Отговори
# 135
A някоя от вас да не е повръщала изобщо от самото начало Thinking Thinking,защото аз не сам даже май не ми се е гадило толкова,пък камоли да повръщам newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Веднъж ми се догади от от студен чай на Нестий. И това беше. Изобщо не усещам, че съм бременна...

# 136
ох милите като ви слушам колко сте зле направо ми се сви сърцето, аз и с предишната бременност и с тази не разбрах че съм бременна- понякога ми се гади и повдига, но не ми се е случвало да повръщам

за повръщане знам, че добре помага- чай от джинджифил, или бонбони ако намерите тука в Германия има много продукти от джинджифил, спрайт, редуване на вода с 1 ч.л мед- вода с малко сол, вода с лимон- това действа много добре на стомаха и против гадене, аз съм с язва на дванадесетопръстника и от там ги знам тия  Peace

малко остана стискам палци да ви мине на всички по-бързо  Hug

аз само съм малко изморена, но си поспивам следобедите с малкия, нямам здрав сън през нощта заради сина ми- че той е още кърмаче и се буди много често през нощта да ме търси- но да ми е жив и здрав  Peace

# 137
Добро утро!
Mimci, аз нямам нищо против да повръщам и 30 пъти на ден (без значение дали е нормално или не), но повръщането да не е свързано с раздиране на хранопровода и гърлото - защото при мен това е факт. Нито едното от двете не е пригодено за стомашните сокове, чието съдържание е солна киселина. Освен това явно се обезводнявам, защото свалям килограми. А как да не се обезводня, като няма значение колко и какво ям и пия? Всичко е под ножа в тоалетната. Затова не мога да приемам нещата толкова спокойно, колкото и на мен, и на нашите, и на докторите им се иска. Confused
delphi_5, да в ДАР ходя. Единият от лекарите там е колега на мама в друга работа и сме им станали абонати, че да имаме лекарско обслужване с нормални цени по всяко време на денонощието.
darling_a, ами те са направили различни препарати против повръщане, ама друг е въпросът доколко са безвредни и успяват ли да помогнат. Та това малко ми дава зор...
Дано днес нещата да са по-добре, стискайте ми палци!
Усмихнат и слънчев ден на всички!  bouquet

# 138
A някоя от вас да не е повръщала изобщо от самото начало Thinking Thinking,защото аз не сам даже май не ми се е гадило толкова,пък камоли да повръщам newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

аз съм като тебе, нито ме се е догаждало, нито доповръщало....абсолютно нищо, нито миризми усещам , нито гърди ме болят и растът.........
единствено , че ми се спи доста и ми е уморена, така че милички като ви чета ми става супер кофти, че на повечето им е толкова зле  Cry стискам палци до седмица да отшуми всичкоооо  newsm10

# 139
Освен това явно се обезводнявам, защото свалям килограми. А как да не се обезводня, като няма значение колко и какво ям и пия? Всичко е под ножа в тоалетната.

Тeddy, напълно те разбирам защото и аз съм така. За обезводняването.. моят док ми каза течности - но да не се наливам с тия изкуствените натурални сокове, които аз и без да съм бременна преди пак не пиех, по-добре мъничко фреш от плод, компот или най-добре вода, въпреки че и нея повръщам. Но няма как - пия, наваксвам до следващия път. За килограмите бях 46,5 кг, за една седмица свалих 3 кг с това повръщане. Обаче и тях ще трябва да си наваксам. Няма страшно! Мисли положително. Аз съм решила, че и през това ще премина.

# 140
Добро утро, момичета! Преди да се захвана с работата, наминавам да ви пожелая един много, много хубав и успешен ден!

Аз също досега не съм повръщала, но ми се гади постоянно, включително и през нощта. Но както казах вчера, съм доволна, че е така, т.е. нямам някакви по-гадни симптоми като миналата нощ.

Вагабонд, ще ти дам един съвсем приятелски съвет, тъй като съм минала по този път и знам какво ти е. Когато преди пет години дойдох в Белгия, всяка вечер, когато излезех от работа, започвах да плача и вдигах телефона, за да поплача на мама. Това трая около месец. В момента обаче все още плача, когато се прибирам от България и когато близките ми си заминават оттук. Това е страхотно натоварващо за всички ни, но нищо не мога да направя. Отне ми страшно много усилия, за да си създам някаква среда тук, но въпреки това успях. Та мисълта ми е - прибереш ли се сега в България, вероятността да имаш силите и желанието да се върнеш в чужбина е много малка с всички последици, коитто това ще има за връзката ви. Все пак имаш мъж до себе си и сега той и бъдещото ти бебе са твоето семейство - мама, тати и приятелите са хубаво нещо и със сигурност ти липсват (и на мен ми липсват), но ако сега не се стегнеш малко и не положиш усилия да изградиш своя среда там, където си, с течение на годините ще ти става много по-трудно. Предполагам, че бремеността не улеснява нещата - хормоните си казват думата, но все пак помисли пак преди да се върнеш в България.
Не искам да звуча наставнически - знам, че ти е трудно, но добре помисли, преди да предприемеш някакви действия. Сигурна съм, че ще се справиш. Пожелавам ти успех и много, много те  Hug

# 141
Аз ще летя след седмица от Бостън до София през Лондон и после 5 часа с кола до Бургас и ще ти пиша ако оцелея Simple Smile
 Tired
darling_a задължително пиши като се върнеш към БГ. Дано да е лек полета.Мислиш ли да взимаш нош-па или някви хапове за контракции по време на полета. Тук ли мислиш да си караш бременността?

# 142
я да питам по-възрастните мами, някоя ще си прави ли амиоцинтеза? аз съм с големи колебания разбира се, но мисля че все пак ще направя
Аз ще правя хорионбиопсия сега след 10седмица. Не заради моята възраст, а защото имаме опасения за генетично заболяване.

# 143
Здравейте повръщащите  Hug
Аз вчера се попилях Sick Сега пак ми се повръща, но тъй като нито съм яла нито съм пила нещо от вчера, няма какво да повърна.

Мимци, аз съм казала каквото стане. За мен никой мъж не може да е по-важен от спокойствието на детето ми и моето съответно. Аз направих жертва, детето беше желано, макар да не знаехме, че ще стане от раз, мисля че е ред да направи и той. Пък да речем че гони някаква кариера - не. Даже не успява да заделя настрани. Ама тука му харесвало. Ок, то и на мен, преди да се почувствам ужасно безпомощна.
Ако не се върне, няма да съм първата, нито последната, имам си две професии, имам приятели, майка, роднини, все едно дете ще изгледаме докато си намеря работа  Sunglasses

# 144
До сега не сум повръщала, но нон-стоп ми се гади. Усещането е ужасно. А аз се побурквам от самото повръщане тотално. Та се радвам , че до сега не съм имала среща с тоалетната чиния. Пия си Nux vomica, гади ми се , но не повръщам. Напоследък, все по-нарядко ми се гади.

# 145
Ако не се върне, няма да съм първата, нито последната, имам си две професии, имам приятели, майка, роднини, все едно дете ще изгледаме докато си намеря работа  Sunglasses
Аз те подкрепям напълно. Ако не се чувстваш комфортно, и не усещаш нужната подкрепа от мъжа до теб, направи си избора. Не може цял живот компромиси. А ако е писано да сте заедно - то ще се случи. Ние да си направим избора, пък съдбата си е съдба...

# 146
Именно Hug
Аз смятам това, че той е баща на детето ми за съдба, защото преди това не можех дълго време да забременея, а както някои от вас знаят съм изневерявала на бившия си и пак не съм забременевала, така че мисля че е съдба. дали е за хубаво или за лошо, ще видим.
Аз не съм спокойна тук, няма как да си изградя среда, защото не мога да се вдигна от леглото, не мога да си сготвя, даже не мога да се изкъпя...
И сега ако бях в БГ, щъх да съм вече отишла на доктор да ми влеят някоя система, или да ми изпишат някакви неща против повръщане. Майка ми е мед, сестра..Ако не е тя до мен сега, в този важен за мен период, то кога. Аз вчера споменах, че никога не съм имала такава нужда от нея както сега имам, никога!

# 147
Vagabond, донякъде се опитвам да видя резон в думите на съветващите те да си гледаш мъжа, че той е твоето семейство, и да, те донякъде са прави, но само, който не е бил в чужбина и не е усетил тежестта на това да си безпомощен, да нямаш нищо, да живееш без смисъл, още повече, че ти сега си бременна и вместо това да е най-хубавото време в живота ти, ти се тормозиш!

Послушай сърцето си, ако се обичате и мъжа ти държи на теб, той ще дойде в България!

Успех и мноооого  Hug

# 148
И аз така мисля  Hug Благодаря  Hug

# 149
Добро утро, момичета. На повръщащите бързо да се оправят и да се спира вече с това, за да усетите радостите от бременеенето.
Vagabond, миличка аз не съм в чужбина, нито пък някога съм живала някъде другаде освен в България, но съпругът ми работи в Белгия и го няма по 3 месеца при нас и живеем така вече 3 години. Не е лесно да си далече от любимия човек. Колкото и да имаш семейство и приятели до теб те не могат да заместят бащата на детето ти, казвам ти го от опит, а периода с това че се чувстваш безпомощна ще отмине и то много по-скоро отколкото си представяш. Не искам да давам съвети, а просто изказвам мнение, че според мен е по-добре да изчакаш още поне месец преди да вземеш това решение. А какво те спира от това да отидеш на лекар? Всъщност ти в коя държава си? Разрови се има и много българи лекари по чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт