Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 557
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Може ли да ми кажете от къде да си купя възглавничка за гушката (незнам дали точно така се казва).
mistela, аз поръчах от тези, които показа г-жа Стихийно бедствие от и-бей. Това поясче е подходящо за бебета от 1-18 месеца. Взех и едно по-голямо за баткото.
mama bobo, и аз ползвам за баткото кремчето, което Tasha е показала. Доволна съм много. На Ади още не съм слагала.
Мама Веси, от статията, която беше пуснала не съм съгласна с частта "Не слагайте бебето си на гърне". Едно време майките ни да не би до 2 годишни да са ни държали с пелени...сега трябва всички да сме с психични отклонения...  ooooh!

# 226
  • Кукуландия
Здравейте момичета!

Днес бяхме на преглед - наддали сме 850гр. и вече сме 5,160 и сме пораснали с 3,5см. и сме 58см. За сантиметрите не вярвам много, т.к. преди поне седмица с мъжа ми измерихме Митко и беше 60см. Предполагам, че лекарката не му изпъва добре крачето. Rolling Eyes
Сложиха ни и двете ваксини. Плака около половин минутка след като му ги сложиха, но после се успокои и дори си спинка като ходихме по задачи. Лекарката каза да му даваме Панадол по 3мл. на 5 часа няколко пъти и като се прибрахме му дадох. След това се осъзнах, че няма смисъл да го тъпча с лекарства при положение, че може изобщо да не вдигне температура.  Crazy
Относно компреса с риванол - на нас педито ни каза, ако се зачервят крачетата тогава да се сложи такъв компрес, или студен компрес с водичка.  Peace

От около 3 седмици си смуче палеца от време на време. Опитвах да му дам биба, но я плюе, само пръста си харесва Laughing Когато го видя го вадя, но все пак се притеснявам да не му остане навик.

Мами, да ви питам нещо, че имам един проблем - седмица преди раждането започнаха да ме болят китките при определени действия, а след като се прибрахме от болницата започнаха да ме болят колената при сядане/ставане/изкачване на стъпала. Тези болки продължават и до този момент - има ли други мами с подобен проблем? Личната лекарка казала на майка ми, че това е от бременността и щяло да ми мине едва след първия редовен цикъл, след като се изчисти организма от хормоните... ама цикъла ми може да дойде и след половин година или повече (след като кърмя и дай Боже да продължавам да кърмя)...  newsm78

ena4, моите съболезнования, сега прочетох  Hug

Аз отивам да будя таткото и да ходим на разходка  Grinning

# 227
За слънцезащитните кремчета и аз се чудя да я мажа ли,да не я ли мажа...И Ванеса ми е доста беличка и нежничка...и мисля да питам педито другия път да ми препоръча нещо,че да не и изгорят бузанките
За бибите ние без биба неможем:) друго имаме-нямаме....бибката е задължителна baby_neutral Това въобще не ме притеснява...като порасне малко съм сигурна,че ще я откажем от нея....ще измисля нещо и се надявам да се откаже...че рев ще има в това съм сигурна,ама ще поплаче,поплаче и ще спре...
При нас времето е кофти,но успяхме да излезем на разходка м/у храненията...Беше топло,слънчево..и тъъкмо се прибрахме и започнаха едни гърменета един голяяяям дъжд....Да се оправя вече това време,че не се издържа в къщи... Whistling

Абе момичета...моята дунда страшно много се лигави...големи плЮнки-голямо нещо...Съмнения имам за зъбки...ама какви зъбки бе...на 2 месеца и половина  Shocked Crazy

# 228
  • София
Привет от мен!
нещо едва се добирам до компа напоследък и само ви чета по диагонал.

И аз се присъединявам към преживяванията на г-жа Стихийно бедствие и vikiim. като разликата е, че аз дохранвам с АМ на две -три хранения - точно тези през деня и привечер.  
 и моя бебан ги прави тия изпълнения с дърпането, рева, бутането, изпъването и пр. Не винаги, но ги прави. Аз, обаче тъпо и упорито си му предлагам да суче и се храним поне по 1 час.  пък и си подремва, докато суче....виж на шишето не спи....а най-сигурния начин да го събудя е - да го сложа в креватчето му  Mr. Green въобще ....екшън.
Uinen и аз имам такъв проблем с коленете, а и с кръста и с едната тазова става....Явно е от бременността, раждането и кърменето нещо. Засега съм взела едни витамини за кърмачки с калций и други витаминки, пък ще видим...

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 18:33 от Stacked

# 229
  • София
Като ни изписаха от родилното, Митко беше на антибиотик, а сополите му оставаха на диря по бузите на Никола докато го целуваше и прегръщаше. Обаче Никола оцеля и си викам това детете железно ще излезе. Е, да ама брат му пак се разболя, този път успя да зарази и бебето. Даже по едно време и двамата дишаха като Дарт Вейдър. Нямат сополи, но гърлата им толкова подути, че едва влиза въздух. Обаче изобщо не виждам как е възможно да опазя едното дете от другото или от нас. Та така, че ще се надявам да е за добро, поне нещо малко имунитет да натрупа  Rolling Eyes

За упражненията преди бяхме писали, нещо при мен въобще не вървят. Да съм се сетила до сега едва няколко пъти да ги правя  Rolling Eyes

Отворила съм си една биричка, ако не приспи докато ви изчета, ще ви изчета.
luba_rizova, Никола може да си държи главичката, като го вдигам за ръчичките, но Митко беше с понижен мускулен тонус(така пишеше и в епикризата, освен, че беше съвсем очевидно) и доста дълго не го умееше това. Лекарката знаеше какво може и не може, но и знаеше, че той не е типичното здравородено бебе с енергия като на младо яре, та не намери да е проблем, че не изпълнява накои упражнения. Аз го вдигам, а главата му виси съвсем отпусната надолу. И тои започна да гука малко по-късно. Никола направо се развива скорострелно, ако трябва да го сравнявам с брат му.
 ТВ почти не гледам, но това не пречи Митко да е такава латерна, че ми се  случвало да му се карам, за да млъкне, защото постоянно меля и не му омръзва.

Имаше и някаква причина минерална вода да НЕ СЕ преварява !, но не помня какво точно беше newsm78
Защото минерализацията става по-концентрирана и съответно още по-НЕподходяща за малки деца.
Anduli, няма да слагам нито една ваксина в повече, освен задължителните. А това, което са ти казали педиатрите, то се отнася и за други ваксини, ама защо са задължителни, кой да знае(освен финансово обвързаните)
marinels, браво за хубавите новини за мъжа ти и за добрите резултати от изпитите! Кажи после как е минал разговора с педи за ваксините и антибиотика.
racholina , добре дошла ! дай данни за първа страничка.
Може би си мислиш, че твоето дете спи малко, защото не знаеш колко спи моето  Mr. Green . Имам чувството, че будува по цял ден понякога. Само на подремване за кратко го кара.
 ena4, ако откриете лек за хъркането, дайте насам, че и аз дежуря по цяла нощ да го сритвам моя, защото не мога да заспя от хъркане. И това е причината той да иска да се изнесе, защото го подритвам  Crazy , а не че нещо децата му пречат.
Цитат
Някоя мама питаше как става с големи деца като спим-ами имаме и други стаи за  целта.

И двор и кола, става и някаква ливада ако излизаме на пикник, забравих Blushи банята ни е голяма Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Когато се роди детето, тогава се преоткрива жилището  Wink . Другото е, че нощем ние спим, а по често се случват случките през деня, когато в спалнята няма никой.
Sabrina1 , нали все с нещо трябва да се приспива детето. Ако не е гърда, ако не е биберон, тогава може да е люшкане. Обаче тогава пак някой "доброжелател" ще ти обяснява, че детето не трябва да се люшка и майките ще реват "научих го да заспива с люшкане". Същото е и с гушкане примерно или "научих го да заспива само с мен". Е, нали това дете все някак трябва да заспи и за достигане до целта се включват помощни средства, които да внесат комфорт и спокойствие, за да се унесат в сън. Не може да го оставиш и да затвори очи. Не знам дали го мисля добре, защото моето дете не ползва биберон, но си мисля, че децата се нуждаят от него, когато няма гърда на разположение, защото сукането ги успокоява.
 А по отношение на отказването от биберон, аз си правя асоциация с кърменето - все едно да лиша детето от кърмене, само защото съм слушала разкази от други, че можело да е трудно отбиването.
mama_vessy, за съжаление аз познавам хора, които действат така, както е описан разказа в линка, който даде. Жената наистина вярвше, че ако детето се разплаче, а е задоволено от към храна и смяна на памперс,  и тя му обърне внимание, това е гаранция, че то ще се научи да я манипулира така. Колко погрешно разтълкувана нужда на детето от физически контакт! Но никоя от мислещите по този начин жени за нищо на света не би се оставила да бъде задоволявана единствено от към хигиена и храна, без какъвто и да било друг физически конткт, разговор, изобщо общуване. Имам такива роднини, а най-често се виждам с комшийка, за която липсата на внимание към детето е превърнала в отрицателно внимание - все го бие и му се кара. Сега са заедно с моето дете в градината и се случва да си говорим - нямам думи да опиша колко незадоволена от майчинството е тази жена! Тя може да каже само лоши неща за майчинството - колко е трудно, тежко, колко е досадно, колко е неконтролируемо, колко нерви изисква и т.н. Но изобщо сигурно не допуска, че тя си го направи такова, а можеше въпреки сложната част от отглеждането на едно дете, пак да има радост и любов, удовлетворение от това, че си родител. Едва ли някоя от нас може да каже, че да отглеждаш дете е просто приказка и безоблачно време, има и трудности, има случаи, в които ти се ще да си починеш от ангажимента да бъдеш родител, но въпреки това радостта и удоволстието би трябвало да надделяват. Ако ли не, може би някой специалист би могъл да помогне, за да се види какво куца.
 Отплснах се, ама много ми е тъжно за таива дечица и за това  Rolling Eyes
eya, не тренирам, а само цъкам с език, като си видя корема. А имам и 10 кила да свалям.
sirence, твоето бебенце сучеше ли или ти изцедена кърма даваш?
стефанова, не съм забелязала Никола да се подува на страната на която спи, но батко му е така.
Saura, не дей ме хвали , че се изчервавам  Blush Ми все нощно време пиша, защото е по-спокойно. Сложа челядта да спи и си чета на спокойствие.
Лъки, абе мислех да си замълча, ама като се обади и аз ще се изкажа. И аз не съм съгласна с това "не слагайте на гърне" по няколко причини - първо децата нямат биологичен памперс, значи логично той служи за наше удобство, не за негово. Второ - всичко, което се свърза с пари го гледам под лупа, а едно такова твърдение е много удобно за производителите на пелени. И понеже ми трябваше да търся инфо за първото дете, направих този извод за себе си: проблемите, които психолозите изтъкват не са дошли от махането на памперса, а от отношението към детето. Ако му настояваш, ако го държиш по сума време на гърне, ако го храниш на гърне, ако му пускаш ТВ на гърне, ако му повишаваш тон, ако се изнервяш, че няма резултат в гърнето, ако по какъвто и да било начин насилиш детето да прави това, което искаш, това води до проблеми. Но ако се подходи към тоалетните навици с разбиране за възможностите и нуждите на детето, без да се насилват нещата, с търпение и т.н, тогава не виждам проблем. Иначе съм уверена, че начинът, с който подхождаме към това приучаване има влияние върху психиката на детето и отношението му към тези физически процеси, както и съм съгласна, че може напикаването/наакването да има силна връзка с първите етапи на приучаване на тоалетна. Но тази тема сигурно много ще я бистрим като му дойде времето.

Тюууууу, нямате изчитане! А ушким по разходки сте били.

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 02:14 от skrech

# 230
Момичета, да ви попитам за мнението ви за количка-случаят е следният: до сега (почти на три месеца сме) бяхме с една дадена ни от детето на кумовете MagEngland, и досега си бяхме отлично  с нея - тя е тежка и обемна, но за сметка на това широка и стабилна - идеална ни  беше за началото. Сега искам да вземем нова количка за оттук натам, отговаряща на следните изисквания: лека, лятна, да има пълно легнало положение, да се сгъва лесно, като не е много обемна сгъната (защото ще пътуваме много, а нямаме кола); да е здрава (защото аз не съм особено внимателна с вещите), и по възможност да има чувалче за зимата. Идеята е да започнем от четвъртия месец да возим бебето с нея, а и живот и здраве в близка перспектива да става от първите месеци на бъдещо наше второ новородено. Много ще съм благодарна на мамите, които разбират, или вече имат опит с определен подобен модел, да се включат. Засега ходих във Вис Виталис и фаворит ми е Cosatto Swift Lite Supa Pushchair - струва 350  лв   -  http://www.cosatto.com/products/pushchairs/swift-lite-supa-pushc … little-pip-squeak  Ако някой  има отзиви за нея, моля да пише.

Skrech, Марио си суче много хубаво от самото начало и досега. След споменатите изцедени 100 мл, и дадени по изключение в шише, се заемам отново да се опитам да увелича броя на храненията само на кърма. За смесено кърма+АМ в рамките на едно хранене, вече се отказах, защото той суче активно десетина минути, после сладко заспива и не може да бъде събуден за добавката от АМ, и тя винаги остава неизядена, а пък той след най-много 1 час е гладен. До към 14 часа с удоволствие си го кърмя през около час, но следобяд и вечерта вече ми идва в повече, а и сме навън, и там не ми е комфортно кърменето. Ако нещо можеш да ме посъветваш - премам с интерес и благодарност..

# 231
  • Пловдив
Добро утро, момичета!!!
Скреч
много ти благодаря за споделеното инфо за Митака  Grinning. Да ти е жив и здрав, и стига с тези болести от градинката. Hug
И аз имам да казвам нещо за гърнето - детето е готово, когато е готово. При едни по-рано, при други по-късно. Подхода и примера на други деца имат голямо значение! моето дете тръгна на 1 годинка на ясла - още не можеше да ходи, точно за една седмица там го научиха на гърне. Мисля, че благодарение на другите деца. Подкрепям Скреч за мнението й, че психическите проблеми идват не от самото гърне, а от отношение и начина, покойто се прави. Всяко дете е индивидуално и трябва индивидуален подход. Да не говоря, че едно време ,когато е нямало памперси, са ни учили многооо по-рано на гърне. Имам една позната, която научи детето си на 7 месеца да са на гърне. Е, детето нищо му няма, даже в момента е математически гений  Grinning - 7класник е. Толкова за гърнето, има време.

Uinen явно е от калция. Добре, че си взела мерки, дано ти мине скоро. Hug
А за слънцезащитните кремове - не са ли много малки да мацотим от сега, а? Много се чудя... но пък, да изгорят, също е лошо. които мажете, казвайте как понася на бебока.
Аз изчезвам, няма да ни има една седмица, малко почивчица, като се върна, ще разказвам как е почивка с бебе на море. А да не ви говоря колко багаж... ooooh! Не знам как ще го съберем.
Лек и усмихнат ден, уикенд, празници и седмица.

# 232
skrech,два часа е при тебе, момиче, а ти биричка си си отворила. Завиждам ти, много обичам бира, ама с този гъз, дето съм отпрала, не ми се мисли. Ама само се вайкам, а нищо не правя по въпроса. И продължавам всеки ден да правя десерт... Вчера си купих едни страхотни дънки, да са ми стимул уж, а днес закусихме палачинки... Няма да стане така, знам, и не е и от разходките, всеки ден сме навън поне по 2 часа, с количка близо 40 килограма и пак - нищо не свалям, но и ям за световно.
Много често и аз си мисля за тези майки, които от прекалено много вглеждане в децата си или в стремежа си да са съвършенни и най-добри пропускат да забележат магията на това, да имаш дете. Никога не отказвам боричкане или скачане за балони на голямото ми дете. Винаги имам време за гушкане и гукане на София. Какво от това, че къщата ми е разхвърляна, че имам дрехи за пране и чаршафи за сменяне. Всичко това може да почака, но тези мигове, споделени с децата ми никога няма да мога да върна...
За болестите и децата - не знам, дали е от мястото, където живеем, но досега Алексанър никога не ми се е разболявал. Е, малко течащ нос от време на време, но това е единственото нещо, което е имал като неразположение. А не е като да не се срещаме с деца. Всеки ден ходим на групи за игра, където винаги има между 10-20 деца. Никога не съм го ограничавала да пипа сестра си.
Ена4, моите съболезнования. Моята баба почина 5 дни, преди Александър да се роди. Много ми беше мъчно, защото аз пък дори и да исках, не можех да отида на погребението. Просто съм на 15000 километра... И бях пропуснала да и се обадя предната седмица... Нашите не искаха да ми кажат, но аз разбрах... Стана ми едно такова - криво. После си помислих- последното, което баба ще иска да види е, че съм тъжна. Спретнах една хубава вечеря, сварих жито, пийнахме по чаша, две за бог да прости с мъжа ми, разгледахме снимките и ми стана хубаво, че съм имала толкова специален и обичан човек в живота ми. А като Александър се роди си знаех, че тя гледа от горе и е много, много щастлива.
Днес е страхотен ден  тук, от сутринта сме навън, изчистихме зеленчуковата градина, сложихме репички, салата, спанак. След малко ще запалим барбекюто и ще завършим подобаващо със шишчета и бяло вино.
Вчера бяхме на "консултация", моята щерка е гигант - 6980 гр и 68 см. Вторият прием на ваксините при нас е в 4тия месец.
За гърнето - нито имам време, нито имам нерви. Когато почнат сами да си казват - тогава. В другата ми отчетна тема що майки започнаха да слагат децата си на гърне от 6 месечни. Общо взето  голяма част от тези деца са все още с памперси. Аз не виждам смисъл в това - тормоз и за детето, и за родителя. Иначе не бих отказала "екстрата"да сменям един насран гъз, а не два, но и за това ще дойде ден.
И друго исках да пиша, но забравих. Отивам да се наслаждавам на прекрасния ден.

# 233
skrech, за първата страничка- Николай, роден със секцио на 21.03. 2011г, термин 29.03.2011г. Роди се 3800гр и 51 см Simple Smile
Не знам дали трябваше да ти ги пратя на лични или във форума Rolling Eyes

# 234
Честит имен ден на всички именници! Живи и здрави да са!

# 235
  • Бургас
И от мен честит имен ден   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Момичета, относно коликите имам питане - вие как правите - когато детето е спокойно, давате ли капки или само при необходимост? Защото аз като ги спра капките имам чувството че след ден - два пак го почват колики...
И още нещо - аз не се изцеждам - въобще... Разчитам само той да ме изцежда... Какво рискувам ? Има ли други мами като мен ???
Преслав ака почти след всяко хранене - така е от самото начало - това нормално ли е ? Защото според свеки не било нормално  Crazy , в смисъл - прекалено често било  newsm78
  bouquet Слънчев ден от мен  Hug

# 236
catwalk, ние даваме капките за колики непрекъснато, защото иначе ни сполетява същото като теб! За изцеждането и аз като теб се питах, какво ли ще стане. Съветът ми е- не рискувай! Е аз имам доста кърма и малкият на едно хранене суче само от едната гърда, другата задължително я изцеждам! Преди около седмица реших да пропусна и резултатът беше препълнена, подута гърда, че и запушена пора на зърното на всичкото отгоре. Та минах през ужаса с топлите компреси и душове, докато не открих проблема. Рискът от мастит си е реален, ако ти се запушат каналите! За акането- моят вече по нарядко ака, но не мисля, че има нещо ненормално дете на естествено хранене да ака след всяко ядене! Даже бих се радвала при нас да е така, защото милото го гледам като не е акало по-дълго как се мъчи и напъва... Rolling Eyes

# 237
здравейте хора,

Sabrina1 и ние се приспиваме с бибка, не виждам нищо лошо, с нея се успокоява и отпуска детето, защо да си разваляме взаимно рахатлъка. Пък за това дали ще мога да го откажа - не го мисля от сега, може пък и сам да се отучи някой ден.
Някъде даже четох едно изказване, че даването на биберон, когато детето заплаче показвало невъзможността на родителите да се справят с неговия плач и с проблема и това още повече ме депресира Sad((
И аз си бях казала преди да родя, че биби няма да давам, защото смятах, че като му бутнеш бибката в устата му пречиш да общува чрез плача. Само че се оказа, че той я иска, за да си задоволи сукателния рефлекс и така се успокоява, така че онези нека си говорят какво искат.

слънцезащитен крем
използваме, мацвам му малко по личицето и по ръчичките, не мисля, че е малък за това, пък и кремът си е за бебета. Мен си ме е страх от слънчеви изгаряния, като знам аз как съм  ooooh!

за съвместимостта на ТВ и комп с бебето смятам, че не бива да се ограничаваме от онова, което ни доставя удоволствие, тъй като това се отразява и върху бебчетата. Аз лично не гледам ама изобщо ТВ, затова и не пускам, а и нямаме в бебешката стая ТВ, но пък без комп, а и без радио не мога. Пък и не виждам каква е зависимостта бебешко гукане - ТВ, един вид бебето мълчи, за да може мама да слуша ТВ ли, хмммм  newsm78

за ко-спането - обикновено малчо запсива в креватчето си към 9-10-11 ч. и към 3.40-4.00 се събужда, гушваме се в леглото и понякога аз заспивам и се събуждам към 5, понякога го изчаквам да си цицне и го връщам в креватчето. Друг път сутрин към 6 го вземам при мен, за да поспим още 2-3 часа спокойно. Това едва ли може да се класифицира като ко-спане, де. Но определено, когато е раздразнителен се успокояваме само гушнати в легнало положение, така че да усеща дъха ми.

за гукането на лампи и полилеи - ние пък общуваме с пердетата  hahaha

marinels поздравления за хубавите новини около теб - и за таткото, и за уни-то. А малката студентка е просто прекрасна  Heart Eyes

luba_rizova, аз не го вдигам за ръчички до седнало положение моя, мисля, че му е рано още   Peace, но пък доколкото знам при вас всеки ден идва рехабилитатор и това е част от упражненията, които правите. Ние дори гимнастика не правим още, педи ми каза от 3ти месец. И аз си се спотайвам  Crazy
 newsm23 прекрасно изкарване на почивката   grinning039

catwalk, нас коликите не ни тормозят вече и аз спрях да давам капки. По-скоро понякога не може да се изпръцка, особено сутрин, тогава му давам капките за колики (ентерокинд) и той си се изпръцква хубавичко след това. За акането - и ние сме така, какво пък му е притеснителното, яде - ака, яде - ака ....
Честит празник на всички мами и бебоци   bouquet

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 16:19 от lilyrose

# 238
  • Пловдив
Честит празник на всички именници  Hug Hug Hug

И от мен честит имен ден   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Момичета, относно коликите имам питане - вие как правите - когато детето е спокойно, давате ли капки или само при необходимост? Защото аз като ги спра капките имам чувството че след ден - два пак го почват колики...
И още нещо - аз не се изцеждам - въобще... Разчитам само той да ме изцежда... Какво рискувам ? Има ли други мами като мен ???
Преслав ака почти след всяко хранене - така е от самото начало - това нормално ли е ? Защото според свеки не било нормално  Crazy , в смисъл - прекалено често било  newsm78
  bouquet Слънчев ден от мен  Hug
catwalk , с капките за колики и аз същото забелязах. Мислех, че са му свършили и ги бях позабравила за някоолко дни капките, но пак се върнаха коликите.Сега му давам по няколко пъти на ден. Мисля, като свърши опаковката да не бързам да взимам нова, а да го изчакам 2-3 дни, да видим как ще е.
За изцеждането, аз също не се изцеждам. Няма смисъл след като кърмата ми се е регулирала спрямо нуждите на бебето. Изцеждам се инцидентно, ако се наложи да го оставя на някой да го гледа за 2-3 часа.
Акането го поразредихме до 1-2 пъти на ден.

racholina , не я плаши така с тоя мастит. От прекалено много изцеждане може да си предизвикаш хиперлактация. Ако са ти прекалено напрегнати и препълнени гърдите, може да изцедиш само малко, колкото да облекчиш гърдата, от която не е сукано. Така постепенно производството на кърма ще се регулира спрямо нуждите на бебето  Peace

# 239
  • Лондон
Черпя ви по 1/2 следобедна биричка по случай именния ми ден!

Наздраве, момичета! Да пием за магията на това, да имаш дете! После ще отслабваме  Wink

Общи условия

Активация на акаунт