Отговори
# 660
Завиждам на тези от вас ,които си хапват от всичко.При мен положението е Sick.Гади ми се от всичко/Хапвам плодове,някои зеленчуци и картофи.Най-много ми се яде тестено,но го пропускам,че после.
честит празник и хубав ден!

# 661
Lara8 Научила си си урока Simple Smile Няма от какво да се тревожиш. Напълно нормално е от хормоните да се появят досадни гъбички. С предната бременност имах няколко пъти, лекуваха ги с клотримазол, но беше към 7-8 месец. Сега още в 7-ма седмица се сдобих с тях, при това явно доста обострени. Направо бях като крастава няколко дни. Бях на лекар, каза нищо да не правя. Съответно и аз като теб изключих напълно сладките неща и наблегнах на киселото мляко + слагах нещо като компреси с кисело мляко вечер и страшно много помогна. Симптомите изчезнаха напълно само за 2-3 дни.  Явно наистина помага за регулирането на бактериалната флора.
 Хубавото е, че няма опасност за бебето, защото е добре запушено от тапата.  Peace

# 662
Добро утро  Hug

Честит празник  bouquet

Ако ви  кажа на мен какво ми се яде от вчера ....боб, най- обикновен боб..може и зелен боб с картофи, ама предпочитам зрял и така... Laughing

Снощи бях мн зле, щяхме да викаме БП..Много ме мъчат бъбреците  Confused

# 663
Честит празник и от мен!  bouquet
Аз днес НААЙЙ_НАКРАЯ почивам и съм много доволна,че ще преровя гардероба за дрехи от предната ми бременност и за такива,които могат да се преправят. От както съм научила че съм бременна т.е. в 4 седмица до сега съм качила само 2 кг  newsm44 но всичко ми е тясно и мн ме боли корема като обуя дънки вече.
Колкото до яденето.Вече повечето неща,които си хапвах преди ги ям и сега. Имам непоносимост към цигари,цигарен дим и всичко свързано с тях. Мога да надуша,че някой пали цигара от метри... направо ми се  Sick Едвам се сдържам. Иначе силни миризми-скара,разни меса или тежки мазни храни,силни парфюми,препарати и т.н,които гледам да избягвам.
А дайте ми шоколад да ям,от това мога да живея имам чувството!  Laughing Но гледам да се ограничавам,че....  Grinning
Лек ден на всички! Аз да се залавям за работа!  Hug

# 664
Lara8 Научила си си урока Simple Smile Няма от какво да се тревожиш. Напълно нормално е от хормоните да се появят досадни гъбички. С предната бременност имах няколко пъти, лекуваха ги с клотримазол, но беше към 7-8 месец. Сега още в 7-ма седмица се сдобих с тях, при това явно доста обострени. Направо бях като крастава няколко дни. Бях на лекар, каза нищо да не правя. Съответно и аз като теб изключих напълно сладките неща и наблегнах на киселото мляко + слагах нещо като компреси с кисело мляко вечер и страшно много помогна. Симптомите изчезнаха напълно само за 2-3 дни.  Явно наистина помага за регулирането на бактериалната флора.
 Хубавото е, че няма опасност за бебето, защото е добре запушено от тапата.  Peace

Да, четох за киселото мляко че помагало, засега само го ям. Не съм пробвала мазането защото в една статия пишеше че в киселото мляко което произвеждат тук не е задължително да има Lactobacillus bulgaricus, а всъщност това е една от бактериите която се бори с гъбичките, това пишеше в една балгарска статия. А Lactobacillus acidophilus е бактерията която живее в нас и контролира габичките, това пишеше в една испанска статия. Аз пия Sanus на Carrefour, незнам там дали ги има, това е единственото което намерих и съдържа тази бактерия. Ами аз вече почти нямам нищо и незнам да ходя ли на лекар или да изчакам.  newsm78

# 665
Добро утро  Hug

Честит празник  bouquet

Ако ви  кажа на мен какво ми се яде от вчера ....боб, най- обикновен боб..може и зелен боб с картофи, ама предпочитам зрял и така... Laughing

Снощи бях мн зле, щяхме да викаме БП..Много ме мъчат бъбреците  Confused

По-добре иди на лекар, четох че бъбречните инфекции са много опасни за бебето.

# 666
Да,ако ида днес, ще ми дадат час за другата седмица  Sick
Аз в четвъртък летя така или иначе, а днес трябва да съм на първа консултация, макар че въобще не знам как ще издържа в колата 5 минути докато стигнем. Пък до Лондон изобщо не знам как ще пътувам,...Не съм излизала никъде от 4 седмици..Единствено ставам до тоалентата и до банята..

# 667
Да,ако ида днес, ще ми дадат час за другата седмица  Sick
Аз в четвъртък летя така или иначе, а днес трябва да съм на първа консултация, макар че въобще не знам как ще издържа в колата 5 минути докато стигнем. Пък до Лондон изобщо не знам как ще пътувам,...Не съм излизала никъде от 4 седмици..Единствено ставам до тоалентата и до банята..

Довечера ако те болят пак иди в спешното. Не отлагай повече.

За инфеkциите на пикочните пътища няма проблем, но трябва да се лекуват за да не стигне инфеkцията до бъбреците.
Пази се  newsm03

# 668
vagabond щях да забравя, пий по 2l течности на ден, особено ако повръщаш.

И да се оправиш скоро  Hug

# 669
Здравейте,

имам удоволствието да ви представя съвместна инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига, която се осъществява във всички пожелали да участват отчетни теми. На вашите въпроси, свързани с кърмене и захранване, освен опитните майки в темата, можем да се отзоваваме още ние  - Ivy и Евридик@, като Ла Лече Лига лидер и помощник за кърмене и майки с добър опит в кърменето, като ще ви предоставяме възможно най-пълна информация, за да вземете най-доброто решение за бебетата си!

Този проект работи успешно година и половина в отчетните теми. Целта ни е да помогнем на бъдещите майки да се чувстват спокойни, информирани и щастливи по време на един от най-прекрасните периоди с нашите деца. 

За ваше улеснение можем да ви пускаме и информация кога и къде ще се провеждат кърмачески лекции и срещи на ЛЛЛ в цялата страна.

Ако желаете отчетната ви тема да стане част от инициативата, моля, напишете го.   Hug

# 670
Lara8 За твое успокоение може да идеш на лекар, но така или иначе преди 12 г.с. няма да ти изпишат нищо, а дори да ти изпишат 99% от лекарите и изобщо информацията е да не се взима нищо. Така,че аз не бих ги лекувала преди това. Не знам дали могат да ти вземат вагинален секрет да се уверят, че са гъбички.
 Мен лично, дори не си направи труда да ме погледне отдолу гинеколога.  Crazy Само каза: "Нищо не трябва да правиш за тях."  Wink

# 671
нападнаха ме гъбички от момента, в който разбрах, че съм бременна. Една седмица бях на подмиване със смрадлика и лайка и спрях сладкото. Изчезна си сърбежа и зачервяването, течението намаля, но още го има. Не съм се консултирала с гинеколог, но другата седмица ще го питам дали мога да се лекувам с нещо. Иначе си хапвам и по малко сладко, но не е толкова обострен проблема вече. Сега се надявам да се сборя с гаденето и повръщането  Sad

# 672
Lara8 За твое успокоение може да идеш на лекар, но така или иначе преди 12 г.с. няма да ти изпишат нищо, а дори да ти изпишат 99% от лекарите и изобщо информацията е да не се взима нищо. Така,че аз не бих ги лекувала преди това. Не знам дали могат да ти вземат вагинален секрет да се уверят, че са гъбички.
 Мен лично, дори не си направи труда да ме погледне отдолу гинеколога.  Crazy Само каза: "Нищо не трябва да правиш за тях."  Wink

В такъв случай няма смисъл да ходя. На 14 юни ми е екографа, ще питам лекарите които ще ме преглеждат какво да правя.
Нямам търпение да го видя, дано всичко да е OK  preggo

# 673
Евридик@  с радост бихме участвали, въпреки че за нас е доста раничко още. Въпреки това винаги е от полза да знае човек, че има някой, който може да отговори на въпросите и притесненията му, а не да се лутаме сами и да се чудим какво да правим като дойде моментът за кърменето.   Hug  Peace
И аз все още съм на етап, в който си мисля, че това е най-естественото и лесно нещо на света, но като чувам с какви проблеми се сблъскват много нови майчета и започвам да подозирам, че всъщност не е толкова лесно колкото изглежда отстрани

П.С. Гледам, че имаме няколко мами, които вече са влезли във втория триместър!  Crazy  Браво на вас! Айде и останалите една по една да приключим с рисковия период и да се отпуснем малко

# 674
Здравейте,
днес съм много щастлива, бях на лекар, вече имаме ръчички и крачета и много шаваме Laughing

Общи условия

Активация на акаунт