Лещи за очи -3

• 107 111
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 795
    Напоследък (последните 2 месеца , съответно и с последните 2 чифта лещи) ,получавам някакво необяснимо за мен пресъхване на очите ....
    Като капна от разтвора за промиване на лещи ,горе-долу се оправям .След кратко обаче проблемът  се повтаря ,не винаги , но често ....

От години ползвам едн и същи лещи Speciality 55 и разтвор Opti Free .
    Не разбирам откъде е дошъл проблема ?  Thinking  

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 18:40 от Селма

# 796
Селма идентично с моят проблем.отдавам го на това че смениха лещите Speciality 55 s Speciality 55 AB чудя се какви лещи да си купя, тъкмо бях свикнала с тези

# 797
Здравейте, нося лещи от септември 2012 и честно казано отначало ми беше някак странно и леко трудно слагането, но вече посвикнах с нещата и по цял ден съм с тях, махам си само когато спя. Но онзи ден след като си взех новите лещи (не изхвърлих веднага старите, а ги сложих в кутийката им,като щях да ги изхвърля по-късно), сложих си ги(новите) и после преди да легна ги махнах. Но проблемът е че по невнимание оставих и 2те кутийки една до друга и сега съм много притеснен защото те като са еднакви и не мога да определя кои са новите и кои старите  Cry. Знам, че трябваше да ги изхвърля веднага както правех предните пъти но ...  : ooooh!, ако има някакво значение лещите ми са Speciality 55 AB и разтвор Opti Free.

Може ли да ми кажете дали има начин да разбера кои са новите и кои старите  newsm78  Sad

# 798
И аз съм го правила този номер-разбира се с носене-при мен дори да пренося с 1 ден(ползвам само едномесечни лещи) и започва да ми дразни,съзли и пари на очите.Ако си сложа ползваните лещи разбирам,че са те в рамките на 1 час по много неприятен начин Confused

# 799
аз седях по един ден и с двата чифта но някак си не успях да усетя нищо  Cry

# 800

Може ли да ми кажете дали има начин да разбера кои са новите и кои старите  newsm78  Sad

На мен старите обикновено ми изглеждат по-изтънели от новите .
   Не знам ,дали някой друг забелязва същото  Rolling Eyes

# 801
   Напоследък (последните 2 месеца , съответно и с последните 2 чифта лещи) ,получавам някакво необяснимо за мен пресъхване на очите ....

Причините биха могли да са много.
При жените често се дължи на хормонални изменения. Така "разгадах" няколко бременности на клиентки или сменяне/започване на противозачатъчни  Wink

# 802
Селма гледах ги внимателно но не виждам едните да са по изтънели от другите  Confused

# 803

При жените често се дължи на хормонални изменения. Така "разгадах" няколко бременности на клиентки или сменяне/започване на противозачатъчни  Wink

Мдамм.... И аз какво ли не започнах да допускам  Laughing ,обаче ..... Май истината е там ,че просто самите лещи са променени :

Селма идентично с моят проблем.отдавам го на това че смениха лещите Speciality 55 s Speciality 55 AB чудя се какви лещи да си купя, тъкмо бях свикнала с тези
 mu6inka, благодаря ! Изобщо не бях обърнала внимание на буквичките АВ !
  Определено тези лещи не са както предишните . Мисля ,че има разлика и в размерите им ....
  Много гадно ....Поне едно 10-на години ги ползвах и нямах никакви грижи и оплаквания ,а сега ....ще трябва да търся други явно...

# 804
Селма гледах ги внимателно но не виждам едните да са по изтънели от другите  Confused
    не знам с какво да ти помогна .....  Confused
    Освен да пробваш да сложиш едните ,после другите и да продължиш да носиш тези ,които са ти по-комфортни ....  Rolling Eyes

# 805

При жените често се дължи на хормонални изменения. Така "разгадах" няколко бременности на клиентки или сменяне/започване на противозачатъчни  Wink

Хм, това звучи много интересно и ...вярно. От около 2-3 години имам проблем с лещите. Периодично ми дразнят, щипят, очите ми се зачервяват, замъгляват, а слънцето ме убива  ooooh! Дори в дъждовно време не мога да изляза без слънчеви очила. Отдавах го на дългия период през който нося лещи /около 13г/ и се стараех да нося по често диоптрични очила. Може ли да ми дадете някакъв съвет, тъй като хормоналният проблем не мога да го реша и всъщност само ще се задълбочава, какви лещи е добре да нося или все ще си е така?
 И на мен ми се е случвало да омешам кутийките - стара-нова. Обикновено успявам да ги различа 1. По самите кутийки- колкото и да е чиста старата ,никога не е така "лачено" чиста като новата и 2. По самите лещи- новите синеят повече, по са плътни и миришат първите дни особено  Crazy

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 09:51 от poem

# 806
   Така ...
   Днес направих проучване в оптиката ,услугите на които ползвам от години . Те самите не са забелязали промяната в лещите Speciality 55 (и въпросните буквички АВ) .
   Като сравнихме опаковките на старите и новите лещи ,се оказа ,че размерите на новите са по-различни от преди .

Засега само с това мога да обясня получилия се при мен проблем .  Peace

# 807

Като сравнихме опаковките на старите и новите лещи ,се оказа ,че размерите на новите са по-различни от преди .

Хм, интересно, като се върна след очните първо това ще погледна.
Браво, Селма, за информацията  Hug

poem, незнам какво да ти препоръчам. Най-често в такива случаи се преминава на лещи, които са за ежедневно ползване, но това удобство излиза в пъти по-скъпо. Може поне месечните да си ги сменяш на две седмици или най-добрия вариант - очила  Wink

# 808
Да разликата в лещите е големината им и синкавия им отенък, но не вярвам в това да е проблема. От сайта в които си поръчвам лещите вчера водихме доста обстоен разговор какви лещи да заменя специалити 55% и ги помолих да се разровят дали нямат останали от старите и се оказа че имат, ами познайте вчера лещите бяха при мен и никакъв проблем, а като сложа специалити аб 55% е някакъв ужас. Обаче това бяха последната бройка от старите и съм в чудене какви да избирам, по рано бях писала че и със силиконов хидроген изобщо не виждам с тях. Мисля си за проклиър 62%, но ще видим

# 809
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Шебек, възможно е лещата ви да е твърде стегната  newsm78  По този начин възпрепятства свободното движение на слъзния филм и се натрупват бързо отлагания, които всъщност замъгляват зрението.
А как да разбера дали ми е стегната?  newsm78 Лещите ги купувам от очния си лекар, каквито пробвах първия път (стоях с тях 1 час да се види дали ще са ми удобни и дали окото няма да реагира нещо), такива ползвам и сега.

Общи условия

Активация на акаунт