Вредата от климатика

• 22 027
  • 175
  •   1
Отговори
# 60
Незнам колко вреди на мен,но определено ми е помогнал на сметката на тока или Е ОН се е....т с нас.
Не може зимата да плащам 112лв максимум и да топля към 80кв.м.,а сега втори месец без климатици не може да ми падне  под 80 лв.
За мен си е развъдник на бактерии,миризми,бръм4алник,топлилник и др ,но не мога без него.
Даже си имам 3 бр. Mr. Green

# 61
Темата е за климатика, но нищо. Това не пречи съфорумките ми да натякват за флората и фауната в тоалетната. Тый ему о Фрьоме, а от - о Ерьоме.
А между впрочем, като ще е спам, да е. В тоалетната се хвърлят се хвърлят в пъти повече сили и средства за дезинфекция, отколкото в кухнята, а той, мръсния канал е един. Само 3-4 метра ги делят.
Къв спам, бе Вълчо... Писах 1 педя за климатиците  Mr. Green. Спам е когато почна да пишеш двойки и тройки по математика на момичетата от форумско, но не написа ти колко си имал по математика, че да копаш нивата сега

# 62
Винаги съм имал шестици по математика. Може би затова ми изглежда супер нелогично когато една съфорумка пита има ли вреда от климатиците и каква е тя, друга да изтъква като довод вредата от мръсния канал в едно жилище.
 В климатика се въдели еди какви си бактерии - и какво от това, като в мръсния канал са повече.
Такова, че в мрпъсния канал са отделени от въздуха в тоалетната с воден сифон, който периодично се подменя с хлорирана вода - след всяко пускане на тоалетното казанче, след всяко ползване на банята, на мивката, на мивката в кухнята.

# 63
Евала на такива "отличници".  Tired Засегна се темата за болестотворни микроорганизми, и къде ги има-затова си позволих да изразя мнение........Но не, както винаги си "последна инстанция".   Tired А бактериите далече не са само в климатика, под водния сифон и т.н. .........

# 64
Това, че някъде имало по-голяма концентрация на еди какви си микроорганизми нито повишава вредата от климатика, нито я намалява.
Нито доказва вреда от климатика, нито оборва твърдение за вреда от климатика.
Твърдението "еди кое си е по-вредно, следователно това не е" е несъстоятелно, от едното не следва другото.

# 65
Вълчо, не сме на научен съвет,  в Клюкарник сме все пак. Всяко достижение на цивилизацията има и положителни и отрицателни черти. Затова сравняваме.

# 66
Най -големият вредител на "Еркондишаните" са ЧЕЗ! Други в моя дом , при наличието на два - не са установени Mr. Green

# 67
Винаги съм имал шестици по математика. Може би затова ми изглежда супер нелогично когато една съфорумка пита има ли вреда от климатиците и каква е тя, друга да изтъква като довод вредата от мръсния канал в едно жилище.
 В климатика се въдели еди какви си бактерии - и какво от това, като в мръсния канал са повече.
Такова, че в мрпъсния канал са отделени от въздуха в тоалетната с воден сифон, който периодично се подменя с хлорирана вода - след всяко пускане на тоалетното казанче, след всяко ползване на банята, на мивката, на мивката в кухнята.
Вълчо, ти изтъкна като довод, че като влезеш от 35 на 20 градуса и било температурен шок на организма  Joy. С този довод и шестицата по математика някак нещата стават крагикомични. Кой те бие зад врата да правиш разлика от 15 градуса между вън и вътре, че организма ти да страда. И това, че се опитвате да правите зимник в офиса довод ли е да е вреден климатика.

# 68
  • София
Нашият климатик 12ка харчи точно 40лв на месец, ако е включен непрекъснато.

А що се отнася до бактериите - това важи само за старите климатици.
Новите, инверторни, пречистват въздуха в стаята.

А ето ви нещо за вредата от камините: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3602871

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 10:27 от L'Agent

# 69

Вълчо, ти изтъкна като довод, че като влезеш от 35 на 20 градуса и било температурен шок на организма  Joy. С този довод и шестицата по математика някак нещата стават крагикомични.
Лъжеш, на 25 градуса съм казал.
Не споменахме май схващанията от течението в стаята - невралгии и плексити.

# 70

Можеш да прочетеш моето мнение по-напред в темата. Флора и фауна има и в тоалетната ако не се чисти. Ако се чисти не е опасно да бъде ползвана. Същото мисля и за климатиците....

Joy Това ли ти е мнението - да оборваш нечие чуждо мнение? Направо ме убеди, сега вече със сигурност ще си купя 5-6 климатика, толкова неща научих от достоверен източник! Благодаря ти, Богиньо newsm20

# 71
Дива ирландска пешеходка (LSD) , написала съм си мнението изключително подробно малко по-нагоре (една педя). Ти се хващаш за едно изречение и почваш да се хилиш и да се кланяш. Честно да ти кажа добре, че има жени като теб, че да си повишават самочувствието жени като мен  smile3532.

# 72
Не съм особен фен на климатика, но през горещото лято си е необходимост.

Просто трябва да се използува с мярка и внимателно. За температурния шок си е вярно - ако навън е над 35°, човек се изкушава да надуе климатика, и какво става - излизаш на жегата, веднага се изпотяваш, после влизаш на друго място пак с климатик - замръзваш. Много лесно може човек да хване някоя ангина. Четох някъде, че разликата между външната и вътрешната т° не трябва да надвишава 8°.

И да се внимава да не  духа в лицето - по-добре в краката, или някъде отгоре над главата.

# 73
Кой те бие зад врата да правиш разлика от 15 градуса между вън и вътре, че организма ти да страда. И това, че се опитвате да правите зимник в офиса довод ли е да е вреден климатика.
А трябва ли някой да ме бие за да съществува разлика? Ако зависеше от мен, никога не бих седяла в стая-зимник, но не мога да регулирам климатиците на всяко помещение в което вляза - банки, ресторанти, офиси. В офиса където работя климатикът е централна система за цялата сграда, и очевидно не зависи от мен колко е надута. Така че това "вие сте си виновни" невинаги отговаря на проблема. Затова според мен климатикът не е вреден сам по себе си, а по-скоро когато изстудява помещението прекалено много, особено в сравнение с външната температура.

И да се внимава да не  духа в лицето - по-добре в краката, или някъде отгоре над главата.
Климатиците се поставят нависоко, защото студеният въздух пада надолу. Ако климатикът ти е в краката, студеният въздух ще си стои долу и нагоре стаята пак ще е топла. Ако е високо, изстуденият от него въздух пада надолу и измества топлия, който бива изстудяван и пада надолу, и така циркулира непрекъснато.

# 74
Дива ирландска пешеходка (LSD) , написала съм си мнението изключително подробно малко по-нагоре (една педя). Ти се хващаш за едно изречение и почваш да се хилиш и да се кланяш. Честно да ти кажа добре, че има жени като теб, че да си повишават самочувствието жени като мен  smile3532.

Абсолютно! Какво ли бих правила без теб, Богиньо! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт