Защо бебето ми не спи спокойно през ноща?

• 42 443
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Явно това е някакъв период.И моят син е неспокоен.Като по-малък спеше по цяла нощ и се будеше чак към 7.А сега като порастна от няколко месеца се буди в 4-5-6 различно и му давам шишето с мляко защото само това е спасението.и той имаше период в който спеше почти само в количката .Като решах да го изместя хем спи и като се провеся само над кошарата да го сложа в нея и как усеща незнам но веднага се противеше  Laughing И да ти кажа си го оставях да спи в количката.и този период отмина.Сега се буди през ноща с истеричен рев  ooooh! и се чудя дали действително е толкова гладен или пък са зъби-кой ли знае.Но си му давам да яде.
Дано се наспите скоро Simple Smile

# 31
  • София
Мерси, Elsinor! Засега още не сме се наспали...  Sad
Искам да те попитам тогава, щом и вие сте спали в количката, детенцето ти само през деня ли спеше в количката, или през нощта? Или и двете? А ако е спало през нощта в количката, трябваше ли да го побутваш, щом се размърда повечко или се разхленчи, защото иначе ще се събуди? И колко време спа в количката, преди да се съгласи да си спи отново в леглото/кошарата?
При нас ситуацията е такава и много ще съм ти благодарна за отговора   bouquet, както и на други мами, които са или са били в такова положение! Имам чувството, че съм единствената!
Много се тормозя от това, че спи само и единствено в количката, и то с бутане, засега сме още с коша за новородено, ама му е окъсял, ако ползвахме количката само за разходка, щях вече да сложа летния кош, но не би...  smile3518

# 32
MelindaD, всичко си е период според мене. Синът ми както си спеше по цяла нощ, като стана на 5м. и се почнаха  безсъните нощи при нас. Събуждал се е през 15мин.- 10 се приспиваме и спи 5 и айде на ново. Какво ли не му давах и какво не направих, но нямаше ефект нищо. Гре- долу и то в редки случай се излъгвахме с музикална играчка и един прожектор. След като му пробиха зъбките се кротна. Да не те отчайвам, но при нас това продължи 4м, т.е. скоро пак започна да спи спокойно през нощта.
  Успех!

# 33
Ами какво да ти кажа преценяш според ситуацията.През деня главно в количката спеше, и нощем е спал там-нищо притеснително не намирах в това.Предпочитах да спи отколкото да се буди щом го местя в кошарата.Имало е моменти в които заспиваше бързо в количката< имало е такива в които го люшкам 1 час докато заспи.както имаше моменти в които спи малко и такива в които повечко   Laughing Общо взето си правеше каквото му скимне  Mr. Green Не мога да ти кажа колко време заспиваше така-не се сещам просто.Сега се сещам на разходките примерно спре ли количката наставаше рев-няма да ти кажа колко километри съм навърътяла за да спи детето  Joy Като кон обикалях улиците и нямаше пейки и почивки за мен  LaughingНо не се тревожи че никога няма да иска в кошарата.Моя близка приятелка и тя така си реши проблема със спането по мой съвет Laughing  И в момента вече детенцето и предпочита да си спи в кошарката-по-удобно му е.
А защо не си сложиш летния кош какво те притесняв?
Ей го на синът ми тази нощ се буди почти през час.Сега в 5ч вече  се разрева зверски и само шишето го успокои и заспа   Tired Кошмари ли сънува какво става незнам-голям рев.

# 34
  • София
на разходките примерно спре ли количката наставаше рев-няма да ти кажа колко километри съм навъртяла за да спи детето  Joy Като кон обикалях улиците и нямаше пейки и почивки за мен  Laughing
Мммда, и аз така  hahaha! Ама като кобила, и то вече куца, защото от обикаляне целите ми крака са протрити и са в лепенки! Не стига, че вкъщи я бутам постоянно тая количка, ами и навън... Е, поне детето спи.  Laughing Напоследък се усещам как докато пазарувам в магазина и съм се загледала в някой щанд, бутам напред-назад пазарската количка...  Laughing Съвсем се побърках вече  #Crazy

# 35
  • Русе
Да ти кажа, май повечето родители минават през тая фаза с бутането на пазарската количка, така че не се притеснявай! Simple Smile Peace

# 36
Момичета, помагайте!
Бебето ми е много неспокойно през ноща - спи, но постоянно си върти главата наляво-надясно, мачка си лицето с ръце, понякога проплаква. По цели нощи трябва да седя до креватчето му и да го люлея и да му подавам биберона-залъгалка, иначе се събужда и...ужас, няма заспиване. На какво може да се дължи това и как да му помогна да спи спокойно и непробудно. Опитала съм какво ли не. Благодаря са отговорите  Hug  bouquet

ние сме на същата вълна. забелязах, че детето спи относително спокойно ако са изпълнени следните условия:
1. Стаята да е добре проветрена, без спарен въздух и мухъл.
2. Детето да е леко облечено и завито, да не му е жега
3. Родителита да са максимално спокойни
Лично на мен ми прилича на зъбни нерзположения по това, което описваш. Можеш да пробваш една вечр с панадол преди лягане, и ако са зъби, ще се поуспокои детето, така че след това за да не го тъпчеш с панадол, можеш да пробваш с хомеопатия.

ето и моята тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=583450.new#new

# 37
  • София
vessenceto, прочетох и твоята тема - еми то все едно за моето дете чета!Относно панадола - пробвах - никаква разлика! В момента от десетина дена някъде му давам Дормикинд (хомеопатично) - без резултат! Спалнята се проветрява 24 часа,т.е. - вратата на балкона изобщо не я затварям,освен две нощи,за да пробвам дали ще спи детето така.Иначе спи по боди-потник и завит само с чаршафче.А за спокойните родители - еми... Нещо не се получава, след цялото това безсъние и умора... От една седмица някъде правя опити да го слагам на спалнята да спи при нас - две нощи спа от 23 до 7 ч. без да се събуди (!!!), през другите - не! Или изобщо не иска да легне, или се събужда след половин-един час, и айде в количката. А приспиването е най-големия ми кошмар - по 2 часа!То е рев, то е тръшкане, то е бутане в количката...А днес и през деня отказва да спи и като си представя, че идва вечер и пак тоя ужас с приспиването и спането... А и мъжа ми е командировка и съм сама... А относно това как го приспивам, ако се събуди през ноща - ами в близките два часа въобще не се и опитвам вече - няма смисъл. Храня го и го търпя да реве и мрънка и след два-три часа ако имам късмет заспива пак... И това по нощите. В креватчето си отдавна отказа да спи въпреки непрестанните ми все още опити да го върна да си спи пак там.

# 38
Ами аз да ти кажа се принудих да го държа буден по цял следобед. Спи сутринта 1 час, след това следобяд още час-час и половина и като се събуди в 15ч си играем чак до 22. Тогава вече е капнал от умора и още на шиешато докато го храня (с АМ) заспива. Слагам го направо в креватчето и така си спи докато не се себъди от нещо. И преди да го приспя го чакам да капне от умора и едва да гледа, иначе и при нас заспиването е така трудно. Давам му за приспиване вода и биберон, без тях ми е много по-ужасно. И за добро или лошо съм го научила да го люлея на ръце. В количкта навън пак заспива трудно - все търся да го разтреса по павета и пк няма гаранция.
Лично мое наблюдение е че децата които плачат много и се бунтуват така са и енергични. Така че се старая да си играя колкото мога през деня, за да се изморява от игри и впечатление за да спи повече.  Доста е трудно, свикнал е постоянно да съм залепена до него и не мога да отида дори храната да му стопля. Като види че се отдалечавам на повече от метър и започва да мрънка. Опитвала съм се да го приспивам, но на него на му ли се спи ефект няма, най-много да се изнерви да почне да реве. Предпочетох да спи 2 пъти на ден по час-два, отколкото повече пъти по 15-20 минути. Пробвам и навън в количката да го разхождам дълго, защото от многото нова информация се изморява. И всичко каквото ми дойде на акъла. Превърнала съм се в цирк и звероукротител.
Нарочно ти разказавм как са нещата при нас, ако нещо от това може да ви е от полза, ще се радвам.

# 39
  • София
Охх момичета да ви кажа, като ви чета и се успокоих! Мислех, че само при нас е такава ситуацията с този липсана сън  Tired От известно време спи адски неспокойно, върти се, търка си очичките и малко след това започва не рев, а направо пищене  Crazy От около 2 седмици е започнала да пищи невероятно, особено привечер, ако случайно й се е доспало и не съм смогнала да оцеля момента на приспиване и тя се превъзбужда, нервира се и започва неистово пищене. А такива писъци като тези през живота си не съм чувала, мислех си, че нещо я боли или мъчи, но не, щом я вдигна на ръце и тя често спира, но има случаи в които и това не помага, а тя пищи ли пищи - стигала е до 1ч. така  ooooh! А съветите от рода на - "Остави я да се нареве, ще се умори и ще спре" просто ме убиват- тя няма нареваване, може с часове до прегракване..  През нощта ставам на всеки час, заспива само след като е сукала няколко минути. А през деня спане само с люшкане в шезлонга или приспиване на ръце, не ще в кошарата, там заспиване няма, а за количката да не говоря. Мога да я разходя с нея само, ако е пред заспиване и докато спи, иначе отказва да стои там и пак неистово пищене се започва, а аз спринтирам до вкъщи, защото хората се чудят какво му правя на това дете  #Crazy
Много се надявам и при нас обяснението да са зъбите, макар да ми се струваше рано, но тя от 3-тия месец се лигави страшно, всичко в устата слага и хапе каквото й попадне, вкл. и пръстите ми... Направо ми се стъжни живота, от ужасните колики само до преди месец- сега и това ........

# 40
  • София
Мила Tara_RZ, добре дошла в клуба на майките-зомбита (за съжаление!). Аз поне не разбрах що е то колики. Но сега си наваксва малкото зверче, и то стабилно  Tired. Това да си оставиш детето да реве и да се дере с часове, за да "се нареве" - направо приказки за бой. Твоята кукла поне има какво да суче и с това да я залъжеш. А нощем в кошарата ли си спи? И като заспи вечер (всъщност в колко часа става това, питам, защото моя хубостник вчера се дра от 22 до 0.30 ч.), в колко става сутрин, като изключим нощните пробуждания?
Пробвам и навън в количката да го разхождам дълго, защото от многото нова информация се изморява. И всичко каквото ми дойде на акъла. Превърнала съм се в цирк и звероукротител.
По същия начин се чувствам и аз - на маймуна ме направи това дете! Пробвала съм и това с по-малкото дневен сън - еми вчера спа от 13 до 14 ч. и после от 19 до 20 ч. и това за целия ден. Еми заспа в 1 без нещо през нощта след почти три-часов рев  #Crazy. През деня през цялото време ми е в ръцете - игра до изтощение (предимно мое...). А иначе за енергичността си права - моят сякаш има игли в дупето  Laughing. А тия дни стана още по-зле, защото само да му изчезна от полезрението за секунди дори, и се почва рев - търси ме с поглед, а като ме види, трябва да го гушна, иначе - дране до полилавяване. Пробвала съм всичко, за което говориш, но - нъц! Звярът си е звяр  smile3515

# 41
По мои наблюдения зависимостта между дневния и нощния сън е обратна, на това, което описвате.
Колкото по-добре спи през деня толкова по-добре през нощта.

Не попадайте в капана на идеите - не му давай да спи пред деня за да спи през нощта  Peace

# 42
  • София
Не попадайте в капана на идеите - не му давай да спи пред деня за да спи през нощта  Peace
Да, така е! Peace И аз имам същите наблюдения. Само дето вчера спа само 2 часа през деня не защото аз не му дадох да спи повече, а просто защото и двата пъти, в които спа, беше на моето легло, а не в количката да го прибутвам, та за това. Исках да видя ако не спи в количката, а на леглото, дали въобще ще спи - и, ето резултата.

# 43
Може би цялата тази история е просто период, който ще отмине някога. Ако смяташ, че нещата са трагични, консултирай се лично с психолог. Със сигурност ще получиш добър съвет.

# 44
  • София
MelindaD вечер заспива окончателно към 23-23.30ч. След което я слагам в леглото й и при първото събуждане я взимам при нас, заедно с нейната завивка и калъвка. Иначе, в повечето случаи, ставането продължава и аз въобще не мога да се наспя, за разлика от баща й, който за да я чуе и да се смути-тя трябва да се разплаче Tired Като е между нас в леглото я приспивам по-лесно. Сутрин окончателно се буди до 6.30-7.30ч., отново след ядене в 4 или 5ч.
Имаме и щастливи нощи само с 1 ставане и спане до 6ч., които обаче са все по-малко, особено след втория прием на Пентаксим....
А през деня също спи като заек - по 20-30 мин., ако не стоя до шезлонга и не я люлея, тогава сме постигали и час и половина- два сън, но познай аз какво успявам да свърша през деня Crazy
А колкото до енергичността- определено е доста енергична, много гука, занимава се с играчки, рита и се върти като часовникова стрелка в леглото си, иска и моето активно участие в заниманията  Grinning

ПП: Не знам дали си прочела съветите на д-р Сиърс по въпроса, но аз открих много полезни неща : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154850.0

Общи условия

Активация на акаунт