Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 432
  • 736
  •   1
Отговори
# 360

Lara8 благодаря ти за отговора и аз така си мисля, че ще ми се наложи да е на гладно, но нали знаете то като дойде момента едни такива въпроси странни ти изникват в главата... Надявам се всички да сте добре и аз покрай вас Simple Smile Като най-малкото бебенце по седмици ще гледаме какво правите вие и ние покрай вас Simple Smile  Hug

# 361
  • USA
Lara8 аз съм в щатите и тук всичко е по схема и не те оставят да гадаеш какво следва и какво да правия Wink Обикновено получаваш един куп документи в случай ,че лекаря ти е забравил да спомене нещо важно.И отделно ми пращат анкети за това дали съм доволна и дали имам оплаквания.Не искам да се заяждам просто да кажа ,че в БГ дори се престарават лекарите и правят доста неща които в чужбина не правят, въпреки че много хора мислят обратното.Аз пак ще кажа за пореден път много съм доволна от клиниката на д-р Щерев в БГ.Нямам поглед към други,но смея да твърдя ,че тази клиника по нищо не отстъпва на Американските освен по размера Laughing,че е доста малка.
Мария Стефанова най-добре се обади в клиниката ти и питай Peace

# 362
Ами и тук всичко е по план, единствено никой не те пита дали си доволен. Каквото ми кажат това правя. За изследванията те ми казаха че трябва да се повторят и то възможно най-скоро време.
Например още първия ден когато отидох и им казах че съм бременна, те ми дадоха час за анализите, за екографа в 12тата седмица и час за личната лекарка след това. Сигурно като отида пак при личната лекарка тогава ще ми дадат часове за следващи прегледи и изследвания. Предполагам, че и в Бг е така.

# 363
Добро утро мами!
...Тук ти взимат кръв между 8:30 и 9 часа и по лесно се издържа. Чудно ми е защо в Бг тези неща нямат значение.  newsm78

Ами и при нас взимат кръв между 8:00 и 9:00 часа. Незнам, защо на тези момичета са им дали часове за следобяд.

# 364
  • Варна
Добро утро!
Чета ви за изследванията, а на мен още не са ми пуснали  Rolling Eyes. Утре ще ходя при доки и ако пак не ми пусне ще повдигна въпроса.
Да ви се похваля, мами - косата ми е станала страхотна  Party. По принцип ми е тънка и рядка, а сега един обем не мога да я укротя, и се омазнява доста по- рядко. Почти не пада - 5-6 косъма на ресане. Супер!!!
Да ви питам: като мажете с лосионите против стрии мажете ли гърдите?

# 365
Добро утро.
Mishela,  не се радвай сега много за косата, защото когато бебо се роди ще започне да капе адски много поне за около 6 месеца.
 За изследванията и на мен не ми ги правят на гладно. Аз съм на прегледи обикновено все около 10 до 12 часа и тогава ми вземат и кръв. И с Ивка беше така, но мисля, че за бременните е нормално да не е на гладно. 

# 366
Добро утро момичета  Hug
Чета ви че за изследванията си говорите, моята докторка изришно ми подчерта, че трябва да е на гладно и точно за това си запазих час за 8:00, до към 9:00 бях приключила с всичко. Дори за урината ми каза да си купя контейнерче от аптеката и да занеса първата. При мен резултатите излязоха добри, дори неочаквано на фона на който се чувствам, дано всичко продължи все така  Praynig Единствено хемоглобинът ми излезе 146 - почти мъжки, но пък каза че било добре  Thinking
Пожелавам на всички много хубав и усмихнат ден   bouquet

# 367
За изследванията и на мен не ми ги правят на гладно. Аз съм на прегледи обикновено все около 10 до 12 часа и тогава ми вземат и кръв. И с Ивка беше така, но мисля, че за бременните е нормално да не е на гладно.  

Миналата седмица бях на преглед около 16ч. Изрично ми казаха да пусна изследванията на гладно и жадно на другата сутрин. bouquet

Я, утре влизам в 12та седмица. Баси как лети времето. Имам чувството, че докато се обърна и ще дойде декември. То покрай игрите с малката, хич не се сещам, че съм бременна. Добре, че е форума, че да си видя подписа и да следя до къде съм стигнала. Grinning

# 368
На мен пък ми казаха, че няма значение дали са на гладно изследванията. Вече писах подробно по-рано, че ми взеха почти 30мл. кръв с една много тънка като химикал спринцовка и от това количество ми направиха пълна кръвна картина, хемоглобин, васерман, ХИВ, Хепатит, кръвна група и още много..... Часът за самите изследвания ми беше на обяд, така че няма как да е на жадно и гладно, а и заедно с мен чакаха и още бременни. Резултатите се получават по интернет, което също ми допадна. Явно навсякъде си действат различно.
Иначе - страх ме е да  кажа, че се чувствам  повече от добре. Даже имам желание да се гримирам сутрин. А снощи спретнах такава вечеря, че има и за днес. Само ако започна и по-рядко да ходя до тоалетна!!!

# 369
  • Бургас
Кръв се взема на гладно, когато се изследва кръвна захар, в противен случай няма нужда  Peace

Аз вчера бях на ФМ при д-р Стойкова в Марковс. Бебчетата са много диви- не застанаха на едно място, едното не искаше да се обърне с лице към нас, да видим носната костица, но накрая ни удостои с честта да му видим личицето  Laughing Гънките са им в норма, както и носната костица, така че не се налага допълнителни изследвания. Според ехографа и гинеколожката на 80% имаме 2- девойки, и таткото и аз сме доволни, но малкия ще има проблем, че момичетата в къщатата стават повече от момчетата  Joy

Вече съм си в Бургас, и днес мисля да се отдам на активна почивка, че тези 3 дни ми дойдоха доста уморителни  Tired

# 370
Добро утро мами!!  Hug

Снощи си мислех и реших да ви попитам - на ФМ на 2Д или на 3Д ви гледат и с коремен или с вагинален ехограф? Нашето тати не иска да присъства ако не е коремен, та реших да проверя предварително.  Също така дават ли ви диск със запис на бебето или това се прави на друго място, а не на ФМ?

Ааа, и друго - оказа се че съм с отрицателен резус фактор, а мойто мъж не може да си спомни дали е с + или с -. Ако е с + кофти малко. Доколкото знам при първата бременност няма проблеми, но трябва да се правят допълнителни изследвания, да ми се бият ваксини и на мен и на бебето...абе кофти като цяло. Ще си пусне и той тия дни едно изследване, че да знаем отсега какво да правим

# 371
  • Beyond the Frontiers
Добро утро мами!!  Hug

Снощи си мислех и реших да ви попитам - на ФМ на 2Д или на 3Д ви гледат и с коремен или с вагинален ехограф? Нашето тати не иска да присъства ако не е коремен, та реших да проверя предварително.  Също така дават ли ви диск със запис на бебето или това се прави на друго място, а не на ФМ?

Ааа, и друго - оказа се че съм с отрицателен резус фактор, а мойто мъж не може да си спомни дали е с + или с -. Ако е с + кофти малко. Доколкото знам при първата бременност няма проблеми, но трябва да се правят допълнителни изследвания, да ми се бият ваксини и на мен и на бебето...абе кофти като цяло. Ще си пусне и той тия дни едно изследване, че да знаем отсега какво да правим

Фм - коремен ехограф, на повечето места правят и запис - при изрично желание и се доплаща 10-20 лв, ако ползвате техен диск.
За резус фактора спокойно. Първо таткото трябва да провери, какъв е той. Ако е положителен, АГ ще пусне допълнителни кръвни изследвания за антитела. По принцип я водят по-рискова бременност, но реално разликата е, че малко по-често се правят кръвни изследвания за антитела. При раждането е добре да носите копие от кръвните изследвания, където е посочена вашата и на таткото кръвна група и резус фактор. След раждането на бебето правят изследване и само ако се окаже положителен резус фактор се поставя една инжекция на майката с цел да се предотвратят проблеми при следваща бременост.

# 372
На мен са ми готови резултатите от първите изследвания, но съм на тълкуване чак четвъртък.Но като гледам и на мен не са ми написали групата и резус фактора.Пък и ако искат да гледат съвместимостта не трябва ли да вземат кръв и то таткото , и той не си знае групата Simple Smile Още нищо не са казали за това.
Иначе искам да ви питам вие започнахте ли да качвате килограми,защото аз съм свалила един,и бях сигурна че като забременея ще стана бизонче ,каквато съм лакома , ама за сега всичко върви доста добре.Надявам се да си остане така до края.Напоследък се срещнах с няколко раждали жени , които са качили по 13 кг по време на бременността , и започнах да стискам палци да съм и аз от тях.

# 373
  • Бургас
Добро утро мами!!  Hug

В Марковс апарата има възможности за 3Д, и за 4Д, но всички измервания се правят на 2Д. 4Д ни го пусна само за нас- да си видим бебетата  Laughing По принцип правят диск, но аз не исках този път- бебета са много малки и снимките не са нещо, кой знае какво. Оставихме си това удоволствие за 2-рата ФМ. Мен ме гледаха с коремен ехограф, но накрая поисках да ми измерят и шийката на матката- това се прави с вагинален. Таткото излезе- и на него не му понася вагиналния  Mr. Green .

# 374
Страхотно! Мерси много за инфото! И честити 2 девойки GJK Hug  То вярно, че е рано и е само предположение още, но 80% са си 80%.. И аз се надявам да ми кажат, че е момиченце след 2 седмица като отида...  Heart Eyes   Тази нощ точно това сънувах между другото - че отиваме на ФМ и ни казват, че е момиченце.

Общи условия

Активация на акаунт