постна питка

• 29 502
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
TheNMaster , би ли споделила ,вкуса на питката с бакпулвер , по-близо  до този на питка  със сода ли е или като на питка с мая? И дали може да сложа и двете-и сода и бакпулвер, тъй като вкъщи обичат содения вкус, но аз пък искам питката да е по бухнала Mr. Green Благодаря предварително!
Няма смисъл да слагаш сода и бакпулвер......Бакпулвера е сода+лимонтозу(сода+киселина демек  Grinning ).....Който няма бакпулвер загася содата в оцет или лимонов сок(да шупне) и тогава се замесва тестото.....С Бакпулвера не се усеща соденият вкус,който мразим в къщи.....Хляба не е както с мая пухкав и да става на конци......Тестото със сода(или бакпулвер) не се меси дълго време и се гледа да не е твърдо тестото(нека да е колкото меката част на ухото).....Тогава става мекичка и пухкава питка.....ще потърся из снимките ми дали не съм снимала питката от миналата година да видиш.....

Ето една по най-простия възможен начин оформена....Само е надупчена с вилицата отгоре,за да се изпече равномерно коричката....Няма украси няма нищо.....

Eто и с мая да видиш разликата....

# 31
А аз да попитам от какво тесто правите фигурките (житни класове и др) върху питката?

Слагат се за наричане за берекет,късмет,здраве и т.н. хубавини..... Hug

# 32
  • София
Много ти благодаря за бързия и изчерпателен отговор! Не знам защо бях решила, че като сложа и двете ще получа ефекта на маята ooooh! Ще пробвам твоята рецепта тази година. Весели празници! santa2

# 33
  • Варна
А аз да попитам от какво тесто правите фигурките (житни класове и др) върху питката?

да знам, но от какво тесто се правят  Mr. Green

# 34

да знам, но от какво тесто се правят  Mr. Green

За фигурки се меси твърдо тесто от вода и брашно......Оформят се фигурките и ,ако човек има време и желание може дори да оцвети със сладкарска боя фигурките......

Ето да видиш
http://zi4e57.blogspot.com/2010/11/blog-post_2304.html

...... много неща съм научила от нея и то не само готварски Grinning.....

# 35
  • Варна
TheNMaster много ти благодаря!

# 36
Здравейте. Аз да попитам, тъй като не съм веща в питомесенето, тази пита с бакпулвера трябва ли да втасва преди да се сложи да се пече или втасва в студената фурна, докато се загрее?

# 37
  • София
Здравейте. Аз да попитам, тъй като не съм веща в питомесенето, тази пита с бакпулвера трябва ли да втасва преди да се сложи да се пече или втасва в студената фурна, докато се загрее?
Не, не се оставя да втасва, направо се слага във фурната да се пече.  Hug

# 38
Супер! Много благодаря!  Hug Дано се получи Praynig

# 39
Ето я и моята питка за Бъдни вечер. Весели празници на всички. 

# 40
  • Варна
С какво тесто е тази питка? Постна ли е? Изглежда страхотно!

# 41
  • Испания и Стара Загора
Ето я и моята питка-
1 кубче мая
400мл вода
1с.л. сол
щипка захар
брашно за меко тесто

# 42
постна е с мая.

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 18:31 от poli555

# 43
Мастер,  newsm78 май претърпях провал и с твоята постна питка  Mr. Green.. Да я видим на вкус  Peace.
 Момичета весели празници и здраве на семействата Ви !

# 44
Мастер,  newsm78 май претърпях провал и с твоята постна питка  Mr. Green.. Да я видим на вкус  Peace.
 Момичета весели празници и здраве на семействата Ви !

Ще така бей? Какво стана? Аз моята питка я направих отдавна и сега се хапва....Ще сложа снимка...

Общи условия

Активация на акаунт