Честит имен ден на Малвинка!

Като гледам какви вкусни неща сервирате се замислям дали да не пообиколя на гости

вече всяка вечер ги събирам от всевъзможни места на земята
и сега пак ги разнася 



И аз да си кажа, въпреки че момичетата са дали вече инфо, потр.такса не се плаща. Първият път като влезнахме при нашата педиатърка, видях табелката потр.такса и я попитах, дали трябва да плати, защото не бях нясно, но жената си каза, че не трябва!
Проби преди два дена. Не е имал някакви проблеми около изникването, да чукна на дърво.

Все си представях нещо гадно, кисело и химикализирано като чуех думата "кисел", но то си е просто кремче.
Киселът би трябвало да бъде готовия продукт , направен от плод+мляко+зърнена основа . Има няколко възможни начина за да се направи кисел . Плодовете може да са сезонни , леко бланширани или такива от пюре , млякото е АМ или краве след годинка . Зърнената съставка може да е каша (!!!) , бисквита или нишесте . Продава се натурално от царевица (без глутен) или от пшеница (за захранилите с глутен) . Ако решите да го правите с нишесте , то първо го сварявате с вода както пише на опаковката , но да е по-гъстичко . После като го свалите от котлона прибавяте АМ (то не трябва да ври) и накрая пюрето или бланшираните пасирани плодове .


.
Забърквам нишестето и добавям плодово пюре, домашно направено. Изобщо не съм и предполагала, че се слага мляко. 