Каква раница за първокласник?

• 123 022
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Хваля се: най-накрая поръчах раница. За сега съм впечатлена. Платих в 11 и вече са ми дали номер за проследяване на пратката.

# 541
  • София
zvanche, много е хубава. Да се носи с радост!

# 542
  • до моите любими хора
Много е хубава раницата. Вие заради разцветката ли я поръчвате от там? Не знам на Легото не съм гледала цените тук, но на Херлитц в този профил са даже по-скъпи от колкото са тук Rolling Eyes 

# 543
  • София
Ми тук подобна, с по-малко части в комплекта я гледам за 300 лв, направо си е на далавера тази.

# 544
  • софия
Много е хубава раницата. Вие заради разцветката ли я поръчвате от там? Не знам на Легото не съм гледала цените тук, но на Херлитц в този профил са даже по-скъпи от колкото са тук Rolling Eyes 
Ми тук подобна, с по-малко части в комплекта я гледам за 300 лв, направо си е на далавера тази.
Опитното си е опитно.  Grinning Да не говорим, че с best offer цената е още по-хубава.

Поръчах я не само заради добрата цена, а и защото ми харесва като функционалност. Отговаря на повечето ми критерии за ученическа раница. Детето си избра цвета, но той не беше водещ при избора. Аз бях харесала друг, но тя ще е ученичка.

# 545
  • до моите любими хора
Казах, че тук не съм гледала на Лего. На Херлитц разглеждах доста те са на същата цена та даже и по-евтини Wink

# 546
Ох, аз така и не ги възприемам тези квадратни и твърди раници... Thinking

# 547
  • sofia
Тези са "Скаутски". Легото са по-тесни. Ще взема да снимам моя щиглец довечера.

Старите модели на Херлиц (преди 3-4 години) бяха широки, сегашните са по-тесни.

# 548
Аз взех сам опроизволна снимка. Независимо дали са по-тесни и тн - за мен някак са странни и ненужни.
Какво повече носят децата втори и трети клас например, че само за първолаци се взимат такива куфари?

# 549
  • софия
Аз взех сам опроизволна снимка. Независимо дали са по-тесни и тн - за мен някак са странни и ненужни.
Какво повече носят децата втори и трети клас например, че само за първолаци се взимат такива куфари?
Аз имам спомен, че съм носила "куфар". Беше цвят горчица, немски, 2 предни джоба, кожен, със светлоотразителни закопчалки. Харесвах си го. Не знам по онова време от къде го беше намерила майка.

# 550
Е, с баш подобна съм била и аз, много добре помня - сив, нещо като гума обаче, не кожа, ама сив и четвъртит  Sunglasses

# 551
  • софия
   Само да добавя , че треската с раниците е само в първи клас. Не купувайте скъпи и изкилефирчени раници. В първи клас вие ги носите и дали са 200 лв или 20 мисля , че няма да изкривят гръбначен стълб на майка или баба. А  в по- горните класове не им пука изобщо какво мъкнат...... Картинките на раниците писват. Моята в първи клас ходи със скъпа раница . Още я местя по гардеробите , но тя не я ползва. От тук натам си избира картинка и единственото изискване  е да има джоб отстрани за вода и удобно място за телефона. Всичко друго е еднакво.

# 552
  • София
За мен голяма разлика между първи и втори клас няма Simple Smile И все ще се наложи и детето да си носи чантата.
Въпросът е дали раниците тип кутия са удобни. Предимството е, че учебниците и тетрадките няма да са с подвити краища. Ергономични са и ползващите ги твърдят, че са удобни. Децата си ги харесват, като гледам по разни други теми. Родител като метне на едно рамо, се дразни от габаритите.
Недостатък е, че са по-тежки и доста скъпи. Тежестта вероятно се усеща по друг начин с тях, въпреки че са около 1 кг обаче.
Меките раници пък, ако са пълни, ще провисва дъното и тежестта се разпределя по друг начин (не много удобно, вероятно). Ако седят до чина, ще се цапат всеки ден. Нещата ще се мачкат.
Аз лично имам колебания още.
Харесвам такъв тип Simple Smile
Не са много привлекатени цветово обаче.

# 553
  • София
Simantro - аз познавам няколко човека, които още  първия срок купиха други раници, защото тези бяха огромни, тежки и неудобни за децата...та зависи. Аз не ги харесвам и не бих купила такъв тип. Смачкани тетрадки и учебници не сме имали и без да ни е този тип раницата. Това, че са тежки си е огромен недостатък, защото теглото на малките и без друго  е доста.

От този тип, който харесваш има и приятни разцветки раници. Въпреки, че тази гледка не е много по- привлекателна от горните Simple Smile

# 554
  • София
А как се спирате на по-леки, които да не се огъват? Какво точно се гледа, какви да са размерите?
Тази подходяща ли е? 43 см не е ли множко? Нищо не пише за гърба - твърд ли е? Ако не е, няма ли да се мачкат блокчетата и по-тънките тетрадки?
Тук видях доста показани - някои ми приличат на туристически, някои ми се струват големи. Харесах и скаутските ранички (не големите твърди чанти), ама ги описват като за екскурзия  Laughing - което значи, че са меки, предполагам. Иначе са с уникални украски, сравнително малки - чудя се побират ли блок 4 newsm78 По-напред бях дала снимки.
Повечето раници са с по един голям джоб. С разпределения е по-добре, но по магазините определено не харесах нищо.

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 09:48 от Simantro

Общи условия

Активация на акаунт