Средата на май е вече - тръпнем в очакване на ЮЛСКОТО човече!

• 24 470
  • 709
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте от мен, не съм писала може би доста отдавна, но досега бях все на работа. Сега съм си вече у дома и ще пиша по-често. Интересува ме, ако някоя от вас е ходила на лекции от курс за бременни в Пловдив да сподели мнение. Искам да отида на такива където се описват техники на дишане при раждане и алтернативни начини за успокоение и по-бързо раждане - като дишане, ароматерапия, масажи, хомеопатия.

# 556
Здравейте тумбачета! Много хубави снимчици сте качили всички  Hug. Като гледам повечето сте готови с покупките за бебчовците, а  аз още нищо не съм взела, че и леки ремонтни дейности ни предстоят  ooooh!.
Кратунка, радвам се ,че мъжът ти е по-добре.
За болките в срамната кост: аз ги имам от 2 месеца и вече не ми правят впечатление. При първата бременност не помня подобно нещо.
За плажа и морето: аз ще пропусна със сигурност. Мъжът ми ще отиде с каката най-вероятно за 4-5 дни, а аз ще си гледам бебчо живот и здраве.
Весел празник утре на всички  bouquet

# 557
  • София
Здравейте, милички  bye Ние сме добре  Heart Eyes
Мъжа ми днес почива, но отиде да сменя маслото на колата, та имам малко време да ви "видя"  Wink

Снощи стоим с половинката на дивана и гледаме филм....аз си гледам корема и му викам "чувствам се толкова огромна  Tired А, той "не, не си огромна, мило, има още време"  newsm62 Викам, мерси ти хубаво ме успокои  Mr. Green

.....Та по този вапрос ще си печете ли коремчетата на плажа това лято?
Стига бе, аз се готвя да раждам вече, за какъв плаж говорим  Mr. Green

Пете, пиши ти как си, че и теб те мисля с таова торнадо вчера?
Благодаря, че питаш за нас, мила  Hug Тук е "нормално" като дойде лятото и жегите да има такива природни явления...Лятото тук, го мразя най вече заради това...Изпадам в ужас от торнадо  Tired Почти всяка седмица има сирени за предстоящо такова....Виждала съм и на живо торнадо, като бях бременна с Митака...Много е вълнуващо и неописуемо като гледка  Shocked Някак си се чувстваш безпомощен, но не можеш да откъснеш очи от "това нещо".......не е много приятна гледка, но като отмине всичко си отдъхваш...до следващия път  Rolling Eyes
Та и сега ни се размина, дано да е все така....просто стоиш, чакаш и се молиш всичко да отмине и всичко да е наред...друг избор няма...

....Разни хора (предимно такива без деца) ми обясняват, че то нищо нямало да му стане и даже много щяло да му бъде добре на детето и по време на пътуването......
За плаж и малко бебе няма да коментирам, но пътуването с бебе е приказка в сравнение с 2-3 годишно дете например  Crazy Малкото бебе, спи почти през целия път  Peace Митака като беше точно на 7 месеца, ходихме до Ниагарския водопад  Wink Пътя беше- 8 часа в ЕДНАТА посока (с кола) ....Имахме такова сладко пътуване и такова послушно дете, че чак не можах да повярвам  Heart Eyes А, сега....сега е друго  Rolling Eyes

....пък после,като се роди бебчо,не знам,ама предполагам че нито ще ми се пътува дълго,нито ще ми е удобно да помъкна ванички,колички,кошчета и...абе половината покъщнина...
Само да вметна, че колкото и да е голямо бебето/детето багажа все ще е "половината покъщнина"  Grinning

Иринка, липсваше ни  Hug Радвам се, че вече сте си заедно с татито  Heart Eyes Сега да не хукнеш да оправяш всичко за един ден  Naughty Лека полека, всичко ще се нареди  Hug Стискам палци за добри резултати от изследванията  fingerscrossed
Кратунка, съжалявам за инцидента с мъжа ти, мила  Confused Радвам се, че всичко е приключило по възможно "най добрия" начин и половинката е добре и най вече, че и ти си добре....Със сигурност си била много притеснена....Сега се успокой, почивай и се пази  Hug Не се тревожи, защото бебчо усеща със сигурност  Hug

# 558
  • София
Момичета, пускам анкетата за заглавие сега, малко по рано, за да имате възможност всички да гласувате!   bouquet

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 18:24 от petya_

# 559
Пете, радвам се че при вас е спокойно  Hug Че това, което казват по новините звучи страшно  Shocked
Плаж  Mr. Green Mr. Green Mr. Green - най-много някой друг час на някое тихо местенце край Сф и то вероятно август  Laughing
Кратунка, сега лежи и почивай и се успокой  Hug
Аз повече от 15 мин. не мога да стоя права  Sad , имам ужасни болки в кръста.. Иначе срамната кост не ме боли.

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 20:47 от the Faith

# 560
Здравейте, момичета Hug
Минавам само да кажа "Здравейте!" да не ме мислите, пак съм в настроение, дето не ми се пише, но поне гледам да чета!!! Wink

Кратунка, радвам се, че всичко е приключило добре, сега си почивай и се пази!!! Hug

Пете,, добре че и при вас всичко се е разминало!!! Hug

Срамната кост и мен ме боли от няколо месеца, особено когато съм легнала и се завъртам от една на друга страна, понякога болката е ужасна ooooh! чак имам чувството, че ще изпадне бебето hahaha но вече свиквам, пък гледам, че все по-малко време оства Flutter

За морето, не издържам да не го видя поне за 10 дни в годинта! За сега обаче не планираме почивка, но не се знае дали няма да "откача" и септември към средата да отпрашим натам поне за седмица Hug то тогава и цените вече са на половина, понеже не е активен сезон, но както казах не сме решили със сигурност!

Иначе сме ОК, по разходки сме, гледам да излизаме и по два пъти на ден, освен когато не се чувствам добре, но това е рядко, да чукна на дърво Hug

Вчера Коско повтори истерията от миналия ден, така и не разбрахме с мъж ми защо така направи, но.... търсихме му сандали (тази година  амного груби и грозни моделите, поне според мен), в едни магазин съвсем спокойно премерихме няколко чифта, ама едните му бяха малки, други големи или пък нямаше точния номер, та може би се поизнерви малко детето, отивайки в друг магазин нададе такъв вой и пъсъци, че чак се уплаших, азбира се се намерих и "доброжелатели", които започнаха да ми/ни обясняват, че от много лигавевне така ставало и аз #2gunfire та така при нас, всеки ден с нещо ново, ама как иначе ще си изгради характера и ще си покаже мнението?
Та сега си търсим още сандали и дано скоро намерим модел, които да ни хареса и като вид, метериал и цена, че и цените са едни ooooh!

За сега ви пожелавам лека и спокойна вечер!!! Hug

# 561
здравейте коремчета, имахме гости днес родетелите на мъжа ми идваха
сега седнах да ви изчета
кратунка радвам се,че всичко е ок вече да оздравява по-бързо мъжа ти и ти дано си се успокоила и да няма повече такива емоции и мъжо да слуша,като децата ей  Wink
пете добре ,че при вас се е разминало и сте ок
за плажа обикновенно съм от тия дето седят и се пържат на слънце и плуват много голям ми е кеф Mr. Green, но сега изобщо не се и сещам за това с тоя корем няма да ми е никак комфортно в жегата на пясъка само да пуфтя,ни ще се пека,както е писала ели от бременността има вероятност пигментацията на кожата да се променя и не ми се рискува да си докарам някви петна примерно,във водата със сигурност не бих влязла да си причиня излишни контракции от разликата в температурата примерно или да лепна нещо....абе не ме изкушава плажа и морето сега,а после с новородено съвсем мисля,че няма да се сетя,но виж друготот лято хммммм  Mr. Green
варненки браво за срещичката порадвах ви се искренно и Коки е голям сладурко усмихнат
сега отивам да подготвям масата за вечеря

# 562
Здравейте  Hug
Иринка, радвам се, че сте добре и вече се подреждате  Hug стискам палци изследванията да са чудесни  Peace почивай си много и се глези, особено сега в жегите с местните сладоледи  Heart Eyes моето аморе се прибра вкъщи и ми донесе само шоколади, нямало как да влачи и сладолед, ама се глася като отидем на есен, живот и здраве, много да злоупотребявам  Grinning
Пете, той мъжът ти много добре те успокоява, че още не си огромна  Grinning аз на моят като му кажа, виж, какъв огромен корем имам и той ми отвръща "мъ-мъ-мъ" и започва да ми говори за салати и плодове  Shocked
за морето, бяхме планирали точно сега една 5-дневна почивка в Гърция, но докторите ми забраниха да пътувам, така че вкъщи в градината на шезлонга ще ми е плажа. Гледах в нета, че не е препоръчително новите стрии да се излагат на слънце, а на мен ми излязоха, така че най-вероятно ще си пека само краката. Ако всичко е наред ще ходим с бебето септември-октомври чак на море, на гости на свекито и свекъра в Сардиния, там сезонът понякога продължава до ноември, обсъждаме и кръщане тогава там да направим, но има време  Peace
за срамната кост
от доста месеци ме боли, особено като лежа и трябва да се обърна, ужасно е, надявам се да ми мине като се роди бебето
 Hug Hug Hug

# 563
И мен ме побърква болката в срамната кост. Все едно някой ме разчеква. И то предимно, когато лежа и трябва да стана.
Да ви разкажа за един инцидент, който ми е пресен-пресен.
Отиваме с мъжо да пазаруваме до "Пикадили" и аз реших, че ще седна на пейката отпред да си почина. Изведнъж обаче откъде се взе едно куче и като взе да ми ръфа дънките и обувките...Много се уплаших, не беше голямо куче, но не посмях да го ритна, Виках му "циба, циба", ама ефект никакъв...И едни момчета се появиха отнякъде, та го извикаха да им ръфа техните обувки, та така се освободих и нахълтах в магазина разтреперана и разпбакана. търсих мъжо, ама той явно тогава е излязъл...Навън той видял кучето, което се опитвало да сръфа дънките на качило се ВЪРХУ пейката момиче, та той отишъл и го изгонил...Но не знаел, че през това време аз съм вътре, разтреперана. та той ми звънна, влезе в магазина  и се скара на охраната, тъй като все пак това се случва около паркинга, а там винаги има някой, който оира количките, оставени от клиенти...Та управителката ми обясни, че щяла да ми плати ваксината, ако ме било нахапало кучето...Аз парите й не ща, не съм подавала и оплакване, тъй като утре имам личен празник и не искам да си развалям настроението, но стреса, който ми причини това животинче...Сега се гледам по краката дали имам одраскано, и слава богу не намирам, но се радвам, че бях с дълъг панталон, иначе не се знае какво може да се случи...Та управителката щяла да се обади на някаква организация, която се грижи за бездомните кучета, да дойдели да го приберат...За пореден път ме е яд, че живея в България, където ако убиеш бездомно куче може и в затвор да те вкарат, но ако убиеш човек-може и с условна да ти се размине...
Оплаках ви се, съжалявам, ако съм ви натоварила с моите проблеми, но имах нужда да излея терзанията си...

# 564
Колко много сте писали!!! Аз нямам време напоследък да чета подробно, а да пиша съвсем не. Прочетох за премеждията на Кратунка. Може би е добре да запалите свещичка в някоя църква или да помолите някой свещенник да прочете една молитва. Ако не помогне няма да навреди.

rumi_m2001, това с кучетата си е за страх. Постоянно пише за нападнати хора. Аз като видя  някой по-голям пес, особено ако е без намордник и на собственика не му пука и отпуснал каишката така че псето да може да стигне до другия тротоар чак... Най-ме е яд, че аз разумното двуного като минавам покрай някое такова непридвидимо в действията си четириного трябва да се съобразявам с него, да хвана детето си за ръка или да ми мине от другата страна, а смръдливото псе ( ще ме извините собствениците на кучета) върви като господар на пътя.

За плажа, макар че съм от Бургас не ходя на плаж. Тази година ще си спестим прибирането по родните места, но за сметка на това синът ми преди два дни откри сезона в местното езеро, а аз макар и на сянка  под чадъра хванах текезесарски тен. Слънцето не прощава. Напоследък тук е много слънчево и пигменацията по лицето ми е станала ужасна. Тайно се надявам след раждането постепенно да изчезне, но я ме огрее, я не.

Синът ми ще е цяла седмица в къщи ( задължителна почивка от градината) и нищо чудно да родя на някоя детска площадка. Дано позавали към средата на седмицата, че едва издържам вече от постоянното обикаляне по площадки и пясъчници...

# 565
  • Варна
Минавам само да ви поздравя   bouquet Вече съм си вкъщи и се залавямн с четенето! Надявам се, че всички сте добре  Hug Целувки по коремчетата!

# 566
Все някакви грешки ми дава тоя тъп сайт!
Иринка, как ти завиждам за Милано! Искам и аз от вашето джелато!мммммм!
Кратунка...какво да ти кажа...момчешка му работа..Ама според мен няма оправдание за това поведение..ясно ми е, че това им е в сръвта на мъжете и че ние едва ли не ги ограничаваме, но пък те имат ли акъл преди да се кача тна такова нещо? Все пак вече носят отговорност за едно неродено дете, айде, ти ще се оправиш все някак... #Cussing out И моят има такива мераци, ама.......брат му по едно време имаше мотор, знам, че се е качвал и нашия на него, ама Господ го е пазил...и нас също... добре, че са го продали тоя мотор....
Елисалоу, аз съм на същото мнение за плажа..даже и като родим е добре да се пазим докато се нормализира хормоналния фон.
Между другото,снощи сънувам че вече съм родила моя юнак и всичко беше чудесно...
И аз тази нощ сънувах, че съм родила  16 дни по-рано и всичко е точно..но то е сигурно заради юнките, които четох снощи...
Джен, все забравям да кажа, че датската стаята  много ми хареса! Направо е страхотна!

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 00:12 от Юлка

# 567
Здравейте, Тумбачета,
Добре, че моя мъж се е нащурял на младини,та сега не му идват щуротии в главата.
А иначе работата му е опасна и се моля да не му се случват лоши неща Praynig
Тази болка в срамната кост не знам какво представлява, ама сигурно е неприятно.
Ама киселините и рефлукса са си екстра, с която всяка вечер се срещам, че понякога и денем. Много гадно нещо е и май не зависи от това какво ям, защото от всичко ми стават.
Аз също съм от онези мами, които още нищо не са купили. Искам да видя какво ще получа от тук ,от там  и после ще преценя какво да купувам. Една приятелка ми каза,че дрешките много бързо се израстват и няма нужда от големи количества.
Легълцето ще ни го дадат. То е страхотно, има си повивалник и скринче за дрешки. Та и тази инвестиция ще си я спестим. Има достатъчно неща, които ще трябва да се купуват.
Варненки, страхотна срещичка сте си спретнали. Абе всичките ли във Варна сте толкова хубави?
Честито на всички прекрачили 8 месец. Май и аз съм вече там, въпреки че по ехограф ме преместиха на друга дата.
Иринка, брава че вече си на Италианска земя. Дано изследванията да са ти добри  Praynig
Лека вечер на всички! Аз си проспах деня и сигурно сега ще побудувам! 1countingsheep

# 568
Ето ме и мене  Mr. Green

Преди малко се прибрахме от кино- Карибски пирати  4 много се изкефих, защото беше на Imax Grinning, а нали може и да ми е последното кино за следващите 6 месеца  Mr. Green

За плажа- да ще пътувам живот и здраве, когато детето стане на 40 дни до Гърция, имаме къща там и баткото ще е там с майка ми, поне 2 месеца ще си остана и мисля да ходя и на плаж без да прекалявам със слънчевите лъчи и с добра защита, по скоро обичам морето и плуването. С Пепи сме действали по същият начин, не виждам проблем, когато е толкова малко детето, както и Петя е писал се пътува супер лесно и съответно се стои на плажа без проблемно  Mr. Green

Попкупките са ви много хубави момочета  Hug

Руми добре че си се разминала само с уплахата  Hug

Фатуомбат и аз съм с баткото вече в къщи и все това си повтарям, че ще родя от него, ама много е див момочета, днес както си обядваме на двора в майка ми и заваля  дъжд и това мойто се съблече голо и тича и се въргаля в дъжда, не можем да го приберем 20 мин  hahaha

Лягам вече да се мъча да заспя, че и утре сме с програма, мисля да се поразходя до язовир Искър и да помързелувам на една страхотна тераска с шелзлонги докато мъжете карат лодки и джетове  Sunglasses

Целувки по тумбаците мамчета и се пазете  Hug

# 569
мили мои , четох до сега, но съвсем на кратко

Кратука, радвам се че всичко вече е минало !

Ека и аз не мога да спя, ама мойто е от емоции и мисли за пазарувания и бебешки подготовки  Mr. Green

За плаж и дума да не става, то по едно никакво врем еще се роди мъничката и ще ни е много късно когато малко поотрасне..

Аз до сега бях на среща на випуска и беше много приятно, но утре ако иамм време ( от учене) ще пиаш по-подробно!

Иринка, радвам се че вече си си при мъжо на спокойно Simple Smile

Целувки и лека нощ !

Общи условия

Активация на акаунт