Тема Незабравима 198

• 35 138
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Дани   bouquet, Боб   bouquet ,страхотни сте и тази вечер!
+1 newsm51 newsm51 newsm51

# 691
  • Варна
На мен Еда ми е симпатична,и я харесвам като образ във филма.Сигурно е имало и неща,които са ме дразнили и не са ми харесвали-последното беше опита за самоубийство,но като цяло съм й фен.И не ми звучи като измислена,нито като омаскарена.
Друг е въпросът,че сценаристите не развиха адекватно нито един от главните герои.
Аз също харесвам Еда и винаги съм изразявала ясно симпатиите си към нея! Винаги съм се опитвала да я разбирам, да си обясня по някакъв начин това, което прави или не прави, но дори и да не приемам постъпките й винаги, за мен тя е невероятно очарователна като образ- това е и причината толкова качествени мъже да са влюбени в нея- Харун, Толга и Арас...Факт е, че ги върти всичките на малкото си пръстче, точно защото изглежда крехка и нуждаеща се от защита, събужда мъжкарското и джентълментското у мъжа, умее да се глези по най- невинния и очарователен начин и определено умее да подлуди един мъж!
От друга страна тя се научи да бъде майка много бързо, успя да спечели обичта, доверието и уважението на такова изключително интелигентно и дяволито дете като Ямур, щото макар че са майка и дъщеря, това можеше и да не се случи, можеше да има пробойни в тези отношения и да не могат да се запълнят!

# 692
Златна рибке,
само едно изречение от поста ти ще си позволя да репликирам-
Еда е жена,и е нормално да бъде "по-слаба" от мъжа.В конкретния случай,изобщо не мисля,че тя е по-слаб характер от него,нито,че не му е равностоен партньор.Аз смятам обратното-че Харун остана по-недоразвит като образ  Hug Peace Hug

# 693
Благодаря, добре, чакаме си поредната доза ужаси утре вечер! Peace

ДА.... Sad Sad Sad Sad Sad
Ама все пак имаше едни снимки много отдавна, където Еда и Харун се женеха, така че все ще дочакаме всичко да се оправи...
Това беше сън на Еда, който Нова не се посвени да отреже заедно с други ключови моменти общо около 40 минути , а трябваше да се излъчат преди 2-3 серии по Диема Фемили.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1655044949712

Пак се обаждам неподготвена...

# 694
Златна рибке,
Еда е жена,и е нормално да бъде "по-слаба" от мъжа.В конкретния случай,изобщо не мисля,че тя е по-слаб характер от него,нито,че не му е равностоен партньор.Аз смятам обратното-че Харун остана по-недоразвит като образ  Hug Peace Hug
Може и така да е... Слабости доста по сценария.... hahaha
Но определено симпатиите на сценаристите са повече към Харун, отколкото към Еда.Така го усещам. Харун стои прекалено идеален, изключая Отеловата ревност от 79 еп. Laughing.
Относно жените има много силни жени, които плашат мъжете-дали ще издържат да са на нейното ниво, да не ги засенчи...Между другото Мелда, докато Бату не я изнасили беше точно такава. Прекалено желязна, затова не будеше съжаление или симпатии.Тя нямаше и нужда от тях ...Само Бату се влюби, което не е съвсем сигурно. hahaha Иначе Еда не я намирам за силна , а по-скоро леко опърничава.По детски инатлива...Относно психическата й стабилност-съмнявам се как би се справила, ако нямаше подкрепата на Хаят, Тюркян, Харун,Арас....че дори и на Мелда...Но това си е дар да печелиш околните... дори и със слабостта си... Laughing

# 695
Златна рибке,
Еда е жена,и е нормално да бъде "по-слаба" от мъжа.В конкретния случай,изобщо не мисля,че тя е по-слаб характер от него,нито,че не му е равностоен партньор.Аз смятам обратното-че Харун остана по-недоразвит като образ  Hug Peace Hug

Разбира се, че е нормално една жена да бъде по-слаба от един мъж! Мъжете са силния пол! Това е генетично доказано! Обаче едно е женската слабост, друго  е елементарната и посредствена жена! Да не ги бъркаме тези неща! И аз не намирам никакво развитие в образа на Еда! Ни за добро, ни за лошо!

# 696

Ама все пак имаше едни снимки много отдавна, където Еда и Харун се женеха, така че все ще дочакаме всичко да се оправи...
Това беше сън на Еда, който Нова не се посвени да отреже заедно с други ключови моменти общо около 40 минути , а трябваше да се излъчат преди 2-3 серии по Диема Фемили.

Няма такова нещо, много хора , които чакаха епизодите на БГ език не са запознати с липсващите кадри.Това е един вид неуважение към зрителя , на чиито гръб телевизиите си градят рейтинга. Peace

# 697
Видях,че днес сте коментирали турските нрави,морални и семейни ценности,патриархалното общество-всичко това е наистина важно, за да се разбере и оцени правилно поведението на героите,а и филма като цяло.
Независимо с какви впечатления ще остана от този сериал,и как го оценявам,съм доволна,че го гледам-той ме провокира да проявя интерес към турското искуство и турските артисти,които ми бяха почти непознати-и не съжелявам.
Аз също се чувствам като теб. PeaceОсвен това за пръв път слушам турска музика и имам желание да посетя тази държава , благодарение единствено на ''Незабравима''.
И аз съм като вас - опознавам тази държава с този (четвърти) турски филм. И все не ми се вярва, че са с толкова изостанали нрави(?)

Поздравления за всички участващи във форума! Много красиви стихове на Боб 99, Бганьо, Диди 88, Дани и другите таланти, преводачки,...........

# 698
Един от големите плюсове на филма,е подборът на артистите за главните роли.А големият "удар"е неверотното партньорство междуСерхан,Йозлем,и впоследствие Ирмак(както междувпрочем,многократно сме коментирали).
Аз намирам,че и образите на Еда и Харун са в синхрон-развити,или не,никой не тежи над другия,не го обезличава-редуват се в надмощието,и се е получило.

# 699
Златна рибке,

Разбира се, че е нормално една жена да бъде по-слаба от един мъж! Мъжете са силния пол! Това е генетично доказано! Обаче едно е женската слабост, друго  е елементарната и посредствена жена! Да не ги бъркаме тези неща! И аз не намирам никакво развитие в образа на Еда! Ни за добро, ни за лошо!

Скъпа,този спор го водим цял сезон с теб,да не го подновяваме накрая на филма пак!
Аз уважавам твоето мнение,но си имам свое.Няма да дойдем на един акъл,затова да гледаме напред към финала! txtloves txtloves txtloves

# 700
Един от големите плюсове на филма,е подборът на артистите за главните роли.А големият "удар"е неверотното партньорство междуСерхан,Йозлем,и впоследствие Ирмак(както междувпрочем,многократно сме коментирали).
Аз намирам,че и образите на Еда и Харун са в синхрон-развити,или не,никой не тежи над другия,не го обезличава-редуват се в надмощието,и се е получило.
+1
Затова ме е яд, че не концентрираха нещата в отношенията Еда-Харун-Яамур.

# 701

Няма такова нещо, много хора , които чакаха епизодите на БГ език не са запознати с липсващите кадри.Това е един вид неуважение към зрителя , на чиито гръб телевизиите си градят рейтинга. Peace

Има такова нещо...как може да си режат където си искат и както си искат...тц,тц,тц...

# 702
bob_99 -  "ТЪРПЕНИЕ"

Какво ли друго..... ни остана
Търпение е ......тайната голяма
Загледани напред в хоризонта
Да зърнеме щастливата отломка

Недуомяващи и уморени
От  битки кървави и озлобени
Ще чакаме финалните им схеми
Харун с Еда ....да бъдат без проблеми

Научиха ни да сме търпеливи
Наизустихме ....стъпките горчиви
Търпение.....финала е на близо
Какво ли блюдо са ни нагласили
---------------------------------------------------------------

smile3501 smile3501 smile3501

# 703
bob_99 -  "ТЪРПЕНИЕ"

Какво ли друго..... ни остана
Търпение е ......тайната голяма
Загледани напред в хоризонта
Да зърнеме щастливата отломка

Недуомяващи и уморени
От  битки кървави и озлобени
Ще чакаме финалните им схеми
Харун с Еда ....да бъдат без проблеми

Научиха ни да сме търпеливи
Наизустихме ....стъпките горчиви
Търпение.....финала е на близо
Какво ли блюдо са ни нагласили
---------------------------------------------------------------

smile3501 smile3501 smile3501

+1 newsm10

# 704
+1
Затова ме е яд, че не концентрираха нещата в отношенията Еда-Харун-Яамур.

Няма накъде да се концентрират повече нещата! Изгледахме и доста сцени на близост! Дори вече ми стоят малко лигаво и захаросано! И се повтарят!Справка - диалога от фрагмента! Изгледах го наполовина!

Общи условия

Активация на акаунт