С много цветна красота ще оцветиме ний света

• 59 263
  • 722
  •   1
Отговори
# 690
Нели,взех си мушкатата . Малко  са поувехнали,но вината е моя ,защото закъснях . Дано се съвземат. Благодаря ти!  Hug

# 691
  • на североизток от Рая
Нели,взех си мушкатата . Малко  са поувехнали,но вината е моя ,защото закъснях . Дано се съвземат. Благодаря ти!  Hug

Hug

Дано да се съвземат. Предполагам, че ако ги потопиш във вода, ще се окопитят. Едното особено, това, с коренчето. После пуснете снимки като пораснат.  Wink

Моята кобея на терасата има пъпки. Още са ню ню, но много се зарадвах. А тя расте с часове. И се оплита до всичко, до което се докосне. Властно растение е.

# 692
  • España (Плевен)
Здравейте  Rolling Eyes
Вмъквам се при вас с едно въпросче. Имам драцена от 7-8 год. Купихме я с 4 стебла нагоре, а не както обикновено са повечето с 3. Искам да махна едното и да го сложа в отделна саксия. Не съм наясно как стават нещата и затова се обръщам към вас. Има ли някой, които може да ми помогне?

# 693
  • на североизток от Рая
    Здравей К А Т И и Добре дошла!

Преди време и аз рязах драцената си. Не знам твоята от кой вид е, ще покажа моята.

Беше с четири разклонения. Отрязах най-тънкото и го сложих във вода. Пусна много корени - като брада. От отрязаното място НЕ изби нищо, което е чудно. Обикновено оттам трябва да избият 1-2 нови издънки. Брадясалото клонче го засадих и сега си ми расте.

Рязах и друг вид драцена. Ето я:

Тук рязах връх, но изби само едно ново разклонение. От тази имам 2-3 броя, обаче искам да е по-кичеста. Е, не ми се получи.

Режи смело. Растението няма да умре. Ще си имаш ново цвете.  Simple Smile

# 694
  • España (Плевен)
Моята е от тази с втората снимка.  Peace
Където искам ли да режа?
И отрязаното стебло веднага ли в саксия или първо в чаша с вода?
А става ли в този период на сезона? Трябва ли да чакам есента?

# 695
  • на североизток от Рая
 Сезонът е без значение. Избери си клонче и го отрежи до основата.
 Моя приятелка веднага засажда отрязаното, но аз задължително слагам във вода. Като пусне корени, тогава засаждам. Така е сигурно, че ще се хване. Корените избиват бързо, особено пък сега, в този топъл сезон.
 Хайде, вземай хладното оръжие и режи.  Peace Смело!

# 696
Здравейте и от мен най-накрая успях да седна на компа   Laughing  КАТИ добре дошла и от мен Laughing Искам да ви покажа вече засаденото ми цигане(издънка от на свекървата  Wink )
Относно драцените ето моята след цъфтежа полудява направо.Нели даи съвет и за нея може ли да се реже че да си разсадя друга
Това него знам какво е  Embarassed но и то е пощуряло расте с часове имам и шарено но расте малко по бавно Моята красавица нали някой от вас ме посъветва да я пръскам с вода и тя направо се прероди Тък малко се изложих тази година но все пак и това е нещо  Blush Още едно бебенце меч А другото бебенце вече не е бебенце  Laughing ЛЕКА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ  Hug Hug Hug

# 697
  • España (Плевен)
Благодаря, Нели  Hug
И аз ще снимам моята драцена и после ще докладвам в последствие как се развива след операцията..   Laughing
Лека вечер и от мен.

# 698
  • на североизток от Рая
  popii, какво беше това дъъълго отсъствие?
 Много снимков материал си ни приготвила, обаче. Най-много ми хареса марантата ти. Аз имах такава, стана ужасно дълга. Беше преди години. Наистина се оживяваше след оросяване. Затова аз редовно я пръсках. Още я наричат цвете-барометър. Вечер нали си свива листата и ги обръща нагоре. Готова е да поеме влага и роса, при положение, че расте навън. Но това са подробности. Аз тогава доста прочетох за нея.

А пък драцената я режи смело и безотговорно. Няма страшно, виж Катито как ще резне нейната. После ще си имаш нова драценка. Laughing

Аз не съм снимала скоро цветята си, понеже намалиха цъфтежа си. Но мисля, че имам някакви непоказвани снимки  в албума.
 Я да погледна. Е, открих...

декоративен грах
  тази роза не е кой знае какво, но е на това място още от детството ми. Навява спомени. Напомня ми за баба...
  цветът ми хареса. Цветето е всеизвестно.

Това е.
 Хубава вечер на всички и ви гушвам!  Hug

# 699
Нели,
Цветът на декоративния грах има ли миризма?
Ако не го бъркам с нещо друго - страхотно мирише.
Как се прихваща?

# 700
  • на североизток от Рая
  Meredith, грахът мирише. Дори мисля, че му казват ароматен грах. Прихваща се май чрез резник. Но съм виждала и пакетчета със семена. Аз първо мислех, че това нашето не е грах. Имаме го в градината от години, избива всяка пролет, не мръзне.

# 701
Ох нели отсъствах защото през седмицата нямам много време да сядам само ви попрочитам на бързо,но нямам време за писане и снимки.Драцената ще взема тогава да я резна че ми се ще да си имам младичка  Blush само че да пускам ли корени или направо да садя  newsm78 и ще стане ли дърво като старата или ще са само листа  newsm78 А марантата наистина вечер си спинка  Laughing вирва си листата на горе че чак хърка  Joy Днес си откърших от нея че да засадя още една.Розата ти е страхотна много ми хареса ако я режеш ако имаш възможност прати ми някое резанче  Blush Heart Eyes А грахът е невероятен не бях чувала до сега за такъв  Hug  

# 702
  • на североизток от Рая
  popii, шегувам се за отсъствието ти.  Hug Пиши, когато можеш. Всеки си има задължения.

Роза ще ти пратя, не е никакъв проблем. Но наесен, нали казват, че тогава се захващат.
 Грах има и в пакетчета. Сега порових в нета и доста почетох. Има и в други разцветки, но нашият е само розов.
 Драцената за по сигурно я сложи във вода да ти пусне корени. Така ще си сигурна, че ще се хване. Ще стане дръвче като израстне,  и като я резнеш пак,  ще се разклони. Ама това е доста дълъг процес. Моята отрязана част е засадена, но дори не забелязвам да расте чувствително. Важно е, че е жива.

Лека нощ ви желая вече! И любов, любов...., по много!  luvbed

# 703
  • на североизток от Рая
        Здравейте!

Досаждам, може би, че все пиша ли, пиша, но не мога да не се оплача. Sad

Имах си много хубава картофена палма. Кучо,  Hug!

Ето я:

Преди броени дни се оплаках, че загина/пожълтя напълно голямото растение. Остана ми само мъничкото. Днес и то пожълтя. Сега ще отрежа и него, но много се натъжих.
 Надявам се грудките да са живи и пак да избият някога.

Нещо ми е скапано настроението днес.
 още сутринта майка ми ме натъжи по телефона. Не бях виновна, обаче се скапах за целия ден...
 Съжалявам за скапания пост.

Поне ще се опитам пак да уча.

# 704
Ей нелка да се стягаш  Hug аз като ми е кофти се сещам за нещо хубаво ей така на пук на всичко скапано и гадно аз се сещам за хубави неща и ми се оправя настроението Heart Eyes И изобщо не досаждаш аз много ми харесва да ви чета и да си пиша с вас.Не се разстройвай ми кажи какво става със   car003.За розата няма проблем аз не знам кога се режат когато кажеш не се притеснявай.
Стискайте палци че моята мама  Heart Eyes пак ще я оперират или утре или в вторник а тя милата хич не показва че я е страх все така весела и усмихната  Hug Даже днес беше с нас на село.
Хайде малко снимки и от мен
Слънчогледа в нашата градина А тук пчеличките се трудят ако се загледате ще видите как пчеличките събират прашец да ни правят медец Ето го и поспаланкото който нощем будува Грамофончетата в градината нямат нищо общо с тези на терасата ми Дивата зелка И първата диня
Извинете за дългия пост ама едва ли скоро ще успея да пиша пак целувки и  Hug на всички

Общи условия

Активация на акаунт