Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 782
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Кристиян, не си хаби времето да четеш 4 теми назад - само плява.
Една майка губи бебето си и една голяма докторка решава да направи новина и вика телевизия в болницата, за да раздуха случая. Без да се срами от факта, че не искала разрешение да използва личните данни на родителите. Без значение, че майката месец преди това е говорила в едно женско предаване, че иска да роди в къщи, заради лоши спомени от първото раждане.
Няма резултат от аутопсията, правят се спекулации на килограм от прочетени извадки от друг форум.
Хората ги е страх от новото, страх ги е от смъртта и съдят с голям аршин за неща, които не разбират.

Сега пак очаквам да ме обявят за злобна и агресивна.

# 196
Хората ги е страх от новото...

Мен не ме е страх от новото... Страх ме е от случки като в цитираното от stein, а те не са една и две и са съвсем обикновено старо...

# 197
Ако експертизата показва, че родителите са виновни и лекарите 100% са убедени в това.
Аз мисля, че щяха да го обявят без да се съобразяват с никого. Те вече веднъж го направиха! Изнесоха информацията с цел PR.
Но те не го правят, но се занимават със случая. Не само те, ами и министъра. Анкети ще правят, законопроекти ще обсъждат.
Защо ли? Загрижени са нещо? Специално за заради този случай?
Или по-скоро нещо виновни се почустваха?

Пак питам, може ли някой да даде анкетата относно домашното раждане, която ще се пуска за попълване от жени решили да раждат в болница?

# 198
Пак питам, може ли някой да даде анкетата относно домашното раждане, която ще се пуска за попълване от жени решили да раждат в болница?

Тя анкетата май няма да е за домашно раждане, но ще се спомене и то в някой въпрос...   Peace

# 199
Мисля, че Бащатко тук е абсолютно прав. Първия абzац. Ако имаха нещо, щяха да zалеят медиите несъмнено, нямаше да си траят. С огромна гордост, че са "раzрешили" случая и че, видите ли, ТОЗИ път не са те виновни...  Ама не, нищо...

А случая от Щайн.... беz думи... и поредния, zа жалост. И след прочитането му пак ми е чудно същото, както до сега. Да, нека родителите да ги съдят, да ги раzмажат дано, желая им го от все сърце. Но това е техния личен кошмар, те са потърпевшите.
Обществото къде го тук? Защо не е така раzдухан тоzи случай от сеирджиите, zащо не сме чули от медиите zа него? Защо няма предавания, професори и доценти с участия по телевиzията?

Защото не се интересуват/ме, това е положението. Теzи обикновените, болничните, всекидневни случаи не са така сенzационни, нито интересни zа масите... Обществото нехае.. Жалко.
Това грам не е честно, отношението е коренно раzлично просто... И който не го вижда или е сляп, или се прави на такъв.

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 15:28 от Сова

# 200
  • София
Бащатко  Laughing За какво според теб трябва да се чувстват виновни лекарите, съдебна медицина или министърът?

Да са имали някакво отношение към конкретното бебе - не са. Да са казали на майката, че има проблем - казали са.

Стига вече си правил безумни изводи от нищо. Ако бяха казали, че 100 % вината е на родителите, щеше пък да ги обвиниш в лъжа и спекулация Laughing Каквото и да направят, хора като теб винаги ще извъртат нещата в посока, удобна за личното си убеждение.

Бащатко, позволи ми да използвам една аналогия на Холограма: приличаш ми на барон Мюнхаузен, който се дръпа за собствената си коса, за да се изкара на брега. В твоя случай "бряг" е сляпото убеждение, което си готов да защитаваш с всички средства, по всякакви начини, без значение цената...

# 201
А случая от Щайн.... беz думи... и поредния, zа жалост. Само пак ми е чудно същото, да нека родителите да ги съдят, да ги раzмажат дано, желая им го от все сърце. Но това е техния личен кошмар, те са потърпевшите.
Обществото къде го тук? Защо не е така раzдухан тоzи случай от сеирджиите, zащо не сме чули от медиите zа него? Защо няма предавания, професори и доценти с участия по телевиzията?

Защото не се интересуват/ме, това е положението, теzи обикновените, болничните, всекидневни случаи не са така сенzационни, нито интересни zа масите... Жалко...
Това грам не е честно, отношението е коренно раzлично просто... И който не го вижда или е сляп, или се прави на такъв.

Защото няма доказателства... Думите на някаква си родилка, ошашкана до немай къде срещу лекарска дума... Та тя, тая родилка, много знае какво и защо й е правено - така изисква случая, така я третират... За всеки смъртен случай лекарите правят коментар, че нищо не е могло да спаси родилката/бебето/и двамата или добре, че спасихме родилката/бебето, че и тя/то си беше отишла/о - толкова оплетена ситуация... Отношението не можеш да го докажеш, а и едва ли искаш да си го спомняш...
Както и случаят с родилката, искаща VBAC и на която за наказание можеха да й извадят матката - думата на бащата срещу лекарска дума... Ма той бащата много разбира какво си говорят на медицински език професорите - те казали, че ще й спасят живота, а той клетия разбрал, че матката ще й вадят "за да не знае много"...

# 202
Бащатко  Laughing За какво според теб трябва да се чувстват виновни лекарите, съдебна медицина или министърът?

Ти кажи.
какво я бърка Григорова, че се явява де що може да си прави реклама?
Ако някой е виновен, то си има съответната процедура.
Но те седнали сега да решават вместо жена ми, къде да ражда и с кого.

Жена ми има правото да си роди където и с когото иска!
Закона който го потвърждава е цитиран нейде назад из темите.
Аз си спазвам законите на страната, както и се съобразявам с лекарите...
плащам си осигуровките /по задължение/

Какво се бърка Григорова в личния избор на хората. Моите уважения, ама да си гледа работата.

# 203
Цитат
Ако някой е виновен, то си има съответната процедура
Ти ме разсмя.... Joy
Законите се пишат от богатите,за да може бедните да ги спазват.
Двете прилагателни са метафора.

# 204
  • Куциндрел
ху, ху, темата започва да възвръща стария си вид. Идеално, ще гледам да се въздържам от коментари. Честито ви.

# 205
Цитат
Ти ме разсмя.... Joy
Това е за друга тема ...

Става въпрос, че дори от гражданска позиция да видиш престъпление е редно да се обадиш на 112, а не на БТВ. Освен ако нямаш някакъв друг замисъл. А Григорова в случая не е обикновен гражданин. Дори подписват декларации, че нямат право да вадят лични данни и самите те трябва да си се самосезират. А не адвокат да ги гони.

# 206
Бащатко  Laughing За какво според теб трябва да се чувстват виновни лекарите, съдебна медицина или министърът?

А защо да са виновни майката, дръзнала да роди у дома, и жените, които са го постигнали успешно и са и помагали с подкрепа и споделяне на лично преживяното?  Защото не е по регламента на системата ли?  Rolling Eyes

Дали ако тази система беше достатъчно добра, щеше да се стига до тук, как мислиш? И кой впрочем е отговорен за състоянието и?

# 207

Стига вече си правил безумни изводи от нищо. Ако бяха казали, че 100 % вината е на родителите, щеше пък да ги обвиниш в лъжа и спекулация Laughing Каквото и да направят, хора като теб винаги ще извъртат нещата в посока, удобна за личното си убеждение.

Именно. Аз мисля, че ако има някой, който със сигурност знае резултатите от експертизата и може да разреши те да станат публични - това са родителите. Вероятно близките им от Родилница също знаят резултатите.

Фактът, че не ги развяват, на мен поне ми говори достатъчно.

А лекарите все са криви - карат им се, че обявили данни за здравословното състояние на някой, но в същото време ги обвиняват, че не публикуват резултатите от аутопсията без разрешението на родителите. Няма угодия, истина е.

# 208
Цитат
Ти ме разсмя.... Joy
Това е за друга тема ...

Става въпрос, че дори от гражданска позиция да видиш престъпление е редно да се обадиш на 112, а не на БТВ. Освен ако нямаш някакъв друг замисъл. А Григорова в случая не е обикновен гражданин. Дори подписват декларации, че нямат право да вадят лични данни и самите те трябва да си се самосезират. А не адвокат да ги гони.

А откъде знаеш, че няма задействана процедура в Прокуратурата?

# 209

А откъде знаеш, че няма задействана процедура в Прокуратурата?

Срещу кого и за какво...  Rolling Eyes

Да, Григорова няма право да вади лични данни... Нищо, че родилката ги е разпространила преди това във форумите... Тя, Григорова не го е знаела това, тъй че разпространените вече данни не я оправдават...

Общи условия

Активация на акаунт