Зъбки като броеница АПРИЛчета редят в редица - 15

• 35 852
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Данче, и аз се къпя със Страшко - той в леген, а аз под душа (не че има къде другаде да бъда  Mr. Green). Май е рано да се притесняваме още за такива неща.  Rolling Eyes

Времето е страхотно, така ми се ходи някъде, да попътуваме........................ ooooh! Ама колата ни е в сервиз, даже на разходка не мога да отида.

Зарче, ще проверя за тези лодки. Благодаря!  Hug

Марини, честит рожден ден! Жива и здрава да бъдеш, щастлива и обичана!   bouquet

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 10:19 от *Галя*

# 76
Marini, честит рожден ден
  bouquet

# 77
  • Sofia
Marini, честито и от мен! Бъди здрава, щастлива и обичана!

Гале, ние имаме такъв пояс (дето е като с гащи отдолу) и вече го изпробвахме. Много добре си плуваше Емо с него, седял е по цял час в басейна  Peace плиска си с ръцете и страшно се забавляваше. Пробвахме и банските на ДМ, много съм доволна - не се накисват и пазят. В морето според мен по-добре голи, ама в басейна все пак слагахме памперс-бански...

# 78
Както си разглеждам прекрасно сътворената първа страница от вчерашния ни рожденник и забелязвам, че днес имаме още един!

Честит рожден ден vivianna! Желая ти много здраве, щастие, любов ... (стандартните неща) + да се сбъднат и нестандартните за които си мечтаеш! = Весел празник, много усмивки и слънчево настроение (и време)  bouquet

# 79
  • София
И ние не сме се отпуснали съвсем да ходим. Само вкъщи се пуска на къси разстояния, 7-10 крачки, навън по я е страх и си иска едното пръстче. Simple Smile
Вкъщи ходим с кожени понтофки като на Ненито и тях не ги сваля. Към чорапите отдаван загуби интерес и си й седят на краката.

Сандали не мисля, че са подходящи за тази година. Струва ми се опасно, може да се спънат, много са малки още. А и с тези кърлежи... Аз не че я пускам по тревата де, то повече кучешки л*** от цветенца има... Кой знае колко ги обработват срещу кърлежи тревните площи.

Шапка засега носим една с връзки и една забрадчица. Но си пробва всеки път да ги махне. Някъде бях видяла и летни шапки за момченца с връзки. Но без шапка не става с това ужасно слънце, оня ден и мен ме блъсна главата и то на сравнително шарена сянка.

От три дни и наш'то чудовище се буди в 7.30 - 8 Close
Поне ни изчаква да подремем до 8.30 преди да се размрънка... Иначе спи 11.30- 12.30 преди обяд и след това на разходката , като потича малко и се измори, спи от 3 до 5. Горе-долу 3 часа през деня й се събират. Вечерта заспива 22-22.30.

За отбиването я кажете кое кърмене е по-добре да се остави последно сутрешното или вечерното? Аз съм чувала и чела, че оставят вечерното обикновено, ама Марги е по-склонна него да откаже май. Сутрешното не виждам как ще стане засега, тя си мрънка и си вика Ам, ам!, като я взема в мен, си полягва и заема поза за  кърмене... newsm78 Ама вече ми писна и ми се ще да останем на едно кърмене и до месец, два да приключваме, пък да видим...

И ако махнем вечерното кърмене да давам ли бутилка мляко или не?
Въобще некърмещите давате ли още адаптирано мляко да пият бебешоците? И кога, и по колко? newsm78

# 80
  • Sofia
Успокоихте ме, че не само моето е караконджул.
Данче като ти прочетох поста, че Петьо вика Ам Ам и си го представих на плажа и ме напуши смях. Иначе е много малък, за да се притесняваш, че се къпете заедно. Мисля си, че децата трябва да свикват с телата. Забранените и непознати неща са по-интересни от познатите. Може би към 4-5 години вече да се криеш.
Елица и на нас ни остана само вечерното и сутрешно кърмене, но аз си мисля, че по-лесно ще махна сутрешното. Като се събуди и му дам закуската и няма да иска за се кърмим.
Moli_B и Коко е като шило. Обикаля целият си креват и си удря главата, от което се буди с рев. Обиколниците отдавна махнах, че само ги дърпаше. Сега като му сложих възглавницата, като че по-малко се върти, а от 3-4 дни е и с чувал и е по-мирен.
J_M_M 6 часа е направо зверски рано да ставаш. Съчувствам ти. И ние не спим цялата нощ. Поне 2 пъти се буди с рев и едвам го успокоявам с бибата. Но само да се забавя с 10 секунди и ревът е оглушителен и дълъг.

# 81
Честит рожден ден, Марини и vivianna!!! Бъдете много здрави и обичани!!!
 nbirthday

Ние пък отдавна се будим много рано... вече се чудя никога ли повече няма да се наспя в този живот  Thinking В 5,30, 6, 6,30 най-късно. С едно-две проплаквания през нощта, като при по-сериозните ставам да си я взема да се "кърми" - нали от самото начало нямам кой знае колко кърма, та два-три гълтока има колкото да се употреби термина  Mr. Green Ранното ставане си е от глад обаче според мен. И/или от жажда.

Също още не ходим - по няколко крачици между мен и тати като пиян морков, ама без топка  Wink

Обаче е мнооого капризна откъм хранене, направо в чудо съм се видяла с това дете. Яде само 4-5 вида пюрета и не желае нито моите манджи, нито детската кухня /държавна и частна/. Само чат-пат хапва филийка с нещо, но й е трудно да я дъвче с 6-те си зъба, та се отказва на средата ... Ужас направо, как ще я изхраня не знам.

Шапки и украси на главата си не трае, освен ако не забрави за наличието им.

Косара спи 2-3 часа през деня от 10,30 до 12-30-13 ч. После ако подремне половин час е добре, но обикновено не го прави и я слагам да спи изперкала от умора към 20,30 ч. Голямо овне е  Heart Eyes

И аз отскоро се къпя с нея, не ще обаче да стъпва долу и се налага да я гушкам, поради което къпането ни не трае много дълго  Crazy

Моли В, ако знаеш как съм влизала миналата година заради теб в темата ... Представям си вие как сте го преживяли. И за Ани 2002 треперих... Айде оттук нататък само хубави и щастливи дни пред вас да има!!!

Мечопух, благодаря ти за поздравите, много си мила!   bouquet То аз трябва да черпя де, ама на следващата среща ако се класирам  Grinning
Чао засега

# 82
Привет,мами  Hug
Още веднъж 4ЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Марини!:***Ве4е я 4акаме да разказва как са изкарали на онова хубаво местенце  Hug
4ЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ВИВИАНА!  bouquet
за адаптираното мляко,Ели   питаш,аз давам още от него,като понякога давам и прясно мляко или кисело ,разредено с вода(нещо като айрян )Мисля след като се върнем от България(юли месец ще е това) да давам изцяло прясно мляко,ще се консултирам пак с мед.лице,но тук ни съветвам по това време някъде да запо4нем с прясното пълномаслено мляко Peace Ина4е сега Ивет пие по 2-3 пъти мляко през денят.
Тези дни е много ветровито и е неприятно да се разхождаш,4е сме за малко навън само и ми е малко по-ску4но  newsm78
за спането-ако се е събудила към 8.30 сутринта,Ивет спи веднъж следобед само,но ако е станала по-рано ,към 6.30-7,гледам да и дам мляко и пак да заспи,за да не е кисела след 1 -2 часа примерно
Ерика  Hug благодаря,мила!ве4е съм оставила онези проблеми зад гърба си !Дай Боже хубави неща само да се 4уват! Praynig
Моли Б,хубаво сте решили това с курбана! Hug а ина4е се радвай на сладура всеки ден ,вси4ко е наред! Hug при много хора има разни слу4ки,трябва да сме силни и да гледаме напред !

това е в общи линии,нищо интересно ,отивам да си направя кафенце ,докато спинка бубата  Heart Eyes Hug

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 17:22 от anni2002

# 83
За кърменето и отбиването - аз махнах първо дневните хранения, които при нас бяха 5-6 сигурно. Кърмех само вечер и 1-2 пъти през нощта, но тя спря да се буди повече (преди се събуждаше на всеки час). Сега също я кърмя вечер, преди лягане и един път като се събуди през нощта, а ако се събуди пак после само я гушкам. Но гърдите ми понякога се препълват и през деня, явно още не се е регулирала лактацията - тогава изцеждам малко и пак й го давам, но през биберон. Ей с каква скорост го изпива...  Laughing На мен целта ми е постепенно да свикне да не суче и най-вече да не се приспиваме със цица, че да може и някой друг да я приспива евентуално ако почна работа. Реших, че сега ще е по-лесно от колкото към 2 годинки. И аз се чудя като махна и вечерното хранене какво да й давам? АМ или прясно, но мисля, че вече са големи и могат спокойно да си пият краве мляко, а?

За спането - Ели става към 7ч., + - 30мин. Ако тя не се събуди, то батко й ще я събуди... После спи от 12:30-13ч. до към 15ч. И аз си лягам с нея обикновено!  Mr. Green И вечер гледам в 20-20:30 да е заспала.

ЧРД и на viviana! Да си здрава, щастлива и много обичана!

# 84
Благодаря за пожеланията милички. Дай Боже всички мишлета да са живички и здравички. най-лошо е да му се радваш със страх и да го гледаш дали прави това, защо не прави онова, приказва ли, върви ли.... офффф

само се моля всичко да е наред  и за вбъдеще, че той е на мама и тати най-прекрасното и добро детенце.

целувки от нас, отиваме да къпем юнака, че нещо се кисне.

лека и спокойна нощ

# 85
  • София
Moli_B, само прекрасни моменти ви желая от тук нататък! Hug

zar4e, и аз се чудех за прясно мляко, ама ме е срах от тия алергии и да не й дойде в повече. По принцип съм го въвела, но не в много големи количества, в кремовете от кухнята, в крем-супа, ако ми я хареса и яде Rolling Eyes  Иначе айрян пие с голям кеф...

Erika_, ние също сме голяма драма с яденето. То не са песни, не е разказване на приказки с артистична интонация, игра и хвърляне на предмети... Чудесни хранителни навици създаваме Confused

# 86
Елица, ами може и айрян да й даваш. А също може айрян с бисквитки Плазмон вътре, за да е по-хранително. Аз на Жорко малко след годинката почнах да си му давам прясно мляко и си беше ОК. В крайна сметка ако забележиш някаква реакция, спираш. Хм, аз хубаво давам акъл, ама за себе си също се чудя...  Mr. Green
Моли, всичко ще е наред! Мисли позитивно и се наслаждавай на живота с Галито! В инаги ще се притесняваме за нещо, особено що се отнася до децата, но не трябва страховете да ни отнемат щастието!  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 22:11 от zar4e

# 87
  • София
Влизам набързо да се отчета  Wink
Честит Рожден Ден на vivianna!!! Бъди здрава и щастлива, обичана и уважавана  Hug
Али вече е с ларингит, придружен с кашлица, продължаваме да се лекуваме пък дано минава вече.  ooooh!
 ooooh!Хубавата новина, е че Али взе че проходи  Simple Smile ей така неочаквано. Както се държеше до вчера за ръчичка и от днес като се отпусна и минава целия хол  Mr. Green Още е доста нестабилна, но хич не се страхува  Heart Eyes
Еличка - Али пие сутрин около 6,3 около 150-180 АМ и вечер преди заспиване 210 АМ.
Събуждането ни е между 6,3 и 7,3, а вечер заспива около 21,3.
Моли да сте здрави, това е най- важно  Hug

# 88
Привет мами Hug
Добрах се и аз до цивилизацията
Мечо пух милата Али Hug.Дано бърдо за мине.
Честито на рожденничките ни  bouquet
Извинете, че така телеграфно, но още не сме легнали и ooooh! ooooh! ooooh!
Зарче мерси за споделения опит за отбиването.Не помага при мен.Пробвах само да гушкам.Такъв рев и тръшкане.Че посага и да бие даже ooooh!
Лека нощ.дано утре имам време за  повече Hug

# 89
Мечо пук, дано АЛи бързо се оправя! Да са й честити ходещите сладки крачета!

За АМ- Дари вечер яде около 200мл, понякога и сутрин й давам според зависи кога сме станали и дали ме мързи да се мотам с друга закуска(която май не е много разнообразна-кисело мляко с бисквити,попара със сирене или АМ). Иначе,че няма да казвам кога се събуждаме Mr. Green , но заспива към 9-9.30. през деня спи на обед от 12 до 13, след обед към 16.30 до 17.30-18!
А моето чудо как ходи вече все едно никога не е била бебе Laughing ходи,отваря си вратите,даже сме я научели, като ходи в другите стаи да почуква първо  Mr. Green .ходи и до коша да си хвърля боклуците,ама и бърка там  ooooh!

Да ви питам как ще се справяте с комарите? миналата година само с мрежа я пазех,ама то бебешоче не му пречеше, а сега?

Айде лек ден от нас сега!

Общи условия

Активация на акаунт