Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 434
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
момичета да ви се похваля, направиха ми картон и на мен вече  Simple Smile
малко съм разочарована, че тоя път само ме мериха и теглиха и в това се състоя целия преглед , поне ми пуснаха за кръв и урина трябва да отида тия дни някоя сутрин , когато се престрашя  Mr. Green
а и най-хубавото за сега не съм качила нито 1 кило , даже съм свалила 1  Mr. Green

# 391

Avalinda и при мен има нещо подобно, определено спя повече, когато на работа е бил натоварен деня още в 21 и 30 съм загубила говор и картина Simple Smile Мисля, че спокойно можеш да си вземеш болничен. За себе си съм забелязала че сутрин имам повече енергия. Събуждам се доста рано и свършвам нещо у дома / мия чинии, събирам пране/ после излизам правя си една разходка и отивам на работа. Имам дни когато ми се излиза след работа но са далеч по рядко от преди. Незнам кога ще отмине, но това са бели кахъри Simple Smile

Brisa и аз съм така , сутрин се будя преди алармата и съм голяма свежарка ...... ама вечер оклюмвам и аз към 9 , даже вчера спах верерта от 7 до 8  и после в 10 пак умирах за сън....
съчетанието пролетна умора + бременност= голяма сънливост  Mr. Green

# 392
Ооо, на мен почти постоянно ми се спи. Сутрин едва отлепвам и то в последния момент преди вече окончателно да съм закъсняла за работа. Едва се довличам до работа (днес сигурно 3 пъти ми причерня по пътя) и като пристигна се просвам на стола и гледам да изкарам будна целия ден. СЛучвало ми се е не веднъж или два пъти да си затвярам очите за по 10тина мин на бюрото, просто едва гледам през повечето време. Цял ден бленувам момента, в който ще си легна в леглото... Tired
Следобяда обикновено живвам за малко ми е ок, но за кратко. Не се оплаквам де, ще си изтърпя всичко каквото трябва  Peace

А как да разбера дали са ми направили картон вече? Аз като отидох при Кирякова й казах, че идвам да се записвам за ЖК и че мисля при нея да се следя и да раждам. Тя ме разпита за други заболявания, години и т.н., пусна ми кръвните изследвания, микобиология, цитонамазка и т.н., но не ме е мерила. Предполагам, че това се води регистриране на бременност и правене на картон, но как да съм сигурна?

# 393
Айде и аз да се отчета:)
Днес ходих да ми правят картон.Добре,че София ми е на 40км.В тази болница тук,има лекар не всеки ден.А ехографа е от 1935 Laughing
Можете да си представите колко е точен.В момента според последния ми цикъл и ехографа на докторката ми в София съм в края на 12 седмица.А тук ми показа 9 седмици Shocked...
Да не говорим,че прегледа ми беше 10-15 секунди не повече...Нямам думи.Потресена съм.
Ох,утре мисля да ходя в Майчин дом за БХС и нов ултразвук.Дано всичко е наред.
За тези тук,се опитвам изобщо да не мисля...Стискайте палци моля baby_neutral

# 394
Здравейте и от мен  Mr. Green
Успешно кацнахме обратно след малка ваканцийка до Лас Вегас Wink
Добре ни се отрази  Mr. Green
Гледам пишете за - резус фактор, нека да ви кажа как е при мен, аз съм А- а моят мъж Б+ та като се роди малката тя е А+, взела е мойта група и неговият резус фактор, на мен ми биха ваксина RhoGam в 7мия месец на бременността, както и веднага след раждането, когато се установи че детето е взело + резус фактор Peace сега док каза че ще е същото - в 7мия ваксинката и зависи от детето като се роди дали ще ми бият пак след раждането, та съвета ми е не се шашкайте от сега няма страшно, просто им напомняйте на докторите ако сте с - резус фактор Peace
Хубав ден   bouquet

# 395
ами направянето на картон е , че доста време си записва нещо сестрата и записа мерките-кръвно, тегло , таза мерят  и разни такива, и ми пуснаха направления за кръв, урина , цитонамазка и микробиология, за които трябва отида някоя сутрин в скоро време  -това беше , и след това вече само по веднъж месечно на лекар  Laughing

# 396
мами а вие тези картони като ви ги направят не си ли ги получавате и при всеки следващ преглед да ги носите. тук освен в лекарския кабинет досието което има всяка ѫена, има и един мутер паспорт, който трябва да го носи всяка бременна сьс себе си, там пише всякакво инфо, седмици, последни прегледи, килограми и т.н. ако стане да каѫем катастрофа или почнеш да раѫдаш и изгубиш и ума и дума да има откьде да се вземе инфо за теб.

# 397
мами а вие тези картони като ви ги направят не си ли ги получавате и при всеки следващ преглед да ги носите. тук освен в лекарския кабинет досието което има всяка ѫена, има и един мутер паспорт, който трябва да го носи всяка бременна сьс себе си, там пише всякакво инфо, седмици, последни прегледи, килограми и т.н. ако стане да каѫем катастрофа или почнеш да раѫдаш и изгубиш и ума и дума да има откьде да се вземе инфо за теб.

Не сме дорасли за такова нещо. Grinning

# 398
Момичета, вчера бяхме на лекар и видяхме малкото буболече, достигнало е размера от цял            1 см Simple Smile , което отговаряло на седмиците. Сякаш танцуваше, махаше с краченца и ръчички, като чухме сърчицето направо се просълзих и доки ми вика поуспокой се и тогава ще продължим Simple Smile
Толкова сме щастливи, дано и занапред всичко е наред. Вчера се разбрахме с доки, че ФМ ще правим към 25 юни, когато ще съм влязла в 12 г.с. Изследванията ми са много добре, дори кръвното вчера си беше нормално. Странното е , че тук няколко сни доста често повръщам, но пък така сякаш по ми олеква отколкото само да ми се гади. За киселините доки каза, че няма проблем да пия Талцид при нужда - вчера пих и ми помогна.

Целувки на всички !!!!!  Hug

Момичета, не шашкайте Пиленцето излишно. А ти, Пиленце, не ги слушай - като са ти казали, че всичко е нормално, значи е нормално. Няма значение какво пише в книгите, важно е какво казва доки. Пък и не случайно едни бебета се раждат 2 600, а пък други 4 400.

А за протокола - моите в 11 седмица и 4 дни (точно преди една седмица) бяха и двамата по 5 сантиметра, което пак е по-малко от казаното в книгите.

И да, мен ме теглят на всяко ходене, а на всеки 4 седмици точим кръв. По принцип трябва да се виждаме с док веднъж в месеца, но заради кървенето повече от десетина дни без да се видим не сме изкарвали - явно имаме вътрешна потребност един от друг... или поне аз от него  hahaha

Приятен ден ви пожелавам, че имам работа като за два китайски народа - миналоседмичното подмотване у дома сега ми излиза през носа.

# 399
  • Beyond the Frontiers
Моят картон си е в мен, попълват и ми го връщат.
Всички изследвания пуснахме още в 7-8 седмица, тогава ме и заведоха. Другата седмица следващите Peace

# 400
  • София
Момичета, шокирана съм! Кажете какво да правя!

Снощи отворих една консерва уискас и нахраних с половината от нея кучетата и котката. Днес сутринта я извадих от хладилника и пак разделих на 3. Кучетата си я ометоха, ала котката не я докосна(!). Това ме учуди, но бързо го забравих. Сега виждам по повърхността на храната, малки бели телца, приличат на червии, но не мърдат. Ужасно съм притеснена. Сега ще ходя да купя хапчета за обезпаразитяване, но според мен е редно да сигнализирам някъде, само не знам къде. Годността е до 2012, а консервата е съхранявана по правилния начин. Тези от уискас дори не мога да им намеря телефон! А от къде да знам каква е тази зараза? Гледам я под лупа, но организмите определено не шават. Някакви идеи?

# 401
Здравейте мами,  
Да ви се оплача, снощи сънувах такива кошмари. Събуждах се с мисълта че се задушавам няколко пъти. Дали е защото не съм виждала бебо отдавна и се притеснявам дали е добре? Никога досега не съм била така.  Confused

# 402

Не сме дорасли за такова нещо. Grinning
hahaha hahaha hahaha   202uu

# 403
Момичета, шокирана съм! Кажете какво да правя!

Снощи отворих една консерва уискас и нахраних с половината от нея кучетата и котката. Днес сутринта я извадих от хладилника и пак разделих на 3. Кучетата си я ометоха, ала котката не я докосна(!). Това ме учуди, но бързо го забравих. Сега виждам по повърхността на храната, малки бели телца, приличат на червии, но не мърдат. Ужасно съм притеснена. Сега ще ходя да купя хапчета за обезпаразитяване, но според мен е редно да сигнализирам някъде, само не знам къде. Годността е до 2012, а консервата е съхранявана по правилния начин. Тези от уискас дори не мога да им намеря телефон! А от къде да знам каква е тази зараза? Гледам я под лупа, но организмите определено не шават. Някакви идеи?
ужас !!!! опитай тук   http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=12&document_id=19

# 404
ох за сън си говорите и на мен много ми се спи тази бременност, първата бях като стрела, но сега само ми се спи- а снощи малкия ми изигра един малък театър и през нощта се залъгвахме 2 часа направо ми се идваше да се гръмна  Confused

още не съм се записала има ли и други несериозници като мен Simple Smile още и кръвни и урина не съм пускала, абе карам го през просото този път  Blush може би не съм толкова стресирана както миналия път  Peace

не се притеснявайте за размерите- моя вървеше супер голям и накрая се роди нормално 3 кг бебе  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт