Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 545
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
  • София
sirence , компресия дали ще го накара да поеме повече мляко? Ти смяташ, че заспива преди да е изсукал всичкото мляко от гърдата ли или смяташ, че няма достатъчно в гърдите?
luba_rizova, аз изобщо не съм фен на градините и яслите, и практиките там(нищо че моето дете ходи на градина  Rolling Eyes ) . Та и по отношение на гърнетата не ме кефи баш подхода в яслите, но пък това сигурно е единствения вариант две жени да се справят с 20 деца.
skrech, за първата страничка- Николай, роден със секцио на 21.03. 2011г, термин 29.03.2011г. Роди се 3800гр и 51 см Simple Smile
Не знам дали трябваше да ти ги пратя на лични или във форума Rolling Eyes
Аз не отговарям за първа страничка, само те подсетих да дадеш данни. Ако някое отм омичетата види, ще те добави или ти пиши налични(но не помня кои бяха нашите работливи пчелички  Blush
catwalk, ако знаеш защо трябва да цедиш, така ще знаеш какво рискуваш, ако не цедиш  Grinning . На мен не ми се налага да цедя, за това нищо не рискувам, като не цедя.

Момичета,аз да се включа с един бърз въпрос.....От два-три дни,Хриско при всеки удобен случай се опитва да си вкара ръката на юмруче в устата,ако успее да налапа някой пръст,започва усилено да върти глава,като все едно си чеше венците,започна и повече да слюноотделя.Та това ме наведе на мисълта,дали пък няма да му никне зъб....От друга страна,мисля,че е твърде рано за тази екстра.Какво мислите вие? Rolling Eyes
Никола няма видими признаци зпо венеца за никнещ зъб. но упорито се опитва да си изяде ръцете. Дадох му веднъж пръст и видях, че го гризе с венци(и то доста силно), а не го смуче. Явно се започва, пък кога ще избие, кой го знае.

1.Мислите ли да мажете с тези гелове за успокояване? - Митко го мажех и му действаше, макар да не вършеше чудеса. Не помня как се кзваше гела
2.Какво ще направите с първото зъбче? -много от рано го мислиш
3.От кога мислите да използвате бебешки четки за зъби? - не знам. Логично ми изглежда като почне  захранването,но на големия ми син почнах някъде след година.
4.И колко често? - не знам. Предвид, че съм мързелива сигурно ще е по-рядко, но покрай баткото може и всеки ден(а по няколко пъти на ден ще е абсурд, от сега си го знам.

за коликите - Никола няма
За отслабването с диета - аз съм чревоугодник и не обичам лишения. Ще пробвам без диета, пък ао си остана закръгленка, тогава ще го мисля. Надявам се лятното слънце да ме стопи  Sunglasses

# 271
  • В Космоса

Момичета искам да ви питам как са вашите бебчета с килограмите?Преди 3-4 дни го водих моят бебо на педиатър и така ме наплаши че още място не мога да си намеря!! Дени тежи-5 800 и е на 2 месеца и 8 дни.Роди се 3 650 Докторката каза че мн съм го хранила че съм щяла да го прехраня направо ужас,а и За какво ми било дебело дете!!!Той прави по 6-7 хранения и жсеки път изяжда различно м/у 100-130.Как да не му давам да яде тои като е гладен направо  ужас. Мн ме притесни тази докторка!!Моля ви кажете какво мислите ,как е при вас ?Благодаря!!

Моето бебе е 6 кг. Аз се изцеждам и и давам кърма от шише. Изяжда средно по 550 мл на ден. Аз се притеснявах, че яде малко, защото педи беше казала да и давам 110 - 120 мл на хранене, а ние имаме по 7 хранения. Но не ми направи забележка, че много я храня, даже се кефи че толкова е наддала.

Да ви питам как мерите температура? Имам чувството, че ще бъде доста сложно като  се наложи да и я премеря след ваксините. Ние отложихме втората малко, за да може да съобразим третата с връщането ни в София. Искаме да направим море поне месец и половина. Доколкото разбрах може да се отлага до 2 масеца поставянето.
Според вас може ли да потопим бебето в морето? Мъжът ми иска, а аз не искам. Мисля, че ще е студена водата, а и малка ми се струва още.
Ще мажете ли със слънцезащитни кремчета? Май до 6 месеца не е препоръчително.

# 272
skrech още веднъж благодаря за съветите! И аз се опитвам по-честичко да му давам да суче. Ще следвам стрикно съветите ти, дано се урегулира кърмата!

За юмручетата- и ние ги лапаме и смучем, даже бибата плюем, заради юмручето!

За слънцезащитните кремчета- ще препоръча ли някой нещо за чувствителна кожа!?
 Дано изгрее слънчице днес! Много ми се разхожда Simple Smile

# 273
Акаша, водата в морето още е мнооого студена, вече направих сефтето на плажа, но дори аз не се изкъпах, а по принцип съм морж  Laughing Щом ще стоите повече от месец може и да се стопли, но ако ще се къпете нека да е сутрин, докато морето е още чисто, после се пълни с всякакви боклуци. Аз лично мисля само краката да й топя тази година, догодина повече  Peace
За слънцезащитните питах педиатърката и ми каза след 6 месец, но ако е бяло детето, и ако ще ходи на плаж, мисля че е по-добре да се маже. Тук Tasha беше показала крем на A-Derma, подходящ за бебета и под 6 месеца, мисля да се сдобия с такъв, има го по аптеките.

P.S. Днес ставаме на 3 месеца Simple Smile Черпя виртуално  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 10:15 от zvezdaa

# 274
  • Кукуландия
Здравейте момичета!

И ние си лапаме юмручетата, а понякога само палеца. Забелязала съм, че се случва когато е гладен или му се спи. Но наистина е добра идея да си набутам някой път пръста, за да видя дали с юмручето не си чеше венците  Peace

Аз не се изцеждам след кърмене. Инцидентно съм го правила, ако ще излизаме навън и не съм сигурна, че ще има къде да го накърмя. Притеснявах се дали му стига млякото на Димитър, но след като наддаваме (въпреки че втория месец е наддал наполовина спрямо първия) съм спокойна (или поне се опитвам да бъда).

1.Мислите ли да мажете с тези гелове за успокояване? - Ако се наложи ще го мажа. Дори вчера ми препоръчаха един, но забравих какъв беше Laughing
2.Какво ще направите с първото зъбче? - ще го запазя
3.От кога мислите да използвате бебешки четки за зъби? - все още не знам  newsm78
4.И колко често? - Мисля си за сутрин и вечер.

за коликите - Май вече нямаме, отдавна спрях да давам каквото и да било.
За отслабването с диета - Диетите не са здравословни. Промяна на хранителните навици, изчистване на храната, която приемаме, правилно комбиниране и повече физическо натоварване е най-добрата рецепта за нашия организъм. А кога ще приложа това на практика не знам, теорията я знам, но практиката нещо ми убягва.

# 275
Момичета минавам само да ви почерпя по случай рождения ден на мъжа ми.
Нека да ми е жив и здрав и много много да слуша.

# 276
  • Лондон
Uinen, и аз имах такъв проблем с костите на ръцете. Започнах да пия Прегнакеър за кърмачки и Калций + Витамин Д3, и се оправих.

Penmar, честито! Да ти е жив и здрав!

за юмручетата - моят бебо също се 'пени' и си лапа юмручетата.

за цеденето - аз досега съм се изцеждала точно два пъти и почти нищо не изкарах като количество. Много ми е досадна тази процедура. Затова си нося бебето с мен и го кърмя, когато поиска. Дъщеря ми я кърмих така 9 месеца.

за коликите - май вече няма такива

за отслабването с диета - аз мисля да се пробвам на 90 дневната, но с някои изменения за кърмачки http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=504220.0

за спането отделно от мъжа - вашата лесна, моят спи в друга държава  Wink

за анкетата Simple Smile
1.Мислите ли да мажете с тези гелове за успокояване? - да, дентинокс
2.Какво ще направите с първото зъбче? - ще го запазя
3.От кога мислите да използвате бебешки четки за зъби? - като излязат зъбките
4.И колко често? - сутрин и вечер

Днес открихме лятото и плажа! sun

# 277
Момичета тьрся детегледачка за Варна-от 18/06 до 10/09. Предпочитам целодневно,но може и почасово. Гьвкави сме с работното време,на мен основната ми цел е да мога да прекарвам време с всяко от децата поотделно и да чета(имам изпит октмври). Жената ще бьде през по-голяма част от времето с едно от малките деца-Ема или Нора,рядко с двете(например докато Ема спи). Няма да има ангажимент кьм баткото. Заплащането е отлично. Ако познавате някой,който бе се заинтересувал ми пишете на лични.

Някой се притесняваше за килограмите-Нора се роди 3670 и на два месеца сьщо беше 5 800-според мен сьвсем нормално. Пьрвите три месеца е нормално да кават повече-осле темповете на наддаване се забавят.

# 278
  • София
Привет момичета,

Ние днес ставаме на 2 месеца:)

Честито и на Крум на Г-жа Стихийно бедствие, Димитър на Sabrina 1, Елия на Thomasito, Александър на gin_s, Едис на rumilotaю и Сияна на zvezdaa

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 09:56 от redreny2000

# 279
Здравейте, мами! Hug
В момента сме в Банско, прекарваме си страхотно-точно от това имах нужда след лошите събития в семейството/благодаря още веднъж на всички, които изказаха съболезнования/.То с деца на почивка не е съвсем почивка, но си е разнообразие. Хотелчето е екстра, времето е с нас, дишаме с пълни гърди чист въздух и така. Аз обаче не се престраших да се цопна в басейните, че не съм свикнала да се гледам в този си вид Crossing Arms Ще ми се вече да заприличам на човек, ама бавно става отслабването и не знам как ще го разкарам този целулит. #2gunfire
 За плюнченето вече бях писала, че при нас без лигавник не става. И с баткото беше така положението, но зъб извади на 8 месеца. Гелче не съм ползвала , защото Емо леко ги вадеше зъбките-най-много да се разкисели повечко или да спи неспокойно 2 вечери.Ако се наложи сега сигурно хомеопатия ще ползвам. С първото зъбче не знам какво ще правя-едва ли ще го пазя, по-скоро на покрива-"На ти , Врано, кокален, дай ми врано железен" или как беше не знам Laughing Ако има само 1 зъб едва ли ще го затъркам. Ще почакам поне няколко да излезнат и тогава ще мия с напръсниче за зъбки веднъж-два пъти дневно.
За цеденето и аз никога не се изцеждам, дори и когато ми се напълваха гърдите до болка. Просто беба си ме изсуква често и кърмата ми се урегулира. Peace
За гърнето-пробвах на 1 годинка-провал. Изобщо не беше готов баткото.Къщата ми заприлича на тоалетна.Махнахме памперса на 2 и 4 месеца. Но към 2-та годинка беше готов, просто чаках топлото време.
Лилироуз, с много секси питиета черпиш. Mr. Green
Хайде да бягам, пак ще пиша от Пловдив. Hug Hug Hug

# 280
Честит празник на славянската писменост и култура!

Veseto, честит рожден ден! Весел празник!

Честити месечинки на празнуващите днес бебоци - Ева на ena4, Марио на sirence, Александър на тони бонбони, Елица на megi4ka_bl, Теодор на Stacked и Виктория на *el*!

За зъбите – ето нещо интересно за четене - цък

# 281
  • София
Честит празник на всички и от мен!   bouquet

marys, благодаря ти! Честити месечинки на всички, които днес навършват 2 или 3 месеца Heart Eyes

Ние чакаме днес педиатърката за ваксини. Дано не разстроят малкия ми бебчо много.

# 282
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ

# 283
Честит Празник! Нека всички се гордеем с нашата писменост! Нека се гордеем, че сме българи!

# 284
Честит празник и от мен!

Ама хич не се гордея, че съм българка.....срам ме дори от нашата държава.....но това е друга тема!

Общи условия

Активация на акаунт