Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 30!

• 28 337
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
Оф, ами моето кърмаче се буди всяка нощ поне по веднъж, често по 2-3 пъти. Миналото лято за период от около два месеца внезапно беше започнала да спи по цяла нощ и тъкмо се бях зарадвала, че ще спим човешки.... и пак започна да се буди, та до ден днешен....
По едно време бяхме решили да я откажем от нощното сукане, но издържахме едва 3 нощи - много плачеше и молеше горкото да си посуче.... та с таткото решихме, че няма да можем да я мъчим така и възобнових нощното кърмене.
Покрай детегледачки и тръгване на ясла имаше периоди, в които много зачестяваше нощното сукане, а и много продължително ставаше - не искаше да пусне гърдата по половин час.  Crazy

В началото на август сме канени на сватба в друг град. Това означава, че ще трябва да оставя детето за една нощ да преспи с някоя от бабите. Не се е случвало до сега и много го мисля как точно ще стане с това нощно сукане. Явно ще си пореве горкото....  Cry Щото не ми се вярва до август да е започнала да спи по цяла нощ....  newsm78 Де късмет!

# 46
  • София
utro77  аз бях за три дни в Унгария преди 1-2 месеца, тоест когато малката беше на годинка и десет месеца. Беше заспивала легнала върху баща си, като се събудила обиколили апартамента да и покаже че ме няма и пак с гушкане се приспали. Тоест беше минало почти без драми. Прибрах се в неделя през ноща и като се гушнах до нея, дори не си поиска веднага, а малко след това. Е разбира се върна ми го с нонстоп кърмене следващите 1-2 седмици, но и това премина.

# 47
  • София
ален мак,ние сме в същото положение Grinning Аз си мисля,че зъбоникненето е един основен фактор(поне при нас-още7 има да излизат)надали е само това,де...аз пък от сега си страдам за момента,когато ще се откаже да цока и това ме зарежда с още енергия и всеотдайност,че по едно време бях сдала багажа Blush

# 48
  • София
За буденето - мисля, че и преди го бях споменала, според мен не се дължи главно на сученето. Познавам повече от едно не-кърмени деца, които се будят често... Някои споделят, че са започнали да спят по цяла нощ след втората година, други - на две и половина, някъде четох и за три и половина.  Crazy И аз чакам този момент, защото сега обикновено по 2-3 пъти се буди...

# 49
  • на последния етаж
Вчера оставихме малкото кърмаче с баба си на гости в провинцията... Казва, че всичко е наред, не търси мляко, весела е..., но на мен ми е едно свито.... усещам стомаха си като топка и съм направо като болна... много ми е мъчно - това е първата нощ, в която сме били разделени. До завчера мислех, че това е идеалния момент да се отбиваме, а сега и за това ми мъчно и болно, а гърдите си усещам понадути... Не знам дали ще се справя...

# 50
  • До хладилника, който обичам
Яя, нищо не е категорично, нали Grinning винаги можеш да отидеш при Яна (моята Яна е точно на същата възраст!) и да й дадеш да суче. Пробваш, ако не се получава добре или ако ти или тя страдате повече от малко, решение има и е лесно при това - едно отляво и едно отдясно  Laughing

# 51
Иска ми се да помечтая  за сън 6-7 пълни часа без да се будим. Странното е, че като беше малка моята дъщеря до 5-6 месец спеше цяла нощ 7-8 часа... и аз тогава се притеснявах да не му стане нещо на детето от липса на храна. Сега друга песен пея.
Мъжа ми ме подкрепя, но на моменти и той изпушва. Мисли си, че буденето през нощта е свързано единствено и само с кърменето и ме подпитва до кога ще се кърмим.
Щастлива съм, че растем и се кърмим и няма да се откажа, докато тя сама не реши друго... За ужас на околните. Дори на приятелки не давам много информация вече, повечето хора ме гледат като извънземно, когато кажа, че имам кърмаче.. пък виждате ли, то не било така.

Бу, сега видях в подписа за сладките и храните. Благодаря за идеите!

# 52
А пък аз, да си призная, почти крия, че кърмя по-големия. За малката долу-горе още се приема, за баткото... само най-близките знаят. Останалите автоматично го изключват като възможност и аз гледам да не се "компрометираме"... Дори бивши дългокърмещи мами вече почнаха да ме гледат странно. Обаче на мен самата никак не ми е до отбиване, никакъв стимул за това нямам; както и малкият, като гледам, не му е и хрумвало, че по принцип може и да не се суче.
И всъщност в тази връзка исках да ви питам - някой може ли да ми посочи дете, което САМО да се е отбило, без майката да е подсказала и започнала процеса?! Почвам да се притеснявам да не се окажа от онези майки, които кърмят до първи клас...  Rolling Eyes

# 53
Посочвам голямото си дете Grinning скоро ще стане на 8. Съвършено здрав, прав, независим и самостоятелен индивид. Отби се сама. Може и да те поразочаровам, но се отби след 3,6 години, дори близо до 4. Но се отби сама, съвършено плавно; последната половин година и повече искаше само вечер и все по-кратко и по-малко. Накрая просто спря да иска и се оказа, че имам бившо кърмаче. Тя изживя доста стрес с тръгване на ясла на 2г и си мисля, че тогава имаше и доста регрес в сученето. Не мога да знам дали съм права, но предполагам, че може би щеше да се самоотбие и по-рано, ако го нямаше факторът "ясла". Не мога да предположа колко по-рано, това са мои спекулации, но така си мисля.

# 54
Бу, моят тръгва на градина през септември и честно казано, си представям  как гони някоя леля и си иска "амай" (така му викаме ний) преди следобедния сън. Иначе много ми се ще и той да се отбие САМ, но при наличието на сестра му, която той вижда как суче, не вярвам това да стане скоро. Всъщност и на мен не ми се иска  Mr. Green
А за неспането нощем - аз свикнах още първата година и вече така ми се е променил часовника, че дори и двамата да спят, аз се будя поне по веднъж на нощ и ги будя да сучат (все още ми се препълват гърдите).

# 55
Ами, дотук само за едно детенце съм чувала, което да търси да суче от персонала Laughing повечето се адаптират, че когато мама я няма, няма и мамино мляко, но зависи и персоналът как ги подхване, как ги занимава и обгрижва, за да им е по-комфортно и да свикнат по-лесно.
Голямата се залепяше за мен да суче още в гардеробното на яслата; после взе вън на двора при катерушките (т.е. след като е минало време, откак съм се появила); после в автобуса към вкъщи; после чак вкъщи... и постепенно стресът отмина, но е факт, че там точно не подхождаха с нужната грижа и внимание към децата Confused което ме кара сега с второто да търся други варианти.

# 56
Аз да кажа обнадеждаващо, че моето все-още-кърмаче започна да ходи на детско заведение на 1 г. 9 месеца (сега е на 2 г.8 м) и нито веднъж не е поискала да суче непосредствено след взимането...

Даже в началото се налагаше аз да й предлагам, защото 2 месеца не искаше да спи денем (независимо дали я оставях в градината половин или цял ден, и с мен не щеше) и се изнервяше от умора.. та й предлагах цица барем поспи Simple Smile Това - за контрапункт на децата, дето си искали от лелите Wink

Въобще не го мислете толкова, преди да му е дошло времето - те растат, ние оглупяваме  Sunglasses

# 57
Съвсем като падаща от Марс ще споделя, че моето дете се самоотби на 1,8г. Никога не е било пристрастено кърмаче, все аз му побутвах гърда и се предлагах - искаше ми се още да продължим, иска ми се и сега, но това е. Така и не достигнахме до фазата сам да си иска, а никога не съм налагала никакви ограничения или правила.

# 58
Уф, поолекна ми  Laughing. Добре, че е тоя форум, иначе човек се чувства малко неловко. Моите и двете ходят на ясла, по половин ден, никога не са искали да сучат непосредствено след взимане. От около три седмици баткото остава и следобед, като го взема, го питам дали иска да отидем вкъщи, за да пием от млякото на мама (живеем съвсем наблизо), и той ми казва "Не, да отиваме на пързалката"  Laughing. Малката пък наистина не е пристрастено кърмаче, пие колкото да се напие и пуска. Някога щях да завидя за такова бебе, сега ми е мъчно, все едно не успявам нещо да й дам. А ако е нервна ии уморена, не иска и да суче дори. Разни бебета, разни идеали...

# 59
Нещо изпуснах темата... Ние сме още тук, съвсем пълноценни кърмачета Simple Smile

Аз да попитам, макар че май скоро се обсъждаше, нещо във връзка с цикъла. Последните 3-4 пъти ми е доста странен цикъла - идва ми нормално и обилно за три дни, после спира за ден и след това започва пак съвсем слабо като се влачи по 4-5 дни поне още... Ники още суче средно 2-3 пъти в денонощие, има и дни с по-често сукане, а и такива, в които се сеща само вечерта за заспиване и рано сутрин. Но като цяло го определям като активно за възрастта си кърмаче. Предполагам, че това влияе на цикъла, но понеже беше се нормализирал преди това и сега изведнъж тази промяна, та се чудя да се чудя ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт