Как да накарам бебето да яде?

• 5 327
  • 23
  •   1
Отговори
# 15

Абе ние си знаем - ако те е яд на някого, пожелай му да не му яде детето  Mr. Green  

ами да, майка ми ми го пожела , за да видя какво е злоядо дете. Но поне като бебе съм била ящна, но в деската станах злояда. Добре знам, какво е да те насилват да ядеш, баба да ти отваря устата насила, а майка да налива с паницата  Sick  затова не искам да я насилвам.

При нас проблема не е в лъжиците, сменили сме цял куп  Mr. Green  както и колекция от различни биберони.

Казаха ми, че имало биберон за злояди деца, някой чул ли е, не можах да намеря в нета

# 16
  • София
Моята майка пък кара сестра ми да дойде да се пробва да нахрани детето да види какво е - сестра ми беше супер злояда (на 2,5 години е тежала 9 кг и са искали нашите да се подписват, че я пускат в яслата на своя отговорност, на 14 г. беше 36 кг и обясняваше, че е тлъста и т.н.), а племенницата ми беше бебе-мечта откъм хранене - никога нищо не отказваше, в никакъв случай не беше дебело бебе, но можех да я храня със затворени очи, тя сама си отваряше устата и си улучваше лъжицата. И аз съм била така.

Често казвам на сестра ми, че са ни размененили децата  Mr. Green  но няма справедливост  Joy 

# 17
Pyari, ние сме същата история. Аз на пюретата не се ядосвам, но вчера на обяд след като ми се разсърди, че му давам месно пюре - и то любимото му, предложих АМ и ми отказа. Е тогава откачам от тревога, наистина. Нямаме избор, освен да чакаме. Аз съм му накупила йогурти, защото ги обожава с бисквитки. Никога не ми отказва. Както и зърнената каша, приготвена с АМ!АМ от шише приема само сутрин и вечер и това е! Той и без това много трудно се нави на АМ като ми спря кърмата. Не искам да си спомням даже за този кошмар.
Шило за този биберон и аз не съм чувала  newsm78.

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 10:14 от Michael@

# 18
  • софия
и при нас имаше проблеми в началото.Мислех да се захраним след 6 месец но не и стигаше изобщо млякото( на АМ сме),започна да огладнява на 2-2.30ч и педито реши да я захранваме с различни пюрета тоест всеки 2-3 дена да ги сменям.Ефекта беше -1-2 лъжички на ден.Отказах се да следвам препоръките и ,започнах след 1 седмица с морков 1ден 1л.,2ден-2 и така до 6 ден увеличавах по 1 л. На 7 ден само ам.Втората седмица добавих и тиква (явно като е сладка и започна да хапва по 0,5 от пюрето)на 7 ден пак само ам.Сега сме 3 седмица и от вчера добавихме и картоф . След седмица ще прибавиме и още нещо,за да може постепенно да прибавим и месо и жълтък.Пиеме по 40 грама сокче към 9.30ч.,зел.пюре е към 12.30-13ч .След 2 седмици ми се иска да започнем и с плодово пюренце следобед към 16ч.Забравих да напиша че преди пюрето и давах по малко мляко и така като си познаеше яденето после си хапваше и  пюрето-а доки ми беше казала обратното и така 2 седмици нерви.Само не се отчаивай и отказвай-тя си мислеше че няма да успея както и всички около мен ама  -успях,с повече спокоиствие и песнички стана.

# 19
Моля за съвет !Моята малка принцеса е на 6 месеца започнахме захранване с пюрета от 4 месец,но не иска да яде повече 4-5 лъжички пюре.То било зеленчуково или плодово пюре . Педиатърката ми каза , че трябва да яде поне 100 гр. Дайте съвет как да я накарам да яде по повече.

# 20
  • Sofia
Много рано си започнала да захранваш. Щом педиатърката иска, защо не я питаш КАК да стане newsm78
Иначе съвет не мога да ти дам, моето дете на 6 м. не е яло нито една лъжица, пък ей на, жив е. Mr. Green

# 21
Здравейте,моята бебка е на 3 месеца.Досега ядохме Хип ХА комбиотик 1.Ядем по 6 пъти на ден по 110-120 мл,но качваме по 700 гр на месец и педиатърката реши да минем на Мулмил 1.Да,но бебе неиска да го яде,изяжда по 40-50 мл за половин час с триста зора и бута шишето.Какво да я правя,да си и давам ли хип-а?

# 22
  • Sofia
Айде още една педиатърка със странни хрумвания ooooh! Не сменяй нищо, детето си качва нормално. Peace

# 23
Благодаря,ще си караме на Хип-а.Тя иска да почна другия месец да му давам каши и пюрета.Не е ли рано?

Общи условия

Активация на акаунт