7-ми клас - УСПЕХЪТ НАБЛИЖАВА

• 29 213
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Текстът е в Аз- форма, което значи, че ще е от името на неутрален разказвач. Simple Smile

Кажи твоето мнение за текста ?

# 316
  • гр.Варна
Дано да е от името на неутрален разказвач,поне за дъщеря ми това е по-добрия вариант,а надявам се и за останалите деца. Praynig

# 317
  • Sofia
Текстът е в Аз- форма, което значи, че ще е от името на неутрален разказвач. Simple Smile

За пореден път се убеждавам, че ФОРУМЪТ НА МАЙКИТЕ знае всичко  Hug

Дълго се обсъждаше този вариант - преразказ от името на неутрален разказвач.

# 318
Този текст, който излиза в нета е много дълъг и най вероятно е в съкратен вариант.

# 319
Браво! Извадиха късмет със Стратиев! С класи над миналогодишната "Вида" във всяко отношение.
Да не говорим, че е доста по-близък като изказ до децата. Само тази игра на "стражари и апаши" сигурно им звучи малко странно, но това да е проблемът Laughing

# 320
Може да е и от името на Човека, който никога не лъжеше и тогава става по-сложно.

# 321
никъде не намирам по сайтовете инфо, че това е текстът за преразказ. Сигурни ли сте, че е той, или се зарадвахме малко рано?

Дори и да е от името на герой, според мен текстът е сравнително лесен за преразказ - няма ретроспекции, няма отклонения от сюжетната линия, много имена и допълнителна фактология и т.н.

# 322
# 323

Кажи твоето мнение за текста ?

В текста няма архаизми, трудни за запомняне думи, но не е лесен изобщо за преразказване. Мисля, че много деца ще се объркат с времената Sad Намирам го за по-труден от миналата година.

# 324
срашно е слънчев и много положителен

Успех на всички!!!

# 325
  • дълбоката провинция
текстът е този, който е изкарала Белмекенка

от името на неутрален разказвач

# 326
Още сега отивам да закупя килце от заветния плод. Моичкия си го представям как ще се смее, като се върне от изпита и види купа с череши на масата. Laughing Laughing За петела, няма да мога да го докарам чак до там, но пилешкото за вечеря е добра идея. А сега малко по-сериозно!
За първи път чета този разказ. Браво, поне като пишат няма да си мислят "колко мъка има по тоя свят" , а точно обратното- " и ние можем да дадем нещо на света". Поне съм доволна, че ще пишат за нещо позитивно и поучително.

# 327

Вай, вай....по-трудно ми се струва от миналата година
Много си бърза, ей! Laughing Ракета! Joy

# 328
Разбира се, че не е лесен за преразказване, особено ако е от името на Човека, който никога не лъжеше. Трябва да се съкратят някои елементи, които той не може да разкаже.

# 329
  • София
И учителката по БЕЛ на дъщеря ми каза, че е труден за преразказване.

Общи условия

Активация на акаунт