Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стевия вместо захар в сладкиши

  • 52 361
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 9
alra досега единствено съм имала проблем с млякото с ориз.Наистина ми се втечни.Иначе сме пробвали да направим мармалад и сложихме пектин за да го сгъсти,но си нямам на идея дали става за сгъстяване на други храни Rolling Eyes


# 46
  • Мнения: 54
Тук има доста информация за стевията и пропорцийте, в които да се ползва
http://www.bb-team.org/articles/3177_steviya#axzz2jPjeO0nO

# 47
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 351
Петлето , със стевия не можеш да правиш компот.
стевията няма стеризилизиращите свойства на захарта и не става за консерви.

ако искаш просто да свариш плодове за директна консумация, то може да ползваш стевия, но за зимнина не става.
Може, и съм категорична! Моя приятелка второ лято прави на внука си компоти и сладка с течна стевия. На сладката я добавя в края на варенето, а на компотите си слага на вкус според плодовете.

# 48
  • Мнения: 4
Здравейте момичета , и аз съм заместила захарта със стевия и съм доста доволна ,кафето има малко странен вкус ,но ...Днес направих тиква печена и пюре със стевия станаха уникални ,по малко от половин лъжичка на парче и около половин лъжичка за 8 мисля парчета пасирани ,но все пак се опитва на вкус .Ако някой може да каже някоя рецепта и колко слагате в млякото с ориз ,защото искам да направя . Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт