ще го оправим с капчици. Малката тежи вече 8 кг и е 66 см. Продължаваме да пием вигантол, защото фонтанелата още ни е голяма и мека. Педито ни каза, че сме били големи и затова така. И на нас ни казаха да започваме с жълтъка, но ще изчакам още малко преди да го дам.
Да ви питам - вие пускате ли си климатиците около бебетата? На мен лекинко ми се накараха в лекарския кабинет, че съм държала детето на климатик и затова й хрипти нослето. Ама при нас става някаква сауна ако не го пусна, та няма начин.
Това за забирането на гърдичките при момичетата за първи път го чувам! Пък и педи досега не ги е преглеждала (или поне аз не съм забелязвала).

Днес ставаме на цели 7 месеца  newsm68
Хубав ден   bouquet

Честита месечинка  Hug
Аз лично не смея да пускам климатика, докато детето е в стаята. Но мисля, че няма проблем ако климатика е в друга стая. У нас също е сауна - 29 градуса. За съжаление нямаме щори и няма как да държа по-ниска температура. Един път опитах, докато сме навън да оставя климатика да работи, но след като го спрях като се прибрахме температурите пак се вдигнаха и се отказах. А и все си мисля, че ако има голяма разлика между градусите навън и вътре не е хубаво. Но нека и други, които имат климатици кажат как се справят  Hug

# 502
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
viviq и на Вики и на Белослава гърдичките им бяха подути като се родиха, получава се от хормоните на майката, дори капчица коластра може да се отделя от тях. Докторката на всяка консултация и ги поглежда, казвала ми е само да съм по внимателна и да не ги натискам. Сигурна съм че и при вас не е нещо сериозно. Hug
yuls бързо оправяне на нослето. Laughing
tonivil на три поредни консултации Белослава е все 6200гр., та горе долу за месец и половина 100 гр  е качила. Иначе на дължина си дърпа - весело, жизнерадостно бебе е, което не спира да рита с крачета и да мърдоли. Страх ме беше да не я изкарат анемична, но хемоглобина и е супер за кърмено бебе с такива размери, така че хич не и се притеснявам за килограмите. Wink

# 503
  • В две мънички очи...

Добро утро!

Ние сме без климатик и Т си става висока особено в късния следобед, но предпочитам да е така отколкото климатика. Предните години лятото винаги бях болна на работа точно заради климатиците и последното лято като бях бременна пускахме един който е много отдалечен от нас само и само да не се разболявам.

# 504
Добър ден!
Минавам да се оплача от моята дуданка,ама хич неиска да яде  Sad Неиска нито зеленчука,нито месото,за кашата може малко да се по излъже.Само кърма си иска и това,да не споменавам нощно време колко пъти си я търси тази "цица".До кога ще практикуваме така не знам.
Относно климатика аз не го пускам когато децата са в стаята,но за сега вкъщи е хладно.
Marci -Белослава ще е я правим манекенка Simple Smile А как върви при вас захранването хапвате ли?
yuls -честита месечинка     bouquet

# 505
ralitsa_e, количката можеш да си я качиш в самолета при теб  Peace няма нужда да я опаковаш и да ти я взимат. Слагаш си бебето вътре и си го качваш с количката.
Иначе и ние като ходихме да вадим на бебчо паспорт, беше голям купон вътре докато го снимаха. Голямо крещене беше като се видя на екрана отсреща. Мислеше, че се гледа в огледалото. Ама излезе добре де, красавеца на мама  Heart Eyes

И ние сме наддали само 100 грама за последния месец и +1 см. И също имаме проблем с яденето.
И вода не иска да пие. Добре, че поне нощем търси да суче.

# 506
Здравейте и от нас с Нини! Седнала е в мен и гледа в монитора, да не пропусне нещо.  Grinning

Бяхме на ДК днес и резултата е: 8300 /+800 грама/ и 68 см /+3 см/ поне това са данните, които педито въведе, защото беба не се спря. Кантара прескачаше от 8200 до 8600 от много ритане, а на дължина първо я измери 69 см, после 68. Изобщо не разреши на педката да я преглежда. Хвана й ръцете и започна да й пее и да се хили, риташе, въртеше се, вдигаше дупето да покаже, че лази, е не е много хубаво лазенето де, ама с вдигнато дупе се избутва и се придвижва, докъдето си е намислила.
Познава си патенцето и казва, че правело па-па, ама само, ако е на кеф.
От време на време бърбори бу-бу, ба-ба, та-та, ка-ка, но мама е само, като е гладна или сърдита и реве.
Зеленчукови пюрета яде, но на кашите много им се мръщи. Изобщо не ги харесва, трябва да е много гладна и да смеся кашата с плодово пюре, за да изяде максимум 100 грама.
Месни пюрета още не съм давала, ще изчакам да стане на 7 месеца. Имам домашни пуешко и заешко и ще й забърквам по нещичко, ще купувам и готови. Глутена още малко ще го позабавя, около 7,5-8 мисля, педито се съглсаси.

Ако има някой на море в Лозенец след 10.07, може да свирка Simple Smile

Честито на всички месечинковци днес!

# 507
  • В две мънички очи...
yuls честита месечинка!

Малвинке - добре си е наддала малката Simple Smile

# 508
Привет! Heart Eyes
Иве  Hug Браво на Максим за страхотните мерки, а на теб кураж с тез безсънни нощи. Явно познах че момъка е просто хиперактивен и кипи от енергия  Wink Вярвам че скоро ще започне така здравата да се изморява от повечето движение че ще спи като агънце, а и вие покрай него.

Момичета с финни мадами аз си мисля че всичко си е до тип структура и няма нищо обезпокоително щом видимо децата са жизнени и в добро настроение. Нашата пък е шишка и си върви така от самото начало, а все още не яде почти нищо освен кърма. Като цяло е едричка защото и на дължина е 72-3 см.

Диди не сте само вие. И аз днес успях да и набутам само малко плодово пюре, супа изобщо не искаше. Пробвах я за последно с кисело мляко и се убедих че не и е по вкуса, така че се отказвам от него засега.

# 509
Eх , значи има още доста други финни бебенца , да не се притеснявам значи  Wink И аз така  си знаех , че всичко е наред , но от всички други мъници на нашата възраст , моето май е най-миниатюрното . Пък  и баткото беше от тези , които добре наддават и нали ние , майките , все сравняваме , та така... Wink Благодаря още веднъж  Hug
Malvinka , и моят план за захранване е приблизително същия - на 7 навършени месеца първи вид месо (пуешко) , след 2 седмици заешко ;на 8 месеца глутен (с овесени ядки ще го въведа) , на 8,5 жълтък . Рибата вероятно на 10 месеца ще я въведа , не съм мислила още , че до тогава има много време .
didka banditka , и моята има такива моменти . Преди няколко седмици ми отказваше всичката твърда храна , само като видеше бурканчето и стискаше устни и не иска да опита дори . Оставих я 3 дни само на кърма и тя после се поразмисли и започна да си хапва . Иначе нощно време и тя понякога се буди на 2-3 часа . Снощи обаче беше отличничка - яде в 21.30 и до 5 часа спа непробудно . В 5 сука и после чак в 9 сутринта .

Общи условия

Активация на акаунт