Против акне/пъпки по лицето 2

• 214 068
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Ако акнето е тежко, с леки лекарства няма да се оправи. Ясно е, че от по-сериозните има и по-сериозни странични ефекти. Затова всеки си преценява кое ще му е по-неприятно - състоянието, в което е или страничните ефекти. Затова и попитах "а мислили ли сте за", а не "а защо не вземете да изпиете няколко блистера". Друг вариант са лазерни процедури, но е хубаво да не са през лятото.

Що се отнася до хомеопатията - ако капките са вомитус хил, те са си чист 35% алкохол, така че  успокоителният ефект при деца е обясним... Да не говорим, че плацебо ефект няма само при бебета, не при деца.  В момента, в който децата разбират, че им се дава лекарство, за да помогне, има плацебо ефект и при тях. А на бебета определено не бих препоръчала 35% етанол, та дори и в малка доза.

# 631
Аз съм доволна от крема, който ползвам за акнеична кожа през последната половин година  - http://-ne-taka-/1k7qdZQ bouquet Simple Smile  Embarassed

# 632
  • Sofia
Здравейте!Лекувам безуспешно дъщеря ми,която е на 14г.От една година акнето не се повлиява от нищо(антибиотик Далацин,кортикостероиден крем,антибиотичен крем,правена маска с която спа месец,Триакнеал,Даверцин...и какво ли още не...)Пробвах Шуслерови соли 9(най-мощните за пъпки+Шуслеров крем 12) и нищо и нищо...Започнах да чета в "алтернативния" подфорум и попаднах на "Петко-аптеки Хера" и съответно заведох дъщерята.За тези,които не са чували за него-той е хомеопат,който преглежда в аптеката,поставя точната диагноза и дава правилното хомеопатично лекарство...и така изписа:
Eugenia jambosa 9CH 5 гранули сутрин
Kalium bromatum 15CH 5 гранули вечер преди сън
Освен това Амрита лосион за акне към него Далацин капсули(2,42лв. са на касовата бележка,незная колко са разтворили).
След месец сме на контролен преглед и това наистина ми е последната надежда...

Аз всъщност се замислих и отново прочетох продуктите, които си изредила. За съжаление не виждам сериозни продукти сред изброените кремове и антибиотици.
Най-успешните продукти за борба с акнето напоследък съдържат benzoyl-peroxide, а на второ място е салициловата киселина. Ползвали ли сте такива продукти? Ето тук може да прочетете малко информация за тези съставки:
 http://www.teenvogue.com/beauty/skin-care/2012-12/salicylic-acid … -benzoyl-peroxide

# 633
  • София
Доста време си чисти лицето със салицилов спирт+хлорнитромицин,но започна много да се зачервява и реших,че това е алергична реакция към хлорнитромицина...
Бихте ли посочили конкретен продукт,който съдържа бензол-пероксид?Маската с която спеше повече от месец беше бяла,възможно ли е в състава и да е имало от него?Приготвиха я в аптека по рецепта от дерматоложката.

# 634
Недей Магика,
спри да ползваш салицилов спирт
и аз си мислех,че ще помогне, а то такива поразии е нанесъл, че като отидох на дерматолог
се хавана за главата. Суха, чувствителна кожа и още повече пъпки.

Това беше при мен - по-добре се консултирай, защото белята при мен беше голяма.

# 635

Бихте ли посочили конкретен продукт,който съдържа бензол-пероксид?
http://store.acne.org/single-items/treatment/8-oz-treatment-2-5-benzoyl-peroxide

# 636
  • Sofia
когато бях пубер/преди 100год. Wink/ си приготвях салицилов спирт с 10 стрити на прах аспирина,обтривах си лицето сутрин и вечер и нямах проблеми с акнето...приготвях го и за мои близки приятели,които също бяха много доволни

# 637
Мисля, че просто зависи от кожата и дозата. Салициловият спирт може да ти дезинфекцира кожата, но в по-големи количества я пресушава и тя компенсира като се омазнява още повече. Като при по-чувствителна кожа може да стане и веднага...

# 638
  • Sofia
Доста време си чисти лицето със салицилов спирт+хлорнитромицин,но започна много да се зачервява и реших,че това е алергична реакция към хлорнитромицина...
Бихте ли посочили конкретен продукт,който съдържа бензол-пероксид?Маската с която спеше повече от месец беше бяла,възможно ли е в състава и да е имало от него?Приготвиха я в аптека по рецепта от дерматоложката.

Според мен е почти невъзможно да се е съдържала в маската. По-горе са ти посочили продукт с бензол пероксид, има доста такива, потърси в нета. Първият продукт, който съм ползвала с тази съставка беше Проактив, имаше отличен ефект, както и върху няколко приятелки, на които препоръчах. Ето този:
http://www.proactiv.com/how-does-proactiv-work.html
(става дума за американския вариант, защото в европейския тази съставка отсъстваше).

Има доста други подобни системи, потърси в нета, както и сравнения между тях. За съжаление преди време почти всичко се поръчваше в нета, защото в някои страни в Европа тази съставка още не беше разрешена. Да, и тя си е сериозна химия, но поне според мен е по-добър вариант от хапчетата.
В някоя от темите съм чела, че подобни кремове се купуват и от Турция.

ПП. Лично мнение, но след 15 години борба с акнето не бих ползвала никога вече продукти с антибиотик, както и забъркани спиртове с разни съставки. Според мен в дългосрочен план вместо полза има вреда.
Пак лично мнение, но повечето дерматолози не са запознати с новите съставки, не им е изгодно да ги препоръчват, защото трябва да се търсят в нета, и не се справят с тежко акне.
Когато пооправите нещата с акнето с крем (поне месец редовно мазане) бих препоръчала и едно място за йонен пилинг, от който аз лично съм доволна, като успокояващо действие върху кожата.

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 21:49 от NBM

# 639
И на мен по принцип ми свучи логично каквото казваш, че в дългосрочен план продукти с антибиотици не е разумно да се използват. Аз  по принцип използвам от 2 месеца зинерит и ми помага, но мисля че скоро ще отида отново да ме види дерматолошката ми и от там да видим какво ще правим.

# 640
     Коралин, по въпроса за хомеопатията напълно съм съгласна!
     На нас ни предписаха - имахме си бактерия и антибиограма - Ципрофлоксацин, вит. Ц и фолиева киселина. Четох и това http://zdrave.ws/32378/neveroyatna-maska-koyato-lekuva-akne-zavinagi/- някой дали е пробвал?

# 641
Момичета, това че вие не вярвате в хомеопатия( нямали сте ефект от нея), не значи че тя не действа при други хора. Проблемът на хомеопатията е че трябва да се открие точното лекарство и доза в зависимост от здравословни И психологични фактори. За това е нужен добър специалист с опит И отворен пациент. Не е плацебо със сигурсност, личен опит Stop

Роакутан за дете на 14 на мен ми се струва безумно, това е много агресивен препарат, който може да направи големи бели. Антибиотиците само подтискат временно.

# 642
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Магика,давали ли сте секрет в лаборатория,за да се види (мама му стара) защо акнето не минава?Това е най-лесният начин да се разбере каква точно бактерия е придизвикала това състояние и вместо на сляпо да се цели с лекарства.

# 643
  • София
Дерматоложката не ни насочи към лаборатория.Изследвахме 2 хормона и бяха в норма.
Нямам им вяра вече,вижте,че сама търся лечение.По едно време ми мина през акъла,че дерматоложката си прави експерименти,кое ще подейства,имах чувството,че налучква...А съм далече от мисълта да обикалям като луда по най-различни доктори и да хабя още нерви и пари и отново в експерименти... ooooh!

# 644
Дерматоложката не ни насочи към лаборатория.Изследвахме 2 хормона и бяха в норма.
Нямам им вяра вече,вижте,че сама търся лечение.По едно време ми мина през акъла,че дерматоложката си прави експерименти,кое ще подейства,имах чувството,че налучква...А съм далече от мисълта да обикалям като луда по най-различни доктори и да хабя още нерви и пари и отново в експерименти... ooooh!
Не съм чела цялата тема, но според мен обсъдете с дерматолога вариант химичен пилинг или лазерен( втория не се прави през топлите месеци). Аз работя в такава клиника и съм виждала ефект при момичета на тази възраст, майките им ги водят лично. Вярно, че излиза по-скъпо, но тези процедури не са противопоказани за възрастта й. Използвайте задължително медицинска козметика и сега лятото крем с висок фактор, защото петната и пъпките привличат слънцето и изглеждат още по-червени в края на лятото.

Общи условия

Активация на акаунт