Сладкото бебе се превърна в звяр

• 4 589
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
  • София
спокойствие, обяснения, неотстъпление....ии много търпение....

# 16
  • София
beboran1, в първия момент помислих, че съм си направила нов акаунти аз съм пуснала тази тема  Laughing
Абсолютно същото е при нас - тръшкане, рев, драми и нито отвличане на вниманието помага, нито говорене  Sad Вече ми се случи да му повиша тон и той сякаш се стресна, защото не очакваше, но не е това начина според мен. Въобще и аз като тебе се чудя какво а правя. Срам ме е да ходим по площадките, защото никой друг не реве като моя син. Когато се усетя, че съм изнервена и няма а понеса истериите на площадката го извеждам на разходка по улиците - обикаляме си за ръчичка и си говорим. Та така...

# 17
И ние сме минали точно такъв период, казвам "НЕ" само когато съм убедена, че ще отстоя нападението, иначе при истерично държание на няколко пъти ми помогна един шамар, неочакван но много ефективен; Знам, че тука всички сте модерни майки, които изцяло се отдават на децата си но всяко нещо си има граници и ако малкото ви Зверче не разбере навреме това, гответе се за тежък пубертет; Нашите майки са ни поплясквали но сме станали хора и не сме се чувствали психически тормозени, не трябва да се изпада в крайности и да се правите на маймуни, повярвайте ми, това ще окрили ината на незрялото Ви дете и не е срамно малко дете да изпада в истерия на площадката, срамно е голямото Ви вече дете да го прави а за това се вземат всякакви мерки, за всеки случай те са различни и всеки си преценява сам;

# 18
  • София
beboran1, а той дава ли своите играчки навън на децата? Мисля, че е хубаво да дава и своите играчки и като очаква да му ги върнат, с това да се научи и той да връща взетите от другите деца на площадката.
Той неговите играчки рядко ги поглежда. И следователно няма проблеми да си играят децата с тях.  И не да вземе някоя играчка, която няма и да му е супер интересна и невиждана до сега. Взема примерно чуждата топка, а аз му нося топка. То лошо няма да поиграе, но в един момент детето си я иска, или иска да си подават. Но ще говоря, ще обяснявам, все пак наистина е малък, тепърва ще се учи да общува с децата

# 19
  • София
истината е, че детето е толкова малко, че всъщност няма  чувство още за мое и чуждо... то просто вижда топка/играчка  и не разбира съвсем защо в един момент някой почва да му я дърпа от ръцете...

Обяснявай, забаламосвай, разсейвай, предлагай замяна - да пусне чуждото, пък да вземе - нещо  друго(понякога помага ако носиш нещо дребно и ново, което не е виждал и би привлякло вниманието му)

# 20
Мили мами, ще ви бъда много благодарна да ми дадете съвети от своя опит , дали е нормално бебето ми, което е на 8 месеца, от една седмица не ми разрешава за секунда да не съм пред погледа му.Изпускам ли нещо във възпитанието или просто е период в растежа му.Изпаднала съм в паника и не знам какво да правя, да го оставям да си поплаква(което в нашият случай е истеричен рев) или просто да съм търпелива докато фазата на развитие не премине? Има ли ли сте подобен проблем и какво да правя????

Абсолютно нормална реакция на бебе. Особено ако ти си човекът, който се грижи изцяло за него.
На тази възраст бебетата неосъзнато страдат от ужас, дори не страх, че мама ще изчезне и няма да се появи.
Това е един период, който много бързо ще отмине.
Опитай се да си спокойна. Това е достатъчно.

# 21
истината е, че детето е толкова малко, че всъщност няма  чувство още за мое и чуждо... то просто вижда топка/играчка  и не разбира съвсем защо в един момент някой почва да му я дърпа от ръцете...

Обяснявай, забаламосвай, разсейвай, предлагай замяна - да пусне чуждото, пък да вземе - нещо  друго(понякога помага ако носиш нещо дребно и ново, което не е виждал и би привлякло вниманието му)
Знаеш ли и аз си мислех, че на тази възраст нямат чувство за собсвеност /още повече, че ги уча че в къщи играчките са общи/, но малката вчера ме изненада. Не даваше на нито едно малко момиченце да и пипа колелото - буташе ги, махаше им ръчичките и хленчеше. След малко се появи един батко и тя не само, че му даваше да пипа колелото, но и му показваше копчетата, очичките и т.н. Значи има мисъл в малките главички, но гледат на тях как им изнася повече... А моята взе и да флиртува вече Laughing

# 22
Мили мами, ще ви бъда много благодарна да ми дадете съвети от своя опит , дали е нормално бебето ми, което е на 8 месеца, от една седмица не ми разрешава за секунда да не съм пред погледа му.Изпускам ли нещо във възпитанието или просто е период в растежа му.Изпаднала съм в паника и не знам какво да правя, да го оставям да си поплаква(което в нашият случай е истеричен рев) или просто да съм търпелива докато фазата на развитие не премине? Има ли ли сте подобен проблем и какво да правя????

моят син и до момента не умира от щастие ако излезна от стаята. само че сега е много мобилен и търчи след мен навсякъде, дори и в тоалетната  Mr. Green нормално е, спокойно. аз тайничко даже изпитвам задоволство от факта че държи толкова на присъствието ми  Blush

не знам, мен не ме плашат толкова рева и тръшкането (въпреки че не е приятно) колкото че от няколко дена като се изнерви нещо в пясъчника и започва да размахва яростно ръце (все още не с конкретна цел да удари, но и за това ще се светне за отрицателно време). търпението хич не ми е от силните страни, но очевидно синчето ще ме научи що е то  Crazy

# 23

моят син и до момента не умира от щастие ако излезна от стаята. само че сега е много мобилен и търчи след мен навсякъде, дори и в тоалетната  Mr. Green нормално е, спокойно. аз тайничко даже изпитвам задоволство от факта че държи толкова на присъствието ми  Blush

не знам, мен не ме плашат толкова рева и тръшкането (въпреки че не е приятно) колкото че от няколко дена като се изнерви нещо в пясъчника и започва да размахва яростно ръце (все още не с конкретна цел да удари, но и за това ще се светне за отрицателно време). търпението хич не ми е от силните страни, но очевидно синчето ще ме научи що е то  Crazy

Има си и медицински термин за това поведение и психолозите определят, че такъв страх се появява между 8.10 месеца, страх от раздяла с майката или друг близък човек, който се грижи за тях. Някъде на тази възраст децата осъзнават ясно колко зависими са от майката и изпитват особен ужас от отсъствието й. Отминава, научават се, че хората отиват някъде, но се връщат.
А с тръшкането са ми интересни всички теми и се записвам да следя. Засега още не ми се е тръшкал, но доколкото виждам му остава малко да влезе в тази фаза. Изпада в истеричен рев само ако го оставя в кошарата му, от където не може сам да излезе.

# 24
Моята дъщеря е същата, само да не е на нейното се започва тръшкане, пищене дори навън.
Тръшне се на улицата хич не я интересява, че има хора аз си я оставя така за около 20секунди и тя вижда че няма да е на нейното и стане потупа се и ме хваща за ръка.

# 25
 Да ти е живо и здраво зверчето, какво друго да кажа! Радвай се, че ти е игриво и жизнено, и не се притеснявай с излишни размисли.

# 26
  • Шумен
Имам си две такива зверчета на главата. Тръшкане с търкаляне по земята още не са ми показвали, но ината им е голям решат ли нещо с писък се опитват да се налагат. Трудно им отвличам вниманието когато сме навън. Номера с животните не минава всеки път. А аз съм най-гласовитата в квартала  Crazy отдалеч ме чуват всички, само малките не. Затова и често-често си ги дърпаме, къде аз къде те, все червени са  ooooh!

# 27
Благодаря ви много, вече съм малко по-спокойна, но ми се иска Кристиан да е малко по-самостоятелен, да се заиграва, да си заспива сам.Това което ме тревожи е да не би аз да пропускам нещо във възпитанието му.За сега си обръщаме цялото внимание на света:)))))Но докога ще е така, не че се оплаквам, пак казвам че се притеснявам да не изпусна момента?????

# 28
  • София
И ние сме минали точно такъв период, казвам "НЕ" само когато съм убедена, че ще отстоя нападението, иначе при истерично държание на няколко пъти ми помогна един шамар, неочакван но много ефективен; Знам, че тука всички сте модерни майки, които изцяло се отдават на децата си но всяко нещо си има граници и ако малкото ви Зверче не разбере навреме това, гответе се за тежък пубертет; Нашите майки са ни поплясквали но сме станали хора и не сме се чувствали психически тормозени, не трябва да се изпада в крайности и да се правите на маймуни, повярвайте ми, това ще окрили ината на незрялото Ви дете и не е срамно малко дете да изпада в истерия на площадката, срамно е голямото Ви вече дете да го прави а за това се вземат всякакви мерки, за всеки случай те са различни и всеки си преценява сам;

Да, ето заради това баща ми не е виждал внучето си, а майка ми точно 2 пъти и поне пред 3-ма свидетели. Никога няма да ги оставя сами в една стая или да го оставя да им гостува. Човек съм станала, ама различен, и моето човече ще го гледат през крив макарон.

# 29
  • София
beboran1, племенниците ми правеха така (близнаци са), когато бяха на година и нещо. Сестра ми го наричаше "бебешки пубертет". В парка беше нещо страшно - освен всичко останало, единият налиташе и да се бие с другите деца. Майките като ни видеха, че идваме, и се разбягваха. Малко по малко това премина и изчезна. Не, че сега не са пак зверчета  Grinning, ама вече в друг смисъл.
ivonf2001, моят глезан още от сега го прави тоя номер. Представям си като стане колкото твоето дете. Сигурно ще ме прави  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт