Израел 54

• 44 521
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Мерси, Мента!

# 616
  • T"A
На мен в Бг не ми е по-хубаво  Blush - като съм там, Израел все ми липсва с нещо. Тук си ми е домът и си харесвам живота, в см. не точно в момента фазата, през която минавам, а като цяло какви възможности имам... Но имам чувството, че живея без семейство и ми е много мъчно, че и детето ще е лишено от тази близост. Затова, откакто родих, разделите станаха по-трудни.

Значи, ще сменят часовника, явно, веднага след Рош-а-шана, така преценявам, защото между рош-ашана и йом кипур няма др. уикенд. Тези, които ходят на работа и училище да бъдат нащрек Peace Аз попаднах на един трик, с който лесно се помни как местим стрелките:
קיץ - קדימה
חורף - אחורה

Бубе, ще го измисля някак. Просто бързо си отива денят и още не мога да свикна.

Виждали ли сте тази таблица? Колко назад се класира Израел с образованието си  Rolling Eyes Тръпки ме побиват  Crazy
И това от последните дни: Израел иска да раздроби най-мощните компании на пазара

Като съм се разписала, да ви попитам: вие получавате ли и правите ли на някой подарък за Рош-ашана? Ние - не. Но чувам, че преди празниците магазините се пукат по шевовете от хора....  Thinking

# 617
  • Някъде там...
А четохте ли, че България и изобщо Източна Европа са с най-бърз интернет в света  Flutter
Ментуш беше пуснала преди година- две статистика и Израел беше на 47 място, сега са мрднали напред, а Бг е на трето място  Mr. Green

Ментуш, страхотна идея  Peace Бившата ми шефка ме учеше, по този начин с ляво и дясно  Hug

# 618
  • T"A
Бившата ми шефка ме учеше, по този начин с ляво и дясно  Hug

Как е? Да не би с палец и показалец буквите шин и юд? Цяла вечер се чудя, само за това се сетих  Simple Smile

Тази класация и аз я видях  Simple Smile Не ме изненада, де  Mr. Green
Имам едно мое си обяснение, че тази скорост обслужва свалянето от торенти, нещо такова... в смисъл, не ми се вижда случайно  Thinking

# 619
  • Някъде там...
Ами то е малко куцичко обяснение, но на мен ми помогна: Лев за лефт, сърцето е от ляво и еднаквите буквички  Flutter При мен е вързано с английския за това не си се сетила  Peace

# 620
  • Някъде там...
Честит ден на независимостта !!!

Ментуш, сетих се и за проблема с горе и долу. Горе- лемала- ел ал  Grinning
Другото, което се сетих е за момичетата търсещи работа: Обиколете по детски градини и ясли за да попитате за работа като озерет- помощничка. Работата се състои в помагане при закуска и обяд, почистване след хранене, смяна на памперси и изобщо каквото каже детската учителка  Peace

Хубав ден на всички  Hug

# 621
Мента, добре че ме подсети. За Рош ашана вземаме подарък за свекито, защото всеки път празнуваме при нея (т.е. ядем, то покрай храната не остава време за празнуване). Тази година бях забравила, че трябва да избирам подарък. Вчера бяхме в Азриели и народа пазареше здраво-почти всички бяха с по няколко торби. Но не мисля, че всички купуват подаръци, повечето май си подаряват сами на себи си. То явно има някаква такава психологическа настройка- и в Бг преди новогодишните празници народа се изтрепва да купува телевизори, а жените-красиви дрешки.  Иначе, ние вчера подърък не избрахме. Купихме само едно красиво албумче, в което да подредим снимки на най-малката й внучка. Но само с това няма да мине номера, трябва и още нещо, че така е много "тънък" подаръка.

# 622
  • Някъде там...
Дъъъъъъъъъъъъъъъжд, при нас се изсипа страхотен дъжд  newsm44 Сега се чувствам една идея по-добре  Mr. Green
За подаръците, ние не правим а свеки купува само за мен  Mr. Green Обаче тази рош ашана тя е в Нова Зеландия за да помага за новия си внук ,та си получих подаръка преди да замине  Grinning

# 623
ПУглявам, пуглявам... никуй ни пиши.. бряяя... Каква е таз' работъ?  Rolling Eyes Докът' дойдът празницити ептен шъ съ ошеметим. Crazy

Бубе, на дъжда реагирах със смесени чувства...В Израел започнах да го обожавам.Но капещия ни таван направи любовта ми с граници...

Ментуш, за статистиката с подаръците - ние тази година не купуваме подаръци. Защото ще сме на ресторант. Обикновено винаги купуваме за домакините, но тази година отпада.

Елинда, благодарско за комплиментите.  bouquet

Тали, как си?

Дано тъжното и носталгично настроение по БГ да ви минава по-бързо.Много е гадно, знам. Ама живот и здраве, нали пак ще пътуваме нататъка...А може междувременно и гости да ни дойдат. Ха, дано де! Wink

# 624
  • На дивана, под юргана
  nbirthday

Жаки, Честит Рожден ден на Роби! Да е жив и здрав!

# 625
  • София-България, Израел - където си поискам
  nbirthday

Жаки, Честит Рожден ден на Роби! Да е жив и здрав!
Благодаря! Очакваме Ви на тържеството Laughing

# 626
О, то рожденник имало днес. Да е здрав и усмихнат, и с много шестици!

# 627
  • Някъде там...
Честит рожден ден на Роби!!!

Специален поздрав за Роби и близките му  Hug
http://www.youtube.com/watch?v=r-MjWIcpfrY

# 628
  Честит Рожден Ден на Роби Hug ДА ти е жив и здрав Жаки  bouquet

# 629
  И в отделен пост да споделя интересна информация Grinning
Цитат
Sarikah Levi (Shulamit Shamir) was born in Sofia, Bulgaria on April 19, 1923, to Hannah and Eliyahu Levi. Her Sephardi family was traditional in its Judaism. It was in her grandfather’s home that she absorbed her Zionist longings. Attending Hebrew elementary school and a Bulgarian gymnasium, she joined Betar at an early age. When she was in eighth grade she left school and, together with a group of fellow Betar members, immigrated to Erez Israel illegally, on a rickety boat, arriving in the country in 1941. Stopped by the British, the passengers were arrested and held in the Atlit camp. Upon her release in 1942, she joined the ranks of Lehi. As the runner for ”Michael” (Yizhak Yzernitzky Shamir, b. 1915), she was entrusted with especially sensitive tasks, such as transferring the orders for the escape from the Mazra’a detention camp to the twenty Lehi members imprisoned there; in 1944, she accompanied Eliyahu Bet-Zuri to the train to Cairo, unaware that his assignment was to assassinate Lord Moyne.

Shulamit married Shamir, who became Israel’s prime minister in 1983. After the birth of their oldest son, Yair, in 1945, Shulamit continued her underground activities. Arrested in 1947 by the CID, she went on a hunger strike for eleven days. She was released on May 1, 1948. She was a devoted companion to her husband and spent a great deal of time in voluntary work on behalf of the needy and deprived. She established and served as president of the Society for the Elderly. The government of Bulgaria bestowed an award on her for her active role in renewing relations between Israel and Bulgaria.

http://jwa.org/encyclopedia/article/lehi-lohamei-herut-yisrael
      Това е съпругата на Ицхак Шамир, снощи даваха по новините прекрасните писма, които и е писал Шамир.

Общи условия

Активация на акаунт