(Био) зеленчукова градина 9

• 82 499
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Ще носим мотики и ще ти държим вирнати нагоре, хем да ни пазят сянка.

# 661
Ще измислим начин да се разпознаем, вярвам. Simple Smile
Ние ако стигнем до там, а се надявам силно да успеем, ще сме с децата.
Ани, твоят син не е ли за пети клас и той, да ги запознаем?

От началото на ваканцията в нас е детски сборен пункт.
Нали имаме външно пространство, гостенчета не липсват.
Вчера се опитаха с топката да обрулят прасковата и ябълката, онзи ден видяха сметката на едно гнездо царевица.

# 662
Любознателна,това е бактериоза-причинител е бактерия провокирана от топло и влажно време/или чести поливки/.Ако не се вземат мерки листата започват да пожълтяват и капят.На най-лошото е,че окапват цветове и завръзи.Погледни долната страна на листата-има воднисти кашкави петна и мехурчета.Трябва тритиране с медсъдържащ препарат,но не Бордолезов тъй като той стопира развитието на младите листа и пъпките.Използвай Шампион или Купроцин.И пипера трябва да е на проветриво.

# 663
Трябва да има две години откак срещнах един фермер с двайсетина крави. Сутрин разнася с една баничарка млякото си по адреси. Стиковахме се с една майка да ни носи млякото в едни и същи дни два пъти седмично, по лев литъра. Е няма такава вкусотия и миризма. През зимата прекъсва за месец - два, преди да родят кравичките. Тогава са с предимство майките с деца. Давам му туби от минерална вода 10 и 11 литра - имало хора, дето купуват и по толкова. Моите се мръщят на каймака, пък мен ми е най-драго като поседи половин ден в хладилника след като съм го сварил, да обера с черпака една чаша жълт каймак и да си хапна сух хляб с козе сирене, и да си разквасвам хапките с мляко. мирише и има вкус на прясно краве масло. Само на търговци и прекупвачи ще ми стане, хамама, "мляко" с 0.1% масленост  Shocked да ми продават по 1.50

# 664
  • Вече на светло в София
Леле колко много сте изписали! Човек само да прескочи за малко до градинката си и ви изпуска тотално.  Grinning Ще се върна да чета , да не изпусна нещо.  Mr. Green
Доматите са ми доста пораснали. Имат вече цвят, но бяха легнали по земята, та едвам ги изправих. Прави ми впечатление, ще са много крехки. Чупят се лесно и се чува пук като чистя листата и колтуците. Дали не е от липса или вповече на някой елемент(например желязо или азот) newsm78
Някой сблъсвал ри се е със сорт краставици без ластинки? Аз май съм си купила такъв. Краставиците са ми 3 вида. Сорт "дълги", сорт" тони" и сорт " патомак" . На този последния растението е мъничко и няма ластинки за захващане. Ако някой знае нещо моля да каже. Praynig
Сега се връщам да чета....Виждам дреща май се оформя?

# 665
Вълк,в момента мандрите изкупуват фермерско мляко от 0,35 до 0,45 лв Shocked-информация от първа ръка.Става въпрос за ферма втора категория,при която ако не се направят нужните инвестиции ще бъде затворена.Чувал трици е над десет лева,смеската 16 Shocked,А брат ми е идиот или Дон Кихот след като не се отказва.

# 666
Ще носим мотики и ще ти държим вирнати нагоре, хем да ни пазят сянка.

Joy

Люб, доста от списващите в темата са ми приятели във Фейсбука, така, че се знаем поне по физиономия, а с Люлин си направихме минисреща, макар, че ми иде да й дърпам ушите - обади се, че е близо до вкъщи и нямах време да се приготвя с трапеза.
Ако до догодина на лято не минат мераците за срещи, сте канени за рязането на лентата на вилата. И да не си забравите мотиките  Mr. Green

# 667
Аз за Узана хич не се шегувам, защото освен че ние сме от всички краища на България, този фест е и еко, http://www.facebook.com/pages/%D0%A3%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0% … 5/203474543006180
Дълъг линк е, дано се отваря.

Лейди, как са помагачите, копаят ли дупки?

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 12:23 от Люлин

# 668
Добро утро!
Ухаа,среща ли ще правиме? Laughing
На такава сбирка,на Узана поляна не може да е без уайрлес интернет,нали?Значи сме там-през Скайп и ФБ.Ще ни носите в лаптопите и телефонте,ей:)
Във ФБ съм Веселчето Цекова.
Аз как ще си покажа поникналите тиквички и краставици?
Листата на зеленият ми боб със жълти шушулки са на ситни дупчици,само долните.
Все още не съм интентифицирала врага,обаче.
Някаква идея,газди?
Куркума-да те успокоя от вчера цената на бензина и нафтата тук ..тръгна надолу.
Гуди/Ст.Добри да покаже фотографии-дръвчета,бъдещ зет...каквото се сети... Hug
Посях си Лопен и мисля как да подсиря мляко с коприва или магарешки бодил.И така можело.
Да видим.
MAD65-руски сорт,пълзящи съм виждала ,без мустачета.Краставички,които поставят целогодишно в саламура(разсол) в дървено каче.За 3-6 дни променят цвета си.Няма по-вкусна,хрупкава,не стрерилизирана радост.Към лятното барбекю мноого върви.С хрян и горчица.

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 13:48 от Веселчето

# 669
Вече си имаме малки пиленцаааа newsm44 от щастлива кокошка Joy

# 670
Веселче, не може така! Simple Smile Някои не сме обядвали! Искам рецептата в детайли-колко сол, колко оцет, хрян... там каквото има.
Честито, Царе! Колко са?

# 671
Ами от 10 яйчица, че кокошката е такава малка, джинка, имаме 6 пиленца. Излизат си на двора, каза свекър ми. Никога не съм виждалла такива малки пиленца от джинки и нямам търпение утре, ако си отидем, да ги видя Party

# 672
Tzarina,e туй е хубава новина за днес!Сега ги пази да не се намокрят! Laughing
И защо не кавате,че било Видовден,бре?
А то небето се съдра от светкавици тук.Забелязала съм,че сутрин градушка не пада.Дано да се размина само с порой.
Ани-днес ще взема рецептата от първа ръка.Една руска баба ми събира гъше ако от покрай езерата,нали и аз все някога ..ще шербетувам.... Joy

# 673
Е не мога да ви смогна -и да ви изчета и да ви се нарадвам Simple Smile
Вече си имаме малки пиленцаааа newsm44 от щастлива кокошка Joy
tzarina,Честита радост!Щастливата майка Бихтер ли е...? Wink
Среща се заформя,значи...Хубава идея Peace
Веселче,вкусно разказваш Laughing
Цитат
Е няма такава вкусотия и миризма.
.Вълк,разбирам за какво приказваш.Аз също си купувам от едни съселяни,отглеждащи крави.Вечер отивам с трилитрово шише,1 път седмично и получавам топло,току-що издоено мляко за 1,20лв/литъра Heart Eyes
Любознателна,миналата година имах същия проблем по пипера.Вили много точно го е обяснила,резултатите бяха-жълтеене и окапване на листата и цветовете SickЧушки почти не ядохме Twisted EvilВъобще на мен пипера ми е труден за отглеждане,споделяла съм го...
Нещо ми гризе зелките newsm78.Залагам на птиците най-вече.Странично изядени крехките части.Зайци да идват,щях да съм чула.Дайте ми съвет,как съхранявате прясно зеле?Готово е имам около 40 зелки...Искам да засея там втора реколта зелен фасул.

# 674
  • густо майна Филибето
Люб, не съм спец по пиперо, обаче провери тук при специалистите от Националната служба по растителна защита.
http://www.stenli.net/nsrz/files/orz/praktika/5-zelenchuci_otkrito.pdf

Hug Hug Hug
Започнах да пействам латинските наименования на болестите , за да ги видя, ами много съм зле, почти не мога да направя разлика Sad
Сега ще ги и изчета, дано стане по-ясно.
доматите се завиват така, че се вижда долната страна на листата. И аз имам съмнения , че е от кравешката тор, омешахме доста с пясъка отдолу, иначе нищо няма да излезе от моята почва.

vili__66   bouquet Ще направя сравнение с картинките ако успея да се справя. Ама нито ми е по-полят от един здрав, а е на много проветриво.

Общи условия

Активация на акаунт