Тема Незабравима 198

• 35 141
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря, добре, чакаме си поредната доза ужаси утре вечер! Peace

ДА.... Sad Sad Sad Sad Sad
Ама все пак имаше едни снимки много отдавна, където Еда и Харун се женеха, така че все ще дочакаме всичко да се оправи...
Това беше сън на Еда, който Нова не се посвени да отреже заедно с други ключови моменти общо около 40 минути , а трябваше да се излъчат преди 2-3 серии по Диема Фемили.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1655044949712

# 676
И нека да не обвиняваме мъжете-сценаристи за това, че тенденциозно омаскаряват един женски образ! След финала на друг турски филм, за главната героиня -  една действително сложна и противоречива личност, в пъти по-трагична  от героите в Незабравима, пресата излиза с огромни заглавия   '' Цяла Турция oплаква Бихтер''. А тоя образ би трябвало да бъде абсолютно неприемлив за обществото, защото е в пълен разрез с морала и статуквото. Но той печели зрителя със смелостта и волята на една жена да воюва за любовта си!
Еда не е измислена от сценаристите. Тя си има прототипи в действителността. И сценаристите я недолюбват, защото трудно можеш да адмирираш и подкрепиш такъв тип поведение, а не просто защото   е жена!

Каламитси, подкрепям напълно !

Един поздрав за лека нощ, една чудесна песен и клип, които взех от един друг форум.
Форумът е на новия филм на Берен Саат, където пресъздава също изключителна жена-Фатмагюл.

Но тази песен сякаш е създадена и за Харун и Еда.
Лека нощ на всички незабравими ! До утре - сряда !  Hug

http://vbox7.com/play:4a9c355a

# 677
Мокси много красота се сипе от екрана . Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Момичета тази вечер ви напускам рано . TiredУмирам от главоболие Weary и илачите не помагат  Weary май май само сънят ще си каже тежката дума. Лека и спокойна нощ дами . smile3524

# 678
Поздравления за новите чудесни клипчета на Златна рибка и Пепел от рози! newsm51 newsm51
А, то и четвърти фрагман имало! #Crazy Благодаря на Ивва за фрагмана и субтитрите!     bouquet Много сладък диалог, за съжаление май само в нечий сън! ooooh!
+1  bouquet  bouquet  bouquet  love001  love001  love001

# 679
Мокси много красота се сипе от екрана . Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Момичета тази вечер ви напускам рано . TiredУмирам от главоболие Weary и илачите не помагат  Weary май май само сънят ще си каже тежката дума. Лека и спокойна нощ дами . smile3524
Лека Миме!  love001
 luvbed

# 680
Пепелче, прекрасен клип с любима песен. Simple Smile   bouquet
Ивве, Леман, благодаря за фрагмана.  Wink bouquet
Мокси, страхотни колажи в турско синьо. bowuu  bouquet
Дани, БГаньо, музата ви няма покой.
Каламитси, привет.  bouquet Страхотен пост...Както винаги си във форма...
Относно Еда.... на мен ми харесва... чувствителна... много влюбена....добра до глупост...
Обикновено такива по-слаби жени намират мачо да ги закриля и носи на ръце... hahaha
Те събуждат джентълменското в силните мъже.Помисли за разликата Еда-Мелда и коя спечели Харун. Еда не е идеална и пак казвам, че сценаристите са й длъжници...Не я направиха равностойна на Харун, а можеха... Очаквам Мелда да помогне на Харун, дори да се жертва за него. Така пак ще изкарат аблата по-силна от Еда и ще ни докажат колко сляпа е любовта. На финала, на сватбата на Едрун/вярвам в хепиенда/,горчивината ще идва от многото безсмислени жертви на Кенановата лудост и от многото липсващи-Джемил,Едже, може и Тюркян,а и Мелда или Ниса да отлетят...
 bowuu

# 681
  • Варна
Едно стихче от мен  Peace

Съкрушена

Изгубих те така изведнъж...
Болката ме разсече като нож...
Изживявахме любовното си лято,
когато се бяхме преоткрили
и съмненията си победили...
Когато с всеки изминал ден
се влюбвах в теб, а ти- в мен
все по- силно и по- отдадено,
а миналото бе забравено...
Път се бе открил пред нас-
чист, просторен и ясен
и всеки изживян час
бе неповторим и прекрасен...
Пленени от любовната магия,
чувствата ни бяха като стихия-
привличането-неконтролируемо,
а щастието- неописуемо...
Забравени бяха сълзите...
Слънце грееше в очите,
а сърцата ни биеха в едно...
Точно тогава те загубих...Защо?!...
Точно когато бяхме най- щастливи,
а любовта ни цъфтеше красива...
Болката ме смаза безпощадна...
Почувствах се най- нещастна...
Сама, осиротяла и опустошена...
С кървящо сърце и душа съкрушена...
Част от мен изгубих безвъзвратно...
За мен остава непонятно,
що за злощастна съдба е това,
дето разделя влюбените сърца
и едното безжалостно убива,
а другото оставя всеки ден да загива,
покрусено от мъка и отчаяние
и да гори в нечовешки страдания?!...
Любими мой, без теб умирам...
Не желая да се самонаказвам...
Почакай ме, мили, при теб идвам...
От живота се отказвам...

# 682
Здравейте на всички!
Записвам се тая вечер, че скоро не съм била с вас:)

Добре дошла! Ние сме добре , но ти ми кажи как ти изглеждаме отстрани!

# 683
# 684
Видях,че днес сте коментирали турските нрави,морални и семейни ценности,патриархалното общество-всичко това е наистина важно, за да се разбере и оцени правилно поведението на героите,а и филма като цяло.
Независимо с какви впечатления ще остана от този сериал,и как го оценявам,съм доволна,че го гледам-той ме провокира да проявя интерес към турското искуство и турските артисти,които ми бяха почти непознати-и не съжелявам.

Аз също се чувствам като теб. PeaceОсвен това за пръв път слушам турска музика и имам желание да посетя тази държава , благодарение единствено на ''Незабравима''.

# 685
И нека да не обвиняваме мъжете-сценаристи за това, че тенденциозно омаскаряват един женски образ! След финала на друг турски филм, за главната героиня -  една действително сложна и противоречива личност, в пъти по-трагична  от героите в Незабравима, пресата излиза с огромни заглавия   '' Цяла Турция oплаква Бихтер''. А тоя образ би трябвало да бъде абсолютно неприемлив за обществото, защото е в пълен разрез с морала и статуквото. Но той печели зрителя със смелостта и волята на една жена да воюва за любовта си!
Еда не е измислена от сценаристите. Тя си има прототипи в действителността. И сценаристите я недолюбват, защото трудно можеш да адмирираш и подкрепиш такъв тип поведение, а не просто защото   е жена!

На мен Еда ми е симпатична,и я харесвам като образ във филма.Сигурно е имало и неща,които са ме дразнили и не са ми харесвали-последното беше опита за самоубийство,но като цяло съм й фен.И не ми звучи като измислена,нито като омаскарена.
Друг е въпросът,че сценаристите не развиха адекватно нито един от главните герои.

# 686
Пепелче, прекрасен клип с любима песен. Simple Smile   bouquet
Ивве, Леман, благодаря за фрагмана.  Wink bouquet
Мокси, страхотни колажи в турско синьо. bowuu  bouquet
Дани, БГаньо, музата ви няма покой.
Каламитси, привет.  bouquet Страхотен пост...Както винаги си във форма...
Относно Еда.... на мен ми харесва... чувствителна... много влюбена....добра до глупост...
Обикновено такива по-слаби жени намират мачо да ги закриля и носи на ръце... hahaha
Те събуждат джентълменското в силните мъже.Помисли за разликата Еда-Мелда и коя спечели Харун. Еда не е идеална и пак казвам, че сценаристите са й длъжници...Не я направиха равностойна на Харун, а можеха... Очаквам Мелда да помогне на Харун, дори да се жертва за него. Така пак ще изкарат аблата по-силна от Еда и ще ни докажат колко сляпа е любовта. На финала, на сватбата на Едрун/вярвам в хепиенда/,горчивината ще идва от многото безсмислени жертви на Кенановата лудост и от многото липсващи-Джемил,Едже, може и Тюркян,а и Мелда или Ниса да отлетят...
 bowuu

И от мен поздравления за поста! подкрепям тезата за силните мъже  и за слабите жени!

# 687
  • София
Здравейте  дружина  bouquet Grinning Heart Eyes
Чудесни сте....Поздравления за всички вас....творци.Всеки един е частица от епопеята Незабравима. newsm10 smile3521 smile3501 smile3525 newsm51 newsm68 newsm44Браво за чудесните стихове ,клипове ,постове ,оформления ,преводите  ...
Нямам време да съм с вас ,но ви чета и ви се радвам newsm10 smile3521 smile3501 newsm44
Ей .....Мелда пак първа се класира до Хубавелко......ама дано да е с добри намерения.Достатъчно пострада той и физически и душевно ooooh!

Бързачка

Мелдичка пак успя и се намърда   
Все пада и се...да е първа
До Хубавелко тъй любим
Бинтован но .....незабравим

Еда отново.....изпревари
Залива го с .....пледоарии
Разкайва се и горко плаче
За прошка вече моли го обаче

Дали е искрена или пък има план
С онзи къдрокоско и хайван
Каква ли песен нова ще запее
Отново ли с гадости ще ни залее

Май ...пак ще ни забаламосат
И ще ни пратят за зелен хайвер
Но ние ще го караме по план
Ще си дочакаме заветния финал

# 688
Дани   bouquet, Боб   bouquet ,страхотни сте и тази вечер!

# 689
....
Бързачка

Мелдичка пак успя и се намърда   
Все пада и се...да е първа
До Хубавелко тъй любим
Бинтован но .....незабравим

Еда отново.....изпревари
Залива го с .....пледоарии
Разкайва се и горко плаче
За прошка вече моли го обаче

Дали е искрена или пък има план