Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 455
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • USA
Sweetni Добре дошла сред нас.И аз бях така,но когато имах проблем с ходенето на тоалетна.Сега шкембето ми го няма почти и вече е по-мек.
Моля те намери си кирилица много е кофти да те чете човек Peace
emiliya_83 Ако хемоглобина ти е нисък трябва да си вземеш да пиеш желязо,но внимавай с дозите защото то запича.Препоръчителната доза при бременност е 18 мг на ден.Ако не ти се пият хапове наблегни на зелените зеленчуци и червеното месо. Peace
Плеснах и аз една снимка дано не ми цъфне на профила във ФБ пак нещо.Уж съм го защитила от гадове сега, та да видим.

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 02:28 от Kalalily

# 301
Sweetni, добре дошла. За кирилицата Кalalily е зрава, опитай се да пишеш на кирилица. А за коремчето, ако имаш проблеми с тоалетната вземи мерки, че е много вредно.
Ох моята госпожица днес заспа още в 20.30 и ми е малко странно, но след този ден изпълнен с вълнения. Целият ден прекара на парка, преди обед с баба си, а след обяд с мен. Имаше тържества по случай 1-ви юни и май и дойде в повече емоцията днес. Добре, че и измих поне крачетата още като се прибрахме, че не успях и да я изкъпя /тъкмо приготвих банята и гледам тя заспала/, та сутринта ще станем в 6 да я изкъпя преди градината. 

# 302
  • Beyond the Frontiers
Добро утро от дъждовен Бургас.
Чудесно се спи на дъжд  Mr. Green

Добре дошли на новозаписалите се  Hug

Venilove, честито дипломиране. Време за заслужена почивка Peace

pipilota7, аз ръководя агенция, друг мениджър няма, аз подписвам договори, проверявам счетоводство и т.н. И от опит ти казвам, въобще да не се съобразяваш с тези неща. С първата бременост обучавах, хвърчах и т.н. Ако не е твой собствен бизнес, не си струва. Пък и като ги свикнеш да си на линия, това ще продължи и след това, като се роди детето, а на теб ще ти е доста по-трудно..... Е, като се престрашим за среща ще разказвам Peace

Малечко го споменах само, защото имат в наличност доста колички на едно място. Преди 4 години аз обикалях из всички краища на София. Peace Иначе мен ако питате в Ибей или немските сайтове цените са къде, къде по-прилични.

Калина е чудесно име...на мен ми е раничко да го мисля. На 7-ми съм при Мазнейкова за ФМ и живот и здраве ще видим пола.

# 303
Sweetni  welcome И аз имам твоя проблем със стомаха, вечно подут,никакъв апетит , газове.Намерих няколко решения.Първо започнах да си пия кафе отново.защото бях спряла като разбрах , че съм бременна,сега ми е доста по-добре,кафето ми помага всяка сутрин да си ходя до тоалетна нормално.Иначе за стомаха , моята докторка ми изписа Иберогаст, който стимулира дейността на целия стомашно-чревен тракт.Трябва да питаш и твоя доктор дали е подходящ в твоя случай.Иначе на Биопрограма има един чай - казва се Майчин лист (от Сена) , на самата опаковка пише , че е за бременни и родилки със стомашни проблеми,струва около 50 ст. и го има във всяка аптека.Някъде някой из форума беше казал , че не се препоръчвала сената за бременни, и аз питах докторката ми , тя каза , че няма никакъв проблем,съветвам те и ти да се консултираш за всичко с доктор.Освен всичко това , бях пила и Дуфалак.Той е сироп,който се пие сутрин, и от първия път в който го пих стомаха ми се оправи , но на следващия ден , започнах да повръщам една бяла пяна.продължих още няколко дни , ама тая пяна ме убиваше и го спрях , макар че стомаха ми пееше от радост Simple Smile  Така че , не се мъчи,иди на доктор и ходи редовно до тоалетна  Joy

# 304
Надинка, Alexander, Yann,  sa хубави имена за момчета/ И на фр. стават. Нали и аз живея в фр. част. Един ден ако и аз имам деца задължително ще турся имена КОИТО СТАВАТ И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ. Но имаш време за мислене

# 305
Ян и на мен много ми харесваше за момче, но мойто мъж нещо не е много съгласен  Mr. Green
Засега за момче фаворитът ни е Леон  Heart Eyes  а за момиче Джиа, но съм сигурна, че в близките месеци ще ни дойдат още много идеи, та сигурно ще има промени...особено за момиченце, че това не съм сигурна, че ми харесва на 100%

Аз си взех вчера резултатите от изследванията - всичко си е в нормата слава богу!  Peace Единствено хемоглобинът ми е 119 при долна граница 120, но това е минимална разлика, мисля просто да застъпя повече червените меса, червено цвекло, спанак и т.н. храни.

Леле нямам търпение да започнем да разбираме пола на бебчета.....  Crazy

# 306
  • Варна
Здравейте, мами  Hug !

Еййй това гадене няма край, че и започват и киселини нещо да ме мъчат  Sick Голям проблем ми е храненето Sad.
Вчера да ви кажа само на рев ме избиваше, нямаше конкретна причина. Исках само да съм сама и да си плача  Cry Мисли никакви нямах, просто рев. Мъжо се почуди какво да ми предлага само и само да се посъвзема  Laughing Чак ми е смешно сега, но явно хормоните изграят яко  Wink Скапан ми беше почивния ден, ама какво да се прави.

Хубаво настроение и добро здравословно разположение ви желая  Hug  Wink

# 307
Гледам ,че си говорите за анемии. Аз в тийнеиджърска възраст  имах голям проблем с тая анемия,. Хемпоглобинът ми падаше под 90 , припадах , виеше ми се свят ... Голям зор . Та от тогава знам , освен храните , съдържащи желязо , трябва да се приемат и много съдържащи витамин С. За да се усвои желязото трябва витамин С. Ако то не достига и тонове желязо да приема човек, нищо няма да достигне до кръвта. Слава богу сега има много пресни плодове и човек може да компенсира и без лекарства.
Доматите са чудесни при анемия . Съдържат както желязо , така и витамин С , така че яжте салати на корем  Hug Hug Hug

# 308
Здравейте момичета, и аз бих искала да се включа в темата. До сега само ви четях тайничко от самото начало, но вече мисля че е време да пиша и аз Wink. Термина ми е 1 декември. Ходих на фетална при др. Атанасова от медицински център Марков (много внимателна и обяснява много, дори без да я пита човек). Мисля следващата фетална пак при нея да се запиша. Тя каза че е на 90% сигурна че е момче. За неразположението - почти нямам , само в началото леко се дразних от някои миризми, но като цяло се чувствам много добре. Вече ходя с туники с коланчета, че някои дънки едвам ги закопчавам и ходя с ракопчани копчета и отгоре туниката прикрива разкопчания ми дюкан Wink Аз също така съм на фраксипарин и аспирин протект и затова гледам другите хапчета да ги ограничавам колкото се може повече. Моя др ми беше назначил от самото начало утрогестан, но главата много ме болеше като го пиех през устата, а вагинално немога да го слагам докато съм на работа и затова си го спрях. Ношпа-то също не го пия  - когато усетя болки тогажа гълтам по едно хапче. Без да имам кървене без нищо ми бяха назначени сега и аз съответно не ги вземам редовно. Женската консултация си я водя при др. Баналиев от ДКЦ-то в Иван Вазов. Стискам палци да няма вече отписващи се от темата, а само записващи се  Hug

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 12:06 от Lilly27

# 309

Lilly27 Добре дошла!
Малко не разбирам защо са ти изписали всички тези хапчета, след като нямаш проблеми!?!
Важното е наистина да се чустваш добре, което ти и пожелавам! Hug

# 310
добре дошла Lilly27   bouquet
и аз имам час  за тая Атанасова , радвам се , че си доволна, защото аз до сега не бях чувала никакви отзиви за нея и се чудех дали я бива , но явно я бива  Laughing
днеска мисля да звънкам да си запазя час при прословутия Марков за началото на август.... та да видиме дали няма да ме отрежат, че вече няма места  Laughing

# 311
Добро утрои от мен.   bouquet

Не издържах вече и си запазих час за 6 часа. Снощи с мъжа ми си викахме (щото е много разсеян) и докато си викахме получих кремаво жълто течение. Разбира се се притесних като прочетох че ако е жълто може да означава инфекция и тази сутрин се обадих за час при гинеколог. Някоя от вас имала ли е подобно течение?

# 312
Аз имам .. Имах и предната бременост . При мен явно не е инфекция, мисля ,че  е от хормоните  . Просто се появява и изчезва . Днес пак го видях , вече не му обръщам внимание. Иди на лекар , но ако нямаш сърбежи и дискомфорт , най-вероятно не е нещо страшно

# 313
  • Beyond the Frontiers
Дами, карайте го по-спокойно. Аз пък знам, че по време на бременост течението може да се засили и това си е нормално.

Увеличено вагинално течение

Жлезите в половите органи работят по-усилено, така че това е нормално. Необходима е консултация с гинеколога ти, ако това течение изведнъж се промени като цвят, мирис и количество, появи се парене и/или сърбеж.  

И на мен ми е странно всичкото това количество лекарства, което ви предписват.  newsm78

# 314
Дори да не е нищо сериозно ще ми дoйде добре един профилактичен преглед. Тъкмо ще ми кажат за резултатите от изследванията ако са излезли.  Лошото е че тук започна да гърми и не мисля че е добра идеа да излизам в такова време, но до 6 часа има много време и дано да се оправи.   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт