Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 722
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Бащатко  Laughing За какво според теб трябва да се чувстват виновни лекарите, съдебна медицина или министърът?

А защо да са виновни майката, дръзнала да роди у дома, и жените, които са го постигнали успешно и са и помагали с подкрепа и споделяне на лично преживяното?  Защото не е по регламента на системата ли?  Rolling Eyes

Това, че не е регламентирано не го прави незаконно.
Защото и дишането /друг естествен процес/ не е регламентирано. Ми утре ако бременна жена се задави от локум. Какво ще правим референдум и къде и с кого да пием боза ли?

# 211

Да, Григорова няма право да вади лични данни... Нищо, че родилката ги е разпространила преди това във форумите... Тя, Григорова не го е знаела това, тъй че разпространените вече данни не я оправдават...

stelt77, ако мислиш, че има нарушение - има си закони и органи, които отговарят за тези нарушения. "Естествено" би могло да подаде сигнал по въпроса, предполагам? Както и родителите.

Ако има нарушение, нека бъде наказано. Това е хубавото на регламента.

# 212
Ако експертизата показва, че родителите са виновни и лекарите 100% са убедени в това.
Аз мисля, че щяха да го обявят без да се съобразяват с никого. Те вече веднъж го направиха! Изнесоха информацията с цел PR.

Няма как да обявят,защото Григорова в ефир каза,че и е забранено да говори-ако трябва изгледай си предаването пак.Пък не се знае дали тя е извикала ТВ-то-доказателства да имаш за това?,и е съвсем редно да се раздуха историята защото е прецедент!
Останалите дето знаят какво е станало се покриха,така още повече се задълбава историята в догадки дали някой не е бабувал лично.

# 213
А случая от Щайн.... беz думи... и поредния, zа жалост. Само пак ми е чудно същото, да нека родителите да ги съдят, да ги раzмажат дано, желая им го от все сърце. Но това е техния личен кошмар, те са потърпевшите.
Обществото къде го тук? Защо не е така раzдухан тоzи случай от сеирджиите, zащо не сме чули от медиите zа него? Защо няма предавания, професори и доценти с участия по телевиzията?

Защото не се интересуват/ме, това е положението, теzи обикновените, болничните, всекидневни случаи не са така сенzационни, нито интересни zа масите... Жалко...
Това грам не е честно, отношението е коренно раzлично просто... И който не го вижда или е сляп, или се прави на такъв.

Защото няма доказателства... Думите на някаква си родилка, ошашкана до немай къде срещу лекарска дума... Та тя, тая родилка, много знае какво и защо й е правено - така изисква случая, така я третират... За всеки смъртен случай лекарите правят коментар, че нищо не е могло да спаси родилката/бебето/и двамата или добре, че спасихме родилката/бебето, че и тя/то си беше отишла/о - толкова оплетена ситуация... Отношението не можеш да го докажеш, а и едва ли искаш да си го спомняш...
Както и случаят с родилката, искаща VBAC и на която за наказание можеха да й извадят матката - думата на бащата срещу лекарска дума... Ма той бащата много разбира какво си говорят на медицински език професорите - те казали, че ще й спасят живота, а той клетия разбрал, че матката ще й вадят "за да не знае много"...

Именно, Стелт  Peace
Не каzвам, че лекарите ВСЕ грашат, добре че са те, естествено.. И аz ходя на лекар. Дано никой не ми иzвърта думите.
Но опре ли се до грешки, по мои наблоюдения бикновените хора почти никога не могат да са прави. А лекарите никога (почти) не са сгрешили. Само когато е много фрапантно и се "раzмирише" много.

# 214

Да, Григорова няма право да вади лични данни... Нищо, че родилката ги е разпространила преди това във форумите... Тя, Григорова не го е знаела това, тъй че разпространените вече данни не я оправдават...

stelt77, ако мислиш, че има нарушение - има си закони и органи, които отговарят за тези нарушения. "Естествено" би могло да подаде сигнал по въпроса, предполагам? Както и родителите.

Ако има нарушение, нека бъде наказано. Това е хубавото на регламента.

Това не е регламент, това е закон!
Дори и аз като управител на фирма /нямаща общо с АГ/ подписвам декларация /по задължение/, че съм запознат с него и търпя санкции. И ако някой от подчинените ми разпространява такива би било редно аз да взема мерки. както ще направи и бг-мама, ако почне някой да ви вади личните данни.
Но този на който Григорова е зам. нищо не прави по въпроса.
Иначе хората са много морални

# 215
  • София
Бащатко  Laughing За какво според теб трябва да се чувстват виновни лекарите, съдебна медицина или министърът?

Ти кажи.
какво я бърка Григорова, че се явява де що може да си прави реклама?
...
Какво се бърка Григорова в личния избор на хората. Моите уважения, ама да си гледа работата.

Я кажи, Григорова ли изкара Цвети по телевизията 2 месеца по-рано? Не, нали? Извинявай, ама Цвети сама развя домашното си раждане по медиите, още преди да се е състояло.

И като Цвети използва домашното си раждане, за да посочва грешките в здравната система, значи ще преглътне и възможността здравната система  да посочи мъртвото й бебе като доказателство за грешките на цялото движение "естественички". Особено пък след като последните не се посвениха публично да обясняват колко била безрискова цялата работа.

Остави вече Григорова. Толкова е ясно, че й имаш зъб (и то конкретно на нея), че каквото и да напишеш, звучи злобно и преувеличено.

И, ПП, между викането на телевизионни екипи и раздухването на случая,  Григорова и екипа й успяха и да лекуват Цвети от инфекцията, която Роситата и Мегитата сигурно щяха да оправят с колективна молитва, а?

# 216
Бащатко, казах го вече - реагирайте, подайте сигнал, съдете Григорова.

Благодарение на регламента, вие имате този избор. Родителите имат този избор.

Не знам дали трябва да дъвчем кой какво можел и не можел да каже. Има си закони и органи - използвайте ги, ако смятате, че има проблем.

И като Цвети използва домашното си раждане, за да посочва грешките в здравната система, значи ще преглътне и възможността здравната система  да посочи мъртвото й бебе като доказателство за грешките на цялото движение "естественички". Особено пък след като последните не се посвениха публично да обясняват колко била безрискова цялата работа.

Съгласна съм. Когато сам се поставиш в светлините на прожекторите, ще трябва да приемеш, че това не носи само позитиви.

# 217
Бащатко  Laughing За какво според теб трябва да се чувстват виновни лекарите, съдебна медицина или министърът?

Ти кажи.
...
Какво се бърка Григорова в личния избор на хората. Моите уважения, ама да си гледа работата.

Я кажи, Григорова ли изкара Цвети по телевизията 2 месеца по-рано? Не, нали? Извинявай, ама Цвети сама развя домашното си раждане по медиите, още преди да се е състояло.

Остави вече Григорова. Толкова е ясно, че й имаш зъб (и то конкретно на нея), че каквото и да напишеш, звучи злобно и преувеличено.

И, ПП, между викането на телевизионни екипи и раздухването на случая,  Григорова и екипа й успяха и да лекуват Цвети от инфекцията, която Роситата и Мегитата сигурно щяха да оправят с колективна молитва, а?

Абсолютно не си права... Аз мога да разпространявам личните си данни, но лекарката ми няма право да ги разпространява (както писах и по-горе)... Освен това, дали пък Цвети не е избягала от болницата (с все инфекцията си), за да се отърве от медийният интерес? Това, че длъжностно (в случая медицинско) лице е отворило вратите на журналистите, дали не е поставило и нейният живот в опасност?

# 218
  • До хладилника, който обичам
А защо да са виновни майката, дръзнала да роди у дома, и жените, които са го постигнали успешно и са и помагали с подкрепа и споделяне на лично преживяното?  Защото не е по регламента на системата ли?  Rolling Eyes

Дали ако тази система беше достатъчно добра, щеше да се стига до тук, как мислиш? И кой впрочем е отговорен за състоянието и?
Мулти, а когато подкрепата не е само морална, ами си е просто бабуване, но от хора без съответното образование, как се преразпределя вината?

И честно казано, че системата е зле - зле е. Никой не би отрекъл. Но не мисля, че системата може да се обвини за точно тази смърт.

# 219

Ти кажи.
...

Е да, ама второто е НЕЗАКОННО!!!

Нямам нищо лично против Григорова /нея познавам/, може и да е чудесен човек.

# 220

Абсолютно не си права... Аз мога да разпространявам личните си данни, но лекарката ми няма право да ги разпространява (както писах и по-горе)... Освен това, дали пък Цвети не е избягала от болницата (с все инфекцията си), за да се отърве от медийният интерес? Това, че длъжностно (в случая медицинско) лице е отворило вратите на журналистите, дали не е поставило и нейният живот в опасност?

Аз пък се радвам, че се разбра за случая. Даже почвам да се замислям дали няма и други подобни случаи, които просто да са потулени. Струва ми се адски лесно това да стане.

stelt77, а когато някой нарича някой лекар "убиец" и "касапин", дали пък не е редно първо да го докаже? Но забелязвам, че с mutlimodal ви е доста по-лесно да преглътнете такива случаи - даже с удоволствие се присъединявате към виковете и хвърлянето на камъни.

# 221
  • София
Не, stelt, много съм права дори. Защото ако се появиш по телевизията да обясниш на сума дами колко е гадно да родиш в болница и как по тоя повод ти ще раждаш безрисково и приятно вкъщи, значи си длъжна да уведомиш тия дами, че безрисковото ти приятно домашно раждане е приключило с умряло бебе. Не да се покриеш в миша дупка, че ида наемеш някакъв смешко да се пъне по телевизията как щял да осъди тоя и оня, че и цялата държава от твое име...

И да, баш Григорова е поставила с опасност живота на Цвети, като е извикала телевизия. Всъщност тя Григорова сигурно е заразила Цвети с инфекцията. Абе чудя се Григорова дали не го е убила това бебе. Добре, че се сети Цвети да избяга от болницата, нейните дружки сигурно с групово тесане са й оправили вече и инфекцията, и всичко.

stelt77, а когато някой нарича някой лекар "убиец" и "касапин", дали пък не е редно първо да го докаже? Но забелязвам, че с mutlimodal ви е доста по-лесно да преглътнете такива случаи - даже с удоволствие се присъединявате към виковете и хвърлянето на камъни.

Говори си, ама няма кой да те разбере. Това не е и двоен аршин, ами не знам как го нарека...

# 222

Дали ако тази система беше достатъчно добра, щеше да се стига до тук, как мислиш? И кой впрочем е отговорен за състоянието и?
Мулти, а когато подкрепата не е само морална, ами си е просто бабуване, но от хора без съответното образование, как се преразпределя вината?

Всъщност, ако аз искам и се съглася и извикам дори някоя приятелка да ми държи ръката и да ми дава кураж, докато раждам вкъщи, кой е виновен? Защо трябва да има виновен в този случай? В болницата си "измиват ръцете" с ИС, макар че ИС в РО е абсолютна пародия... Да приемем, че вкъщи става въпрос отново за ИС - извикала съм някой, отворила съм му вратата и съм го пуснала в хола си, за да ми държи ръката... Този някой не е мед. специалист, който няма право да извършва мед. дейност по домовете, а съседката, която искам да е до мен по това време - не смятам, че тя е виновна в случая...

# 223

И честно казано, че системата е зле - зле е. Никой не би отрекъл. Но не мисля, че системата може да се обвини за точно тази смърт.

Не, наистина, zа таzи не.
Просто обаче тук става малко както, когато крадецът вика "Дръжте крадеца". Има много грешки, постоянно, претрайват се, прикриват се винаги, или почти. Но zа таzи, която категорично не е тяхна, крещят с пълно гърло, все едно иначе са чисти сълzици.. Даже имамм чувството, че zадоволство иzпитват в някои моменти.
Иzполzват случая zа да се поочистят.
Ужасно е това...

Не е това начина, категорично.

# 224
Както и да го увъртате, Григорова (или там което и да е мед. лице) няма право да разпространява данните на пациентите си, нито да вкарва журналисти в стаята, без разрешението на пациентите...
А родилката не е длъжна да се обяснява по ТВ-то, че бебето й е починало - що за глупост е това!?

Общи условия

Активация на акаунт