Осиновяване от бг граждани в Канада

• 1 210
  • 4
  •   1
Отговори
Моля форума за помощ, всяка информация е безценна...
Монтреал,Канада няма агенция която да работи с БГ агенция за осиновяване няма "връзки"  bouquet
Питането ми е как може да се осинови българче от българи постоянно живеещи в Канада.

# 1
  • загубено
Попитай в другият форум.
Там може да получиш по-пълна информация.

# 2
Попитай в другият форум.
Там може да получиш по-пълна информация.

В подфорум Осиновяване.

# 3
Vivaldi,  може и без агенции. И България и Канада са страни по Конвенцията от 29 май 1993 за защита на децата и сътрудничество при международно осиновяване. За вписване в регистъра по чл.113, ал.1, т.2 от СК, документите ти могат да постъпят в българското министерство на правосъдието (централен орган по конвенцията) и от централния орган на Канада (те са различни за различните области). Ето на този сайт www. hcch. net (сайта на хагската конференция по международно частно право) можеш да намериш координати на централния орган, към който следва да се обърнеш.  Ако имаш други въпроси можеш да ми пишеш на лични.

# 4
Нави приятели кандидатстваха като български граждани живеещи в чужбина. знам, че мониторинг им правиха от канадските социални сложби и по техни думи процедурата е мн бавна и тромава. В крайна сметка осиновиха дете родено в Канада

Общи условия

Активация на акаунт