Чалга мацка ли съм?

• 28 117
  • 467
  •   1
Отговори
# 45
 Сисссс, освен чалга, рап и метъл, трите жанра, които познават чалга феновете, за да ги противопоставят, има и много други жанрове. За справка, аз не слушам нито един от трите, които съм споменала.

# 46
  • Italia
Когато човек е едно такова никакво настроение и тази песен и ,,Я Кажи Ми Облаче Ле Бяло"ще свършат една и съща работа.

Хич не е така работата, мога да поясня:
Израснал си с мусаката на мама (баба), шопската салата, киселото мляко и изведнъж се оказваш някъде, където вместо мусака ти предлагат патладжани с бешамел, киселото мляко е сладко, а бялото саламурно сирене има вкус на пластмаса, нищо че пише "Балканско" или "Фета" на него. Разтърсваш се и или намираш български/сръбски/турски/гръцки магазин наоколо и си набавяш продуктите или пълниш куфарите при следващото прибиране от Бг. Правиш си една хубава Бг вечеря (ако си късметлия и има и други българи ги каниш) - шопска, ракийка, мусака, айрянче... и не върви да си пуснеш ни Майкъл Джексън, ни Риана. Отваряш Ютуб (вбокс трудно и бавно зарежда) и търсиш ретро чалга - само това пасва на така приготвената трапеза. Аз лично тази вечер съм организирала една такава вечеря. С дробчета по селски
Сашо Роман - 7 дена, 7 нощи
Сашо Роман и Кали - Дали съм жив

# 47

циганите и на мен не ми харесват -там сашо роман, кондьо и сигурно има цяла дружина още.
А циганките? Софчето и другите?  Laughing
Сега се сетих, че тя имаше един дует с Устата, който много ме забавляваше.
http://www.youtube.com/watch?v=vrs-nLDGFts

# 48
И да си, какво ти дреме ... Това, че харесваш дадени песни, не те определя в цялост, понякога е просто настроение, във всеки стил има хубави произведения, какво толкова....Аз например харесвам ето тази песен на Софи Маринова

и какво, слушам чалга в определени моменти и хич не ми пука, щом ми харесва една песен, няма значение в какъв стил е, аз харесвам техно денс, но обожавам и Московския хор, така, че .... песните са създадени да радват и разтушават...за всеки вкус по нещо ...  Peace

# 49

Харесваш, слушаш. Какви точно спомени ти навява, няма как да обясниш на всички интелектуални лелки. Че и да се притесняваш....   Grinning
Който изпитва неистова нужда да блесне, той се саморазграничава. Mr. Green

# 50

Харесваш, слушаш. Какви точно спомени ти навява, няма как да обясниш на всички интелектуални лелки. Че и да се притесняваш....   Grinning
Ха така им го кажи на емоционалните инвалиди Mr. Green
Аз като съм на дадено вълна и на ,,Лебедово езеро"мога и да танцувам или да реве.
Ама нали съм проста,това е положението.

# 51

Хич не е така работата, мога да поясня:
Израснал си с мусаката на мама (баба), шопската салата, киселото мляко и изведнъж се оказваш някъде, където вместо мусака ти предлагат патладжани с бешамел, киселото мляко е сладко, а бялото саламурно сирене има вкус на пластмаса, нищо че пише "Балканско" или "Фета" на него. Разтърсваш се и или намираш български/сръбски/турски/гръцки магазин наоколо и си набавяш продуктите или пълниш куфарите при следващото прибиране от Бг. Правиш си една хубава Бг вечеря (ако си късметлия и има и други българи ги каниш) - шопска, ракийка, мусака, айрянче... и не върви да си пуснеш ни Майкъл Джексън, ни Риана. Отваряш Ютуб (вбокс трудно и бавно зарежда) и търсиш ретро чалга - само това пасва на така приготвената трапеза. Аз лично тази вечер съм организирала една такава вечеря. С дробчета по селски

#Crazy  Shocked  ooooh!
 Боже, май съм в някаква паралелна вселена. В чужбина съм, киселото мляко е супер, българското сирене не ми липсва, защото има тука сигурно стотици други видове, кой от кой по-вкусни, ракия никога не съм пила, шопска салата може да се направи и тук, защото краставица, домат, лук, чушки и фета има навсякъде по света, и въобще не знам каква носталгия може да изпитва човек. Аз не изпитвам никаква, грам носталгия, и това чувство за мен е непознато. Мъчно ми е за семейството ми, но да изпитвам носталгия по "Българското!" ми се струва просто абсурдно. Никакви ракии, цигани, мусаки и чалги не ми липсват. Трябва да е много ограничен човек, за да отиде на хубаво и уредено, а да му е носталгично за мизерното. Това е моето лично мнение и усещане за нещата.

# 52

циганите и на мен не ми харесват -там сашо роман, кондьо и сигурно има цяла дружина още.
А циганките? Софчето и другите?  Laughing
Сега се сетих, че тя имаше един дует с Устата, който много ме забавляваше.
http://www.youtube.com/watch?v=vrs-nLDGFts
eеха... Laughing
това ме връща май поне 3-4 г назад
имах един период тогава,  наврях се между мутри и гардове,  само това слушаха  Laughing

отилия, знаем, знаем, тя твоята чужбина лъскава и изгладенка  Laughing
да не поглеждаш дано под лустрото, че може да побегнеш с писъци Wink

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 12:07 от Sunshine Reggae

# 53
Стилът ти на обличане чалга ли е? Поведението ти тип чалга ли е? Ако не - не се притеснявай. Тази песен и аз я харесвам, но изобщо не мисля, че нещо в мен е чалга. А най-малко пък ме интересува мнението на околните. Важното е да се чувстваш добре в кожата си. Hug

Боже, май съм в някаква паралелна вселена. В чужбина съм, киселото мляко е супер, българското сирене не ми липсва, защото има тука сигурно стотици други видове, кой от кой по-вкусни, ракия никога не съм пила, шопска салата може да се направи и тук, защото краставица, домат, лук, чушки и фета има навсякъде по света, и въобще не знам каква носталгия може да изпитва човек. Аз не изпитвам никаква, грам носталгия, и това чувство за мен е непознато. Мъчно ми е за семейството ми, но да изпитвам носталгия по "Българското!" ми се струва просто абсурдно. Никакви ракии, цигани, мусаки и чалги не ми липсват. Трябва да е много ограничен човек, за да отиде на хубаво и уредено, а да му е носталгично за мизерното. Това е моето лично мнение и усещане за нещата.
Sick

# 54
Никол , мнгоо ви кахърен плейлиста бре! То ще ти приседне и салата, и све.

Оти, ти като жабите  Joy хем тук, хем там, душата ти европейска, кожата балканска. Не е лесна и твоята:)

# 55
Оти, ти като жабите  Joy хем тук, хем там, душата ти европейска, кожата балканска. Не е лесна и твоята:)

Напротив, много е лесна моята. И душата, и облеклото ми са европейски. А българките ги познавам по улицата отдалече. Стилът е своеобразен и човек изпитва срам, макар да няма лична вина. Български вечери и контакти с българи избягвам. Обогатявам се, като контактувам с немци и представители на други нации, а не с такива от балканския полуостров.

# 56
А пишеш ли в "немските" форуми?   Wink Laughing И с какво общуването с немците те обогатява? Сори за въпроса-просто ми стана интересно!  Peace

# 57
и не върви да си пуснеш ни Майкъл Джексън, ни Риана. Отваряш Ютуб (вбокс трудно и бавно зарежда) и търсиш ретро чалга - само това пасва на така приготвената трапеза.

Защо се приема, че на маса и питие върви само чалга?  Rolling Eyes

Подобна носталгична вечеря може идеално да бъде озвучена с българска поп-музика от края на деветдесетте, например  Peace

# 58
А пишеш ли в "немските" форуми?   Wink Laughing И с какво общуването с немците те обогатява? Сори за въпроса-просто ми стана интересно!  Peace

Изпревари ме Laughing

Отилия,на тебе може да не ти е носталгично,но хората са различни и на някои им е! Какво толкова има да се чудиш!

# 59
 Не, не пиша в немските форуми, и въобще в никакви други форуми освен този. Обогатява ме контактът с чужденци , защото възприемам техния модел на поведение, усещам начина, по който те мислят и живеят, различен е от нашия, но според мен е много по-добър. Обогатява ме, защото техните вълнения, мисли и проблеми са съвсем различни от българските, от които ми е дошло до гуша. Всеки, който е общувал и живял сред представители на различни нации и континенти знае, че това общуване обогатява както кръгозора, така и емоциите. За какво ми е да общувам с българи, като единствените теми с тях са как им липсва Б-я, бла бла, как тука е гадно, колко задръстени са немчовците, слушат чалга, облечени в анцузи, не изпитватх интерес да се запознаят с чуждата кухня и традиции, не мерси  Stop

Общи условия

Активация на акаунт