Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 442
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Привет на новодошлите   bouquet
Относно настроението през почивния ден - а лелеее Бях се качила на метлата и не можеше да се говори с мен единственото спасение се оказа следобеден сън иначе да му се чудиш на настроението -толкова крива не съм била Simple Smile
За хапването през първата бременност само диня и краставици ми се ядяха, а сега не мога да се спра всичко което видя помириша или се сетя.... и така ми се дояжда  Embarassed  Мъжа ми казва че ще стана 100кила с тези темпове на хранене. Иначе съм добре малко ме понаболва кръста но не бързам да се притеснявам.
за пола на детето мисля че ми е рано да знам, каквото дойде - няма да го върнем  Laughing
Целувам всички и много  Hug
Спокойна вечер

# 346
  • София
Не мога да намеря коя е точно рецептата, но ето от тази тема имам спомен, че я изрових:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427123.0

Иначе си намерих листа на който я преписвах:

2 яйца (половината желтък на едното е за намазване)
1/2 с.л. захар
1/2 с.л. сол
1/2 с.л. олио
1/2 с.л. оцет
1/2 жива мая
1/2 ч.ч. вода или прясно мляко
2 с.л. кисело мляко
1/3 ч.л. сода бикарбонат
500 гр. брашно

За плънката:
70 гр. разтопено масло
150гр натрошено сирене

И сега. Там пишеше, че всичко се обърква и се меси. Аз насипах брашното в купата, отгоре чукнах 2-те яйца, после прибавих захарта, солта, олиото и оцета. Добавих Прясното мляко с разтворената мая и киселото със содата. Пуснах миксера да го обърка. Извадих тестото и го ударих 100 пъти по плота. Разделих на 3, разточих всяка третинка.  Първата третинка намазах с разтопеното масло и поръсих с половината сирене, сложих втората отгоре и пак и накрая третата. Върху нея нищо. Навих на руло и разрязах на триъгълници. Наредих ги в тавата и ги оставих 1 час да се удвоят. После пекох.

Уникална стана. А и сравнително бърза. Не съм от тия дето месят на ръка, само 100 пъти я ударих в плота и сега се сещам даже как ще я потърся в гугъл оригиналната рецепта. Била на баба иванка дето била прочута с питките си, дето по 100 пъти ги удряла. Мерак да имате, другото е лесно Simple Smile

п.с. Объркала съм се нещо, явно съм ги комбинирала рецептите, намерих я баба Иванка, ама не е същото. http://gotvarstvo.georgievi.net/a/loaf

# 347
Привет и от мен, термина според лекара ми е 5 Януари, според календара тук 2-ри, а аз си мисля, че съм декември Simple Smile леко бременеене, ЦЕЛУВКИ

# 348
Lara8  внимавай с тия таратори и заразените с вируси испански краставици... че тука много се тръби за тия испански краставици... Grinning може да е пълни глупости , но по новините само за това се говори  Grinning

Да, чух за тях. Може би трябва да видя дали тук е имало такива случаи или са били само за износ.
Хайде, аз ще ходя да се оправям за гинеколога, oще не съм решила какво да облека. Тук ту вали, ту спра.  newsm78

Lara8
вие краставиците сте ни ги изпратили в немско Simple Smile

# 349
Видяхме бебока тази вечер! Много хубави си шаваше мишлето. Simple Smile Другата седмица се надявам да го погледаме още повече на фетлната морфология! Heart Eyes

# 350
Здравейте милички!Все по рядко успявам да се добера до компа ,ама с мойта дива щерка е така по цял ден сме на вън.Аз да ви споделя нещо тъпичко ,но мен нещо ме измъчва тая мисъл.От една седмица се чувствам доста по добре не съм повръщала от 4,5 дена имам апетит вече ,а нямам никъкъв корем и при полов контакт не ми е нептиятно ,понеже допреди седмица ме наболяваше, а сега си е както преди да забременея.Абе с две думи не се чувствам ,че съм бременна един вид. След три дни съм на преглед и нямам търпение да ми кажат че всичко е наред.Та кажете ми вие чувствате ли се така ,имате ли вече коремче?
Въпреки че съм родила веднъж сега всичко ми изглежда различно,и за това ви питам понеже с първата бременност имах корем по това време Crazy
Целувки и лека вечер.

# 351
Момичета, тука намерих много интересна информация за всяка една от седмиците на бременността, но смятам всеки понеделник да слагам за следващата седмица, че материала е страшно много. Та ето за 13-та седмица:

13 -та седмица от началото на последния ви мензис
11-та седмица от оплождането
4-ти лунарен месец
3-ти месец от бременността

Тази седмица свършват първите три месеца от бременността ви. Вече сте извървели една трета от пътя.

Бъдещото бебе

Ръстът му е 6 см от главата до опашната кост и 8,5 от главата до петичките. Тежи 28 г.

Водата съставлява почти 90 на сто от теглото на вашето бебе!

Главата му все още представлява почти една трета от тялото му.

Първите кости в началото са били хрущялни тъкани, появили се първо в крайниците, след това са се наситили с костни клетки и са се организирали в по-плътни тъкани. Нослето с отворени ноздри е вирнало мъничкото си хрущялче насред лицето, а и брадичката започва да се очертава.

Цялостният скелет, който наброява 110 кости, ще бъде изграден едва в юношеството.

Първите косми, поникнали от порасналите клетки на космените луковици, се появяват в областта на веждите и на горната устна. Това е изключително нежен пух, който ще окапе при раждането, за да бъде заменен от по-дебели косми.

През това време нервните клетки се размножават, диференцират, но все още не се съединяват. Мозъкът все още не е в състояние на функционира. За момента единствено двигателните влакна, произхождащи от гръбначния мозък, се включват пряко към сетивните влакна на мускулите, изграждайки кратките пътища на най-простите рефлекси.

Бъдещата майка

- Сърдечната ви дейност е по-участена в сравнение с времето преди бременността ви. Сърцето ви прави между 4 и 8 удара повече в минута.

- Сигурно вече сте забелязала: косата ви се е изменила, откакто забременяхте. Омазнява се по-малко, станала е по-обемна. Това се дължи на факта, че насищащите ви хормони на бременността, от една страна, спират нормалното и падане, а от друга, секретирането на мастните жлези. Косата ви отново ще започне нормално да пада след два месеца, до половин година след раждането. Освен това ще паднат и космите, които не са опадали през 9-те месеца на бременността. Вече сте предупредена и няма смисъл да драматизирате косопада, сполетял ви след раждането на бебето. Това е съвършено нормално явление и след няколко месеца всичко ще се оправи.

# 352
Juli_Ivka , интересна информация. Дай източник, за да можем да прочетем и за по-ранните седмици.

# 353
Juli_Ivka Тази информация е извадена от книгата ''Аз съм бременна''на Мари-Клод Диолае 1 книга,аз я имам още от първата си бременност и я изчетох на един дъх ,интересна е и който желае може да си я закупи в нея се описват последователно всяка седмица от бременноста.

# 354
Ами аз това го намерих в един друг форум, от нета не знам от къде е извадено или някой си е играл да преписва от книга. Мога да дам линк към другия форум.
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=4199

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 20:55 от Juli_Ivka

# 355
Връщам се от гинеколог, няма да повярвате какви са идиоти тези от лабораторията. Не са ми писали кръвната група, а и аз не си я спомням. Сега за мой късмет ще ме дупчат пак. А гинеколожката за течението даже не ме и прегледа, предписа ми някви работи (тук им викат овулос) дето се използват вагинално, каза че са натурални и, че ако не ми мине да отида пак. Това нормално ли е?

# 356
Утре или вдруги ден ще правим първите изследвания, а те на гладно ли трябва да са защото цял ден ще тичам по доктори и може би след обяд към 4-5 ще мога да ги направя?

# 357
  • USA
Моите изследвания до сега са правени винаги следобед,защото винаги са  ми записвали часове за следобед.Не знам какви ще ти правят на теб,но обикновено ако има нужда да са на гладно докторите го отбелязват.
Лара не се притеснявай за кръвната група.Тя трябва за раждането,а и така или иначе при всяка визита при доки ти вземат кръв ще им припомниш да си отделят за да не те дупчат отделно за това.

# 358
Blagodarq za otgovora, na pyrvite izsledvaniq, daje i az neznam, za6toto 6te se zapisvam na Jenska konsultaciq.

# 359
Не са писали резус фаkтора и затова ще ми правят изследванията наново. Знам че несъвместимоста може да създаде проблеми. Другия анализ е мaй чак в 20тата седмица.
На мен предния път ми се караха, че не ги правя на гладно (водата също е забранена) затова този път ще се опитам да ги направя на гладно. Тук ти взимат кръв между 8:30 и 9 часа и по лесно се издържа. Чудно ми е защо в Бг тези неща нямат значение.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт