Лещи за очи -3

• 106 550
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Ние сме с лещи и сме много щастливи!Прогледнахме!
Но.......Не можем да ги свалим!

Ако е нужно момичето може да капне малко разтвор в окото, за да е по-влажно и леко да размърда лещата, за да я хване  Peace
Сега ще пробваме!Благодаря!
П.П. И това не помогна!Продължаваме!Не може да я захване горкото!
Някой да знае някаква друга "цака"?

Toчно това имах предвид като препоръчах първите лещи да не са от най-фините.  Wink  Успяхте ли? Нека с пръст да държи долния клепач отлепен и да мига интензивно. Понякога се отлепя. И ако се получи, да има готовност с другата ръка да хване лещата.

# 946

П.П.Коя е "вашата" верига, ако не е тайна!?Simple Smile

Никак не е тайна, даже този подфорум е рекламен, затова си и позволявам да я споменавам често, без това да противоречи на правилата на bg-mamma
Веригата е:
Джой оптикс http://www.joyoptics.com/
Гранд оптикс http://www.grandoptics-bg.com/
Кид оптикс http://www.kidoptics.com/

Сега на по-важното - свалихте ли лещите?!
Ако не сте, не се притеснявай, нали са силиконови?!
И утре детето ти може да дойде при мен, да я обуча как да ги сваля и слага  Hug
П.С В Сити център София съм, до Хемус

# 947
  • София
Пред откачане съм!Не става и това е!Ще будуваме май цяла нощ!
На два пъти я захваща, но я изтърва - казва, че вече я болят очите и и се спи - живо чудо!
И тя се измъчи! Продължаваме на почивки!

# 948
mimchoni, ако са силиконови лещите - спрете се, ще нараните роговицата
Ако са силиконови може да я свалим и утре!

# 949
  • София
А ако наплискаме окото с вода може ли да паднат?
Малката я е страх да спи с тях!???

# 950
В никакъв случай вода, ще замърси лещите
Може да налеете от разтвора в окото

Нека да избута лещата настрани, към външния ъгъл на окото и тогава да я прищипе
Кажи и, че не е страшно (нали са силиконови) и да дойде утре сутринта при мен
В кой квартал живеете?

# 951
  • София
В никакъв случай вода, ще замърси лещите
Може да налеете от разтвора в окото

Нека да избута лещата настрани, към външния ъгъл на окото и тогава да я прищипе
Кажи и, че не е страшно (нали са силиконови) и да дойде утре сутринта при мен
В кой квартал живеете?
Не е проблем разстоянието!
Да,силиконови са!Страх я е да спи с тях, детска му работа!
Току-що си прецаках маникюра и ще се пробвам аз.
Тя ги хваща, но казва че са лигави и не може да ги притисне, за да ги извади!
Не знам,мога ли да я закарам посред нощ някъде, че татко ни е в чужбина и той намила отдалеко!

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 01:03 от mimchoni

# 952
  • София
BG-mama е велика сила!
Женя, поклон и 10000000000000000 благодарности!
Каквото и да напиша ще е малко, а се чувствам и адски уморена вече!
Дано има повече хора като теб, всеотдайни, чувствителни и добри.Ти прие чуждия проблем като свой и ни помогна (в 24 часа през нощта), жертвайки времето и спокойствието си, ангажирайки се с проблема ни, помагайки ни, когато вече се чувствахме напълно отчаяни.
Та, лещите свалени!Ние щастливи!Спасителят ни - Женя!Детето вече спи спокойно!
БЛАГОДАРЯ ТИ,ЖЕНЯ!!!

# 953
              Mimchoni, късно се включвам, за щастие разбирам че сте се справили успешно със свалянето на лещите! Наистина е много стресиращо в началото докато се свикне да се слагат и свалят. Веднъж научи ли се човек, процедурата с нищо няма да се различава от това да си измиеш зъбите например. Не губете кураж!     А сега си позволявам малко да се заям с Таня 67, разбира се тук всеки има правото да споделя мнението си и по този начин да бъде полезен на останалите но: любима марка лещи - такива, които скоро може и да изпаднат от пазара, `залепват ти лещите за очите, вадят ти ги на парчета от тях`, `трябвало да се започне с по-груби лещи, защото еди какво си...`. Ами ти си по-скоро изключение от общото правило!                  С лещите от силиконов хидрогел се борави много по-лесно, отколкото обикновенните. В повечето случаи хидрофилните се люлеят като желе и когато тръгнеш да си ги слагаш ти се нахлузват на пръста като ... (досещате се като какво), така че кога начинаещ успее да си сложи такива... , да не говорим за предимствата на силиконовите от медицинска гледна точка...      Ако ти се струвам нещо злобен, не е поради безсънната  нощ, която карам, просто отдавна ти се каня, може пък и да бъркам!

# 954
  • В полите на Пирин планина
mimchoni, браво, че сте се справили в крайна сметка. Ще свикне детето, няма страшно  Peace
И по мое мнение силиконовите са най-добрия избор и не са твърде фини, а дори са и леко по-жилави, което ги прави по-лесни за поставяне и сваляне.

# 955
  • София

И по мое мнение силиконовите са най-добрия избор и не са твърде фини, а дори са и леко по-жилави, което ги прави по-лесни за поставяне и сваляне.

Съдейки по червеното в цитата, бил е правилният избор. Защото преди години като отидохме в Джой оптикс за първи лещи на 14-годишната ми дъщеря ни дадоха едни невероятно тънки и лигави на B&L. В никакъв случай не искам да звучи като упрек към веригата оптики, защото цялото ни семейство е постоянен клиент почти от основаването им. По онова време все още нямаше силиконови лещи или ако е имало са били безбожно скъпи и никой не ни ги е предлагал. На въпросните лещи изобщо не им личеше коя е правилната страна за слагане. Освен това при допиране на краищата едни в други се залепваха почти необратимо. За трудното махане вече говорихме. Помъчи се няколко дни, бяха ревове и сълзи и се отказа. А така ѝ се искаше в новата гимназия да е с лещи! Следващите лещи бяха на Мултилекон и за нула време се научи. После отново се върнахме към по-фини варианти.

visione, никога не съм казвала, че лещите на Цайс са ми любими. Напротив, специално ги споменах, защото за пръв път попадам на толкова некачествени лещи. За съжаление след като спряха да се произвеждат лещите на Мултилекон, които бяха "моите" лещи, пробвам най-различни марки и видове. Надявам се някога отново да попадна на "моите" лещи.  Wink Признавам, че за себе си не купувам най-скъпото, но очите ми дотолкова са свикнали с чужди тела за тези 28 години, че и твърди да сложа, пак няма да ми направи впечатление.  Grinning

# 956
                    Таня 67, точно това имам предвид, повечето хидрофилни са едни пихтиести, неопитен човек трудно ще се справи с тях, както казваш дъщеря ти даже се  е отказала да носи известно време, изпитали сте го. Никой не те упреква че се опитваш да пестиш от лещи, за съжаление в България е така. Колко пъти пиша че сме най - бедната държава в Европа, а лещите ни са двойно по-скъпи отколкото на запад, до там са докарани хората, да не могат да си позволяват елементарни неща. Ако знаеш какви модели еднодневни носят тия тъпаци италианците, а тука хората пестят разтворите. Аз защо ги мразя тия Speciality 55, купих си ги в един момент когато не бях добре с парите с цел да пестя, носих  ги точно един час, очите ми станаха кърваво червени и се намериха в боклука ( все едно бях хвърлил там 30 лева, за толко ми го бяха продали тоя боклук). След това два месеца не можех да си позволя да си купя други и си ходех с очила. За щастие нещата при мен сега са други и имам удоволствието да си купувам лещи даже от оптики по Corso Venezia или Via Torino. Дано дъщеря ти се измъкне нанякъде  та да не се налага майка й да пести от лещи. Не съм сигурен дали за тия 28 години носене на разни боклуци не си си нещо разбила очите, преглеждала ли си се при лекар, не си малко дете да ти давам `акъл`!

# 957
Спасителят ни - Женя!Детето вече спи спокойно!

Честно казано Влади свърши цялата работа, а детето е страхотно - да е живо и здраво, много е спокойна и изключително умна!

# 958
  • София
здравейте, някой носил ли е Ultravision Wave  и наистина ли коригират астигматизъм до -1,25?

# 959
Още не се престрашавам за разтвора  с киселината, но реших да сменя този на бауш с този http://www.lens.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0 … B5%D1%80-189.html
и тези лещи http://www.lens.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0 … BE%D0%B9-109.html
някой пробвал ли ги е?

Месец по-късно да ви дам отчет - разтвора ми харесва много, лещите са пълен провал, след една седмица носене , чувствам очите си изморени, кръвясали и ужасно пресъхнали, за сравнение като ги сменя със старите ми спешалти го няма това натоварване. В края на деня ми драскат много по очите и така си оставам с проблема за правилните лещи, ползвала съм на бауш силиконовите и не ми харесват въобще. Твърдо съм решена да нося силиконови ,моля за съвет относно марката

Общи условия

Активация на акаунт