Вредата от климатика

• 22 044
  • 175
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Откакто сложихме климатика, се чувствам много по-малко стресирана.

# 46
Години имам климатик, и топли и охлажда, ама това с простудите, температурните шокове и бактериите (Легионели са опасните) не ми се е случвало.

А най-много ги има /знам със сигурност от колежка-микробиолог/ в тръбите от водопроводната мрежа!Как ще ги махнем?  newsm78 Чакам предложения.........  Laughing  Mr. Green

# 47
Да се откажем от канализацията? Нали сте чували - вътрешен клозет, ама не ви ли мирише?

# 48
Да се откажем от канализацията? Нали сте чували - вътрешен клозет, ама не ви ли мирише?

То за тоалетната е ясно.Става въпрос за питейната вода.Или цял живот на минерална ще караме.............Ама много често и тя е от водопровода  Sick  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 49
  • София

То за тоалетната е ясно.Става въпрос за питейната вода.Или цял живот на минерална ще караме.............Ама много често и тя е от водопровода  Sick  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

А минералната е вредна пък заради пластмасовите шишета. Crazy

# 50
Кани Брита и пречистване с обратна осмоза.
На антиасоциации ли играем?  Mr. Green

# 51
  • с/у ОколоМръсТното
То има почистване на филтри и измиване на телата. Зависи кой колко иска да плаща за здравето си  Grinning

# 52
Години имам климатик, и топли и охлажда, ама това с простудите, температурните шокове и бактериите (Легионели са опасните) не ми се е случвало.

А най-много ги има /знам със сигурност от колежка-микробиолог/ в тръбите от водопроводната мрежа!Как ще ги махнем?  newsm78 Чакам предложения.........  Laughing  Mr. Green
  - biskit, каква е тая тройка по математика!
 - Е да, ама Марийка има три минус.

# 53

А най-много ги има /знам със сигурност от колежка-микробиолог/ в тръбите от водопроводната мрежа!Как ще ги махнем?  newsm78 Чакам предложения.........  Laughing  Mr. Green Приятелката ти не ти ли го обясни, или те домързя да го допишеш? Тези гадове ги има във водопровода, но не се развиват, защото температурата на водата е много ниска.
hahahaЕй, четете мненията, като дявол евангелие — само това, което му изнася...

При климатика, гадовете изтичат навън заедно със студения конденз. Всъщност не ги убиват химикалите за почистване (защо ги ползвате е един друг въпрос), а самия климатик е проектиран, да не ги задържа (ако е правилно инсталиран). Достатъчно ми е лятото да виждам, че конденза изтича навън и съм спокоен.
Това, че има нещо опасно в една технология, не значи, че трябва да се откажем от нея, а означава да я ползваме правилно, и да знаем за какво да следим (най-често го пише в упътването). Peace

# 54
Аз не разбирам - защо ако повечето потребители ползват / не ползват даден продукт, всички от малцинството са обект на иронични подмятания, подигравки, често и гаври (не визирам конкретната тема - така като гледам никовете, повечето участват в голяма част от други по-шумни теми).
доводите, които се изтъкват за неползнатето на климатик в тази тема са забавни  newsm78, затова и предизвикват забава... Иначе прочетах и твоето мнение - то дори няма и доводи. Ти просто си против заради идеята да си против. Твое право.

Не само, че съм обяснила една от основните (за мен) причини да нямам климатик, а именно заради "флората и фауната" им, но при така създадения тон няма никакъв смисъл да изброявам по-натам.
Никога не съм против само заради идеята - ако обичаш не разсъждавай от мое име, ако имаш мнение - с удоволствие ще прочета ти какво мислиш по въпроса.

# 55
Нека са вредни. То вече всичко е вредно - вода, въздух, храна.

Апартаментът ни е изцяло южен. Тухла, много високи тавани, последен етаж, отгоре тавани. В жегите температурите в спалните ни достигат 32 градуса по Целзий.
Вместо да се пека и да ме обливат тонове пот, включвам климатикът, който е винаги с изрядно почистени филтри и жилището става годно за живеене.
Нека е вредно. Жегите също са ужасно вредни.

# 56
  • Mediterraneo
И все пак- повечето говорите за климатиците предимно като начин за охлаждане, как стресирали с амплитуди и бла- бла. Ползваме климатик за отопление най- вече, като необходимост. Лятото за глезотия, вярно, за да не се варим в собствен сос. Зимата климатикът не се спира поне 3-4 месеца, докато лятото сумарно работи десетина дни. Къде да търся вредата newsm78

# 57
Аз не разбирам - защо ако повечето потребители ползват / не ползват даден продукт, всички от малцинството са обект на иронични подмятания, подигравки, често и гаври (не визирам конкретната тема - така като гледам никовете, повечето участват в голяма част от други по-шумни теми).
доводите, които се изтъкват за неползнатето на климатик в тази тема са забавни  newsm78, затова и предизвикват забава... Иначе прочетах и твоето мнение - то дори няма и доводи. Ти просто си против заради идеята да си против. Твое право.

Не само, че съм обяснила една от основните (за мен) причини да нямам климатик, а именно заради "флората и фауната" им, но при така създадения тон няма никакъв смисъл да изброявам по-натам.
Никога не съм против само заради идеята - ако обичаш не разсъждавай от мое име, ако имаш мнение - с удоволствие ще прочета ти какво мислиш по въпроса.
Къде видя да разсъждавам от твое име  hahaha.

Можеш да прочетеш моето мнение по-напред в темата. Флора и фауна има и в тоалетната ако не се чисти. Ако се чисти не е опасно да бъде ползвана. Същото мисля и за климатиците. Правилната  поддръжка на един климатик не го прави по-вреден от хладилника например. Иначе Борислав М е обяснл някакви неща за конденза, които на пръв поглед изглеждат абсурдни, но на практика са верни. През лятото основното охлаждане реално се получава от факта че климатика отнема литри вода от помещението. Премахването на влагата довежда до усещането за прохлада тъй като усещането при човека за топло и студено силно зависи от влажността на въздуха- колкото е по-влажно толкова усещането за топло е по-силно. Тоест отвеждайки това, което е изсмукано от помещението на практика се отвеждат едни микроорганизми извън помещението, а не се набутват други (за да се отведат обаче трябва да ги е имало и без климатик). Единствената връзка между вътрешното и външното тяло в посока от вън на вътре са медните тръби, които осигуряват движението на фреона (говоря за сплит системи). Това е затворена система и налягането в нея е 20 атмосфери и по този начин се предотвратява изтичането на този фреон. Т.е. движение от вън на вътре на викроорганизми на практика няма. От вътре, това, което е в стаята или се е залепило за филтъра, който се разбрахме по-горе, че мием редовно, както  мием тоалетната си чиния и готварската печка или е изтекло с конденза извън апартамента. Аз на практика не разбирам за каквво топло и влажно място става въпрос, където се въдели микроорганизми и незнам кво си. Т.е. на практика той изсушава стаята и я охлажда. Почти мсичси климатици, които се продават на пазара вече са дори и със самопочистващи филтри, а йонизатора е вече почти задължителен компонент (което не важи за компютрите и телевизорите, но ние сии ги ползваме). Голяма част от климатиците вече имат системи за събиране на флори и фоуни из стаята, използвайки ултразвук и кви ли не измишльотини. Т.е. вече не само не се въдят гадини, но и те самите играят ролята на прахосмукачки за тях, събирайки ги с специални торбички и т.н. Вероятността да се пробие медната тръба и да изтече фреона в помещението е точно толкова голяма, колкото да се пробие тръбата на хладилника и да изтече фреона от него в помещението. Аз заради тази вероятност не бих престанала да ползвам хладилник обаче. За кефа от климатика вече писах

# 58

Нали за това питейната водопроводна вода е блъскана с хлор. Хлорта убива бактериите. Готово.

На мен температурната разлика през лятото ми влияе много по-зле от тази през зимата. През зимата, вярно излизам на студено, ама съм с три пуловера и балтон, нали? Разликата в облечеността през зимата отговаря на разликата в температурата. Докато през лятото - не, през лятото сме с леки дрехи и вън, и вътре. Случвало ми се е през лятото да стига до 20 градуса само разликата! Офисът ни е като фризер. Ако не си нося жилетка, направо ме заболява главата, пък за къса пола не мога и да си помисля. Така че, през зимата е прието да свалям и слагам по един кат дрехи между вън и вътре, но през лятото, освен ако не си мъкна пуловерче под мишка при 35 градуса, разликата ме трясва по голата плешка. Пък и какъв кеф е да е лято и да облечеш къс ръкав или къса пола, ако на работа трябва да мъкнеш "горна дрешка" целогодишно?

# 59
Темата е за климатика, но нищо. Това не пречи съфорумките ми да натякват за флората и фауната в тоалетната. Тый ему о Фрьоме, а от - о Ерьоме.
А между впрочем, като ще е спам, да е. В тоалетната се хвърлят се хвърлят в пъти повече сили и средства за дезинфекция, отколкото в кухнята, а той, мръсния канал е един. Само 3-4 метра ги делят.

Общи условия

Активация на акаунт