Лещи за очи -3

• 106 660
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 930
# 931
  • София
Да се отчета - бяхме на преглед при д-р Диманова.
visione - специални благодарности към теб.
Страхотна жена, с подход към детето - много ми хареса.Прегледа ни ,разширихме зениците - доста ни е скочил диоптърът(-4.25), имаме си и астигматизъм,(ама е "прав")? - някой да даде разяснение?
В четвъртък на спокойно око ще сложим меки лещи със силикон (едномесечни) да видим как ще ги понесе окото и да посвикнем.Ще ни наблюдава и ако не вървим на добре - декември ще сме с твърди.
Това на първо четене.Не знам марката на лещите - само че са английски!
Някой, ако има нещо да каже - ще благодаря!

# 932
                   Mimchoni, радвам се че си останала доволна от д-р Диманова, добър специалист и много добронамерена. Лошо е че увеличавате диоптрите, напомня ми на моите ученически години (началото на всяка учебна година бях с нов чифт очила). Започнах с 1 диоптър и стигнах до 6, чак тогава се реших да сложа лещи и повече не ми се е увеличавал, дано дъщеря ти свикне с лещи и диоптъра да остане така, както е в момента.  Що се отнася до марката, вероятно ствава въпрос за силиковоновите Ultrawave на Ultravision (неутрализират ниски нива на астигматизъм) или Clarity, и двата вида са силиконов хидрогел с високо водно съдържание. За твоя информация има и меки лещи които са за астигматизъм (наричат се торични). За твърдите нищо не мога да кажа, никога не съм носил, знам само че за тях е много важно да бъдат измерени много точно параметрите (ако са малки стягат, ако са големи постоянно се разместват и изпадат...). Лошо е че в България няма голям избор от такива. На мене в Италия са ми ги хвалили дори и като по-добри в някои отношения от меките, но става въпрос за доста скъпи модели ( имаха по-високи нива на кислородна преносимост от най-добрите силиконови лещи, а имаше и едни японски с които дори може да се спи...), така че не се притеснявай ако се стигне до твърди , както и да е да се повторя мисля че съм те пратил при точния човек!

# 933
  • В полите на Пирин планина
mimchoni, надявам се детето бързо да свикне с лещите. Аз също съм с доста висок диоптър /-7.5 / и на двете очи, но откакто ползвам лещи не мърда - нося ги от 1997 г., което си е идеално, защото преди това постоянно растеше.

# 934
  • София
mimchoni, надявам се детето бързо да свикне с лещите. Аз също съм с доста висок диоптър /-7.5 / и на двете очи, но откакто ползвам лещи не мърда - нося ги от 1997 г., което си е идеално, защото преди това постоянно растеше.

Според мен просто в даден момент от възрастта диоптърът спира да нараства. След като сложих лещи на 18 години, продължи да расте още 4-5 години с около 2,5 диоптъра. Едва тогава спря.  Wink А може и да е свързано с ученето, защото въпросните 5 години си беше здраво учене и четене. В следващите повече от 20 години си стоят едни и същи. Само астигматизмът леко се промени.

Да направя и малко "реклама" на Цайс. След като бях писала преди време, че имах проблем със свалянето им първата вечер, след няколко дни реших да им дам още един шанс. Този път едната леща се скъса при изваждане и една част остана в окото ми. Наложи се да ми я вадят в ИСУЛ.

# 935
Тaня67 , вероятно и възрастта има връзка.
Но на мен с лещи ми е многократно по-комфортно, а и виждам по-добре, имам периферно зрение и не е нужно да си въртя главата, за да видя нещо от страни.

# 936
  • София
Тaня67 , вероятно и възрастта има връзка.
Но на мен с лещи ми е многократно по-комфортно, а и виждам по-добре, имам периферно зрение и не е нужно да си въртя главата, за да видя нещо от страни.

Това все едно аз съм го написала.  Wink  Това са и причините навън задължително да ходя с лещи. Но не съм съгласна с твърденията, че от лещите спира да нараства диоптъра. Поне при мен нямаше такъв ефект. Нито при дъщеря ми.

# 937
  • София
                   Mimchoni, радвам се че си останала доволна от д-р Диманова, добър специалист и много добронамерена.
Наистина е такава!Благодаря ти за препоръката!
Утре като видим марката - ще пиша по-подробно.
Дано лещите ни понесат и малката успее да се пребори с тях.
Определено съм много притеснена от покачването на диоптъра, а я чака доста натоварена година (8 клас - подготве - нов, никога не изучаван език -да се покаже и докаже в нова, доста конкурентна среда).Дано лещите помогнат за забавяне на процеса.
Lady Brinne, Тaня67 - благодаря за опита, който споделяте и за пожеланията.

# 938
Здравейте! Откакто нося лещи имам чувството, че очите ми станаха доста по-чувствителни към светлината и нон стоп навън съм със слънчеви очила. Възможно ли е наистина да е така или аз си внушавам?
И в тази връзка да попитам какво трябва да гледам при покупката на нови слънчеви очила? Какви характеристики да имат стъклата?
Женя, аз пазарувам от вашата верига оптики, може ли да ме насочиш, ако има и подходящи марки?

# 939

Женя, аз пазарувам от вашата верига оптики, може ли да ме насочиш, ако има и подходящи марки?

Благодаря за доверието  Hug

При носенето на контактни лещи е почти заъдлжително носенето на слънчеви очила, но не защото окото е станало по-чувствително, а защото е нужно то да бъде защитено от вятър (изсъхване на лещата) и прах (зацапване и влизане на чуждо тяло в окото).
Разглеждай смело и си избери модел с който да се харесваш и да го носиш с удоволствие. Всеки един от моделите в нашите оптики е с гаранция за качество, преминавайки през тестове изисквани, за да се добие европейски сертификат за качество.

До края на месеца има намаление на марките Trussardi, Police, Lacoste, C.K и много други  Simple Smile

# 940
имаме си и астигматизъм,(ама е "прав")? - някой да даде разяснение?

mimchoni , "прав" е астигматизма, който е на 90 градуса.
Такъв астигматизъм се нарича още физиологичен, тъй като го имат доста голям процент от хората и често не се налага да бъде коригиран (т.е не го изписват в рецептата), тъй като не води до оплаквания у пациента.

Радвам се, че сте доволни от докторката  Simple Smile

# 941
  • София
Жени, благодаря ти, че ме успокои!
И докторката се отнесе с "пренебрежение" към астигматизма,каза че е прав т.е. че е добър и да не се притеснявам за него, ама мен си ме човръкаше!
П.П.Коя е "вашата" верига, ако не е тайна!?Simple Smile

# 942
  • София
Ние сме с лещи и сме много щастливи!Прогледнахме!
Но.......Не можем да ги свалим!
Оказаха са американски.Поне пише U.S.A.  PureVision (balafilconA) - меки, силиконови

# 943

Ако е нужно момичето може да капне малко разтвор в окото, за да е по-влажно и леко да размърда лещата с върха на пръста, за да я хване  Peace

# 944
  • София

Ако е нужно момичето може да капне малко разтвор в окото, за да е по-влажно и леко да размърда лещата, за да я хване  Peace
Сега ще пробваме!Благодаря!
П.П. И това не помогна!Продължаваме!Не може да я захване горкото!
Някой да знае някаква друга "цака"?

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 21:52 от mimchoni

Общи условия

Активация на акаунт