Секрет в очите при едномесечно

• 893
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

дъщеря ми е на 1 месец. Тази нощ се събуди с залепнало оче. С преварена водичка и памуче го промих, но сутринта вече и другото бе секретирало.
Звънях на личната лекарка - каза, че е запушен слъзен канал и да слагам капки Офтакуикс.
Знам, че има много теми за това във форума и доста от тях прочетох, но все пак искам да питам и вас.
Може ли и на двете очи да са запушени каналите? Колко ще продължи това сълзене? Секретът е доста гъст, ако бебо спи по-продължително време, едвам успявам да разлепя клепачите с памуче.
Много ми е притеснено, защото става дума за малко бебче  Tired

# 1
Запушен слъзен канал или каквото и да било на очите, особено при толкова малко дете се лекува от лекар специалист, в случая Офталмолог/ очен/. Дъщеря ми беше със запушен слъзен канал и освен капки правихме специален масаж, за да се отвори канала  Peace, Посетете лекар!

Последна редакция: сб, 14 май 2011, 19:06 от Ала-Баланица

# 2
  • София
Заведете детето на лекар.
Най-верояно става дума за бактерии.

# 3
  • София
Благодаря ви за отговорите.

Слагах от капките и днес е доста намалял секрета. И аз се опасявах от бактериална инфекция.
Утре сме на лекар. Ще искам направление за офталмолог, сигурно за секрет е късно, понеже капките са замазали нещата...

Дано не сме заразили и каката, ако е инфекция Confused

# 4
  • София
Не съм привърженик на лечението по телефона. Макар че и аз съм опирала до него, но в "несериозни" случаи.

Бебето ви е малко и педиатърката може да направи домашно лечение. През уикенда има и дежурни офталмолози.
Освен с преварена вода можете да правите промивка с лайка. Мисля, е движението е от края на окото към носа.

За каката... не би трябвало да има проблеми ако не пипа бебето. Сменяйте по-често калъфките им, а на бебето това върху, което е главата му.

Общи условия

Активация на акаунт