Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 30!

• 28 340
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
  • До хладилника, който обичам
А, ясно. От моите едната рода видя, че няма смисъл, а и с времето се убеди, че съм права, другата не смее да се изкаже, да не стане война Simple Smile

# 31
Че къде да си? Ти ще прелееш от едното към следващото Mr. Green
Преливам, преливам 8 кг. е малкия Simple Smile - на мама кИфтенцето! Каката е само на Бед § Брекфаст Simple Smile) Т.е. спи при нас и сутрин си търси млякото - първото нещо като се събуди. През деня и давам само, ако много се тръшне като и откажа. Сутрин, обаче няма мърдане. Казала съм и до към рождения си ден да се ориентира към приключване, ама да видим Wink

# 32
И ние сме още тука Laughing-да не си помислите че като не пиша и ....дето се казва-отказване няма!Сутрин задължително още с отваряне на очите"Мамо,може ли да цока си малко?!"и през деня по някое време след градината...Упорито бъбря за това,че млякото иска да  му каже"чао"вече,че свършва,защото той е голям,ама до тоя момент резултат никакъв Whistling!

# 33
Гацка:), фобии  имам и аз,още от преди раждането(кърменето). За втори път съм така с третото си дете. Опитвам да се измъкна с изтощителни разходки , с разни креативни дейности , с четене  книги на Петър Дънов, без ТВ...  и лека полека се получава сякаш.
 А мъжът ми сдаде допълнителния бизнес и е Много по-добре с по-малко средства, но с повече време в семейството. Хайде успех и на вас!
По улиците не критики, по-скоро окуражаване срещаме.

# 34
И ние сме при вас. Не пиша често, но ви следя редовно  Hug малката е по-капризна, на баткото му дай само кърма и месо да яде  Laughing

# 35
Хайде да се отчета и аз, макар че рядко намирам време за писане. Вероятно -щото съм заета с кърмене Wink)))

По психотврапевтичната тема, какво да кажа, съгласна съм и аз с мненията дотук.... При нас е мъжът ми този, който страда от фобии и от всяко зрънце истина прави камари от страхове. И той ходи на психотерапевтка, не знам и аз колко е помогнала, но добре, че няма как да му вмени, че проблемът му е в кърменето и повишените хормони, хихихи.
Иначе и при нас сексът е "родителски" - веднъж седмично, организиран предварително, и не смеем да си го изпуснем, дори и да не сме във върховна форма в този момент. Опитваме се да добавяме и импровизирани моменти, обаче умората пощада няма, и за двамата. И въпреки това мога да ви гарантирам, че се обичаме... Колкото и да е трудно, все си мисля, че един ден ще пораснат тия деца и малко ще се върнем във форма.

# 36
Сега видях, че мама ТаняТ е питала дали при кърмачетата над 2 год кърменето се брои за отделно хранене - при нас - НЕ. Нищо, че имам много кърма, а баткото на кърмене поглъща поне 250мл кърма (горе-долу, съдя по празнотата на гърдата след това и предишни, изцедени количества). За него кърменето е за успокоение, приспиване, и за близост с мама, в малкото време, когато бебето спи или се занимава с други неща....

# 37
  • на последния етаж
Смятам да пратя малкото кърмаче на гости в провинцията за 2 седмици (с баба си, която я гледа през деня, докато сме на работа и с която се разбират добре). Смяната на климата и според доктора ще й се отрази добре. Това обаче ще бъде първото ни разделяне от раждането до сега. Много се притеснявам как ще го възприеме, дали ще се справим една без друга...?! Разбира се, на разположение сме да отидем да ги вземем веднага, в случай на нужда, но все пак...
Споделих си мъката с вас...

# 38
  • Варна
Не знам дали е дълго, но се кърмим още.
Сексът седмичен и не винаги с най-голямо желание... от моя страна, но пък с любов и търпение. Аз спя с децата на едно голямо легло. Понякога успявам да ги приспя и да си легна в спалнята за "възрастни", до към полунощ и после малкия ме издирва с сумите "икам цоко". Понякога пък сутрин рано успявам да се вмъкна в леглото при Любимия и тогава никога не му липсва ентусиазъм.
Месец до преди да родя първото си дете правихме секс почти всеки ден. После разредихме доста. Наистина човек се измаря всякак. Освен това и килограмите са с 20 в повече. Почти не мога да се сгъвам, а как се сгъвах само...  Laughing Това е казано с усмивка.
Не съм убедена, обаче че дори и да не кърмех и да нямахме деца положението със секса нямаше да е подобно с течение на годините. Размишлявам си.

# 39
Благодаря на didanka за отговора. Питах, защото моето момче често закусва само с "маминото мако", а понякога и на вечеря друго не иска, т.е. има дни само с едно-две твърди хранения. Нямам друго кърмаче и количеството кърма (по мое усещане) доста е намаляло. Много често изобщо не чувам преглъщане или спира да суче, но задържа зърното за известно време и после пак започва. Все се чудя дали не остава недохранен. Слабичък е, но е енергичен и жив. Знам, че няма кърмаче, което да остане гладно, но си се притеснявам по малко.

# 40
  • Манчестер
Здравейте мамчета  Heart Eyes !

Приемате ли нови Буби (така наричаме нашите гърди)  Laughing ? Май и ние ще се окажем от дълго кърмещите , и разбира се с същите проблеми, вълнения , и същото ежедневие като вашето  Heart Eyes

Гаца Баца, твоите постове, все едно аз съм ги писала  #Crazy #Crazy #Crazy При нас положението е същото  Mr. Green Само дето аз не ходя при луда терапевтка  Mr. Green
Секса е мираж  Mr. Green ....спим заедно тримата  Mr. Green Зимата беше добре, щото малката е като печка , и ни топлеше като гореща тухла  hahaha
Пробвали сме , до сега няколко пъти  Crazy  Малката като заспи към 20.00 ч. я премествам в нейното креватче . Това е момента за действие , само дето аз нямам желание  Embarassed Embarassed Embarassed Докато бях бременна , не пропускахме ,  че даже и повтаряхме  Crazy ...А, сега .... Tired
Много ми е сухо, болезнено ....  Sick  Добре че таткото ни е добричък  Heart Eyes И, нашият е чужденец  Heart Eyes ...абе казвам ти, че все едно слушам за себе си  Heart Eyes Но аз пък, нямам фобии  Rolling Eyes
Абе, ще се справим  Hug  Няма да е все така . Един ден ще искаме да се гушкаме, и да спинкаме заедно ...ама те няма да ни искат  Mr. Green Щерка ми ще иска да спи с гаджета  Laughing

За апетита сме многоооо подобни като Танчето Mr. Green Само бубииии, и това е ....едно хранене ако имаме пак добре , и някой друг плод  Heart Eyes
И, нали все съм осмукана , та все ги чувствам празни . И, това съм си мислела - Дали взима достатъчно ...?  Rolling Eyes Обаче пък мокри памперса , значи си е ОК  Peace

# 41
Таня, слаб, дебел - все тая, важното е да е здрав  Hug сега, като се замисля, и при нас има сутрини, когато кара само на кърма и следващото ядене е чак на обед  Peace вечер пък кърменето "за приспиване" е поне 2 часа след като е вечерял (ляга си безбожно късно!), та може направо да мине за още едно ядене.
Много е търпелив твоя юнак, чака си млякото да дойде. Сигурно за това не чуваш преглъщане  newsm78

# 42
Да ви кажа за дебелите и слабите деца нещо от личен опит: нали моите са две, с малка ралзика, кърмя ги и ги храня на практика еднакво - едното е слабо и "недохранено", другото е бузесто и пухкаво... Слабият е баткото, притеснявахме се, педиатърът ни пращаше по изследвания, имаше седмици, над годинката, в които ядеше освен кърма само по малко кисело мляко... и нищо не му е станало, като му харесва нещо, го яде, жизнен и луд си е бил винаги. А малката само й дай геврече в ръчичката и всичко е наред Laughing

# 43
мили ванили,пак добре е да срещна човек дори и на половина в подобна на нашата ситуация,защото това ме кара да се успокоявам,че може би и да не е толкова ненормално,колкото на мен ми се струва:)

ние си продължаваме в същия дух.сега съвсем се отказах да с еопитвам да го отбивам,защото беше болен (не се знае точно какво,но май беше розеола) и ако не го кърмех незнам до какво можеше да доведе! имаше мноого висока Т няколко дена и беше пред колабиране през цялото време.не само го кърмех постоянно,но и постоянно ми беше на гърдите без да имам нищо в тях.така преживяхме тези тежки дни,а сега съм се препълнила отвсякъде.явно си е "поръчал" вече повечко с това "висене"  Mr. Green

# 44
Да ви питам пак за нощните приключения - с кърмаче, естествено, да не помисли някой с таткото -сакън Wink Доколко е нормално да се будят тия малките хищници след първата, че и след втората година? Нашият (1г.7м.) цока по 3-4-5-6 пъти на нощ, не ги броя де... Почвам да се притеснявам леко... На приятели момата (2г.1м.)- отбита на 1г.4м. - до ден-днешен се буди по сума пъти нощем, вече за вода,ама то по -гадно даже така...

Общи условия

Активация на акаунт