Раждане вкъщи 10

• 22 303
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
..можеш да добавиш към него и следната информация - http://www.nj.com/parenting/amber_watsontardiff/index.ssf/2009/0 … cate_jane_fr.html

Сега се зачетох в коментарите след новината... Колко много приличат на нашия спор тук - въпреки че се отнасят за ония страни, в които лекарите били мили, болниците - прекрасни, имало родилни къщи и т.н.

Странно, нали?

# 16
Страхотен първи пост...  Rolling Eyes  За колко бебета, починали при домашно раждане става дума там? Ако случаят е само един, редно е да има един линк, към коята статия решите.... Ако новината е писана в 10 вестника, едва ли е нужно всички вестници да се лепнат в първия пост...

Ако това ще помогне да се избегне дори и един- единствен следващ смъртен случай, защо да не са там?

# 17

Тази статия беше отквърлена от Бу, като жълта и тя помоли да се намери по-обективна така за новината.

Не съм видяла. Друга статия тогава: http://www.theage.com.au/national/tragic-sequel-to-home-birth-20090411-a3hh.html

Предложи я на Бу. Ако е съгласна ще я сложа или тя може да я сложи.

# 18
  • До хладилника, който обичам
По тези точки имаме ли разбирателство с теб?
Аз всъщност мисля, че с теб нямаме различия изобщо по горе-долу всички точки Peace Вярвам, че си ме чела, както и аз теб Simple Smile

За линка за австралийката Janet Fraser - Rookie преведе в един пост цялата новина плюс още малко за Австралия от 2009, линкнато е, може би сте видяли:

Бебе умира по време на неасистирано домашно раждане

Линкове в първия пост на предната тема добавих след ваши посочвания за кои, само защото Селма изтри част от линковете, както и предупреждението  Peace Авторът на темата може да редактира първия пост, така че няма причина да го правя аз.

# 19
Страхотен първи пост...  Rolling Eyes  За колко бебета, починали при домашно раждане става дума там? Ако случаят е само един, редно е да има един линк, към коята статия решите.... Ако новината е писана в 10 вестника, едва ли е нужно всички вестници да се лепнат в първия пост...

Ако това ще помогне да се избегне дори и един- единствен следващ смъртен случай, защо да не са там?
Аз не съм бил из темите за секцио, но не вярвам там да има текст с червени букви и първи линк за смърт /там смърт няма?/.

Не ми обръщайте внимание, продължавайте да си проповядвате!

# 20

Аз не съм бил из темите за секцио, но не вярвам там да има текст с червени букви и първи линк за смърт /там смърт няма?/.

Ти не си и раждал, и никога няма да родиш, но това не ти пречи да ръсиш тиквеник след тиквеник из темите за раждане!  Tired
А иначе ние не ти и обръщаме внимание, не се притеснявай.
  Naughty

# 21
Бу  Peace

Да, не бях видяла накъде води този линк и извинявай, че ти отворихме толкова работа. Simple Smile

Между другото, видя ли коментарите под "жълтата" статия? Доколкото разбрах, повечето коментиращи са от района на New Jersey.

Ако ги преведем и сложим тук, може и никой да не разбере, че са от една "по-бяла" страна - с описанията на доктора-"asshole", жената, дето я били излъгали в болницата, за да индуцират раждане, нелегалните акушерки и т.н.

В същото време yanast беше посочила колко било по-различно нейното раждане в US от това тук - как всичко й обяснявали и т.н.

Явно всичко е много относително и си зависи от конкретна болница, лекар и родилка - и тук, и там.

# 22
Цитат на: Бащатко l
[/quote

Бащатко, аз съм изцяло за домашното раждане, както и за  естественото раждане, но смятам, че няма проблем да има предупреждения за възможните усложнения и лоши изходи. Впрочем смятам, че е изключително добра идея, да има предупеждения из темите за секцио, защото с удвиление намирам мнения, как това едва ли не е по-безопасното раждане и по-доброто за бебето, че и за майката. #Crazy И това въпреки мнението на СЗО и световния консеус за рисковете за майка и бебе, които са многократно по-големи.

# 23
  • София
Извинявам се, че влизам отново в темата (мислех да не пиша повече), но зачетох няколко материала на сайта на Родилница и леко се притесних (бях чела предимно разказите, които много ми харесваха). Някой беше споменал вчера думата „самонадеяност” и вече си мисля, че човек лесно може да се подхлъзне, когато прочете статиите оборващи някои утвърдени правила в акушерството, но те (статиите) все пак са писани от медицински лица. Та запознавайки се с тези материали, изпитал собственото си домашно раждане и успешните на още няколко съмишленички и ето - лесно можеш да си въобразиш, че ги разбираш нещата и да подложиш на риск живота на една бъдеща майка и нейното дете. Не зная дали е било така, но вече си мисля, че може и някой да е притъпил съмненията на Цвети относно евентуални проблеми на базата на изключинелно и само положителния си опит. Продължавам да покрепям Родилница и Естествено в усилията им за извоюване на достойно отношение към родилките в БГ болниците, както и за извоюване правото на асистирано домашно раждане, но занимаващите се с домашни раждания ТРЯБВА да бъдат много внимателни, когато дават съвети и наистина е добре да качат на сайта си историята на Цвети.

# 24

Ти не си и раждал, и никога няма да родиш, но това не ти пречи да ръсиш тиквеник след тиквеник из темите за раждане!  Tired
А иначе ние не ти и обръщаме внимание, не се притеснявай.
  Naughty
Нито пък вие ще раждате у дома. А аз не се ровя из темите. Чета си една...ако отида да пиша в другите теми, като вас... олейййй, не че тук сте по любезни.

# 25

Какъв е проблемът да има един линк, след като случаят е един? Отварям новата тема и гледам, че съм проспала още няколко смъртни случая...   Rolling Eyes  Заблуждавате потребителите, които не знаят, че случаят е един, а проблем да остане само един линк за всеки конкретен случай - не виждам...

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 19:51 от stelt77

# 26
persimon, няма да го направя, но ако си представим, че ида и издебна тема за секцио и направя поредната "нова тема" и сложа отпред червени букви и не един, а 10 смъртни случая. Как ще ми реагират?
но сигурно аз съм заслепен.. обективност има... ама е някъде другаде

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 21:01 от Бащатко

# 27
Онуй сливенско момЕ опит за хумор ли направи? К'ва беше тая Вещерска тема?  Thinking
Ми сигурно. Беше смешно, но не много.

1. На 10.май една мама сподели, че тъй като няма друга тема по въпроса, пише тук.
2. Като хвърлих един поглед, все едно гледам филм от рода на "Алената буква".
Извод: Най-правилната дума за всички решили да родят у дома ( и други работи) са ВЕЩИЦИ. Значи направих специална тема, за да може да се коментира по-спокойно. Съжалявам, че беше изтрита и всичко се пренесе отново тук, където май никой не е останал освен съдниците.
Джуличка, недей мила, спри! Недей и ти!
Мулти и Стелт, здравейте и тук. Много се зарадвах да ви видя (сега наваксвам, ако ви трябвам до тогава имате ми контактите)

# 28

Какъв е проблемът да има един линк, след случаят е един? Отварям новата тема и гледам, че съм проспала още няколко смъртни случая...   Rolling Eyes  Заблуждавате потребителите, които не знаят, че случаят е един, а проблем да остане само един линк за всеки конкретен случай - не виждам...

Знаеш ли какъв е?
Сега ще ти кажа:

...Та запознавайки се с тези материали, изпитал собственото си домашно раждане и успешните на още няколко съмишленички и ето - лесно можеш да си въобразиш, че ги разбираш нещата и да подложиш на риск живота на една бъдеща майка и нейното дете. Не зная дали е било така, но вече си мисля, че може и някой да е притъпил съмненията на Цвети относно евентуални проблеми на базата на изключинелно и само положителния си опит...

Ето какъв е.
Заради изобилието от розови облаци, лошото някак отива на заден план, да не говорим, че до преди да се случи тази трагедия, лошо изобщо "нямаше".
И друго - ако ще и 100 линка да има, ще те спрат ли да родиш у дома, щом го искаш?
НЕ.
Ако ще и 1млн. линка за успешни раждания да има, ще родя ли у дома?
НЕ.

Нито пък вие ще раждате у дома.

Мога да раждам където, както и когато си поискам.
Ти пък, точно обратното - никога, никъде и никак!
Следователно - мнението ти не може да се взима насериозно, понеже "аз гледах" и "аз слушах", не е същото като "аз родих".
Схващаш ли или ти е трудно?
 Tired

# 29
  • Куциндрел
...и вещици се намесиха....

Общи условия

Активация на акаунт