Лятото на БЪДЕЩИТЕ ШЕСТОКЛАСНИЦИ наближава......

• 32 642
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • София и там където не се пуши
http://www.readerbg.com/index.php?route=product/category&path=35 - това ли е

# 526
точно това е.

# 527
Мами, бихте ли споделили :
Какви теми смятате, че е полезно да бъдат застъпени в една книга на тийнейджърска тематика? Децата ни започват да навлизат в една много особено възраст, която преминава границата на детската невинност и тепърва ще са сблъскат с истините за света на големите. Според мен трябва да са подготвени с информация за алкохола, цигарите, наркотиците, детската престъпност, трафикът на хора, опасностите от контактите в интернет.... Пропускам ли нещо? Изобщо какво бихте искали децата ви да знаят по изброените въпроси?

# 528
utro77 - прегледай заглавията на издателство Ентусиаст с тийнейджърска тематика. Аз  лично бях искрено шокирана от темите им . Със сигурност не бих ги препоръчала на децата си - иска ми се да си останат по-дълго деца.

# 529
utro77, мисля, че темата, която подхващаш е доста интересна и актуална. В къщи почти ежедневно имаме разговори на такива теми - опасността от запознаване в интернет, последствията от употребата на наркотични вещества и др. Много често давам разговаряме и за "лошото влияние" на приятели или околни. Мисля, че освен тези разговори много полезен би бил прочета на книга насочена към тези проблеми, но аз самата досега не съм попадала на такава или не мога да си спомня. Наистина ще бъде хубаво, ако някой сподели за такава.       

# 530
http://enthusiast.bg/bg/c/3 - вижте това, тук засягат всички теми от гореизброените.

# 531
G.D. и на мен ми се иска по-дълго да си останат деца, но..... такъв е живота.... То колкото и да говорим родителите, на практика истините за живота се учат извън къщи на принципа проба-грешка.... Но все пак си мисля, че ако са максимално подготвени с теория от наша страна, ще допуснат по-малко грешки!
Аз да си призная /ама да не се смеете много/  - от известно време ми се  върти амбициозната идея да напиша книга на тийнейджърска тематика. Но ми се иска преди всичко да е полезна. Затова реших, че в нея трябва да са застъпени подобни теми. Проблемът ми сега произтича от това, че ми хрумнаха толкова много кофти неща, за които децата трябва да са предупредени, че ми се струва книгата ще стане доста.... брутална, ако покрие всичко...

# 532
G.D. и на мен ми се иска по-дълго да си останат деца, но..... такъв е живота....
Така е, а и на фона на всичко, което се случва вече, е по-добре да са подготвени. Поне доколкото можем.
Утро, ами той вече живота около нас е брутален. Затова и събитията, които се случват са такива, така че няма как да бъдат описани в розова светлина от теб или от друг автор.

# 533
  • София
За всички тези неща си говорим от години, ужким са наясно, ама знам ли, теорията е едно, а практиката е друго. За ужас на някоои познати, заедно с децата гледаме повечето филмчета на НГ за наркотиците, трафика и прочие. Исках да видят разкази на реални хора, попаднали в реални затвори за трафик, както и реални разкази на реални хора, които са наркомани и докъде са се докарали. И за секса, стадното тийн-поведение...

# 534
  • София
И аз като Andariel говоря от години, но мисля че най-добре е пример от обкръжението на децата или поне някой, който е на близка възраст... иначе на 13-15 години вече всичко подлагат на съмнение, почти всичко вече знаят от деца с по-големи братя и сестри и не винаги родителите ( на тази възраст)  могат да са първоизточника на информация. Аз още  в детската градина започнах, но най-вече в първи клас. Като може да се каже, че всяка година преповтарям вече казаното с други, различни и по-близки до възрастта и примери. Едно от нещата в които вярвам е - че за детето наистина са най-важни първите 7 години и че подлежи на ''моделиране'' до 5-6 клас. Това, разбира се на са мои мисли. Така че, говорете с децата- те всичко разбират ( за съжаление.... аз се катерех по огради в 5 ти клас....), но  това е ЖИВОТА им. Hug

# 535
Аз снощи гледах заедноо с детето един филм -"доверие" . Явно скоро е излязъл. Беше доста поучително за него, защото той също се полъга, но не успяхме да го догледаме

# 536
Mами-и-и-и-и - не знам как е при вас, но за нас това лято се оказва "нечетящо".Такива напъни, такова подканяне... никога не е било. Имаше години - вземала съм им книгите от ръцете  за да заспиват, а сега...уговорки - ама колко глави, ама колко точно време, ама приспа ми е...
В главите им само скейтбордове има...
Започвам да се ужасявам от мисълта, че малкия е класиран в паралелка с усилено изучаване на Български език. Едни старогръцки легенди му се опънаха...

# 537
G.D., ама то в тези жеги на мен не ми се чете, та камо ли на децата Laughing
Подозирам, че като наближи края на август и всичко живо ще се втурне да чете като за олимпиада Joy, за да наваксва списъка.

# 538
  • в полите на Балкана
И у дома не четеат без подкана  ooooh! така като я карат ще им е нужна още една лятна ваканция, че да свършат със списъците. Confused

Днес прочетох нещо интересно за ваканциите на децата http://www.focus-news.net/?id=n1547713

# 539
  • София
Ние винаги приветстваме ваканциите  Simple Smile. А в подкрепа на  tzarina ще кажа, че винаги ми се отговаря-има мноооого време до септември тогава щяла да ги чете бързо  ooooh! Досега само с 'Под игото' можем да се похвалим

Общи условия

Активация на акаунт