Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 564
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
lilincho, може и да съм си докарала хиперлактация.. Каквото изцедя го замразяваме... Ще започна да цедя по помалко, само когато са много напрегнати гърдите. И пропуснах да пише, че малкят яде на по-големи интервали още от началото, може и това да е причината да се налага повечко да изцеждам..

# 256
Commelina, не знам вече какво да правя. Никого не искам да плаша, но моя приятелка, която е АГ ми каза-" източвай до дупка"! И аз се чудех как ще ми се регулира кърмата с това непрекъснато източване, но и се доверих. Все пак разчитам, че ги разбира тези неща. Повечето ми познати така правят като така се застраховат, че няма скоро да им спре кърмата.
Моля момичета от ЛЛЛ да отгоорят, те ще го направят тактично.
Моля обяснете на момичетата че изцеждането тряба да има пиричина и никога не е до дупка.

# 257
ооо, това любимата ми еклерова торта ли е? Мерси Маринелка
От мен нещо за пиене, кой каквото си пожелае  tooth

1.Мислите ли да мажете с тези гелове за успокояване? Ако "да"с какъв, ако "не" какви методи за успокояване на болезненото излизане на зъбите мислите да ползвате? Ще пробвам с Дентокинд, ако няма ефект ще пробвам с някой от геловете, не мога да кажа категорично как ще се успокояваме, защото ЩЕ не винаги е Е. Има си и гризалки, четки.....
2.Какво ще направите с първото зъбче? -(за мамите с по-големи деца - какво СТЕ направили) Първото зъбче ще си го запазим, разбира се.
Решила съм в някаква кутия да го сложа, заедно с косичка от кръщенето и други такива първи спомени. Съжалявам само, че пъпчето ни е в една банка в Люксембург, трябваше да си го запазя.

3.От кога мислите да използвате бебешки четки за зъби? Нямам идея, откогато има нужда, може би от 4-и месец newsm78
4.И колко често? .....

catwalk, ако се съмняваш, че беби не заспива, заради кафето, което пиеш, защо не пробваш 1 ден да не пиеш кафенце и да видиш дали ще има разлика. На нас кафето не ни влия, вечер си заспива като порче.

Nature Sunny

# 258
       Здравейте ,отдавна не съм писала,но  ви чета редовно.
       Виждам ,че обсъждате приучването на гърне Кристина е на 2г.и 9м и още е с памперс  Embarassed какво ли не купихме ,за да я накараме да седне на гърнето или в тоалетната ,но тя отказва,но за сметка на това всички играчки ползват гърнето  Laughing .
       ИВКА10  каката ни беше на 3м ,когато започна да си лапа ръцете и да се плюнчи и я заведох  на преглед и ми казаха ,че така си опознава ръчичките ,и като започнат зъбките  бузките ще и поруменеят.
       За анкетата :
1С Кристина ползвах  гелче,мисля и сега да ползвам,но още не съм решила кое.
2Първото зъбче ще запазя ,имаме специална кутия за първото зъбче.
3 С първото зъбче ще започна да ползвам силиконов накрайник който се слага на пръста .
4 Сутрин и вечер, с Кристина  по 30мин я миех много и харесваше .
       Лек ден на всички ние отиваме на разходка.

# 259
И аз моля за съвет от ЛЛЛ! Наистина много се обърках с това изцеждане!
И за какви зъбчета на 2 месеца става въпрос?! Не е ли рано да мислим за това!

# 260

"Процесът на никнене на зъбите често има и наследствено влияние. Така че, ако на майката или бащата зъбите са поникнали по-рано или по-късно това може да се очаква и при детето. Най-често първото зъбче избива към седмия месец. В някои случаи това може да стане след третия месец или към годинката."   от тук http://www.biberonbg.com/info/niknenezabki.htm
 при януарки/февруарки има вече бебета със зъбчета.  Mr. Green А някой от нас са родени февруари.... така, че не е рано.

# 261
  • Бургас
Мацки, да ви се оплача - нямам още чадърче и много се тормозя, когато за секунди го огрее пряка слънчева светлина  Sad
По анкетата -
1-не съм запозната с тези гелчета, ще се заитересувам и ако детето е много неспокойно ще ги прилагам. Методи за успокояване, които знам са хладна марля на венците или гризалка от тези, които се изстудяват в хладилника.
2-ще запазя първото зъбче - майка ми пази моето  Wink
3-тук също ще се чете по въпроса, за сега отговора е не зная
4-може би сутрин и вечер  newsm78 Всъщност, мисля че докато е на кърма няма нужда от четкане с бебешка четка, поправете ме ако греша...
lilyrose , какви са тези дупета????  Crazy Laughing
Опитах да не пия кафе - то дори не е кафе, а капучино - обожавам го - и пак трудно заспива - явно си е такъв момъка... не зная ...
marinels , чудна тортичка  Flutter между другото, мен глада за сладко май ме остави, от както времето се стопли.

Още нещо - аз още не съм му сложила възглавничка, а вие ? Каква ползвате - приемам препоръки  Hug

# 262
Охааа...Маринелка...и аз обожавам Еклерова... ммм:)) За килцата....като излезнах от болницата бая бях смъкнала...като спрях да кърмя спрях и да ям..ама дойде така великият Велик ден и познайте....усфиних се стъбилно пак...  Sad Волята ми се е изгубила някъде...

# 263
racholina изобщо не е рано да мислим за зъбчета, защото така както минаха неусетно 2 месеца, така ще минат и още 2-3 и някои от нас, които са без опит ще се окажат неподготвени.
Пък и това, че започнахме сега темата, не означава, че докато му дойде времето няма да я коментираме още 2-3 пъти  Wink
а за изцеждането - и аз не се изцеждам вече, кърмата ми се регулира спрямо нуждите на бебо, пък и далеч по приятно ми е да си прекарвам времето с бебо, отколкото с помпата и да използвам ръцете си, за да се гушкаме. Е, инцидентно се случва разбира се, но след всяко кърменеее  ooooh!

# 264
  • София
Commelina, не знам вече какво да правя. Никого не искам да плаша, но моя приятелка, която е АГ ми каза-" източвай до дупка"! И аз се чудех как ще ми се регулира кърмата с това непрекъснато източване, но и се доверих. Все пак разчитам, че ги разбира тези неща. Повечето ми познати така правят като така се застраховат, че няма скоро да им спре кърмата.
Моля момичета от ЛЛЛ да отгоорят, те ще го направят тактично.
Моля обяснете на момичетата че изцеждането тряба да има пиричина и никога не е до дупка.

Има случаи, в които се налага изцеждане на гърдата, но рутинно такова не е препоръчително, защото би могло да доведе до проблеми при майката или бебето.
 Ако детето се кърми на режим "на поискване" или иначе казано, кърмиш винаги, когато детето поиска,  то това в повечето случаи е напълно достатъчно, за да се запази производството на мляко в гърдите толкова, от колкото се нуждае бебето.  Ако се кърми в строг режим, този режим би могъл да не най-добрия за нуждите на твоето бебе, защото бебетата са с разлчни нужди, освен това в момент, когато млякото не му достига, то няма как да покаже на гърдата, че се нуждае от повече мляко и така може да се стигне до недостиг на мляко. Това е една от причините да се дават съвети "изцеждай до дупка". Работата, която бебето трябва да свърши, е заменена от помпата. Но това доста пъти се оказва неприемлив вариант, създава неудобство на майката и създава предпоставки за запушвания.

Хиперлактацията, която за теб е нежелана „екстра”, би могла да се овладее, като намалиш цеденето не „до дъно”, а само колкото да облекчиш гърдата, но в нея да остане мляко. На следващото хранене предлагаш другата гърда, а цедиш първата пак само, за да облекчиш напрежението и да омекне гърдата. Така цеденето плавно намалява и сигналът, който гърдата получава, е че вече няма нужда от толкова много мляко, за това и обичайно производството намалява.
 Какво количество мляко изцеждаш в момента? Горе-долу колко хранения има детето за денонощие, ако ги следиш?

# 265
skrech, бебчо яде 5-6 пъти в денонощието като прави интервал от към 21 до 5 часа през нощта. Изцеждам различно, но средно 100 мл. Това е от гърдата, от която не е сукал. От другата не цедя. И както казах, неприятно е цеденето, но замръзявам излишъка.

Благодаря на всички за съветите и подкрепата.

За чадърчетата- днес купихме от хипо, има избор. Точно за нашата количка нямаше, но напаснахме едно на друга марка.

Пожелавам много слънчево настроение в мрачния слетобед за всички мами и техните сладурчета! Hug

# 266
  • Там където е семейството ми
"Процесът на никнене на зъбите често има и наследствено влияние. Така че, ако на майката или бащата зъбите са поникнали по-рано или по-късно това може да се очаква и при детето. Най-често първото зъбче избива към седмия месец. В някои случаи това може да стане след третия месец или към годинката."   от тук http://www.biberonbg.com/info/niknenezabki.htm
 при януарки/февруарки има вече бебета със зъбчета.  Mr. Green А някой от нас са родени февруари.... така, че не е рано.
Това ме накара да питам майка ми.На три месеца и половина съм се обзавела със зъб. Mr. Green(чувала съм да казват,че колкото по рано ти е избил първият зъб,ще имаш здрави зъби)Категорично твърдя,че това не  е вярно. Crossing ArmsЗдравите ми зъби се броят на пръсти.

1.Мислите ли да мажете с тези гелове за успокояване? Ако "да"с какъв, ако "не" какви методи за успокояване на болезненото -Аз и каката и баткото мажех със Калгел(май така се казваше) успокояваше ги за десетина минути,действието му е да охлажда венците,поне аз останах с такова впечатление,защото с мъжът ми го пробвахме,да видим реакцията върху нас. Mr. Green
2.Какво ще направите с първото зъбче? -(за мамите с по-големи деца - какво СТЕ направили) Първото зъбче на синът ми,не успях да запазя, а бях купила кутийка специално за тази цел.Пътуваха със баща си и някъде по пътя паднало,докато се приберът във къщи,го бяха изгубили.Запазих второто му зъбче.Каката все още няма паднал зъб,ще се постарая,първото да го запазя,после и на Хриско.
3.От кога мислите да използвате бебешки четки за зъби? Ще преценя,според това,кога ще се покаже първото зъбче
4.И колко често?-Ще се опитам сутрин и вечер,така научих Боби и Преси,ще се постарая да създам този навик и на Хриско

# 267
Здравейте!!!Да ви кажа, че и моят бебо си лапа юмручето и се лигави .И аз предполагам че е сварзано със зъбките,като един вид подготовка.

За коликите продължавам да давам капки-един ден пропуснах и стана страшно!!

За акането Дени имаше проблем още през първия месец като мина изцяло на АМ,тогава ни предписаха Биогая и мн добре му се отрази започна да ака 1-2 пъти на ден.

Момичета искам да ви питам как са вашите бебчета с килограмите?Преди 3-4 дни го водих моят бебо на педиатър и така ме наплаши че още място не мога да си намеря!! Дени тежи-5 800 и е на 2 месеца и 8 дни.Роди се 3 650 Докторката каза че мн съм го хранила че съм щяла да го прехраня направо ужас,а и За какво ми било дебело дете!!!Той прави по 6-7 хранения и жсеки път изяжда различно м/у 100-130.Как да не му давам да яде тои като е гладен направо  ужас. Мн ме притесни тази докторка!!Моля ви кажете какво мислите ,как е при вас ?Благодаря!!

# 268
Здравейте мами, едва ви изчетох.

При мен все същото - беба расте  Heart Eyes и мъжо си лежи със счупения крак и пирона в него  Confused

Нашата бебуна заспива към 22:30 и понякога се събужда към 5 - 5:00, но по-често се случва аз да я събудя в 6:00 за кърменето. Поне откъм това не мога да се оплача, че ако се буди през нощта съвсем ще съм като зомби.

За юмручето в устата - и ние сме така. Първо си мислех, че е гладна, но като я наблюдавах видях че просто си чеше венците с него и се лигави. Дали са зъбки, времето ще покаже.

Относно кърменето - определено ми се е увеличила кърмата, но продължаваме да се дохранваме и аз винаги цедя с помпата, когато ми го позволява графика. Аз се поуспокоих, защото бебка вече е 5.300 и е станала 56 см Simple Smile и най-важното носовия секрет е отрицателен.

Момичета, споделете вашия опит с килограмите. Как се храните като кърмите, за да може да смъкнете килограми? Аз имам +7, като 5 качих след раждането в опити да си увелича кърмата. А и вече нямах киселини и си хапвах  Embarassed

Към мамите, които се разхождат в Южен парк
: Моля ви пишете ми, за да се видим някой ден. Аз живея на 5 мин.

# 269
  • София
skrech, бебчо яде 5-6 пъти в денонощието като прави интервал от към 21 до 5 часа през нощта. Изцеждам различно, но средно 100 мл. Това е от гърдата, от която не е сукал. От другата не цедя. И както казах, неприятно е цеденето, но замръзявам излишъка.

За справяне с хиперлактацията освен намаляване на цеденето до толкова, че само да се облекчат гърдите, често помага и по-честото кърмене.

Ако изникне нещо неясно, ще опитаме да бъдем от полза с информация и помощ. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт