С Дюкан начело килата падат смело - 251

• 35 760
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
  • Лутаща се
smileys , просто ми е адски странен начинът на прием в двете учебни заведения.
В университета приемът е след положен изпит или матура, но с точно подбрани оценки от дадени предмети.
А в колежа кандидатът може да си избере която си иска максимално висока оценка и се кандидатства по документи.
Защо е толкова опростено?
С моето вече подозрително мислене стигнах до извода, че е защото нямат много кандидати и правят всичко възможно да съберат такива, за да има парични постъпления.
Но дали образованието, което дават е на същото ниво? Дали това, което ще получи като квалификация при завършването ще е същото, както ако е в университета?

Да уточня - става дума за Аграрен университет в Пловдив и Земеделски колеж във В. Търново, който е филиал на първия. Тя иска да стане агроном.

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 07:16 от skarlet71

# 451
  • Испания
Вие у дома ще си решите най-добре, но си права, че правят всичко възможно, за да печелят пари. Мисля, че не трябва да се притесняваш за нивото, защото е филиал на Пловдивския университет, който е, както знаем, легитимен. Освен това, бъди сигурна, че преподавателите са едни и същи. Знам за такива, които преподават и в Софийския, и в Пловдивския, и във Великотърновския университети.

За да си по-спокойна, съветът ми е да се обадиш в Министерството на образованието /най-добре е да идеш лично в някой от приемните им дни/ и да ги помолиш за информация. Най-вече за легитимността на колежа и степента висше образование, което получават завършилите студенти.

От 7 години не съм в България. Преди бях в системата и можех конкретно да ти помогна, но вече всички мои познати работят на други места.

Успех!

# 452

Мименситкееееееее, душо! Hug Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 453
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Мимс, добре че се появи отново с козинките и чаршафите.  Hug Hug  Бях се притеснила къде изчезват старите дюканки. Хайде тази или следващата събота да направим един разбор на ситуацията в Дивака, че и аз зачезнах от срещите и също имам нужда от обмен на информация - четвърта фаза си е борба като през всяка друга фаза на режима.  Sad
Скарлет71, у нас цялата система на образование е опорочена и много университети създават  филиали в базите на бивши научни институти или полувисши заведения от миналото. Повечето от тях са легитимни, но не винаги нивото е добро, и то допълнително пада от факта, че приемат всички желаещи и летвата пада много ниско. За много от професиите аз лично бих препоръчала университетско образование, което дава по-солидна диплома и повече перспективи, не съм наясно с агрономството и дали за работа в тази област не е  достатъчна и колежанска диплома. С моя опит мога да ти кажа, че в областите, в които ние търсим персонал /занимавам се и с подбор на персонал/, не съм срещала добре подготвен специалист само с обучение в колеж. Потърси повече информация и мнения от евентуални бъдещи работодатели, както и настоящи студенти в колежа и в университета.  Heart Eyes

# 454
  • София :(
              Добро утро  Hug
     Хайде да сервирам кафето и да хуквам, че стана никое време...

skarlet71 , честита месечинка   bouquet
      bambi2009 , никакви ударни, никакви дни на чисти протеини, започваш с олекотена трета и си караш на нея докато кърмиш, пък ако ще да е веднъж на три дни по две капки  Peace
     Didranad Hug По принцип тази събота е време за среща, но... ще е без мен, че утре изчезвам да натопя въдицата в някой гьол и да си отям мръвки на барбекю. Довечера ще свиря сбор с конкретно място и време.
                 Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug Hug Hug

# 455
  • Варна
Добро утро,момичета!
Благодаря на Мимс за кафенцето!
Аз пак имам повод да почерпя - днес стават 3 години от цирковния ни брак!Понеже имахме две сватби,та нашето стана като Сватбите на Иван-Асен,ама нали са си хубави поводи:

Иначе не съм писала отдавна,защото няма нищо ново при мен,но днес кантара ме зарадва с цели 1,4кг. минус.Тази вчерашна риба чудеса е направила!
Опитах най-после и от този сладолед,режимния...Взех си йогурд,защото само такув имаше в малка разфасофка,но не ми хареса! Naughty Смятам да опитам и останалите видове,че в тази жега си е кеф.Някой беше писал,че шоколадовия е най-хубав - дано е така!
Лек и отслабващ ден на всички ви желая!  bouquet

# 456
  • Варна
Хилоу!

Туй рибата й голям човек! И марулята също е голям човек!
След вчерашния минус от 0,500 - днес още цяло кило! И вече почвам със седмица йо-хо-хо! Малиии, как я обичам тая моя целеустремена овца  Heart Eyes

Мименситке, душица златна  Hug

Честито, Kali_tod   bouquet

# 457
  • Варна
Туй рибата й голям човек!Честито, Kali_tod   bouquet

Да бе,да и се ненадяваш!Довечера на ресторанта пак рибка ще си поръчам...Мислех да е пилешка пържола,но мисля,че рибата заслужава уважение,задето така ме зарадва за празника!

# 458
  • Лутаща се
Здравейте!
Днес имам месечинка, 4 месеца с вас и с Дюкан. Публикувам инфо какви са ми резултатите.
Мимс, благодаря за поздравите  Hug
нач:  кг - 73,    талия /см/ - 83,  ханш /см/ - 106,  бедро /см/ - 64,    мазнини - 40%,     муск. маса - 26,9%
1 м.:  кг - 66.8  талия /см/ - 74,  ханш /см/ - 103,  бедро /см/ - 60,    мазнини - 36,5%,  муск. маса - 26,7%
2 м.:  кг - 65.7, талия /см/ - 71,  ханш /см/ - 101,  бедро /см/ - 59,    мазнини - 34,3%,  муск. маса - 27,1%
3 м.:  кг - 64     талия /см/ - 71,  ханш /см/ -   99,  бедро /см/ - 57.5, мазнини - 33,9%,  муск. маса - 27 %
4 м.:  кг - 63.5, талия /см/ - 71,  ханш /см/ -   98,  бедро /см/ - 56.5, мазнини - 32,4%,  муск. маса - 27.5 %
Явно по отношение на талията това са ми МАХ резултати. Време е да вкарам спорт, но определено ме мързи  Blush

smileys, Didranad, благодаря ви за отговорите! Явно мнението ми по отношение на образованието в колеж не е грешно. А може и да греша, и да се вкарам в цирк, и в едно значително по-скъпо образование. Не знам......... Казах й да решава сама, защото ми писна  #Crazy

# 459
  • София
Включвам се на бързо само да отговоря на Скарлет, и после ще дочитам...
У нас има разлика м/у университет и колеж и тя е точно такава както ти се струва-колежът дава по-ниска степен на завършено образование. До преди няколко години, завършилите колеж (обикновено учеха 3 години) завършваха висше образование със степен специалист (и това си беше точно като едновремешното полувисше образование, само че вече се водеше "висше в степен спациалист"), докато в университетите най-ниската степен на завършено образование е бакалавър и за нея се учеха 4-4,5 години.  Сега, до колкото съм чувала в последните 2-3 години, и от колежите вече излизат бакалаври, което ме навежда на мисълта, че може би има някакви структурни промени (приравнителни изпити, допълнителни семестри), но не съм се интересувала и не знам как стоят нещата със сигурност, така че попитайте в колежа каква степен на завършено образование получават дипломиралите се там-специалист или бакалавър (иначе и двете са степен на висше образование, но и аз като Диди съм убедена, че за наемащите персонал, тази степен е определяща).

Използвам случая да благодаря на smileys за цитатите от книгата по повод на сорбитола. Аз определно не бях обърнала внимание на това, беше ми полезно.

Мимс, добре завърнали се (на теб и чергите ти)  Hug Жалко, че ще пропуснеш срещата в събота  Confused

# 460
Хайде и аз при вас...
5-ти ден съм в първата фаза.3кг  и 7 см талия по-малко.
След 2 бременности се сдобих с 100 см талия и се изравних ханш,талия,гръдна,та съм като бъчва,а не като пясъчен часовник  Mr. Green
Целта ми е махането на паласките,не толкова отслабване на килограми.
Това за въведение в моите проблеми.
А сега да попитам нещо за втората фаза,понеже не съм си купила книгите,а съм готованка от нета
-във 2-ра фаза може ли менюто да е само зеленчуково или задължително трябва да е протеини със зеленчуци?
-дали мога да правя схема 2 дни ПЗ и 2 ПП,ще има ли ефект?
-ако съгреша с нещо което не е позволено,какво следва?Продължавам диетата и спадат кг или ефекта спира?
Благодаря на отзовалите се  bouquet

# 461
  • Лутаща се
Включвам се на бързо само да отговоря на Скарлет, и после ще дочитам...
Степента на образовани е "бакалавър". Ние за това се чудим. Защото и в Пловдив ще се дипломира със степен "бакалавър".

Повече няма да спамя темата. Ако имам някакви отговори към някого ще му пиша на лична.
Благодаря!

# 462
  • Испания

А сега да попитам нещо за втората фаза,понеже не съм си купила книгите,а съм готованка от нета
-във 2-ра фаза може ли менюто да е само зеленчуково или задължително трябва да е протеини със зеленчуци?
Задължително с протеини, като зеленчуците са по-малко като количество от протеините.
-дали мога да правя схема 2 дни ПЗ и 2 ПП,ще има ли ефект?
Пробвай. В последно време Дюкан също го споменава като вариант.
-ако съгреша с нещо което не е позволено,какво следва?Продължавам диетата и спадат кг или ефекта спира?
Не е добре, че започваш режима с мисълта за прегрешения.  Naughty Продължаваш, но може да има покачване или, по-вероятно, дъъъъълго задържане, което може да се прояви и след дни, когато си забравила за прегрешението. По този начин объркваш наново метаболизма си и спираш първоначално набраната скорост.

Успех!

skarlet71, нали точно това написах нощес в първия пост? В университетите има всички степени, в колежа - само бакалавърска.

# 463
Ай и кака ви Анна да се изкаже компетентно по въпроса  Laughing
М/у точно тези за които си питала Скарлет няма каква да се чудиш - ВСИ-то разбира се че е за предпочитане  Peace Имала съм доста познати, които са завършили филиалите на ЗК дори и този в Пловдив, където преподавателите са от ВСИ-то, ами нищо общо няма...ЗК е бошлав работа, да се отбие номера, да се вземе китапа, че нали сега вече ще им искат и на земеделците като на фармацевтите... От тук насетне обаче идва въпроса и каква специалност са я приели във ВСИ-то, щото агроном излиза така или иначе от там (с изключение на иконом. специалности - туризъм, агр. икономика и прочие). Ако са ви приели РЗ - сте ударили шестица от тото, ако не - не смея да давам съвети. Всички завършили РЗ - работят в министерствата на земеделието, в Сапард, и прочие и прочие....т.е. реализация и търсене на пазара има за точно такива специалисти. Друго не се сещам - дано съм била полезна  Peace

# 464
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Lout, поздравления за решението да се влееш в режимните редици и за успеха от първа фаза - 3 кг. и 7 см. е много добър мотивиращ старт.  Hug Знам какво ще последва като отговори тук, защото непрекъснато някоя нова дюканка задава един и същи въпрос, затова ще ти отговоря с традиционното: прочети поне първа страница.
Съветът ми е много да четеш и се интересуваш, за да има реален ефект от режима на Дюкан, за да нямаш здравословни проблеми от незнание и да не няма йо-йо ефект след това. Laughing
Без усилия от твоя страна няма да има ефект, както и никой не може да ти даде готова формулата на успеха. Затова пък имаме прекрасно оформена и синтезирана информация тук.
Иначе най-общо казано: схема 5 П на 5 ПЗ е оптимална. Комбинацията протеини и зеленчуци в ПЗ дните е задължителна, триците са задължителни и много вода - средно 2 л. на ден.

Можеш да намериш отговори на всичките си въпроси на първа страница на темата, в блога, в дискусиите в тази и предишните теми. Нашата Валентина, която отдавна не е писала, беше изчела всичките над 200 теми, за да намери отговори на въпросите си, но постигна резулати и продължава да ги задържа.   bouquet
Въоръжи се с воля, положи малко усилия и ще видиш какъв кеф е да си купуваш дрехи с няколко номера по-малко.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт