Лещи за очи -3

• 106 958
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 915
Аз мисля, че е добре лекар да определи диоптрите, но оптик да избере лещите. Оптиците имат по-голям опит с лещите. Такива са моите наблюдения.

# 916
             Доколкото знам в такава възраст е рано още за лещи, но може и да бъркам.

По изключение - бъркаш  Wink
На тази възраст е възможно вече да се носят контактни лещи, стига детето да бъде научено на добра хигиена при ползването им.
Препоръчително е лещите да се еднодневни, но тъй като са на по-висока цена, може да се спрете и на едномесечни лещи от силикон-хидрогел.
 visione, радвам се че споменаваш за пробните лещи, а на теб mimchoni искам да кажа, че такива могат да бъдат намерени във веригата JOY / GRAND / KID optics.

# 917
  • София
Женя, много полезна информация.Ще проверя нещата по - подробно.
За информация - издирих д-р Диманова -  работи в OptiLens - още в понеделник ще запиша час за консултация и преглед!
Много ми помогнахте!Благодаря Ви!

# 918
                 Е Женя, пълен професионалист си! Изненадан съм че имате пробни лещи, та това си е европейски стандарт. Браво, така трябва да е! Ха ха, благодарение на теб най после ще се престраша да използвам пероксиден разтвор, откога съм им се нагледал.   bouquet                                              Mimchoni, дано останеш доволна от д-р Диманова, ще се радвам ако съм ти помогнал.

# 919
Още не се престрашавам за разтвора  с киселината, но реших да сменя този на бауш с този http://www.lens.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0 … B5%D1%80-189.html
и тези лещи http://www.lens.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0 … BE%D0%B9-109.html
някой пробвал ли ги е?
 *Женя*  благодаря за информацията за този вид разтвори, в кои оптики се предлагат пробни лещи, след като смениха лещите на специалити е много трудно да улуча на правилните, възможно ли е да не си пасват диоптрите,т.е. на различните марки да трябва да взимам ралзични диоптри

# 920
Разтворът на Абът е много добър.
Какъв е този разтвор с киселина?

# 921
                  Mu6inka, разтвора е хубав, лещите съм ги носил един път( хубави са горе долу), в Италия съм ги срещал по 30 евро за опаковка от 6, така че и цената си уцелила. Относно диоптъра, аз когато носех хидрофилни лещи с високо водно съдържание бях със 0,75 по-малко от реалния( аз съм със 6 диоптъра). Аз определено предпочитам силиконов хидрогел с ниско водно съдържание, с тях съм 0,5 по-малко от истинския ми диоптър. Виж, нали има някакви скали по които се определя.              Wilian, става въпрос за разтворите на пероксидна основа(мисля че това е кислородна вода, не съм силен по химия), имам наблюдения че много ги използват на запад. Дават ги за най - добрите, защото убиват 100% бактериите, а след като се неутрализира веднъж разтвора, състава му ставал близък до този на сълзите( специално за Ао Sept ), не съдържат консерванти, били за чувствителни очи и т.н.

# 922
Благодаря за отговорите, утре ще са при мен и ще дам отзиви, много искам да почна да нося със силиконов хидрогел, но нали не можах да свика със силиконовите на бауш и ги изхвърлих,купих си оприма фв и те не ми понасят... Откакто смениха спешалти и от тях ми се замъгляват очите...
До сега бях в разтвора Renu вече 7 години, но сега ще пробвам и този

# 923

*Женя*  благодаря за информацията за този вид разтвори, в кои оптики се предлагат пробни лещи

В който и да е от магазините от веригата ни

http://joyoptics.com/index.php?page=Stores.Home&lang=bg

http://www.grandoptics-bg.com/index.php?page=Stores.Home&lang=bg

# 924
                 Е Женя, пълен професионалист си! Изненадан съм че имате пробни лещи, та това си е европейски стандарт. Браво, така трябва да е!

Благодаря Simple Smile

# 925
                  Mu6inka, ти сигурна ли си че нещо не си си развалила очите с тия Specialyty, та сега неможеш да си намериш подходящи. Нали знаеш че лещи се носят само на здрави очи. Дано се похвалиш от тия новите. Незнам, аз pure vision не ги харесвам, нещо вижъна не ми е много пюър с тях. По едно време се бях превърнал в опитна мишка, сменях си лещите на всеки два, три месеца, откакто открих Аcuvue Oasys и Air Optix( първо стария вариант носех, без aqua ) спрях с експериментите. Така и немога да определя кой от двата вида харесвам повече, та да си ги нося само тях.

# 926
Aosept е много добър разтвор, не е опасен за употреба, ако се спазват указанията на листовката. Чисти перфектно, няма равен.
Използвам го за Air optix aqua night & day.

# 927
Aosept е много добър разтвор, не е опасен за употреба, ако се спазват указанията на листовката. Чисти перфектно, няма равен.
Използвам го за Air optix aqua night & day.

Чудесна комбинация на лещи и разтвор, поздравления за избора!

# 928
Здравейте, искам да попитам за операцийте премахващи контакните лещи.В момента съм на 19 години и половина, нося едномесечни контактни лещи и искам да попитам каква е най-добрата възраст за корекция на очите, мога ли на тази възраст да си направя операция, чрез лазерна или вграждане на лещи в очите е по-добре и всичко най-важно свързано с коригирането на зрението ? Благодаря предварително Simple Smile

# 929
Здравейте, искам да попитам за операцийте премахващи контакните лещи.В момента съм на 19 години и половина, нося едномесечни контактни лещи и искам да попитам каква е най-добрата възраст за корекция на очите, мога ли на тази възраст да си направя операция, чрез лазерна или вграждане на лещи в очите е по-добре и всичко най-важно свързано с коригирането на зрението ? Благодаря предварително Simple Smile

Сами се досещате, че няма как да ви бъде отговорено тук на такъв въпрос. Може да си направите преглед в очна клиника, на който да ви отговорят дали сте подходящ за операция.
Предполагам обаче, че е нужно да изчакате поне до 21-22г.

Общи условия

Активация на акаунт