7-ми клас - УСПЕХЪТ НАБЛИЖАВА

• 28 197
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Мами, напрежението е огромно... Ама каквото, такова. Вече е минало.
Стресът си е голям. И моята ми каза, че като видяла трите плика и се шашнала  Laughing

# 601
  • Пловдив
А какво ще кажете за преизчисляването - сигурно ли точно как ще става?
В Наръчника за родители и седмокласници са посочени два метода
Първия - през 2007: (т.+68):28
Втория - 2010: (т.+70):28
имаше и коментар, че ще се реши явно СЛЕД проверка на всички работи, как ще се преизчисляват точките в оценки.
Защото разбирате, че с двете формули може и с малко, но оценките ще се различават.

# 602
  • София
Ще стане ясно, след като се прегледат работите.

# 603
Формулата за преизчисляване ще е една и съща за всички, така че няма кой знае какво значение. Ще решат коя да ползват според успеваемостта, за да няма много двойки и да не могат да си попълнят местата в училищата.

# 604
Моето момче се поуспокои. И при най-строго оценяване на преразказа /тук ни е слабото място/ се надявам да изкара поне 20 точки, така че стават общо 76-77 точки, което е малко над 5.
Радвам се, че освен 4 въпрос и допуснатите четири грешки на 22, всичко друго му е вярно.
Вече нямам търпение да минава математиката и да идва 10 юни. И най-вече да изкарат статистиката, че без нея можем само да гадаем за къде би ни стигнал балът.

# 605
Та, мили момичета ето сега е мястото и времето да кажа колко много се гордея с моето дете, което се самоподготви, с цената на много усилия и въпреки госпожата си днес се справи без нито една грешка на теста.

Радост, за малко да пропусна да те поздравя за дъщеря ти и то не толкова с представянето й на този изпит, а с грамотността, която личеше от постингите й преди няколко дена в темата.

# 606
  • София
Успях да обсъдя 5 и 6 с госпожата ни по БЕЛ. Мнението и съвпада с това на синът ми- има допуснати грешки във въпроса на 5 и в отговора на 6. Ще пише в Понеделник до министерството,  дано някой обърне внимание.

Относно 11 и тя е на мнение, че “превързан” е отговора, но и “обикнат” не е много подходящо да се каже.

# 607
  • Пловдив
При нас равносметката е 5 сгрешени въпроса, ама единия за 3 точки. И аз се опитавах да мисля колко ще му пишат на преразказа и да смятаме. Все е малко над петица, но въпроса с преизчисляването - ми да ви кажа около 70-80 хилядни е разликата при очаквания резултат за нашия хубавец.
Да съгласна съм, че ще е еднакво завсички, но въпроса е принципен.

# 608
Успях да обсъдя 5 и 6 с госпожата ни по БЕЛ. Мнението и съвпада с това на синът ми- има допуснати грешки във въпроса на 5 и в отговора на 6. Ще пише в Понеделник до министерството,  дано някой обърне внимание.

Tвое право е да пишеш, но аз лично не вярвам да има ефект. Това не е математика, където ако дадеш вярно решение, никой не може да оспори нещата. Тук нещата са размити и субективни. Какъв реален аргумент можеш да дадеш? Че една учителка мисли така? Ми те ще кажат, че  друг експерт, доцент  или професор пък мисли иначе.

# 609
Няколко часа бях извън форума и толкова мнения са се натрупали, че не мога да ги изчета. На въпроса за "обикнат" и "превързан", честно казано, бях дала като отговор "обикнат", защото според мен правилната форма е обичан. А превързан го определих като грешно изписване на "привързан" и не го зачетох, защото във въпроса се търси лексикална грешка, а не правописна Вярно, че ги прехвърлих набързо, но не се и усетих, че се променя смисъла  Laughing
Моят син е с три грешки и общо 6 изгубени точки /за 25-ти ? уж сме се справили, но нищо не се знае/. Едната е на 4-ти въпрос, другата - технически е сгрешил. Третата обаче ми е много смешна. Не знам как е чел 16-ти въпрос, но възприел отговор "а" в смисъл, че бай Ганьо не крие, че е българин, а го изтъква, нещо такова. Писал като верен отговор "б".
Доволна съм засега, ще видим преразказа и 25-ти въпрос. Като цяло казва, че тестът му бил лесен, а преразказът - горе-долу.

# 610
Цитат
Счита, че се е справила, а тя обикновено има вярна представа за това. Да видим - за нас математиката е ключова...

Obsolete, и вие ли сте се прицелили в СМГ?  моята девойка е решила,че въпреки,че не е изявлена математичка, ще учи математика с много повече удоволствие, отколкото езиците, пък да видим... Laughing Laughing та и за нас математиката е ключова, въпреки,че и добрата оценка по български си е много важна ! знам за още 2 деца тук, чиито първи желания ще са  СМГ - на черна станция и на али и мели, ще се радвам, ако се намерим повече, особенос  девойки, защото моята за учудване е по- притеснена колко ще са момичетата, отколкото как ще се справя с висша математика в 10 клас примерно Simple Smile)))  естесвено, това ще го мислим, ако има защо , в смисъл, ако успеем да се класираме по първо желание, така че засега не го мисля, но се радвам,че има и други "дамски"  математически майки Simple Smile))))

абе много интересно - тук, за толкова теми, гледам всички се интересуват от 3 училища - АЕГ, НЕГ и СМГ.....не чух един нещо да пита или споменава да иска да учи детето му в ИЕГ или ФЕГ.....странно !! Не че мога от това да си правя някакво изводи, но ми е интерсно това само форумно явление ли е ?

# 611
Stela B, Нека госпожата по БЕЛ не ви подвежда - няма грешка в дадените отговори на 5 и 6 въпрос - 5 е В, 6 е А. Много ясно осъзнаваше, че го очакват и трудни изпитания, и лесни победи. Какво осъзнаваше той - въпрос за допълнение.
Търсих с поглед къде изчезна Петър. Какво търсих?
Няма грешка. Не знам защо и учителката си мисли, че има някаква грешка. Никакви индикации няма за подчинено подложно.

# 612
Obsolete, и вие ли сте се прицелили в СМГ?  моята девойка е решила,че въпреки,че не е изявлена математичка, ще учи математика с много повече удоволствие, отколкото езиците, пък да видим... Laughing Laughing та и за нас математиката е ключова, въпреки,че и добрата оценка по български си е много важна ! знам за още 2 деца тук, чиито първи желания ще са  СМГ - на черна станция и на али и мели, ще се радвам, ако се намерим повече, особенос  девойки, защото моята за учудване е по- притеснена колко ще са момичетата, отколкото как ще се справя с висша математика в 10 клас примерно Simple Smile)))  естесвено, това ще го мислим, ако има защо , в смисъл, ако успеем да се класираме по първо желание, така че засега не го мисля, но се радвам,че има и други "дамски"  математически майки Simple Smile))))

te_dda, дъщерята и в момента е ученичка в СМГ и е влюбена в училището си, в някои от преподавателите и в състезанията. Не може дума да й се каже за кандидатстване другаде. Затова драмата при евентуална издънка на изпита по математика ще е голяма.

Момичета в СМГ има много и се чувстват прекрасно. Успокой момичето си, училището е прекрасно и за момичета, и за момчета, стига да обичат математиката.

# 613
Ирена, моята дъщеря също като твоя син е разсъждавала за бай ти Ганьо Simple Smile Да се издъни на такъв лесен въпрос Simple Smile И тя решила, че бай Ганьо показвал пред света българщината. Викам и поне да беше прочела по-добре другите три отговора да видиш, че пасват идеално на тоз образ.

За мен 11 въпрос въобще не е зададен коректно. В предишни тестове винаги е имало подобен тип въпроси, но там си се е търсило неточно използвана дума, а не граматически грешна. За мен въпросът е зададен точно така - търси се отново дума, която не си е на мястото, а не грешно изписана. Май доста деца са се подвели, още повече, че не съм сигурна и колко правят разлика между прИвързан и прЕвързан. Дори съм убедена, че и не малко възрастни не се замислят много, много когато изписват тази дума.

За мен теста не беше най лесен каквото и да се говори. Не помня някога да са се давали цитати от произведения и без никаква примерни отговори да се иска децата да ги разпознаят. В класа на моята не са се разглеждали произведенията "Заточенци" и "Българският език" и съответно не е имало начин да разпознае цитатите.

Не съм виждала и подобни описания на разни персонажи и пак без примерни отговори да се напише кои са те. Но тук поне моята е на 6 Simple Smile

# 614
Stela_B , наистина в подточка Г на 5 въпрос едно от подчинените в сложното смесено изречение  е допълнително /Какво усети? -че започва да се стопля и да се успокоява/, но и в подточка В без съмнение подчиненото е допълнително. Наистина е малко некоректен въпросът, уловката е, че трябва да се гледат само сложните съставни изречения.
По отношение на 6 въпрос- Какво търсих с поглед? ми звучи по- логично от Къде търсих с поглед? /ако сте се колебали м/у А и Б, де/

Общи условия

Активация на акаунт