7-ми клас - УСПЕХЪТ НАБЛИЖАВА

• 28 203
  • 734
  •   1
Отговори
# 570

За деня помагат всякакви алкохоли, клетви и благопожелания към роднините на РИО, групова медитация в темата (ОМММММММММММ), както и споменатите аптекари  Laughing

Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha Joy Joy hahaha

# 571
  • Пловдив
unadaptable, когато аз се замислих над 5 въпрос - "МЕ"-то ме привлече - защото нали е кратката форма за пряко допълнение. Не знам обаче дали няма още нещо, което да сочи към този отговор.

# 572
страхотни сте! благодаря, че ви има и за пълната информация и за подкрепата!   bouquet

# 573
Много съм притеснена да не му се отрази на изпита по математика. Rolling Eyes
Кажете как да го успокоя, говоря му, че се е справил много добре, но не иска да ме чуе.

Ама той не е ли вече навън с приятели- я на кино , я на боулинг. Марш навън! Спрете да броите точки и да търсите грешки.
Rolling Eyes Rolling Eyes И аз много, ама много се притеснявам .. за хуманитарен профил сме, тоест с тежест е оценката по БЕЛ. На 25ти въпрос тя  каза, че не е посочила нито едно от тези неща с тези думи, а със свои, изписала е всичките редове .. но щом няма дума е нула точки, нали? Една грешка за 2 точки на теста . А преразказа  Cry Cry Cry .. в учебника за шести клас, който е при мен пише следното " Трансформиращ преразказ от името на неочевидец се прави в сегашно време или се използват глаголи/глаголни форми, завършващи на -л, -ла, -ло, -ли" . Ние сме писали на -л, -ла, -ло, -ли, обаче преди малко ми попадна в интернет, че някаква си специалистка от МОМН казала, че може да се преразказва в сегашно време и това е глаголното време ..  Sad КАКВО Е ТОВА НЕЩО?! Учебникът е на Булвест 2000 и е одобрен с еди-каква си заповед от еди-коя си година. Е кажете ми, какво , как .. ?!  Cry

# 574
  • София
unadaptable, мерси за отговора.

Никой не е безгрешен и ме интересуваше къде е истината- какво е вашето мнение за 5 и 6 въпрос?

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 09:16 от Stela_B

# 575
Накой попита, кога могат да се видят работите на децата. В нашето РИО вече са дадени 13, 14 и 15.06; посочени са и двете училища, където ще бъдат по БЕЛ и по математика.

Ето го документът, т.16

http://www.rio-varna.com/upload/Priem_info.pdf

на 5-в, защото - какво осъзнаваше - че го очакват
а - кои патила - определение
6 - мисля, че също е обстоятелствено и въпросът е защо, но не съм изцяло сигурна
г - защо поспря - обстоятелство

на 6-а, защото - Търсих с поглед - какво - къде изчезна

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 16:58 от МAMS

# 576
  • Пловдив
А преразказа  Cry Cry Cry .. в учебника за шести клас, който е при мен пише следното " Трансформиращ преразказ от името на неочевидец се прави в сегашно време или се използват глаголи/глаголни форми, завършващи на -л, -ла, -ло, -ли" . Ние сме писали на -л, -ла, -ло, -ли, обаче преди малко ми попадна в интернет, че някаква си специалистка от МОМН казала, че може да се преразказва в сегашно време и това е глаголното време ..  Sad КАКВО Е ТОВА НЕЩО?! Учебникът е на Булвест 2000 и е одобрен с еди-каква си заповед от еди-коя си година. Е кажете ми, какво , как .. ?!  Cry

Аз някъде по-напред бях цитирала учебниците на Просвета - в учебника за 6 клас не пише нищо за трансформиращ преразказ, а само за сбит и подборен. За сметка на това в учебника им за 5 клас - текстът от името на герой се води в минало свършено време като основно и минало несвършено като допълнително. Според сайтове в интернет - в текста от името на неутрален разказвач основното време е сегашно историческо време.

Трябва да се поровя в стария апартамент - замислих се, че може и да имам помагалото, което ми бяха дали преди 5 години, когато вкараха тестовото изпитване като вход за гимназиите. Все си мисля, че остана в училището, в което работех тогава, но не помня и взех да се чудя - там сигурно ще ги пише тези неща, ама не знам кога ще се завлека да търся

# 577
  • Sofia
[Според сайтове в интернет - в текста от името на неутрален разказвач основното време е сегашно историческо време.
Да , това го дъвчат цяла година! Моят много бъркаше в началото , но след доста преразкази схвана за какво става въпрос!
 Иначе е много доволен от текста. Бил му е забавен,  и затова го запомнил :"почти наизуст".

# 578
  • София
Ами то въпреки че го дъвчат цяла година и даже вчера ми каза, че било трудно да се пише от името на неутрален разказвач, защото трябва да се пише в сегашно време, днес е решил да пише в минало, защото ставало въпрос за минали неща  Mr. Green Е, няколко точки - голяма работа, важното било, че разбрал най-важното в разказа: "Човекът, който никога не лъже, е излъгал, за да се отърве от петлите!"  Shocked И като се опулих, ми се хили и вика "Е, и да успокои хората, де..."  smile3511

# 579
[Според сайтове в интернет - в текста от името на неутрален разказвач основното време е сегашно историческо време.
Да , това го дъвчат цяла година! Моят много бъркаше в началото , но след доста преразкази схвана за какво става въпрос!
 Иначе е много доволен от текста. Бил му е забавен,  и затова го запомнил :"почти наизуст".

Текстът беше супер симпатичен и приятен.  Лек, забавен, плавен сюжет, разбираема случка, чудесни изразни средства. Никакви архаизми, никакъв намъчен сюжет, никакви мрачни мисли и зловещи изречения ("кръв от къртици" и прочие гадости). Браво на този, който го е избрал!

# 580
Моят син сега ми обяснява, че се пише в сегашно историческо, но моментите, които в текста са в минало време, се преразказват на л, ла, ло, ли.
Смесват се две времена.

# 581
  • Ямбол
И аз искам да пожелая успех.

Включвам се в тази тема за да следя не само вълненията и настроенията. Догодина ще имам седмокласник. А тази година съм ангажирана с вънщното оценяване и като проверяващ, размножаващ, въвеждащ и последния да затвори вратата Wink.

Мен повече ме вълнува математиката, та в понеделник наравно с децата и аз ще смятам.

Системата за сигурност е долу-горе добра. Аз не бих си позволила нарушения, но виждам, че все пак има някаква възможност тук-там.... smile3505

Стискам и аз палци! Peace

# 582
  • Sofia
mamamilk , голям образ е твоят младеж  Laughing. Хубавото е ,че се е справил добре на теста , все ще хване точки от преразказа  Hug.

# 583
  • Бургас

А при нас, в елитното бургаско училище ПМГ Бургас - гимназия, с име и традиции в страната дори, госпожата ни не го е казвала никога!  #Cussing out
Ето това е типичен пример как някой може да злепостави името на училището изключително лесно. В продължение на трите прогимназиални класа, в часовете по БЕЛ се четат приказки, пеят песни, говорят свободни теми, абе купон. И всичко това е последвано от лудо ходене по курсове и уроци при частни учители и школи, с цел да им се обяснят основни неща. Е, има доста, които ходят с надеждата да им налеят с фунията знания, да изкарат поне 4.
Та, мили момичета, ето сега е мястото и времето да кажа, колко много се гордея с моето дете, което се самоподготви с цената на много усилия и въпреки госпожата си, днес се справи без нито една грешка на теста. На 25-ти въпрос също е доволна от написаното.
За преразказа също е доволно детето, като махнем тези три точки, които биха й отнели за сгрешенето глаголно време.

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 20:10 от Pagocт

# 584
  • София
Голямо БРАВО на децата!  Hug
Аз лично доста се замислих над 5,6,7,9 и 19  Blush Разказът ми хареса, но по мое некомпетентно мнение, е трудничък за преразказване.
Предлагам име за следващата тема, която очаквам най-късно утре сутрин:
7-клас - Успехът е с Вас   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт