Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 30!

• 28 361
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Откакто ви писах онзи ден, въведох тактиката да й казвам, че циците ги няма и са отишли зад къщата на поляната да събират мляко за довечера Blush Като че ли разбра и повярва, че нямам постоянно мляко, защото от 3 дни се цокаме само веднъж на ден, когато я слагам да спи след обед. Вечер естествено така заспиваме и още 2-3 пъти през нощта да си поцокне. Мисля постепенно да намаля и нощните, но таткото трябва да е в отпуска , за да не му пречим да спи, че неговото е тежък интелектуален труд. Ако видя, че не става с добро, съм приготвила Цитросепта.... Sick
Трябва да ви призня , че ще ми липсва кърменето:)

# 661
  • При децата ми
При нас тези приказки, че гърдите на мама спят или ги няма не вървят! Crazy Няколко пъти до сега съм и казвала, че спят и не може, ноооо не. Бърка в пазвата, вади и започва да суче! Whistling
Понякога и казвам, че мляко няма, но тя категорично не вярва и сладко ми казва: "Има!" Дай папа, то мойто!" Laughing

# 662
  • Варна
При нас, от няколко дни, през нощта сякаш не цокаме. Идва при нас в леглото  ooooh! с гръм и трясък, но ляга и откъртва на мига. Останахме си само с вечерното цокане. newsm44 Вървим към края...

# 663
  • София
Здравейте Simple Smile Не вярвах, че някога тази тема ще е моята, но ето ме на - кърмим се с малчо вече 1 година и 5 месеца и няма никакви изгледи това да приключи в обозримо бъдеще. Започвам да чета как вървят нещата при вас.

# 664
Когато казах тази нощ че няма мляко той седна в леглото , разплака се и каза :
- Мамо , защо ти мене караш , мъчно ми е за млякото ...
На мен ми стана мъчно за детето пък.

# 665
При нас, от няколко дни, през нощта сякаш не цокаме. Идва при нас в леглото  ooooh! с гръм и трясък, но ляга и откъртва на мига. Останахме си само с вечерното цокане. newsm44 Вървим към края...
Не искам да те отчейвам, ама ние сме така (само че само със сутрешното) от повече от половин година, даже имаме и прескачания за по няколко дни и ... няма изгледи скоро да се откаже. Вече на два пъти гръмко заявявам, че скоро ще се отбием и после свивам знамената. И аз като Вили май не мога да отказвам когато се разплаче горко и той в момента ме експлоатира по тази линия - сутрин не тръгвам на работа без да е пресушил и двете.

# 666
Явно при всяко дете е различно. При нас с говорене няма да стане, хич и не ме слуша какво му говоря, че няма мляко и че е горчиво. Като намеря нещо дето действа ще пиша пак.

Успех на всички!

# 667
Явно при всяко дете е различно. При нас с говорене няма да стане, хич и не ме слуша какво му говоря, че няма мляко и че е горчиво. Като намеря нещо дето действа ще пиша пак.

Успех на всички!

При нас положението е същото  ooooh! През деня ходи на ясла и не ме търси, но в нас ли си е не пропуска да си поиска "ам-ам". Поне намалихме до 2 кърмения. Едното преди да заспи вечер, другото през нощта.

# 668
И аз забелязвам, че се сеща за сучене докато се гушкаме или съм наблизо. Като му замирише на мляко няма отърване.

# 669
И при нас има крачка напредък към отбиването, на мен обаче май ми е мъчно.......ВЕче седмица и полувина заспиваме без цици и е доста по-забавно, разглеждаме книжки, разказваме филмчета и истории и сле втората прозявка аз се правя на заспала той се пльоска по корем и заспива  Laughing Започнахме като си мажех гърдите с един много мазен крем на медена основа и му обясних че циците са болни и им трябва почивка за да оздравеят, само като доближеше до циците и се отказваше.Първите 2-3 дни трябваше доста да го разсейвам с различни разкази но не е ревал.Сега обаче е на вълна "Види ги" хваща ги, гушка ги, целува ги много е миличък Simple Smile Обаче това че му обяснявам че през нощта циците трябва да си почиват не помага, та сигурно ще трябва да взема и аз цитросепт за да е сигурен че трябва да почиват Laughing та така от нас евентуално до 2-3 месеца може и да се отбием, после сигурно ще се депресирам........

# 670
Аз минавам да почерпя. Вчера моето момче стана на 1г. Днес на консултацията ми казаха, че до годинка е желателно да се кърми, после е по желание от страна и на майката, и на детето. Ние и двамата си имаме желание и си продължаваме. Хайде, почерпете се за здравето на нашия Калоянчо!

# 671
Tsankova, TаняТ - всъщност точно така протича естественото отбиване... постепенно се отказват. Отнема време, понякога търпението на майката не е достатъчно и тя форсира процеса, но ако й се чака - този момент задължително идва. Децата просто надрастват нуждата. Нереалистично е да се мисли, че може да се отбие лесно дете, което суче 5 пъти дневно напр. - то няма да е лесно и за майката това, представете си какво количество мляко трябва да се спре.

На моето дете примерно му отне точно 1 г. да слезе от 2 кърмения дневно първо на 1, а после на нула, и определено изглеждаше, че никога няма да спре това вечерно последно кърмене (неведнъж съм си го мислила и аз), но спря!
Като при това трябва да отчетем факта, че всяко дете е различно, и тези интервали са пожелателни - може на някое този процес да отнеме 2 месеца, но друго - 2 години.

Естественото отбиване е също толкова невероятен природен феномен, както и началото на кърменето, и цялото кърмене всъщност - знам, че понякога е трудно да го издържим докрая Simple Smile и много майки прилагат хитрости за по-ранното му прекратяване, но е голям кеф да го изживееш и наблюдаваш, и го пожелавам на всички ви!

LadyN, честит ви рожден ден и добре дошла в клуба. Тук е приятно Simple Smile

# 672
  • Sofia
...

На моето дете примерно му отне точно 1 г. да слезе от 2 кърмения дневно първо на 1, а после на нула, и определено изглеждаше, че никога няма да спре това вечерно последно кърмене ..

Така е и при нас.
От пролетта бяхме на 2 кърмения - за обедното и вечерното приспиване. От около 2 месеца сме на едно- само обедното и предполагам, че лятото( ако не по-рано) ще отпадне и то.
Иначе моята щерка пролетта една вечер рече, че нямало да цока,  била голяма. Мислех, че ще ме привика след известно време, но не - заспа си тази вечер без цокане. Та мен ме налегна една тъга тогава...
Беше единичен случай и сега, когато се развиват нещата толкова бавно/ постепенно, без да ми е тотягало някога кърменето се чуствам готова. Просто края ще е неусетен, така го виждам. Simple Smile

# 673
Здравейте и от мен  Hug

Майка съм на 2 дечица. Баткото (сега почти на 5) го кърмих до 2 г., но малката принцеска вече е на 2 г. 4м. и щом съм вкъщи непрекъснато ме преследва "мамо - цоки".
Сутрин ме изпраща за работа с поръчка да събера цоки, вечер ме посреща с думите "мамо събрала ли си цоки".
Иска ми се вече да намалим цокането и постепенно да я отбия, но щом се опитам да й кажа, че вече е какичка и цокито е за бебета, имам чувството, че тя още повече започва да ме търси.
С баткото мина по-неусетно, дадохме го за 1 седмица при бабата, после му казах, че вече няма мляко и просто свършиха нещата. Но малката не можем да я пратим сама никъде, тя не иска, а освен това е и супер инат, като започне да реве и да се тръшка - да не си наоколо.

Така че, приемам съвети какво да правя. Междувременно се успокоявам, че не съм единствена, въпреки укоряващите погледи на всички близки и познати защо още я кърмя...

# 674
Напоследък мойто сукалче ме дъвче непрекъснато  Tired Където ме види и се почва с "тотни малко, малко тотни"...Вечер същата работа...Отдавам го на ,според мен, никнещ кътник ама да видим  Thinking Нищо не разбира от приказки, разстройва се и висва пак на "тотито", та отбиването ни е мноооого далеч според мен ( не, че съм се засилила де) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт