Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 30!

• 28 341
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • До хладилника, който обичам
SZA, пролетта влияе ли ти обичайно? Понякога, знаеш, пролетна умора, едно-друго влияят на организма ни и му взима време да се оправи.
Но иначе много жени отбелязват и без да кърмят подобен "модел" на цикъла - няколко дни силно течение, половин-един ден слабо и после пак засилване и постепенно спиране.
При някои майки след раждането цикълът се скъсява, при други, обратното.

# 61
Бу, толкова дълго време вече съм или бременна, или кърмя (с не много голямо прекъсване  Mr. Green), че вече не си спомням как беше преди  Crazy Но такива прекъсвания не си спомням да съм имала. Свекърва ми, за да ме успокои, взе че ми изтърси че критическата вече започвала по-рано  Twisted Evil Аз пък взех, че се замислих...

# 62
Ще ме умориш Laughing
Моят цикъл е по подобен модел. Знам си го и не се учудвам, нито бързам да се радвам, като направо спре на 3 ден Twisted Evil

# 63
  • София
SZA, и при мен върви по подобен начин - 1-2 дни силно, после отслабва, по някое време има леко засилване и пак отслабване. Не са ме подсещали за критическа, ама и ти какво си взела до свекърва си да се допитваш Wink

# 64
SZA, и при мен върви по подобен начин - 1-2 дни силно, после отслабва, по някое време има леко засилване и пак отслабване. Не са ме подсещали за критическа, ама и ти какво си взела до свекърва си да се допитваш Wink

моят цикъл и преди първата бременност беше така - няколко дни силно, после почти спира, и изведъж още един ден - силно  newsm78 обща продължителност към 6-7 дни. От 3 години нямам и сега се чудя как ли ще е, дали няма да има някакви изненади...

# 65
Свекърва ми, за да ме успокои, взе че ми изтърси че критическата вече започвала по-рано  Twisted Evil Аз пък взех, че се замислих...

Свекърва да те успокои! Пази, Боже!  Laughing
Според мен нямаш повод за притеснение. Добре си суче юнака и това си предизвиква контракции, които усилват кървенето. Поне при мен в това се изрази ефектът от кърменето - доста по обилно кървене и по-дълго изчистване. Е, нямам прекъсване за повече от 24 часа, но определено имам промяна в протичането на цикъла.

# 66
И ние все още сме в отбора Simple Smile То рядко пиша ама като ме види седнала и се мята веднага  Laughing
Снощи малкото диване почти успя да ме изкара от релси-2 часа се приспивахме-то не бяха цици, едно филмче, пък второ, една книжка пък втора, пак цици, еми аз заспах накрая и пак иска цици и аз му казах че циците вече спят и той като направи една физиономия и като ревна и аз след него и пак си получи циците. А иначе вече като се къпем заедно не иска цици, казвам му че и те сега се къпят и той почва да ги полива с подвижния душ  Laughing
Много искам да му махна това нощно хранене, хем искам да изчакам още малко да почне да разбира още малко и да му обяснявам нещо, хем след такива вечери ми идва да го оставя да се нареве, ама аз само така си говоря, защото никога не съм го оставяла да се нареве. Буди се по5-6 пъти и аз само се местя от едно на друго легло и накрая не издържам и го взимам при нас на спалнята да мине на самообслужване че не мога да се наспя  Crazy
И си казва че е бебе, егати и бебето, той и сега доста дърдори а след месец два не ми се мисли, сега ме печели само с една мила усмивка на която не мога да устоя. И все пак си мисля че ако не го кърмя през нощта ще спре и да се буди, защото той се събужда не ме усеща и почва да реве мигновено, давам цица и след няколко секунди заспива. Даже се замислям да се мазна една вечер с онуй за гризане на нокти пък да му видя реакцията
Та така аз се пооплаках в този дълъг пост  Laughing

# 67
Малко оплак ако позволите.
Кърмачето вече повече от месец спи кошмарно заради гадна задна хрема. Щом реши да си поцокне от мен, се започва кашлица до ... Ужас е. А ако не получи ц**а се започва рев, който се случва да приключи със събуждане на цялото домочадие, защото има  Sick.
Сега си обясняваме, че циците много я кашлят и заради това ще спинка гунчана върху мама. Това действа за известно време, но после пак си иска и така. Голяма крива въртележка е.

# 68
Здравейте, аз чета в темичката от време навреме от отдавна, но сега не мога да въздържа да не се включа да ви разсмея. Предната вечер си мазотя гърдите с един крем дето трябва да ги направи уж както преди и синковеца ме пита какво правя. Аз обяснявам, че слагам лекарство на нанитата, че са болни, а татко му се включва-"болни са, защото непрекъснато висиш на тях!", на което дребният най-нагло му отговаря-"и  пак ще вися!" Реакцията му направо ни  Joy Joy
Ние отдавна сме на вълна отбиване, но нещата при нас случват много, много бавно. Четвъртият му рожден ден е окончателния краен срок, който съм му отпуснала.

# 69
хаха " и пак ще вися"  Laughing
добре е подредил баща си Simple Smile А близначката не ревнува ли?

# 70
Хм! Това с цикъла, дето го описвате - абсолютно същото е и при мен. В такъв случай смятам да приемем, че е свързано с кърменето...  newsm78 По този начин се промени цикъла ми след раждането / дойде ми на шестия месец въпреки доста засиленото денонощно кърмене/.  newsm78

Моето кърмаче напоследък е малко по-сговорчиво нощно време. Често успявам да я накарам да пусне гърдата сравнително бързо и да си я държи само прегърната. А онази нощ като й казах "последна глътка" горкичката отпи наистина само една глътка и пусна.  Joy

Диданка, привет и тук!  Hug

# 71
А близначката не ревнува ли?
Няма близначка, а по-голяма сестра, родена на същите месец и дата.

# 72
  • София
Мисля да се присъединя към компанията. Надявах се още с номер едно, но там приключихме кърменето на годинка и 1 месец. С дребен се надявам да е по-дълго, пък каквото сабя покаже.

# 73
Кърмачето вече повече от месец спи кошмарно заради гадна задна хрема.
рони, лекуваш ли я с нещо? Чак цял месец е много Thinking А ако както спи отгоре ти, й дадеш да суче - да не й се стичат сополите в гърлото? Или да суче седнала в теб? Не помага ли никак?

# 74
Лекувам, Бу. Вече съм в търсене на хомеопат, че от ходене на лекари детето съвсем взе да се гипсира. "Няма да ходим д-р Дишкова да ти взима кръв от пръстчето"  Tired  Става въпрос за кашлица, докато спи и наистина се провокира от сукатено.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт