Как е организирано Целодневното обучение за малките ученици в други държави?

• 12 412
  • 112
  •   1
Отговори
# 75
Мен в началото ме шокира това с разделените училища. Най-вече в среден курс. И тъй като има невероятен наплив за тези 2 училища, където сме подали документи, гледам да подам и в околните boys колежи. За всеки случай.
Има си разлика и то видима м/у момчета в смесено и само за момчета училище. Първите по % успеваемост са доста по-зле, bullying, гаджета и пр. Тези, които са само с момчета са с по-висок % успеваемост, bullying-а е сведен до минимум, набляга се изключително на спорта и не им мътят девойки мозъците.....Още като ги видиш дори на улицата и си наясно кой къде учи  Rolling Eyes

# 76
записвам се, за да чета по-късно, тъй като и мен темата ме вълнува.

# 77
За разделянето на училищата за момичета и момчета моите колежки имат друго обяснение, не по религиозни причини. Според тях, не една ми го е казвала, момчетата били по-умни, отдавала им се повече математиката и науката и затова в интерес на децата все още са се запазили някои разделени по пол училища.
Не съм свързана по никакъв начин с образванието и педагогиката, но ще споделя малко лични наблюдения. По времето, когато аз учих в гимназия, приемът ме беше квотен- влизаха тези с най добър успех, без значение от пола. В гимназиите с най висок бал- английска, немска, традиционно момичетата бяха повече. И като казвам повече имам предвид съотношение от 3 момчета, 19 момичета и подобни. Аз учих в математическа гимназия, прием след 4ти клас, бяхме 8 момчета и 3 момичета. Тези, приети след седми клас- горе долу 60/40 в полза на момчетата.
След това обаче, т.е. от 13тата до завършването ( 17-18г)  момчетата в гимназиите определено си подбряваха успеха, докато момичетата повече тъпчеха на едно място, т.е. напредъкът при  момчетата беше чувствително по голям.  
Не знам дали е заради разлика в развитието или нещо друго, но това са моите наблюдения. На кандидатстуденствките изпити по математика определено в челните места момчетата бяха доста повече.
Ако някой ден ми дойде до главата този избор, определено бих избрала разделено училище. Но в никакъв случай не казвам, че момичетата са по глупави.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 17:43 от Рокси

# 78
Аз съм завършила езикова гимназия и в нашия клас нямаше нито едно момче, а в съседната паралелка само едно. Така че ако момчетата са по-умни, то на приемните изпити добре се прикриват.
 Laughing

В университета има квоти за момичета, момчета преди казармата и момчета след казармата.
На изпитите по висша математика в университета момичетата определено бяхме по-силни от момчетата

# 79
  • Bristol
За разделянето на училищата за момичета и момчета моите колежки имат друго обяснение, не по религиозни причини. Според тях, не една ми го е казвала, момчетата били по-умни, отдавала им се повече математиката и науката и затова в интерес на децата все още са се запазили някои разделени по пол училища.
Не го приемай лично, но не съм съгласна с твърдението на твоите колежки, а и ми звучи много непрофесионално. Погледни резултати от изпити на момчета и момичета в България, Англия или която и да било друга страна и ще видиш, че момичетата академично са на по-високо ниво. Не случайно много училища имат квоти, 50/50 момичета/момчета, което скоро се дискутираше и в този форум, че трябвало да отпадне в българските училища. Като привържениците на отпадането на квотите твърдяха, че тези квоти били само в полза на "мързеливите" момчета  ooooh! Crazy
Просто напишете в Гугъл "Boys and Girls Learn Differently" и ще ви излязат сума ти публикации в нета и книги на тази тема, писани от професионалисти, а не този казал на онзи   Crazy
И никой не твърди, че едните са по-глупави от другите. Твърди се, че за разбиране и запомняне на материала, трябвало да се ползват различни методи, за да се постигнат еднакви резултати  Peace

# 80
  • ENGLAND
Merry, все пак не са го казали този или онзи, а учители, тези, които учат децата ни, и твоето и моето. И не е една или две, просто това е масово мнение на учителите. Миналата седмица дори една студентка на практика при нас го повтаряше. Какво има в нета, какви публикации, това е друго, не те учат децата ни, не те сформират групите на нива.
Първата колежка като ми каза това си помислих че е някакво изключение. Но още няколко ми дойде в повече. Най-малкото пък да споделям това мнение.

# 81
За разделянето на училищата за момичета и момчета моите колежки имат друго обяснение, не по религиозни причини. Според тях, не една ми го е казвала, момчетата били по-умни, отдавала им се повече математиката и науката и затова в интерес на децата все още са се запазили някои разделени по пол училища. Така момчетата се развивали по-бързо, давали им се повече знания и въобще им се обръщало повече внимание. За мен това си е чиста дискриминация, но ме очудва, че учителки, жени са съгласни с това. Всъщност в Англия се шири мнението, че мъжете са по-умни от жените и дори работещите жените получават 20% помалко от мъжете.
mamamia такова нещо не съм казала, не си ме прочела, говоря за участие на родителите при изработването на стандартите в образованието. Това е съвсем различно от участие в управлението на училищата,
е няма такава глупост, наистина Close
Доказано е, че интелектът не зависи от пола. Мъжете и жените имат различен начин  на мислене, но учебният материал се усвоява по-лесно от момичетата. Момичета имат по-висок успех от момчетата. А това, че жените печелят по-малко се дължи най вече на факта, че прекъсват кариерата си заради майчинските си задължения

# 82
  • ENGLAND
Кое е глупост? Моето мнение или това, което англичаните казват?
И жените не печелят по-малко, просто за една и съща позиция им се плаща по-малко.

# 83
  • Bristol
Кое е глупост? Моето мнение или това, което англичаните казват?
newsm78  нека спрем до тук и не разваляме темата  Peace

# 84

Глупост е изръсеното от някаква си женичка; глупост е и това, че ти го повтаряш като папагал.

Както добре знаеш (или би трябвало да знаеш), обучението на момичета и момчета отделно има исторически традиции на острова. Има доста статически сравнения, които показват, че и момичетата, и момчетата показват по-добри академични резултати, ако се обучават отделно след 11-12 годишни. Момичетата винаги имат статистически по-високи академични резултати от момчетата. Повечето от най-добрите училища в Англия, по академични резултати, са с разделено обучение. Момичетатата, които учат отделно в secondary school, хем имат по-добри резултати по математика и sciences, хем стават по-уравновесени и уверени.

Има много изписано по въпроса, има статистика, така че който иска- може да се усведоми.

# 85
  • ENGLAND
Щом Алиса се намеси и става мелето.
Научете се първо да четете какво съм написала, а след това да обиждате. Споделям за сфера в която работя и много добре познавам, колкото и неприятно да ви е. Гугъл и статистиките оставам на тези, които се интересуват от тях.
Всъщност темата си вървеше много добре, докато не се появиха някои форумски ...................

# 86
Имате си тема и там може да обсъждате този вид училища. В БГ надали някога ще се случи подобно  разделяне.  Peace

Една мама бе постнала линк в една друга тема, която редовно преглеждам. Цитирам нещо, което ме потресе обаче.........не ми го побира акъла.
Fanni, моля обсъдете това. Не може да се случва..... Shocked Shocked Shocked

Цитат
"За да закърпят делегираните си бюджети, директорите прибягват до всякакви честни и нечестни средства - просят от родителите, режат от персонала и дори записват мъртви души на самостоятелна подготовка", смята Игов. Той дава пример: директорка от Шумен беше наела частен детектив, за да открие данните на деца, заминали в чужбина, за да ги запише в училището си.

# 87
  • ENGLAND
Е, тя и тази тема не е за оплюване на българското образование, ама се започна пак.
Темата е да споделим, а не да обсъждаме чуждото писане. Нека си продължим с добрия тон, а глупостите и потресите да ги оставим за другата тема, на оплювките.

# 88
  • СОФИЯ
Глупост или не Аз също моля за Стоп.
Членовете на СНБМ живеят в Република България. Жените, мъжете  Simple Smile всички останали членове/части от Българското семейство..
Интересува ни Как е организирано Целодневното обучение за малките ученици в други държави?
Аз съм Ужасно непоносимо емоционална - преодолян недостатък.

# 89
наистина не е тема на обсаждане, но е не неизбежно да не се спомене, когато коментираме учебната система като цяло. Аз сьм чела едно мнение, мисля че беше на канадска журналистка, за това как момичетата и момчетата възприемат. Според нея, системата ощетява момчетата, защото децата в училище ги учат че няма winners and losers и всички са печеливши. Например децата тичат маратон и не зависимо на кое място са се класирал, всички деца взимат медали. По този начин, се "убивало" ловния инстинкт в момчетата. Тази година ще имам възможност на проверя дали тази теория в вярна.

Общи условия

Активация на акаунт